December 01, 2012

December Promo: Apa Itu Kolagen / Shaklee Collagen Powder (SCP)

Healthy and beautiful skin
vs.
Saggy and wrinkled skin

Nampak muda
vs.
Nampak tua


Apa itu KOLAGEN?
Tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi, dan saluran darah.

Kolagen banyak membantu kecantikan dan kesihatan. Selain mengekalkan badan yang muda, anti-penuaan, mencegah penyakit dan meningkatkan kesihatan badan.



Kesan KEHILANGAN KOLAGEN



SHAKLEE COLLAGEN POWDER
Serbuk Kolagen Shaklee
Pilihan anda yang terbaik!
Untuk perasaan lebih sihat, kulit lebih muda berseri.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.



KOLAGEN dari sumber SISIK IKAN MERAH

Ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5000m. Di bawah lautan yang bertekanan tinggi, ia adalah sukar untuk ikan yang biasa untuk hidup.


Ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 paun. Bertelur dan hidup dengan bebas di dalam lautan yang dalam. Menjadikan ia sumber kolagen yang sangat lasak.
- Sangat lasak dan elastik
- Kepaduan sel yang sangat tinggi
- Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
- Jisim molekul yang sangat rendah


SHAKLEE - JISIM MOLEKUL yang SANGAT RENDAH:
PENYERAPAN UNGGUL!





BUKAN SEKADAR KOLAGEN. Tapi LEBIH DARI ITU. Kolagen sahaja TIDAK MENCUKUPI

Shaklee menambahkan 7 ramuan yang aktif untuk meningkatkan keberkesanan kolagen.

KEANJALAN

1. Kolagen ikan

Membekalkan elastin
Mengekalkan kulit lebih anjal


2. Ekstrak kulit kerangan laut
Mengandungi glukosamina sebagai pelincir bagi sendi, menghidrat mata, dan melegakan ketidakselesaan mata

3. Lactobacillus acidophilus
Meningkatkan penyerapan kolagen


PENGHIDRATAN


4. Ekstrak biji Camelia Japonica
Mengandungi asid oleik dan isoflavon
Membekalkan nutrisi dan penghidratan


5. Ekstrak Pfafia
Digunakan secara tradisional untuk merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin

ANTIOKSIDAN

6. Vitamin C
Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit

7. Vitamin B2, B6
Bergabung dengan karbohidrat, lemak, dan metabolisme protein untuk membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen di dalam sel tubuh


KEBAIKAN Shaklee KOLAGEN

Anti Penuaan
Mengecilkan liang pori yang kelihatan
Menghilangkan kedutan dan garis halus

Mengembalikan Keanjalan
Menjadikan kulit lebih tegang, anjal, dan lembut

Melembap
Melembapkan kulit bagi mengurangkan rasa kering dan gatal pada muka

Mencerah
Mengurangkan pigmentasi, jeragat, dan kulit tidak sekata

Menegang
Membantu menegang dan menganjalkan payudara

Menyubur
Menjadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur dan bercabang, serta tebal dan bersinar

Meningkat Pergerakan
Menyokong kesihatan sendi dan kekuatan tulang


KEBERKESANAN TERBUKTI!

Klik untuk paparan lebih jelas
Ujian Klinikal Kolagen Shaklee:

60% lebih LEMBAP
75% lebih LICIN
80% kurang KEDUTAN
90% lebih KESERIAN

71% pengguna berasa tekstur kulit mereka LEBIH GEBU selepas menggunakan selama 8 MINGGU berturut-turut.


KELEBIHAN LAIN

TIADA ADITIF
Ramuan Serbuk Kolagen Shaklee adalah 100% TULEN, SEMULAJADI, dan SELAMAT.
TIADA PERANGSANG, TIADA GULA, TIADA PENGAWET DAN PEWARNA

MUDAH
Mudah larut dalam air, senang dibawa ke mana-mana

ENAK
Campur dengan jus kegemaran anda/Shaklee ESP/Shaklee Meal Shakes


Untuk Info & Order:
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

November 25, 2012

Testimoni: Colon Inflammation Semakin Pulih Dengan Shaklee


"Alhamdulillah setelah hampir 2 thn sakit dan keluar masuk hospital, jumpa pakar pun pakar tak tau apa puncanya keadaan saya makin sihat. Terima kasih pada beeha yang banyak bantu saya dari segi consultation dan juga moral support. Bulan lepas adalah bulan paling kritikal di mana saya kehilangan 2kg berat badan, full blood count teruk dan setiap kali buang besar akan keluar darah. rasa dah nak give up. makan ubat, makan supplement, jumpa pakar mcm tak jadi apa. prestasi keje makin merudum

Then sy cuba rawatan alternatif. dan Alhamdulillah banyak sangat perubahannya. Dugaan Allah nak bagi. Beeha selalu pesan, Allah tak duga hambaNya yang tak mampu nak hadapi sme tu.

