May 16, 2012

Testimoni ESP: Bantu Selepas Pembedahan & Melicinkan Kulit di Belakang Badan

Bismillahirrahmanirrahiim.

Assalamualaikum.

Today Nad nak share testimonial Puan Shafini Zain yang telah membuat minor surgery untuk membuang keloid:


Bagaimana ESP (protein) membantu mereka yang selepas pembedahan?

Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel. Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti:
- membina sel-sel baru
- menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru
- menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru

Ini pula testimonial Puan Norhasniza tentang kulitnya yang semakin licin :)


Yes, ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri, Ia bantu hilangkan parut jerawat di muka mahupun di badan. Selain itu, menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur :)

Ada lagi :)

ESP juga
- memberi tenaga berpanjangan, menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih
- membuatkan kita cepat kenyang jadi ia membantu dalam pengurusan berat badan
- menyokong kesihatan imunisasi badan
- mengawal paras kolesterol
- menyokong kesihatan jantung dan prostat.



Apa yang best tentang ESP?

- Ia merupakan Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian
- Berasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol
- Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif
- Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna
- Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah
- Kandungan lemak dlm ESP sangat minum iaitu (1gm)
- Tanpa laktosa - kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah
- Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet
- Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga. Credits.

Jika kita ambil vitamin bersama ESP, penyerapan vitamin adalah lebih baik berbanding sebaliknya. So memang disarankan kalau ambil vitamin, ambil ESP skali :)

Alhamdulillah, makin ramai yang share kebaikan ESP dua-tiga hari ni. Ramai jugak customer Nad yang dah cuba breastfeeding set bersama ESP yang perasan tentang kelicinan dan kecantikan kulit mereka. Suka diorang bila ada orang puji kulit cantik. Diorang sendiri pun tak perasan. Hihi.


Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...