June 14, 2012

Testimoni ESP - Bertenga dan Minimum Hasil Pump 18oz Sehari!

Assalamualaikum :)

Now dah masuk bulan Rejab ramai lah yang sedang ganti puasa kan? Ada juga yang risau takut susu kurang time puasa.

Jom tengok feedback dari breastfeeding mom ni:


"Alhamdulillah, walaupun sedang berpuasa ganti dah 2 minggu, tapi production susu tetap maintain untuk my baby. Kerja pun tetap boleh buat dengan penuh tenaga walaupun kadang-kadang tak sempat beria semasa bersahur. (Hehe tak sedar dan sempat minum ESP je).


Sesi pump kat ofis, tiap kali pump just dapat buat 10-15 minit je. Rezeki anak, dapat bawak balik 18oz susu paling kurang. Thanks Shaklee sebab membantu juga. Wajib minum ESP masa bersahur, berbuka puasa, dan sebelum tidur. Di samping makan Eu Four Pack"

Apakah yang diamalkan oleh kawan kita ni? Dia memang tak tinggal ESP. Time puasa minum 3 kali sehari untuk pastikan production maintain. Minum semasa bersahur, berbuka puasa, dan sebelum tidur.

Shaklee ESP

June 09, 2012

Testimoni Vita E: Aishah Sudah Bebas Dari Masalah Kulit Berminyak, Jeragat, dan Parut Jerawat!

Assalamualaikum semua!



KELEBIHAN VITAMIN E

- Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
- Memperbaiki peredaran darah
- Memperbaiki tisu
- Melindungi paru2 dari pencemaran udara
- Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan
- Mengurangkan parut
- Mengurangkan tekanan darah
- Membantu dalam pencegahan penyakit katarak
- Meningkatkan prestasi atlit dengan mengendurkan otot kaki dari kekejangan
- Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan menguatkan dinding kapilari
- Menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat
- Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk)
- Merendahkan kadar kolesterol
- Membantu mencegah pertumbuhan abnormal sel terutama kanser
- Meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki
- Juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri
- Membantu kawasan gelap areola mengecil dan warna puting menjadi cerah semula
- Membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual
- Mengatasi masalah kedinginan dalam perhubungan suami isteri di kalangan ibu menyusu

PERBEZAAN VITA E SHAKLEE BERBANDING VITAMIN E DI PASARAN

1. Vitamin E Shaklee adalah bersumberkan asli - natural/organic - ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan
2. Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate - membuktikan ianya from natural source. Untuk info, satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia - bahaya untuk tubuh anda. (check yours now!)
3. Mengandungi 400IU, lengkap dengan Selenium (as selenium yeast) untuk memastikan penyerapan pada tubuh dengan lebih sempurna


Jika anda ragu-ragu dengan keberkesanan Vita E Shaklee, jom tengok testimonial dari adik Aishah ni:




SEBELUM (kiri):

"This one gambar before makan Vita E. Muka berminyak, berjeragat, bekas jerawat jangan cakaplah..


So lucky to have SHAKLEE. Serious sangat berkesan :) I am happy with my new look."


SELEPAS 6 MINGGU MENGAMALKAN VITA E SHAKLEE (kanan):

"After 1 month and 2 weeks menggunakan Vita E, ini lah hasilnya. Kulit rasa lebih flawless. Sekarang ni dh stat guna Vita E & Vita C. Alhamdulillah. Hasil yg lebih positive. Bekas jerawat dah makin hilang. Thank you my dearie sis Nur Najmah Salleh for introducing me such an awesome product. Dia yg perasan muka saya kusam dan tak berseri dan suggest ambil vit e. Tq tq :-) Love Shaklee and my sis ♥"


Makin cun cik adik kita ni :) Tahniah kerana memilih vitamin yang berkesan dan selamat!


Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

June 07, 2012

Kepentingan Kalsium Dalam Diet Seharian Seorang Ibu Mengandung dan Menyusukan & Osteoporosis

Assalamualaikum dan Selamat Pagi :)

Harini Nad nak tanya anda. Adakah anda seorang ibu mengandung atau yang menyusukan anak? Jika ya, adakah anda minum susu setiap hari? Jika ya. Anda boleh senyum sekarang. Jika tidak, anda kena baca cerita yang Nad nak share ni.

Haritu Nad balik kampung. Adik Nad cerita yang makcik Nad tiba-tiba demam pastu tangan dia kejang macam bengkok ke dalam gitu. Ngeri jugak dengar. Makcik Nad tu muda lagi. Baru 30+ umur dia. Anak 4 orang. Yang sulung darjah 1 dan paling kecil masa tu nak masuk 2 tahun. Semua fully breastfed.

Pastu Nad pergi tanya makcik Nad tu sendiri. Tapi masa tu dia dah sihat dah lah. Nad tanya dia, betul ke apa yang adik Nad cerita tu? Dia kata betul, demam dan tangan bengkok keras. Biasa kita kejang kat kaki kan masa pregnant. Tapi makcik Nad kena kat tangan. Nak call orang mintak pertolongan pun susah dengan keadaan macam tu sebab husband dia takde kat rumah masa tu. Nasib baik rumah dia dekat je dengan rumah Nenek Nad. Dapatlah pakcik Nad hantarkan ke klinik.

Pastu Nad tanya dia, minum susu tak masa pregnant dan breastfeeding? Dia kata dia minum gitu-gitu je. Dalam hati Nad, cakap Ya Allah, biar betul dia nih. Nak kata tak berpelajaran tak jugak. Ada degree. Hehe. Takkan tak tahu kalsium tu sangatlah penting dalam diet seorang ibu mengandung/menyusukan. Kena minum hari-hari kot susu ni. Tu lah, dah jadi ibu pun kena banyak membaca jugak tau. Tapi takpelah kan, maybe dia tak tahu. So Nad pun cerita lah kat dia apa yang patut dia tahu.

Anda pun tak tahu? Jom baca dua artikel ni.

Ni article yang Nad petik dari www.niams.nih.gov

"Both pregnancy and breastfeeding cause changes in, and place extra demands on, women’s bodies. Some of these may affect their bones. The good news is that most women do not experience bone problems during pregnancy and breastfeeding. And if their bones are affected during these times, the problem often is corrected easily. Nevertheless, taking care of one’s bone health is especially important during pregnancy and breastfeeding, for the good health of both the mother and her baby."

Pregnancy and Bone Health

During pregnancy, the baby growing in its mother’s womb needs plenty of calcium to develop its skeleton. This need is especially great during the last 3 months of pregnancy. If the mother doesn’t get enough calcium, her baby will draw what it needs from the mother’s bones. So, it is disconcerting that most women of childbearing years are not in the habit of getting enough calcium. Fortunately, pregnancy appears to help protect most women’s calcium reserves in several ways. Read here.

In some cases, women develop osteoporosis during pregnancy or breastfeeding, although this is rare. Osteoporosis is bone loss that is serious enough to result in fragile bones and increased risk of fracture.

In many cases, women who develop osteoporosis during pregnancy or breastfeeding will recover lost bone after childbirth or after they stop breastfeeding. It is less clear whether teenage mothers can recover lost bone and go on to optimize their bone mass.

Teen pregnancy and bone health. 

Teenage mothers may be at especially high risk for bone loss during pregnancy and for osteoporosis later in life. Unlike older women, teenage mothers are still building much of their own total bone mass. The unborn baby’s need to develop its skeleton may compete with the young mother’s need for calcium to build her own bones, compromising her ability to achieve optimal bone mass that will help protect her from osteoporosis later in life. To minimize any bone loss, pregnant teens should be especially careful to get enough calcium during pregnancy and breastfeeding.

