May 30, 2012

Testimoni Set Menyusu Shaklee with Lecithin: Susu Bertambah, Baby Tidur Nyenyak, Lebih Lawas, dan Tumit Kaki Dah Tak Menggelupas

Assalamualaikum semua :)

Puan Ana Lyana baru mencuba Vitalea, Vita C, B Complex, Alfalfa, dan Lecithin selama 8 hari dan ini ialah feedback darinya:


"Salam, saya ambil Set B + Lecithin baru 8 hari.

Perubahan positif pertama yang saya rasa:

susu makin banyak (keep on pumping), 
susu jugak pekat (sebelum ni kurang pekat), 
malam-malam baby tidur nyenyak (tak kerap bangun menyusu, mama dia boleh tidur lama sikit), 
membuang pun lawas (perut just bagi signal masuk toilet dan terus keluar bendasing tu..upss =p)

dan perubahan yang terbaru, tumit kaki dah tak kasar! Yeszza, sebelum ni kalau nak tidur mesti terasa kasarnya tumit kaki. Dan dah tak mengelupas kulit kat tapak kaki tu. Dulu bila duduk depan tv, asyik belek tapak kaki je kopek kulit tu. 

Terima kasih Shaklee :)"


PRODUK SHAKLEE YANG DIAMALKAN PUAN ANA LYANA






May 27, 2012

Testimoni Set Menyusu Shaklee: Susu Semakin Banyak, Kulit Semakin Cantik

Assalamualaikum semua :)

Malam tadi Nad terima SMS dari customer Nad iaitu Sakura San yang telah mencuba Family Wellness Programme, Alfalfa, dan Ostematrix:

SMS kegembiraan dari Sakura San :)
"Salam Nad, saya nak kongsi pengalaman guna Set 3M ni.


Sebelum bersalin saya dah janji dengan diri akan bagi yang terbaik untuk baby. Means saya nak bagi susu ibu kerana saya tahu ianya yang terbaik.


Then, selepas bersalin saya dapati susu saya terlalu sedikit sampaikan baby saya asyik menangis dan menyusu terlalu lama. Start dari situ saya tahu susu saya tak mencukupi untuk baby. Saya mula mencari maklumat supplement untuk penyusuan sehinggalah saya terjumpa maklumat mengenai Shaklee. Saya banyak membaca testimoni berkaitan Set 3M dan then saya terus ambil keputusan untuk try set ini.


Alhamdulillah tak sampai sebulan saya try, susu saya bertambah. Sebelum ini sejam saya pump, cuma 1oz je dapat. Kadang-kadang tak sampai pun 1oz. Sekarang pump 15 minit saya boleh dapat 6oz dalam 1 sesi. Susu pun cepat je ada walaupun baby menyusu 2-3 jam sekali.


Kulit saya pun semakin berseri sampaikan semua rakan sekerja memuji kulit saya cantik. Thanks Nad for your guide sepanjang saya try this set."








Alhamdulillah, Nad faham perasaan Sakura San sebab Nad pun dah pernah melaluinya dulu. Seronoknya dapat tolong orang :)

May 26, 2012

Testimoni Meal Shakes: Anak Picky Eater dan Kurus Kering Sudah Bertambah Tembam

Assalamualaikum semua :)

Today Nad nak share testimonial Meal Shakes dari Puan Najmah yang memberikan anaknya Meal Shakes:


Alhamdulillah.

Setelah lebih kurang 3 bulan anak-anak Puan Najmah mencuba Meal Shakes, Kakak yang dulunya anti subjek matematik dah suka subjek tersebut. Buat homework pun tak meragam lagi :D Mudah faham dan lebih fokus ketika belajar.

Adik pulak dulu kurus kering now dah semakin berisi :)

Anak-anak saudara Puan Najmah pun bila cuba Meal Shakes dah jarang sakit. Kalau sakit pun, cepat je sembuh.



