May 05, 2015

Koleksi 7 Testimoni Set Menyusu Shaklee: Susu dan Tenaga Semakin Bertambah

Assalamualaikum.

Kali ni Nad nak share testimoni customer Nad yang dah cuba Set Menyusu Shaklee.


TESTIMONI #1


Customer Nad yang ni actually kawan lama Nad kat sekolah menengah dulu. Nama manja Mc Na. Alhamdulillah lepas cuba Vitalea, Vita C, B Complex dan Alfalfa, susu dah mula meningkat dari segi kuantiti. Thanks Mc Na :)


TESTIMONI #2


Customer Nad yang ni pulak senior Nad masa kat universiti dulu, Kak Linda. Selepas 2 hari cuba Family Wellness Programme + Alfalfa, dah mula rasa perubahan. Katanya, terasa lebih bertenaga dan susu lebih pekat. Almaklumlah bila anak dah 2 orang lagilah terasa penatnya. Alhamdulillah dapat membantu :)

In terms of quantity, masih sama lagi sebab Alfalfa boleh memekatkan darah dan susu kita jadi kena minum plain water dengan cukup. Nak tahu cukup plain water ke tak, boleh tengok urine kita, jernih atau tak. Kalau tak jernih, means tak cukup air.


Lepas 2 minggu consume, sudah ada perubahan pada kuantiti susu. Dari 3oz jadi 4 ke 4.5oz :) Baby Kak Linda pun minum 2 ke 2.5oz skali minum. And yup bukan kuantiti je yang penting, tapi kualiti lebih baik :) Alhamdulillah.


TESTIMONI #3

Ini pulak customer Nad yang selalu beli barang kat Baby Geniuses Online Shop. Now dah jadi kawan dah. Fatim pun dah 2 orang anak. Terasa susu mula kurang apabila masuk kerja semula. So Nad suggest Fatim ambil Family Wellness Programme + Alfalfa. Selepas beberapa hari cuba, sudah merasakan perbezaan di mana bila balik kerja dah tak letih dan masih sempat settlekan kerja rumah sebelum tidur :)


Selepas beberapa minggu mencuba, Alhamdulillah. Terbaik katanya :)


TESTIMONI #4


Ini pulak customer Nad namanya Nawwar. Yang purchase bf set dari Nad ialah suami dia. Bertuah betul dapat suami yang caring macam ni. Patutlah Encik Gajah pun caring. Sebab nama Encik Gajah pun Amir jugak. Hehehe.

Nawwar consume Family Wellness Programme + Alfalfa + Ostematrix setelah merasakan susunya semakin kurang. Selepas beberapa hari Alhamdulillah susu dah jadi pekat :)


TESTIMONI #5


Esoh (bukan nama sebenar hehehe) ni pulak kawan lama Nad kat sekolah menengah jugak. Dia sedang menyusukan anak keduanya. Dia nak sangat bf baby second ni sebab baby first tak dapat disusukan sebab mungkin kurang ilmu dan pendedahan tentang bf so baby first dah terbiasa dengan botol dan tak mahu direct feeding. Agak susah bagi Esoh nak pump sebab susu pun tak berapa ada masa tu.

Alhamdulillah untuk baby second ni, dia mencuba Family Wellness Programme + Alfalfa + Zinc. Alhamdulillah susu pun dah ada :)


TESTIMONI #6


Nadia ni pulak customer dari Baby Geniuses Online Shop jugak dan telah mencuba  Family Wellness Programme + Alfalfa + Ostematrix . Selepas 2 minggu, susu dah semakin banyak :)


TESTIMONI #7


Syafa pulak kawan satu kos kat universiti dulu. Syafa cuba  Vitalea, Vita C, B Complex dan Alfalfa. Baru beberapa hari dah mula rasa bertenaga dan tak cepat mengantuk walaupun susu belum nampak perubahan lagi. Nad nasihat Syafa supaya make sure cukup minum plain water. Yup, breastfeeding supplement ni bukan semata-mata untuk tambah susu sahaja tapi sebenarnya memastikan badan ibu cergas dan tak mudah letih supaya penghasilan susu lebih lancar :)

Boleh baca lebih detail apa yang ada dalam Set Menyusu Shaklee ini di entry ini ya.

2 comments:

  1. salam Nad,

    Yana satu benda nak tya. Klu mcm Yana dh lama tak bf sbb susu dh kering, then ambik ni boleh return balik ke susu badan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm yana. IAllah boleh. Yg penting yana kena stimulate pengeluaran susu dengan pump or direct feed baby. Anything boleh pm nad kat fb ye :)

      Delete

Terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...