Terima kasih lagi sekali pada beeha, hati saya terbuka nak cuba produk Shaklee sebaik sahaja selepas solat masa awal tahun aritu. saya dah lama perhati beeha promote produk shaklee, cuma memerhati. tapi tak tau mcm mana lepas solat Asar tu saya tergerak nak tanya beeha tentang produk utk detoks atau bersihkan usus saya ni. beeha suggest Herblax. lepas tu saya tanya tentang produk yg boleh bantu utk naikkan selera makan, nak pulihkan balik kulit saya yg kering dan kasar mcm kertas pasir ni. mcm2 la saya tanya dan produk2 di atas tu tadi sme saya beli. dari trial pack terus amik fullpack.

kesannya ada, tapi agak slow. tapi 


ESP mmg sangat best. saya perasan 
1. kulit saya yg kering dan menggelupas ni makin elok
2. tumit yang dah mula pecah dan cantik licin
3. breast tegang
4. punggung anjal

encik husband ingat saya pregnant. tapi tak leh nak pregnant lagi buat masa ni cause consume high dose drugs dari pakar. =( pendek kata saya dah tak rasa body saya mcm plywood lagi lurus depan belakang. di tambah plak dgn GLA, kulit sy nmpak moist je.

aktiviti pagi saya bermula seawal 4.30pagi, sejak amik Ostematrix sebelum tido saya takde masalah nak bangun, takde dah rasa sakit2 badan. kalau tak dlu bangun pagi pun rasa nak nangis. rasa mcm nak merangkak turun dari katil. smenya effect dari masalah usus sy tu. doctor dah warning awal2 bnyk implikasi dari sakit tu.

lepas breakfast saya amik Vita c, Vitalea n B Complex aktiviti harian berjalan lancar, kurang letih. berfikir pun relaks je walaupun keje dah penuh satu meja. memang rasa sgt berbeza.

saya masih lagi memerlukan bantuan Herblax utk membuang air besar, sebab kelemahan pada pergerakkan usus. jadi masih setia dgn herblax.

panjang sangat dah ni. saya berhenti dlu ye. apa2 pun saya sangat happy dipertemukan dengan SHAKLEE. =)

1) bagaimana saya dapat penyakit yg saya hidapi skang ni
2) simptom
3) rawatan apa yg pernah saya cuba
4) kenapa makan bnyk supplement
5) sgt berkesan ke dgn usaha yg pernah saya cuba
saya kurang pasti bagaimana sakit ni datang, yang boleh saya katakan ia bermula dengan sakit di bahagian abdomen (bawah area perut). sakit yg amat sangat seperti contraction nak beranak, sakit akan datang lebih kurang 5-10min sekali.

simptom :
sakit perut (gastrik), badan sangat lemah, sakit di bahagian sendi, hilang selera, sembelit dan diikuti dgn cirit, najis berdarah atau darah keluar ketika buang air besar.

rawatan yg sy pernah cuba :
berjumpa doc pakar - pernah consume steroid dan skang on PENTASA 2g sehari, penah buat scope dari atas dan bawah pernah drip masuk air dan antibiotik (sy tak ingat namanya) dan berjumpa pengamal perubatan Islam. juga consume produk shaklee.

kenapa amik supplement bnyk? berikut adalah penjelasan saya dan saya rasa ia sesuai utk badan saya selepas saya buat experimen utk badan sendiri.. =)

# saya makn herblax utk elakkan sembelit

bila sembelit kuman akan membiak dlm usus dan akan mengakibatkan cirit birit dan mungkin akan keluar darah apabila kuman sgt aktif. lg 1 bila sembelit, angin dlm perut dan usus x boleh keluar. tu yg menjadi faktor gastrik dan sakit kepala serta perut rasa kembung. lg 1 bila tak leh membuang toksik akan terkumpul dlm usus dan kemudian akan diserap semula dlm darah. jadi akan timbul masalah kulit kusam, badan letih dan masalah2 lain.

# saya amik esp utk supply protein pd badan

protein yg cukup akan bantu penyerapan vitamin berlaku dgn lbh baik kan.

# saya amik jg vita c, vitalea, b complex utk supply balik vit yg x cukup dlm badan 

memandangkan hb sya rendah dan kurang mkn sbb hilang selera.

# sy amik Ostematrix utk bekalkan kalsium 

sebab sejak sakit sy x boleh minum susu. susu buat lg mudah cirit melainkn susu kambing.

# saya jugak ada amik alfalfa utk kesihatan dlaman

2 thn badan terbiar tanpa penjagaan dan pemakanan sempurna. dan baru2 ni saya amik gla pulak.

sesiapa yg ada masalah usus, daya serapan mmg lambat. jd tindak balas pd supplement mungkin amik masa. jgn putus asa. teruskn consume vit2 tu sme.

kesan dari rawatan dan usaha:

Alhamdulillah bnyk kurangnya berbanding 2 thn yg lalu.
usaha selagi mampu guna kepakaran doc dan ubat2nya + supplement + bantuan perawat islam bila mana perlu.

apa2 pun usaha. insyaAllah ada penyelesaian. tiada sakit yg tiada ubat melainkan mati. wallahua'lam."