Apa yang Nad nak tekankan di sini ialah, walaupun first month tak nampak perubahan lagi, kena istiqamah teruskan amalkan supplement. Sebab badan kita ni nak berubah, bukan dalam 1-2 hari. Kena konsisten dan sabar. Sel kita ambil masa 90-120 hari untuk dibaiki dan diperbaharui. Dapat certain penyakit pun bukan dalam sehari dua kan :)

Walaupun mungkin terasa mahal pada mulanya tetapi amat berbaloi menghabiskan wang ringgit membelikan supplement yang berkualiti untuk kesihatan. Betul tak? Fikir-fikirkanlah :)

May 23, 2012

Testimoni Lecithin: Datin Walis Turun 15kg Dalam 2 Bulan

Assalamualaikum :)

Ramai breastfeeding moms yang mengalami masalah berat badan berlebihan. Jom kita tengok feedback dari Datin Walis ni:




Wow! 15 KG dalam masa 2 BULAN!

Datin Walis merupakan ibu gigih yang ingin menjayakan penyusuan esklusif beliau, seorang wanita jelita (memang cun!) dan sgt menjaga penampilan beliau. Apa yang beliau amalkan?

Bagi menjayakan penyusuan susu ibu, beliau mendapatkan Breastfeeding Set E dan untuk menurunkan berat badan beliau mengamalkan pengambilan Shaklee Lecithin.

Shaklee Lecithin

Apa itu Lecithin?
- Nature’s Emulsifier (Pengemulsi Semulajadi) yang membantu badan menyerap nutrien larut lemak seperti Vitamin A,D,E, K, Beta Caretone
- Boleh didapati dari tisu binatang dan tumbuhan (plant)
- Untuk komersil didapati dari telur, jagung & kacang soya
- Fat Emulsifier - Melarutkan lemak

Apa ada dalam Lecithin?
- Asid linoleik (essential fatty acid) yang amat diperlukan oleh badan. Tapi badan tidak boleh menghasilkannya sendiri dan ia perlu diambil melalui diet harian
- Kolin - satu komponen neurotransmitter (memberikan impuls dari saraf satu ke saraf yang lain)
- Asetikolina - bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf
- Inositol - sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan

Apakah khasiat dan kegunaan Lecithin?

1. PALING UTAMA - untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids)
- Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
- Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
- Membantu mengawal paras triglycerides (a type of fat found in your blood. Your body uses them for energy)
- Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
* Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol

2. PENTING UNTUK FUNGSI OTAK
- Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman etc
- Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari Lecithin
- Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine kerana 30% otak adalah lecithin, dan 70% lemak di hati (liver) adalah lecithin

3. UNTUK KAUM TUA
- Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua
- Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb

4. UNTUK PENGHADAMAN
- Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil 'bile'(jus hempedu) daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman

5. UNTUK SEL
- Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel
- Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita

6. UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)
- Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.
- Ia amat mujarap jika di ambil bersama-sama EPA dan Fiber

Hasil Penyelidikan (R&D)
Lecithin daripada soyabean berkesan memecahkan deposit kolesterol
- Lecithin daripada telur boleh tetapi tidak bergitu berkesan

Mengapa Shaklee?
- Kacang soya - sumber semulajadi yang terpilih.
Kapsulnya mempunyai ciri-ciri lecithin sebagaimana di anugerahkan oleh alam
Tiada pengawet, perwarna, perasa tiruan
- Kepekatannya - 1 kapsul : 520 mg lecithin, 78 mg phosphatidycholine, 47 mg phosphatidylinositol

Peranan Lecithin Pada Breastfeeding Moms
Ada yang bercerita apabila mereka mendapati badan makin mengembang akibat dari pengambilan makanan yang tidak seimbang. Namun bagi yang menyusu badan, tahukah anda, kebaikan Lecithin kepada ibu yang menyusu?

* Ia membantu mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu tersumbat.
* Ia membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu.
* Ia membantu ibu mengatasi masalah lupa atau "short memory" yang biasa dilalui selepas melahirkan.
* Ia membantu menyalurkan inositol dan kolin di dalam susuibu untuk perkembangan otak bayi.

Maka, selamatkah Lecitihin di ambil semasa penyusuan selain untuk pengambilan untuk mengurangkan berat badan? Jawapannya ialah YA selamat diambil. Sila dapatkan jadual pemakanan dari pengedar seandainya anda mahukan cara pengambilan yang lebih baik. Credits.

Sudah ramai yang merasai keberkesanannya. Ada bila lagi? :)


Cara hubungi Nad:
- SMS/Whatsapp 012 229 5680
- FB: Nadiah Suhaidi
- Email: n_nadiah@yahoo.com

May 21, 2012

Testimoni Set Menyusu Shaklee: Berjaya Kumpul Stok Susu 730oz Sewaktu Berpantang!