Breastfeeding and Bone Health

Breastfeeding also affects a mother’s bones. Studies have shown that women often lose 3 to 5 percent of their bone mass during breastfeeding, although they recover it rapidly after weaning. This bone loss may be caused by the growing baby’s increased need for calcium, which is drawn from the mother’s bones. The amount of calcium the mother needs depends on the amount of breast milk produced and how long breastfeeding continues. Women also may lose bone mass during breastfeeding because they’re producing less estrogen, which is the hormone that protects bones. The good news is that, like bone lost during pregnancy, bone lost during breastfeeding is usually recovered within 6 months after breastfeeding ends.

Tips to Keep Bones Healthy During Pregnancy, Breastfeeding, and Beyond

Taking care of your bones is important throughout life, including before, during, and after pregnancy and breastfeeding. A balanced diet with adequate calcium, regular exercise, and a healthy lifestyle are good for mothers and their babies.

Calcium. Although this important mineral is important throughout your lifetime, your body’s demand for calcium is greater during pregnancy and breastfeeding because both you and your baby need it. The National Academy of Sciences recommends that women who are pregnant or breastfeeding consume 1,000 mg (milligrams) of calcium each day. For pregnant teens, the recommended intake is even higher: 1,300 mg of calcium a day.

Good sources of calcium include:
- low-fat dairy products, such as milk, yogurt, cheese, and ice cream
- dark green, leafy vegetables, such as broccoli, collard greens, and bok choy
- canned sardines and salmon with bones
- tofu, almonds, and corn tortillas
- foods fortified with calcium, such as orange juice, cereals, and breads. Read more here.


"Osteo" means Bone. Osteoporosis literally means "Porous Bones".
Osteoporosis is thinning of the bones that occur with age.
Bones become weak and fragile, until even a slight impact may cause them to break.

What happens to bones during Osteoporosis?

By about 20, the average woman acquired 98% of her skeletal mass. This process of bone acquisition slows as you get older. Between age 35-40, you began to loose bone mass, remains reasonably stable until age 50 & then declines progressively, This loss if severe can lead to Osteoporosis.

What are the signs and symptoms of Osteoporosis?

- Bone pain in the Hip or Wrist.
- Low back pain.
- Loss of height and a stopped posture.
- Neck Pain.
- Fractures of the Hip, Spine, back or wrist, sometime without falling.

What are the risk factors?

The following risk factors may trigger Osteoporosis:

- Family history.
- Low calcium diet
- Lack of physical activity.
- Being underweight
- Consumption of alcohol
- Smoking
- Medicines such as Corticosteroids, Diuretics, Hypertension etc.
- Early Menopause
- Women whose ovaries are surgically removed.

How to prevent Osteoporosis?

Adequate calcium and vitamin D intake are necessary to develop and preserve healthy bones throughout our life. 
- Good sources of calcium-dairy products such as milk, cheese, yogurt, green leafy vegetables, nuts especially almonds and sea food like fish.
- Vitamin D may be obtained from eggs, liver, or by spending 15 minutes in the sun 2-3 times a week.
- 15-20 minutes walking daily helps stop further weakening of bones.
- Weight bearing exercise such as low-impact aerobics, stair climbing running and swimming helps keep your bones strong.
- Muscle-building exercise are not recommended for people with Osteoporosis
- Cut back on cigarette smoking or excessive alcohol intake.

What is Calcium?


Calcium is one of the many minerals that you need to be healthy.
Calcium is very important to ensure strong, healthy bones and teeth, it also helps muscles and nerves to work properly, in addition calcium may also help to control your weight and blood pressure and may play a role in preventing colon cancer.

Foods containing calcium :

Diary foods are very high in calcium, especially milk, yogurt and cheese.other good sources include calcium enriched fruit orange, rice beverages and soya beverages.

Source


Berbalik kepada kisah makcik Nad tadi, maybe dia jenis malas nak minum susu kot. So Nad pun suggest lah dia try Ostematrix iaitu Kalsium Shaklee.