Ini ialah perkongsian dari Puan Farah yang mengalami Colon Inflammation.

Produk yang digunakan:




Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria

November 20, 2012

Testimoni Vita E: Kulit Terbakar Kini Hampir Pulih Sepenuhnya


"Terbakar dekat muka masa bakar sampah. Tak perasan dlm tu ada tin spray ambi pur. Meletup tu yg kena dkt muka. Smlm pegi klinik doktor ngan nurse pun terkejut. Cepatnya kulit dh recover. Ckp guna SHAKLEE doktor pun senyum. Hehehe. Doktor pun ckp shaklee bagus. Heheheh suka dengar.

Gambar ni lepas sebulan sapu Vita E. Kulit dh hampir sekata. Kening pun dh back to normal.
" Puan Liza.

Produk yang digunakan:
Dalaman - Meal Shakes, Chewable Vita C
Luaran - Basic H, Herbal Cream

Selepas kulit dah mengelupas habis baru mula sapu Vita E dan teruskan Meal Shakes dan Chewable Vita C.





Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Testimoni Vita E: Melembapkan Kulit Kering Akibat Eczema


Anak teruna Nad ni ada eczema. Tiap malam kompem menggaru. Ngeri sebab most of the time berdarah-darah. Dan hero sorang ni 'rajin' sangat cabut kuping-kuping kulit kering dan akhirnya kulit luka lagi. So setiap hari kulit luka.

Selama ni beri Zahin Nutriferon dan Chewable Vita C 2-3 kali seminggu. Kalau luka, bubuh gel gamat. Kalau kering, sapu Herbal Blend, dan kadang-kadang mandikan dia dengan Basic H2 kalau berair. Alhamdulillah kulit cepat recover tapi cepat kering juga.

Sehinggalah seminggu lepas try letak Vita E kat eczema dia ni. Syukur harini dah nampak licin kulitnya dan tak berkuping. Sebelum ni tak pernah letak sebab takut juga sebab mana lah tahu jadi lebih gatal. Tetapi Alhamdulillah tidak.

Gambar kiri tu sebelum mula sapu Vita E. Nampak kering di pipi dan cuping telinga kan? Belah kanan setelah seminggu sapu Vita E. Walaupun ada merah skit lagi tapi dah licin :)

Parut eczema di betis Zahin juga semakin pudar setelah sapu Vita E.

Vita E memang terkenal memudar dan menghilangkan parut. Boleh makan dan sapu di kulit juga.

Alhamdulillah! :)




Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria

November 18, 2012

Testimoni Nutriwhite Deep Foaming Cleanser - Pakai 11 Bulan Tak Habis Lagi :)


Yang belah kiri tu pencuci muka yang Nad gunakan sekarang. Pakai 2x sehari. Pagi selepas bangun tidur dan sebelum tidur malam.

Nad pakai sejak Januari haritu tak habis2 lagi! Ni dah bulan 11! Dah beli baru yang belah kanan tu, tapi masih tak dapat bukak lagi! Haha. Harga RM119 tapi tahan setahun! Amacam? Memang berbaloi beli ni. RM10 je purata sebulan.

Husband pun cakap kulit muka Nad sehalus anak teruna saya umur 2 tahun. Kalau tak percaya marilah kita bergesel pipi. Hihi :)


Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria

November 17, 2012

Testimoni GLA Complex: Kitaran Haid Kembali Teratur


"Semenjak kahwin pada 23.12.2003, kitaran haid saya mula tak teratur. 2-3 bulan barulah haid datang. Apabila haid, 7-8 hari barulah kering, sehinggalah saya consume GLA ni.

Ceritanya begini,

1.4.2012: Lahirkan anak ke-4
1.5.2012: Start consume GLA
6.5.2012: Amik OCP Yasmin sebab nak planning. Almaklumlah anak dh 4, berderet pula tu. Then nak plan utk implan. Implan kalo nk pasang prefer masa haid.
30.5.2012: Pasang implanon sebab sudah haid selepas ambil Yasmin. Sejak pasang Implanon, saya bleeding 2-3 weeks then stop for 4-5 days, then bleeding semula, sampailah awal Julai. Makin sikit, dan spotting je.
25.7.2012: Stop bleeding.
3.8.2012: Alamak! Haid dtg lagi. Ingatkn bleeding tapi Alhamdulillah, 7 hari dh kering.
3.9.2012: Alhamdulillah syukur, haid dtg lg. Nampak regular. 7 hr sahaja dah kering. Mcm dh back to normal dh (piod mcm anak dara lg). Ingat nk share, tp terlalu awal sgt, so saya monitor lg.
3.10.2012: Now punctual pulak time piod datang. Mcm pergi kerja pulak. Now hari ke-4 haid.

Saya bersyukur sangat, saya nak teruskan ambil GLA ni. Memadai dgn 1 biji sehari. Budget pon ok, below RM50 per month. Ok tu. Now saya syukur sgt2. Dgn izinNYA. Kwn2 di luar sane x nk cube ke?.....JOM!!!"