"Salam
Alhamdulillah, semalam 6.12.2011 tamat sudah tempoh berpantang saya selepas melahirkan puteri kedua iaitu Damia Qaisara bt Shahrizam Fitri.


Berbekalkan ilmu yang pernah saya pelajari semasa menghadiri bfeeding class sewaktu mengandungkan anak pertama, membuatkan saya terpanggil sekali lagi untuk berkongsikan dengan Iffah bagaimana saya mampu untuk membuat stok simpanan susu sehingga melebihi 730oz dalam tempoh berpantang.


Allah itu Maha Hebat kuasanya. Atas kurniaanNya Dia telah memberikan rezeki yang melimpah ruah pada Damia.


Saya mula membuat stok simpanan setelah Mia berusia 2 minggu. Saya juga mengamalkan pemakanan tambahan Shaklee iaitu set 3M+ESP+PD yang dibeli dari Iffah Anuar @ Fahem Wardrobe. Pada mulanya saya agak sangsi dengan keberkesanan set ini kerana saya hanya melihat kejayaan di dalam laman web Faheem Wardrobe shj. Tambahan pula set ini dikatakan bertindak seperti juga set berpantang. ini menambahkan lagi keraguan saya, boleh ke dengan hanya set ini dpt menyihatkan tubuh badan saya dan menambahkan pengeluaran susu ibu serta menggantikan set berpantang yang terdiri daripada jamu dan lain2.


Alhamdulillah....berkat kesabaran dan usaha saya melayari internet dan melihat kejayaan demi kejayaan testimoni yang mengamalkan set ini membuatkan saya yakin yang saya juga mampu menjadi seperti mereka. Set ini memang benar-benar berkesan dan best giler......


Selepas melahirkan Damia, saya terus mengamalkan set ini secara disiplin dan tidak pernah terskip daripada jadual yang telah diberikan. Tips eksklusif tersebut saya salin semula dan saya letakkan di meja tempat saya mengepam susu serta saya tuliskan disetiap botol, bila waktu yang sepatutnya saya makan setiap supplement tersebut. Dan setelah 2 minggu baru lah saya mula menyimpan stok perahan susu saya.


Apa yang saya amalkan sejak dari anak pertama lagi ialah, sikap n semangat saya yang mengatakan saya mampu menghasilkan susu yang banyak untuk anak-anak saya. itu lah kata-kata yang sentiasa saya ucapkan sewaktu mengandung lagi. Dan Tuhan telah memakbulkannya.


Rutin yang saya amalkan sama seperti ibu2 yang lain.


Pagi: breakfast Quaker oat/roti/cekodok/milo/susu
Minum pagi: roti/biskut/susu
Tghr: Nasi lauk ikan bilis goreng ngan bawang(bwng byk2 n potong bsr2) /tempe utk sebulan yang pertama. selepas tu saya dh mula mkn mcm2 yang x menggatalkan.
Petang: Biskut/roti/susu/milo
Mlm : mkn malam menu yg sama spt tghr.


Yang penting saya mengamalkan minum air masak lebih 3 liter sehari (itu tidak termasuk lain2 air manis yang saya minum) serta membuat jadual pump yang konsisten. Selain membuat double pumping, Saya juga mengamalkan power pumping. Setiap kali saya menyusukan damia, setiap kali itulah saya membuat perahan stok simpanan saya. Hasilnya selain mampu membuat stok yang banyak, saya juga menjadi ibu susuan kepada anak buah saya setiap hujung minggu.


Dan yang paling utama, sentiasa berdoa kepada Allah supayamemudahkan segala urusan saya dan menambahkan susu saya sehingga saya mampu dikongsikan dengan bayi lain. Hebatkan kuasa Allah, membolehkan saya menyusukan bayi lain. SubhanAllah....Maha Suci Allah yang Memberikan segala2nya. Dan kini, anak pertama saya khalisya yang berumur setahun setengah juga telah berkongsi susu dengan adiknya Mia.


Saya sangat gembira dan bahagia apabila kini, kedua2 puteri kesayangan saya berkongsi susu yang paling mahal dalam dunia ini.


Terima kasih Iffah kerana turut membantu dalam kejayaan saya. Set 3M+ESP+PD mmg benar2 berkesan.


Biarlah kita bekorban mengeluarkan sedikit wang demi memberikan yang terbaik untuk yang tersayang." Credits.

Apa yang Ifa ambil?
Consist of:
- Family Wellness Programme (Vitalea, Vita C, B complex, ESP)
- Alfalfa
- Ostematrix
- Performance drink (PD)

Setuju sangat dengan kata-kata terakhir Ifa tu, biarlah kita berkorban sedikit wang demi memberikan yang terbaik untuk yang tersayang :)

May 17, 2012

Testimonial Family Wellness Programme, Zinc, Meal Shakes: Puan Liyana Amat Berpuas Hati

Assalamualaikum.

Semakin ramai yang memberi feedback positive terhadap set berpantang yang berasaskan supplement seperti Shaklee. Di sini Nad share pengalaman Puan Liyana yang berpantang buat kali kedua.

"...dah masuk 3 minggu saya makan set pantang shaklee. Alhamdullilah, saya amat puas hati. Saya mmg x ambil jamu. Hanya mkn set ni shj. 


Hari pertama lepas cuci rahim, dua jam slps itu,saya terus ambik Energizing Soy protien (ESP) + Meal Shakes. Mmg sy rasa bertenaga n x letih. Vitamin tertinggal dlm kereta seperti Vitalea, B Complex, Vit C n Zinc. Tp xpe, seb baik ada ESP n Meal Shakes. Mmg sudah mencukupi utk hari pertama n memberi kesan. 


Macam ESP adalah energy booster, bina sel n baiki sel, rawat luka dalaman dan byk lg. Manakala mealshake ada protien n multivitamin. Saya sgt bersyukur kerana saya xmerasa kesakitan semasa gugur n selepas cuci...sy sgt bersyukur..sbb di dalam hati kl blh sy xmahu rasa kesakitan itu.


Alhamdullilah Allah perkenankan doa saya di samping mmg saya mkn supplemen shaklee bermula masa saya breasfeeding ank pertama, ms pregnant ank kedua n seterusnya sekarang ms pantg keguguran ank yg kedua. 


Saya mengambil supplemen shaklee di ats kesedaran saya sbb sy perlu ambil supplemen yg memberi kesan yg baik, selamat dan tidak memudaratkan dan yg paling penting semulajadi. bb sy ambik supplemen shaklee pn bermula semasa sy breastfeeding..dan matlamat sy,supplemen mestilah memberi kesan yg baik bkn shj kepada saya..tp kepada ank saya jgk..tambahan set berpantang kebanyakkan di pasaran sekarang,lebih mementingkan kesihatan ibu semata-mata..


Tapi shaklee tidak..ia mementingkan kesihatan ibu, malah ia disalurkan kepada ank melalui susu ibu..anak pn sihat.ibu sihat n bertenaga,luka cepat sembuh,susu pn lancar n byk,,ank pn sihat.mmg win win situation..malah wlpun ibu yg menyusu nak kuruskan badan pn blh tanpa menjejaskan production susu dan tak memberi effect kepada anak..itulah shaklee..memberi kesihatan secara menyeluruh." Credits.




Yup, I have to agree with her. Kalau ambil jamu, lebih kepada kepentingan ibu semata-mata. Ibu mungkin sihat, tapi kesian kat baby yang breastfeed tu kalau tak tahan panas jamu, perut jadi kembung, cirit birit, jaundice, dan sebagainya.

Kebanyakan ibu-ibu yang beralih kepada berpantang dengan Confinement Set ini telah serik berpantang dengan jamu. Jadi bakal-bakal ibu yang bakal melahirkan anak pertama, ambillah pengajaran ya. Tukar mind set kita bahawa berpantang wajib ada jamu. Sebernarnya tidak sama sekali. Supplement lah teman rapat kita. Bukan sahaja ibu sihat, anak pun sama. InsyaAllah :)

May 16, 2012

Testimoni ESP: Bantu Selepas Pembedahan & Melicinkan Kulit di Belakang Badan

Bismillahirrahmanirrahiim.

Assalamualaikum.