November 16, 2012

Testimoni Alfalfa & ESP: Masalah Irritable Bowel Syndrome (IBS) Pulih, Kulit Berseri



"Alhamdulillah, ni la hasilnya setelah sebulan menggunakan alfalfa dan esp.

Niat di hati nk sembuhkan usus yg dah 9 tahun sakit tapi syukur dpt gak pakej kulit muka yg lebih licin dan berseri.

Mula2 healing crisis mmg teruk sgt, tp sy tetap sabar.

Kepada sesiapa yg ada mslh usus, resdung, dan kulit muka, jgn was2 utk cuba produk ni. InsyaAllah anda akan berpuas hati. Semua ni hanya suppliment, yg menyembuhkan dan mencantikkan kita hanya Allah s.w.t..maka yakinlah.." - Puan Siti Sumiza


Puan Siti Sumiza mengalami masalah Irritable Bowel Syndrome (IBS) iaitu Radang Usus, resdung, dan alergi. Walaupun healing crisis yang agak teruk ketika mula consume Shaklee, tetapi setelah 1 bulan konsisten dengan ESP dan Alfalfa, Alhamdulillah hasilnya manis :)


Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria

Testimoni Alfalfa Mencantikkan Payudara Wanita


"Salam... 
Nak tau? saya baru seminggu mkn Alfafa...
Pagi tadi saya perasan...sesuatu yg saya selame ni saya dok carik2... sejak putus susu anak ke dua...
Yes!! i perasan that cik B dah bertambah cantik..xde 'jatuh' lagi mcm b4 ni... ni bukan sebab susu penuh ye..cik B kosong (now tgh menyusu anak no 3 yang baru 4 bulan).." - Puan E

Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria

November 13, 2012

Testimoni Alfalfa Untuk Masalah Resdung

Resdung (Sinusitis)
Dalam family Nad, memang familiar sangat resdung ni. Mak ayah dua-dua ada resdung. Adik beradik semua ada resdung termasuklah Nad sendiri. Kalau tenyeh-tenyeh hidung sebab gatal, siap ada bau lagi dalam hidung. Pernah jugalah pergi berubat kampung beberapa kali tapi belum nampak perubahan ketara. Ada mak saudara Nad, kalau makan makanan yang ada belacan sikit pun, tak lama lepastu mesti damam terus.

Dalam setahun, jarang sangat ada hari yang Nad tak selesema. Nad kuat bersin dan selalu bergantung kepada ubat resdung. Mataku yang kuyu bertambahlah kuyu bila selesema. Haha.

Alhamdulillah sejak mengamalkan Vitalea, B Complex, Vita C, dan Alfalfa sejak October 2010, resdung dah lari jauh-jauh :) Jarang sangat kena selesema. Dah terbalik dah dengan dulu :)


Testimoni Resdung 1:

"Sy mmpunyai masalah resdung yg agak kronik..tetapi...slepas sy mngambil set resdung drpda shaklee..alhamdulillah..ia brkesan dgn izin Allah..so,sy xprlu menggaru hdung sy dgn mggunakan garfu lgi ;p...tq Nik Nurul Husna" - Asyraf Alias (setelah seminggu consume)

Testimoni Resdung 2:

"Nak share jugak sikit testimoni saya sebagai seorang pengidap resdung tegar.

Dulu, tisu mmg sahabat baik saya. saya mmg tak boleh berpisah dengan tisu. kat rumah, dalam kete, dalam handbag. mesti ada tisu. kat rumah plak kotak tisu sentiasa ada kat ruang tamu, bilik, dapur....tujuan untuk memudahkan saya apabila selsema. sebab selsema mmg sahabat baik saya sekali dengan cik tisu.

Tapi Alhamdulillah....resdung yang saya hidapi selama lebih 20 tahun kini telah sembuh sejak saya mengamalkan set 3M yg mana ada set G di dalamnya...ada jugakla saya selsema kdg2 tapi yang penting ia TIDAK MELARAT SEPERTIMANA DULU. bersin 2-3 kali, hembus2 hingus sikit terus baik.

kalo dulu...sorilah, kalo tisu tak habis sekotak tak sah, sampaikan suami saya yang bukan pengidap resdung pun saya tgk dah start berkawan dgn tisu...hahahaa (cam lawak) plak. tapi tulah, ALHAMDULILLAH...dah takde dah selsema kronik mcm dulu. tak larat la...sampai saya pernah kena diagnose ada ketumbuhan dalam hidung tau...astaghfirullah..." - Yati Omar

Testimoni Resdung 3:

"Alhamdulillah..sy pun pengidap resdung jugak tp xde la kronik sgt.. hehe pun baik slps amek set D+alfalfa+ ESP.. skrg pun ramai member bg tau mslh resdung or alergik seafood dh hilang." - Su AnNajah

Testimoni Resdung 4:

"Alhamdulillah.. Sy pun merasai kesannya.. Wpun blum baik sepenuhnya.. Tp amat jauh beza sblm consume shaklee.. Dulu sampai sakit2 kpala dan bengkak2 kelenjar.. Mesti ada clarityne@zyrtec kat rmh ni.. Skrg bukan keperluan dah.. Sy teruskan dgn tmbh nutriferon utk kuatkan sistem imun selain teruskn dgn alfalfa, vit c dll.. Mmg berbeza la.. Alhamdulillah..." - Mushafizah A Samad


Bagaimana Alfalfa Membantu Masalah Resdung?