Today Nad nak share testimonial Puan Shafini Zain yang telah membuat minor surgery untuk membuang keloid:


Bagaimana ESP (protein) membantu mereka yang selepas pembedahan?

Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel. Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti:
- membina sel-sel baru
- menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru
- menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru

Ini pula testimonial Puan Norhasniza tentang kulitnya yang semakin licin :)


Yes, ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri, Ia bantu hilangkan parut jerawat di muka mahupun di badan. Selain itu, menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur :)

Ada lagi :)

ESP juga
- memberi tenaga berpanjangan, menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih
- membuatkan kita cepat kenyang jadi ia membantu dalam pengurusan berat badan
- menyokong kesihatan imunisasi badan
- mengawal paras kolesterol
- menyokong kesihatan jantung dan prostat.



Apa yang best tentang ESP?

- Ia merupakan Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian
- Berasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol
- Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif
- Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna
- Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah
- Kandungan lemak dlm ESP sangat minum iaitu (1gm)
- Tanpa laktosa - kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah
- Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet
- Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga. Credits.

Jika kita ambil vitamin bersama ESP, penyerapan vitamin adalah lebih baik berbanding sebaliknya. So memang disarankan kalau ambil vitamin, ambil ESP skali :)

Alhamdulillah, makin ramai yang share kebaikan ESP dua-tiga hari ni. Ramai jugak customer Nad yang dah cuba breastfeeding set bersama ESP yang perasan tentang kelicinan dan kecantikan kulit mereka. Suka diorang bila ada orang puji kulit cantik. Diorang sendiri pun tak perasan. Hihi.


Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

May 15, 2012

Omega Guard: Supplement Yang Paling Nad Suka

Assalamualaikum semua :)

Last 2 month Nad balik kampung di Besut. Tiap-tiap bulan mesti balik kampung. Tak kira di Besut atau Bandar Baru Bangi (rumah PIL). Kadang2 lebih dari sekali dalam sebulan hehe.

Balik haritu kebetulan Encik Gajah dapat bonus dan Nad pun sama. Alhamdulillah. So kami belanja family pergi makan ikan bakar :)

Budak hepi dapat main kat playground kat kedai ikan bakar sampai taknak makan. Hehe.

Nad pun bawak balik hadiah 'hadiah' untuk Ummi, Abah, Nenek, dan adik-adik iaitu..

Shaklee Omega Guard (DHA dan EPA)

Hehe. Sebenarnya lama dah Nad fikir nak kasi apa kat family Nad untuk kesihatan diorang. So after some reading, Nad decided hadiahkan Omega Guard sebab:

Abah ada
- Darah tinggi
- Kolestrol tinggi
- Asthma
- Berat badan berlebihan

Ummi ada
- baru-baru ni tangan terseliuh
- selalu sakit-sakit urat

Kak Ngah (adik no. 2)
- pregnant 7 bulan

Adik no. 3 & 4
- student universiti & politeknik
- kononnya nak turunkan badan jugak
- yang no. 3 ni masa kecik teruk sangat Asthma

Adik no. 5 & bongsu
- sorang student sekolah menengah
- sorang lagi nak UPSR tahun ni
- dua-dua resdung dan Asthma. Kerap demam/selesema. Kadang-kadang tak boleh ke sekolah kalau teruk sangat

Nenek
- Kadang-kadang sakit sendi (biasalah org tua kan)
- Darah tinggi
- Kolestrol tinggi

Ya, Omega ni memang byk fungsi. Sendi, pregnant/breastfeeding woman (untuk perkembangan mata dan otak bayi), student, untuk turunkan berat, Asthma, darah tinggi, kolestrol, dan banyak lagi! Hehe.

Jom kita kenal dengan lebih dekat lagi apa itu Omega Guard Shaklee.

Why do we need Omega-3?
Most Doctors and Scientists today agree that Omega-3 fatty acids..
* reduce the risk of heart disease & heart attacks
* improve cardiovascular health
* support healthy vision, brain and joint function (and ease joint & arthritis pain)
* help maintain triglyceride and cholesterol levels

Where do we get Omega 3's?
There are Omega 3’s in fish, but to get enough Omega 3, you would have to eat a TON of fish (which most of us don’t do)! …and unfortunately, alot of fish today is being found to have lots of bad stuff in it (harmful contaminants including heavy metals like lead, mercury, arsenic, cadmium, dioxins and PCBs)...SO… Most doctors are now saying that the BEST source for Omega-3’s is a concentrated, pure Omega 3 supplement.

Why we have to choose Shaklee Omega 3 fish oil (now its called Omega guard)?
Shaklee EPA is obtained from sardines that are obtained in the deep waters of the Atlantic Ocean; far from land and potential exposure to environmental contaminants. Furthermore, the fish oil used in Shaklee EPA is tested for a number of toxins, including heavy metals such as mercury and arsenic. It does not require or undergo molecular distillation to ensure purity...Each batch of fish-sourced raw materials that goes into EPA is laboratory tested to ensure that it is free from harmful contamination or toxins, including pcb’s and heavy metals. We adhere to strict specifications, and our testing process for each EPA raw material is part of our routine screening and preliminary qualification...We retained two reputable independent laboratories to test Shaklee EPA. One laboratory performed an organo-chlorinated screen and PCB test and found none detected for all substances. The second laboratory conducted dioxin testing and found that all substances either were not detected or were below the limits of calibration. The tests were conducted using Environmental Protection Agency methodology.

Apa lagi yang anda mahukan dari supplement yang berkualiti? Semuanya ada pada supplements Shaklee.

Berminat? Boleh hubungi Nad:
- SMS/Whatsapp 012 229 5680
- FB: Nadiah Suhaidi
- Email: n_nadiah@yahoo.com

May 14, 2012

Testimonial Vitalea, Vita C, B Complex, Zinc: Beralih Kepada Set Berpantang Shaklee Kerana Bayi Kembung Apabila Amalkan Jamu

Assalamualaikum semua.

Kali ni Nad nak kongsikan pengalaman Mama Arissa berpantang dengan produk Shaklee. Jom kita baca kisahnya di bawah.

"Ni cerita saya pulak. Masa dalam pantang saya mmg ada ambil jamu. Tapi jujur saya cakap, tak kesemua set jamu tu saya pakai pemalas punye worang. Lebih2 lagi saya ni bersalin czer, so segala lulur, cream barut tu mmg lambat la pakai..Untuk pil jamu tu pulak sampai la ni tak abis mkn...hahaha. Bukan apa,masa saya mkn pil tu dulu, Arissa asyik kembung perut. So terus saya stopkan makan. Mmg tak brapa berbaloi lah dengan harga yang agak mahal kira RM300++ beli set jamu tu tapi saya asyik ngelat2 jer. Hmmm. Rugi. sampai skarang minyak, cream, lulur tu masih ada atas meja solek saya sampaikan en Hubby slalu usik.."Tu nape tak pakai minyak tu...mahal beli" Kehkhekhekhekhee..


Sekarang baru saya perasan, masa saya keluar dari hospital doc bekalkan saya dengan Vitamin C. Untuk cepat baik luka katanya. Dan dalam Set Berpantang Shaklee mmg ada Vitamin C!! So kawan2 jgn lah risau kalau ambik set berpantang ni. Alangkah baik nya kalau saya tahu mengenai Set Berpantang Shaklee awal2 dulu.


Vita-Lea - bersama Iron formula yang sgt penting utk tubuh selepas bersalin. Lepas bersalin muka saya pucat betul. Tapi mmg semua wanita lepas bersalin mcm tu kan. Saya dulu dekat nak seminggu masih pucat. Huhuh. Kepala asyik mabuk kepayang. Huhu. Alangkah baiknya kalau saya ambil Vita-Lea.


B Complex - elak kemurungan, anti-stress, stabilkan hormon. Saya dulu agak stress okay...asyik nangis2 je..dahla Arissa asyik nangis2 non stop...Mmg stress giler2 lah...Alangkah baiknya kalau saya ambil B Complex..


Vita-C-membantu memperbaiki tisu sel, mempercepatkan penyembuhan luka. Luka saya cepat baik jugak...Mungkin sebab saya mkn hari2 vitamin C yg doctor bagi...


Zinc - membantu luka (terutama luka dalaman) cepat sembuh. Saya dulu hari2 mak saya masakkan ikan haruan..naik muak nak mkn...huhuhu....Mengapa orang Melayu suka makan ikan haruan selepas bersalin? Kerana ikan haruan mengandungi zinc, namun pengambilan yang mencukupi dapat diukur dengan tepat melalui pengambilan tablet zinc). Alangkah baiknya saya kalau saya ambil Zinc jadi taklah saya sampai nak termuntah2 makan ikan haruan hari2.