Congestion of the sinuses, nasal passages and lungs is usually caused by infections, seasonal allergies or allergic reactions to food, or it's the result of tissue damage from toxin exposure, according to “Harrison's Principles of Internal Medicine.” The main symptoms of congestion -- fluid buildup and mucus secretion -- are caused by the overproduction and release of histamine, which dilates blood and lymph vessels and leads to secretion of mucus from goblet cells within mucus membranes. The seeds and sprouts of alfalfa contain plant compounds that display antihistamine properties and have a soothing effect on irritated mucus membranes. Furthermore, the antimicrobial properties of alfalfa leaves may be helpful in combating sinus congestion caused by bacteria or by a viral or fungal infection.

Source: http://www.livestrong.com/article/556823-alfalfa-for-congestion/


Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria

Testimoni Alfalfa Untuk Masalah Alergi Dengan Makanan Laut dan Keputihan

Alergi (Allergy)

Ramai juga kawan-kawan Nad yang mempunyai masalah alergi kepada makanan laut. Dulu Nad pun kalau makan belacan memang asyik terbersin-bersin je. Alhamdulillah selepas mencuba Shaklee untuk breastfeeding, Nad tak risau dah kalau nak makan belacan. Nikmat dunia :) Hehe.

Ok jom baca testimonial ni:


"Saya kalau makan seafood banyak + belacan banyak memang alahan teruk. So pernah telan 10 biji sekali gus, seminggu straight. Memang kalau tak cukup air je, demam.

Tapi best supplement Shaklee ni, walau besar, keras macam mana pun, semua cepat resolve. Dalam 1-2 jam lepas makan Alfalfa, terus susut alahan.

Haritu pill box Shaklee terkena air. Tak sampai 10 kot terus semua supplement cair, lembik. Vitalea, B Complex, Alfalfa, Vita C, Vita E, Zinc semua lembik. Ada yang terus cair. Maksudnya macam tu lah bila masuk dalam badan kita. Sebab tu kesan cepat berbanding vitamin sintetik."
- Puan Beeha Yunos


"Assalam. Kali ini nak share tentang Alfalfa pula.

Saya memang alergi dengan seafood serta resdung. Tapi suka sangat dengan sotong. Kalau nak makan sotong juga, terpaksa ambil pil untuk redakan gatal-gatal pada muka dan badan. Bercampur dengan bersin yang tak henti-henti.

Tapi sekarang, dah tak perlu risau kalau nak makan seafood. Sebab dah ada Alfalfa. Sudah 3 minggu makan Alfalfa, memang kesan ketara. 2 hari lepas makan seafood. Tapi hari ini baru perasan semalam tak ada pun rasa tak boleh tidur sebab gatal-gatal. Takde dah bersin yang terlalu kerap sampai tak selesa langsung pada hidung.

Alhamdulillah, nikmat Allah dapat juga dirasai dengan sempurna.

Masalah keputihan juga Alhamdulillah beransur baik. 

Makan Vita E dan Vita C untuk kulit dan kulit dah cantik. Sekarang makan Alfalfa untuk kesihatan dalaman dan semakin menunjukkan tanda positif.

Shaklee is THE BEST." - Cik A


"Salam sahabat shaklee sume..

Sini sy da share pngalaman, sbelum consume shaklee, kulit sy alergi pd seafood dan kekacang, klo tslh mkn mesti jrwat bernanah tmbuh bberapa jam kmudian. 

Namun alhamdulillah sejak consume Alfalfa selama hampir 2bulan, alahan semakin kurang. Jrwat pon xde tumbuh lg. tggal parut je lg lom ilang. 

Now sy sdang consume ESP+Set D pulak utk ilangkan parut n kecik2kan pori2 muka sy nih. Ati ni tetap sbar. Yelah msalah yg da 8 tahun sy hdapi mne leh ilang dlm 2bulan kan.. " - Che Jurahanim


Bagaimana Alfalfa Membantu Masalah Alergi?

Alfalfa has got antihistamine properties which help in providing relief from allergic symptoms like itchiness, runny nose and continuous sneezing.

It also improves the immune system and strengthens it. Therefore, it increases the resistance to allergens and the effects produced by exposure to allergens.

Source: http://allergies.ygoy.com/2011/10/21/is-alfalfa-effective-for-allergies/

Keputihan (Vaginal Yeast Infection)


Bagaimana Alfalfa Membantu Masalah Keputihan?

Alfalfa helps fight infection -The chlorophyll in alfalfa is an effective barrier against bacterial invasion because of its stimulation effect on the growth of connective tissue and granulation tissue.