So kawan2, tepuk dada tanya selera..Saya tak cakap jamu2 tu tak bagus...Ini berdasarkan pengalaman saya je..Insyaallah kalau ada rezeki anak no 2 mmg saya go for Set Berpantang Shaklee jer..Harga pun tak mahal... :)" Credits to MFC.





May 12, 2012

Testimoni Set Menyusu Shaklee: Kulit Ibu Jadi Cantik

Assalamualaikum dan Salam Jumaat :)

Today Nad nak share tentang side effect. Ada yang bertanya pada Nad, ada side effect ke makan Shaklee ni? Meh Nad share satu cerita.





Ini Aimi kawan Nad kat universiti dulu. Aimi dah mencuba Family Wellness Programme dan Alfalfa. Komennya tentang ESP:

- Kulitnya jadi cantik & halus
- Jerawat kurang
- Parut jerawat makin hilang
- Dulu kalau keluar, tak berani tak pakai concealer. Now keluar pakai blusher je!
- Confidence level makin tinggi
- Kulit anaknya, Zahra pun semakin halus dan makin cerah

Alhamdulillah. Inilah namanya 'side effect' yang best. Bukan sahaja supply susu ok, badan cergas, kulit pun cantik! Hehe. Why? Sebab Shaklee products are supplements, bukan ubat. Ia mencukupkan apa yang tak cukup dari pemakanan yang kita ambil sehari-hari.

Macam mana ESP boleh bantu masalah kulit?

"Kajian American Journal of Clinical Nutrition terbitan Julai 2007 menunjukkan kaitan antara makanan yang rendah dengan indeks glisemik dan pembaikan masalah jerawat. Kajian mendapati dalam tempoh 12 minggu, jerawat berjaya dikurangkan dengan lebih baik di kalangan kumpulan peserta yang mengambil makanan dengan kandungan glisemik gula yang rendah berbanding kumpulan yang mengambil makanan yang tinggi dengan karbohidrat. Secara umumnya, selain makanan berkarbohidrat ringkas yang tinggi, pengambilan makanan tinggi lemak tepu, makanan berminyak dan bergoreng, bergula akan memberi impak yang lebih ketara kepada masalah jerawat." read more here.



Apa Keistimewaan ESP?

- Membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan
- Memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak
- Menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung
- Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein
- Setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian keperluan kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
- Kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menepous
- Indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
- Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses
- Tidak mengandungi kolesterol dan laktosa
- Mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya
- Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet

Tahukah Anda?

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang. Credits to MFC.


Siapa taknak kulit cantik dan bebas jerawat, kan? :)

Kalau berminat dengan produk Shaklee, bolehlah SMS or Whatsapp Nad di 012 229 5680. Or add Nad kat Facebook, klik Facebook badge Nad kat seblah kiri blog ni. PM Nad bagitahu anda nak tahu lebih lanjut tentang ESP. Nanti Nad reply ya :)

Have a great weekend!


Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

May 05, 2012

Pregnant with Shaklee

Assalamualaikum semua.

Today Nad nak share supplements Shaklee untuk bakal-bakal ibu :)

First of all..

"Should I take one?"

Experts agree that the best way to make sure you and your baby get all the nutrients you need while you are pregnant is to eat a varied, well-balanced diet. This should include fresh fruits and vegetables, whole grains, beans and fish. Foods such as refined sugars, processed foods, saturated fats and other animal proteins should be limited.

However, in some circumstances it can be difficult to get all the nutrients you need through diet alone; if you are suffering badly with morning sickness, for example. In this case, your doctor may advise you to take a multivitamin supplement especially designed for pregnant women.

"What should it contain?"

There are no hard-and-fast rules as to what has to be in a multivitamin in order for it to be called an antenatal supplement, but a good supplement for pregnant woman generally contains more folic acid, iron and calcium than a general multivitamin. These three minerals are important for reasons explained below.

Antenatal supplements don't contain retinol (the animal form of vitamin A), which can be harmful to unborn babies in large doses. They contain the plant-derived form of vitamin A (betacarotene), instead.