Source: http://www.nurtureyourown.com/sprouts/10-great-benefits-to-eating-alfalfa-sprouts/


Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria

November 11, 2012

Testimoni Mengatasi Masalah Bau Badan Dengan Alfalfa

Masalah bau badan?

Opps sensitif sikit issue bau badan ni kan? Hehe tapi itulah realiti nya. Ramai juga ibu-ibu yang menyusukan mempunyai masalah bau badan ni. Tapi kebanyakannya happy bila mula consume Alfalfa. Bukan sahaja act as a galactogue tapi juga mengatasi masalah bau badan :)

Ok kali ni Nad nak share testimonial seorang isteri yang telah menghadiahkan Alfalfa kepada suaminya yang mempunyai masalah bau badan yang tengik.


"Salam..

Suami saya makan Alfalfa 10 biji sehari, saya test untuk hilangkan bau badannya yang tengit apabila balik dari kerja (mekanik), nyata Alfalfa patut diberi pujian.

Bau badan suami saya hilang dalam masa 5 hari selepas konsisten Alfalfa 10 biji sehari. Alfalfa tak boleh menandingi deodorant.

Syabas Shaklee menyelesaikan masalah saya dari dulu lagi."


Bagaimana Alfalfa dapat membantu masalah bau badan?

Alfalfa mengandungi agen anti-bakteria di dalam klorofilnya. Agen ini akan membunuh bakteria yang menyebabkan bau badan :)

Sumber dari sini.


Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria

[NOVEMBER PROMO] Info: Alfalfa Complex


Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil
Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
• Sumber semulajadi alfalfa.
• Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air
sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Kod Produk:
10159 (330 pil)
10162 (700 pil)

October 23, 2012

Bagaimana Shaklee Merubah Hidup Saya?

Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua :)

Bagaimana Shaklee Merubah Hidup Saya?

Saya mula menggunakan Shaklee sejak October 2010 sewaktu anak saya, Zahin berusia sebulan. Bulan ini marks my 2-year anniversary consuming Shaklee :)

Asalnya sebab rasa mcm susu tak cukup untuk baby, bila dah cari2 milk booster with good reviews, maka terjumpalah dengan Shaklee. Mula-mula rasa mahal sebab sekali keluar sedebuk. Almaklumlah masa tu hubby je yang kerja. Saya suri rumah sahaja.

Sewaktu saya beli Shaklee tu saya tak tahu pun ianya supplement untuk keseluruhan kesihatan tubuh. Yang saya tahu saya nak banyakkan susu je. Memang dah niat sebelum preggy lagi nak fully bf anak-anak. Tapi saya dapat lebih dari itu.

Dulu saya kerap sakit. Bukanlah sakit berat2 tapi rasanya immune badan tak kuat. Semasa sekolah rendah saya selalu pitam. Sejak Darjah 6 saya dah mula sakit pinggang walaupun menyapu sikit. Selesema tu biasa bagi saya. Hari2 yang saya lalui, jarang saya tak selesema sebab saya ada resdung (yang ni paling annoying sebab asyik bersin, most of the time sampai tak boleh buat kerja). And kalau buat kerja or aktiviti sikit je dah cepat penat. Kulit wajah saya tak bermasalah sangat, cuma kadang2 kering skit kat bahagian tertentu tapi saya selalu nampak pucat. Kulit kat badan pulak kalau scratch sikit dengan kuku memang obvious keluar kaler putih. Kat tangan saya pulak ada pigmentation.

Alhamdulillah Shaklee bukan sekadar milk booster tapi sebenarnya 'memperbetulkan' badan dari dalam supaya dapat berfungsi secara optimum. Jadi secara langsung penghasilan susu menjadi lancar. Alhamdulillah September lalu lengkaplah perjalanan 2 tahun menyusukan Muhammad Az Zahin :)

Bonus kepada itu, saya jarang sangat selesema! Kalau selesema pun, cepat baik.Sakit pinggang saya dah takde dah. Stretch marks pun tggl fine lines shj. Semasa baby 3 bulan dah back to pre-pregnancy weight (saya naik 17 kg sewaktu pregnant). Perut pun flat je walalupun dalam pantang selalu miss pakai bengkung. Now orang ingat saya tak kahwin lagi ;) Dan saya nampak lebih slim dari sebelum pregnant walaupun berat sama je macam sebelum pregnant.

Saya tak cepat letih walaupun kehidupan sekarang jauh lebih sibuk berbanding sewaktu tiada anak. Tidur lambat, bangun awal. Siang memang sibuk dengan anak dan bisnes. Saya jarang sangat tidur siang. Time anak tidur, saya buat kerja.

Kulit badan saya pulak kalau scratch dengan kuku, dah tak keluar garis putih dah :) Kat tangan dah hampir hilang completely pigmentation. Kulit wajah lembap je. Kalau kering tu maknanya kurang pengambilan air kosong.