Folic acid
Folic acid is a B vitamin, which is also found in various foods, including beans, leafy greens and fortified breakfast cereals. Taking a 400 microgram (400mcg) folic acid supplement each day during the first 12 weeks of pregnancy (ideally starting at least one month before you start trying to conceive, preferably three months) can lower your risk of having a baby with a neural tube defect, such as spina bifida. Spina bifida is a serious congenital condition, which occurs when the tube around the central nervous system fails to close completely. Studies show that women at high risk of having a baby with a neural tube defect (those who've had a baby with spina bifida before, for example, or women who take certain medicines for epilepsy) can lower their risk by 72 per cent if they take folic acid before and during pregnancy. These women also need to take a larger dose of folic acid each day (5 milligrams or 5mg). Talk to your doctor before you do this as you will need a prescription.

Iron
Iron is needed to make the extra blood required to support your growing baby. Your body is making so much extra blood when you're pregnant that you need about 30 to 60 mg of iron every day; 15 to 45 mg more than the recommended daily allowance of 15 mg.

Calcium
Finally, a woman needs twice as much calcium when she's pregnant; 1,500 mg of calcium per day. Calcium is found in milk products, dark leafy vegetables, tofu, sardines and canned salmon.

When you're pregnant, your developing baby needs calcium to build strong bones and teeth; to grow a healthy heart, nerves, and muscles; and to develop a normal heart rhythm and blood-clotting abilities. If you don't get enough calcium in your diet when you're pregnant, your baby will draw it from your bones, which may impair your own health later on. - 
www.babycenter.com

Other nutrients
So, besides folic acid, iron and calcium, what else should a good antenatal supplement contain? Look for one with vitamin C, vitamin D, B vitamins such as B6 and B12, potassium, zinc and vitamin E.

Credits to www.babycenter.com. Can also read another article here.


DHA & EPA

The benefits for baby are:


- A better brain with higher intelligence
- Good nervous system development
- Better eyesight from retina formation
- Fewer behavioral problems after birth
- Better sleep patterns for a new born
- Health benefits for mom include:
- Less chance of developing pre-eclampsia
- Protection against brain loss during pregnancy
- Less chance of pre-term labor and cesarean
- Much lower risk of postpartum depression
- Greatly reduced incidence of breast cancer


DHA and EPA make up about 70% of a newborn baby’s brain, retina and nervous system. The only way a fetus can get these important omega 3 fatty acids is from mom. And the amount is dependent on how much she's getting in her pregnancy diet. - www.bellaonline.com

Kekurangan pengambilan kalsium atau kealpaan dalam memberi tumpuan terhadap zat kalsium sebenarnya boleh menyebabkan komplikasi semasa meneran saat-saat melahirkan anak. Lebih buruk, kesannya akan berterusan sehingga usia tua. - www.kosmo.com.my


SUPPLEMENTS DI ATAS UNTUK IBU MENGANDUNG ADA SHAKLEE TAWARKAN JUGA :)

Folic acid
B Complex Shaklee lengkap dengan Folic Acid


Iron
Vita-Lea Shaklee lengkap dengan Iron




Calcium
Kalsium Shaklee lengkap dengan Magnesium dan Vitamin D




DHA and EPA
Omega Guard Shaklee diperkaya dengan DHA dan EPA



May 02, 2012

Testimoni Set Menyusu Shaklee: Baby Mula Tersenyum Selepas Menyusu

Assalamualaikum semua :)

Today Nad nak share kegembiraan seorang lagi ibu yang telah mencuba Family Wellness Programme + Alfalfa + Ostematrix iaitu customer Nad, Kak Sue.



Wah banyak sungguh ucapan terima kasih. Hehe. Sama2, Kak Sue.

Jika sebelum ini Kak Sue pump dapat 2oz sahaja tapi sekarang sudah sekali ganda iaitu 4oz untuk baby Adam yang berusia 3 bulan.

Sebelum ni kata Kak Sue, baby nangis lepas breastfeed sebab tak puas menyusu. Tapi sekarang Alhamdulillah baby Adam dah boleh senyum :)

"Mama, Adam nak susu.." :D

Semoga Kak Sue dapat menyusukan Baby Adam sehingga berusia 2 tahun. Ameen! :)

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...