On top of that, saya rasa lebih berkeyakinan sebab wajah nampak lebih berseri walaupun tanpa mekap. Saya memang jenis tak reti mekap2 ni. Paling-paling pun saya akan pakai compact powder nipis2 je, eye liner, dan lip balm. Kalau tak, lip balm je cukup ;) Pipi dalam family saya memang jenis, kalau badan kurus pun tapi pipi payah nak turun. Hehehe. Tapi now pipi saya ada kurang tembam sikit.

Memang berbaloi wang yang saya invest untuk membeli produk Shaklee, dengan hasil yang saya perolehi :)

Selepas setahun saya consume Shaklee, saya tergerak hati nak menjadi pengedar. Tapi saya mula serius berniaga Shaklee bulan Mac lepas. Buat sekali dengan Baby Geniuses Online Shop. Tapi bulan kedua je income Shaklee dah melebihi income dari Baby Geniuses yang sudahpun setahun. Jadi, sejak lepas raya haritu saya decide nak fully focus on Shaklee sahaja. Income sekarang pulak dah Alhamdulillah sangat2 ;) Badan sihat, income pun best :)

Produk Shaklee yang saya gunakan:
Mula2 skali Vitalea, Vita C, B Complex, Alfalfa, Ostematrix, ESP.
Bila anak nak dekat 2 tahun, saya ambil GLA. Collagen Powder (yang ni dah tak continue sebab haritu ingatkan dah pregnant hihi). Yang paling konsisten ialah ESP. Pencuci muka Nutriwhite Deep Cleanser (Nak dekat 10 bulan tak habis lagi. Pakai 2x sehari).

Sebagai penutup, saya just nak bgtau yang saya cerita ni ialah kisah benar, bukan sebab saya nak promote. Boleh tanya pengedar lain, mereka pun jadi pengedar sebab sangat berpuas hati dengan produk supplement semulajadi nomber satu di US ni. IAllah tak lama lagi nombor 1 di Malaysia pula :)

Panjangnya cerita saya. Almaklumlah 2 tahun dah consume Shaklee. Haha. Ok ni lah wajah saya dulu dan sekarang :)


October 05, 2012

[PROMO Shaklee ESP] Kompilasi Testimoni ESP 1

Assalamualaikum semua :)

Oleh kerana terlalu banyak testimonial dari pengguna-pengguna ESP, terpaksalah Nad buat satu entry lumpsum banyak testi sekali gus. Hehe.

Ada banyak kegunaan ESP ni. Memang terkenal sebagai Milk Booster di kalangan ibu-ibu TAPI bukan tu je sebenarnya fungsi dia. Ada juga yang tanya, kalau tak breastfeed tak boleh consume ke? Of course boleh! Takkan keluar susu punya kalau tak pump dan takde baby hisap. Hehehe ;)

Ini lah rupa ESP Shaklee :)

Nad suka shake2 ESP ni dengan Bliss :) SEDAPPPP!!

Mcm kat bawah ni, selepas consume ESP, ada yang jadi
1. lebih berTENAGA
2. lebih KENYANG
3. lebih SLIM
4. lebih LEMBUT dan TEGANG kulitnya
5. lebih TEBAL rambutnya sebab dah kurang KEGUGURAN RAMBUT

Klik gambar untuk paparan lebih jelas ye!

BULAN SEPTEMBER NI BULAN PROMO ESP TAU! SO JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK DAPATKAN ESP PADA HARGA RUNTUH! BELI 2 DAPAT JIMAT 5%!


Untuk tengok lebih banyak testimonial ESP, boleh klik sini.









Nak tahu lebih lanjut tentang ESP? Boleh klik sini ya.

P/S: Jangan sampai ESP habis stok. ESP ni HOTTT ITEM tau. Melepassss karang :P hihi

Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria

September 19, 2012

PROTEIN: Nutrien Perlu Untuk Faedah Optimum Sewaktu Kehamilan

Apabila anda bercadang untuk hamil, adalah baik sekiranya anda menumpukan perhatian terhadap nutrien-nutrien berikut kerana ia akan membantu anda dan bayi mencapai kesihatan yang optimum.


PROTEIN

Protein mungkin merupakan nutrien yang paling diperlukan oleh bayi anda, asid-asid amino yang membentuk protein merupakan bahan binaan badan. Protein diperlukan untuk membaikpulih dan penjagaan tisu, begitu juga untuk tumbesaran dan perkembangan bayi yang sihat.

Mengapakah Protein Penting?

Kebaikan untuk anda:
Protein yang mencukupi diperlukan untuk

Menyokong penghasilan darah tambahan.
Menguatkan sistem ketahanan badan yang melindungi dari jangkitan.
Menggalakkan penambahan berat badan yang sesuai.
Melindungi dari sesetengah komplikasi kehamilan cth pre-eklampsia.

Kebaikan untuk bayi:
Untuk membina sel darah merah dan tisu otot yang baru.
Untuk membina uri yang menyalurkan khasiat dari ibu ke bayi.
Untuk menyokong perkembangan sempurna otak bayi, terutama sewaktu trimister ke 3.

Rujukan Pengambilan Pemakanan (US-RDI 2002)

Sebelum kehamilan 46g/hari
Sewaktu kehamilan 71g/hari
(90g daging lembu/ayam tanpa lemak: 24g Protein)

Protein di Dalam Makanan

Makanan kaya-protein terdiri daripada sumber-sumber haiwan dan tumbuh-tumbuhan. Protein haiwan dipanggil protein lengkap atau protein kelas pertama kerana ia mengandungi kesemua asid amino perlu pada jumlah yang betul untuk membina protein. Sumber-sumber protein haiwan: daging, ikan, daging ayam itik, telur dan hasil tenusu.

Protein tumbuh-tumbuhan dianggap tidak lengkap atau protein kelas kedua kerana satu atau lebih asid amino mungkin tiada atau dijumpai dalam jumlah yang sedikit. Sumber-sumber protein tumbuh-tumbuhan: kekacang, biji-bijian, sayur-sayuran, kacang pis, kekacang dan biji benih. Adalah juga penting untuk menggabungkan protein tumbuh-tumbuhan bagi melengkapkan asid amino, sebagai contoh:

- Roti + mentega kacang
- Beras + kacang dal
- Jagung + kentang

Sajian kesihatan yang ditawarkan di Shaklee untuk melengkapkan keperluan protein anda


ESP - Soy Protein Isolate Powder

Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.
Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP:
• Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
• Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
• Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
• Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Harga Pasaran : RM 150(WM) / RM 155(EM)
Berat: 850 gram


Meal Shakes

Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
• Sarapan segera yang berkhasiat
• Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
• Hidangan segera untuk para atlet
• Kudapan menarik pada bila-bila masa
• Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.
Harga Pasaran: RM 113.75(WM) / RM 121.25(EM)
Berat: 544 gram

Info produk: www.shaklee.com.my



Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria

September 18, 2012

Penapis Air Yang Boleh Dibawa Ke Mana-mana (Portable Water Filter)

Pernahkah anda lihat penapis air yang boleh dibawa ke mana-mana?
Have you seen a portable water filter?



Get Clean® Water Pitcher

MEMPERKENALKAN GET CLEAN® WATER
INTRODUCING GET CLEAN® WATER

Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

A fresh take on healthier water, Get Clean® Water is a new multi-patented water filtration system. Unlike other water pitchers, Get Clean® Water uses a solid block of carbon to clean your water, reducing some pretty nasty contaminants—including up to 99 percent of lead!

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Get Clean® Water is the first pitcher to use a refillable carbon-block filter system so there’s less plastic to throw away. And it filters 303 liters (80 gallons) of water per filter.

Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat
Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!

Cleaner, healthier water and a cleaner, healthier planet
We can all drink to that!



MENGAPA PERLU MEMILIH GET CLEAN® WATER?
WHY GET CLEAN® WATER?

Klik untuk paparan lebih jelas
Click for clearer view
Klik untuk paparan lebih jelas
Click for clearer view

SESUAI UNTUK
SUITABLE FOR


Klik untuk paparan lebih jelas
Click for clearer view


MENGATASI JENAMA TERKEMUKA LAIN
OUTPERFORMS OTHER LEADING BRANDS

Klik untuk paparan lebih jelas
Click for clearer view


TESTIMONI
TESTIMONIALS

"Memang sgt sedap!!! highly recommended.best2, dah la jimat, senang, mesra pengguna dan yg penting-air kosong pon rasa sedap wooo! Meh dtg umah sapa2 nk cuba."

"Hari semalam dah mula pasang dan guna pitcher ni. Mula-mula rasa was2 nak minum airnya… yer la tak perlu dimasak, tentu tak terbayang macam mana rasanya menelan air paip… Mesti loya… kemudian gagahkan hati untuk minum… Sekali teguk, dalam hati berbisik ’Eh, sedap la...” kemudian teguk lagi dan lagi… Sampai tinggal setengah jag… hahaha… Memang sedap airnya… Malah lebih sedap dari air paip yang telah dimasak. Suami pun setuju."

"Saya pon dah guna (br 2hari..hehehe)..mmg best sgt..xde komplen dr hubby & anak.. Klau beli benda lain, ckp mahal la, bazir la..berbaloi baloi!"
Puan Ummi Nilda


"Anda takkan rugi jika memilikinya. Saya rasa seronok sbb dh tak perlu masak air utk minum. Kalau dulu kena masak air, sejukkan baru boleh minum. Sekarang tak perlu lagi."

"Nampak comel dan mudah disenggara.. mudah digunakan.. xperlu la nak susah payah pasang kat paip sinki.. bleh letak kat maner yang anda suka.. kat meja mkn ke , kat kabinet dapur ke.."

"Alhamdulillah, dah beberapa bulan menggunakan Get Clean Water Pitcher dan memang sangat berpuas hati."



HARGA RUNCIT
RETAIL PRICE

Get Clean® Water Starter Packwith Water Filter Refill 3-Pack
RM460 (WM) / RM483 (EM)



Filter 3-Pack
RM161 (WM) / RM168 (EM)

Filter 3-Pack

Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...