Lepas seminggu macam tu Nad follow up dengan dia. Ini feedback dia:



Alhamdulillah sudah ada improvement. Rata-rata yang cuba Ostematrix memang akan cakap mereka senang nak bangun tidur sebab rasa segar.

Shaklee OsteMatrix
Mengandungi Kalsium, Magnesium, dan Vitamin D untuk penyerapan yang lebih baik
Nad pun memang amalkan OsteMatrix ni. Kalau dulu masa Nad darjah 6 duk menyapu pastu sakit pinggang, mesti Nenek Nad bebel cakap, "Aih, baru darjah 6 pun dah sakit pinggang?" Ya, itulah hakikatnya bila tak minum susu. Hehe. Now sakit pinggang dah takde langsung! Walaupun hari-hari bangun pagi awal dan tidur lambat dan most of the days Nad tak baring pun siang tu. Kiranya lepas bangun pagi, malam nak tidur tu baru Nad baring lagi. Percaya tak? Huhu. Busy punya pasal ;)

Taknak jadi macam ni ye..

Jadi, tanya diri anda. Anda dalam kategori yang cukup kalsium atau tidak?

June 06, 2012

Testimoni Set Bersalin Shaklee: Luka Bersalin Sembuh Sepenuhnya!

Assalamualaikum semua.

Last weekend kami sekeluarga dapat berehat dan jalan-jalan waktu balik ke Bangi. 3 hari cuti, tentu ramai yang balik kampung kan? Waktu balik ke Kerteh haritu (Ahad malam), mula kat tol Gombak, Nad tgk beratur kereta nak masuk KL. Syukur sangat sebab kami menuju ke arah bertentangan. Memang panjang sangat jem! Arah laluan kami smooth je sehingga lah sampai Kerteh. Kami selamat tiba di Kerteh jam 1 pagi. Alhamdulillah.

Actually Nad bukan nak cerita pasal tu. Tapi today Nad nak share testimonial one of my customers, Wawa nama dia. Wawa contact Nad awal bulan lepas, masa tu dia lagi 2 weeks nak habis pantang.

Apa yang menyebabkan Wawa tergerak hati ingin mencuba produk Shaklee ialah kerana:

1. Luka bersalin masih belum sembuh
2. Mahu mencari pengganti kepada set berpantang berasaskan jamu yang dibelikan ibunya untuknya kerana baby meragam apabila consume jamu tersebut
3. Sistem penghadaman tidak lawas
4. Mudah penat kerana berjaga malam dan kuat menyusu

Apabila sudah melahirkan anak, badan kita di dalam proses penyembuhan. Makanan yang sihat dan seimbang sangatlah penting untuk mengembalikan diri kita kepada keadaan yang asal. Especially kalau kita breastfeed baby sepenuhnya. Macam kes Wawa ni, susu Alhamdulillah banyak tapi cepat penat. Itu disebabkan oleh badan yang tak cukup nutrients yang diperlukan.

Pengambilan jamu menyebabkan anaknya meragam kerana jamu ni dari herba-herba dan 'panas' untuk baby yang baru lahir. 'Panas' memang bagus untuk ibunya tapi bukan untuk baby.

Untuk masalah 1, 2, dan 4, Nad mencadangkan Wawa untuk mencuba Vitalea, Vitamin C, dan B Complex kerana vitamin2 ini  membekalkan tenaga untuk Wawa kerana sudah kita maklum, di dalam waktu berpantang ni bukan semua jenis makanan kita boleh makan, kan? So badan kita tak dapat semua nutrients yang diperlukan badan. Sebab itulah Wawa mudah terasa penat. Zinc pula ialah untuk penyembuhan luka-luka dalaman.

Untuk masalah 3, Nad cadangkan pengambilan Lecithin. Lecithin bukan sahaja untuk kurus, untuk fungsi otak, tetapi boleh melawaskan sistem penghadaman.

So pagi hari ni, Wawa contact Nad membawa khabar gembira:



Alhamdulillah, tak sampai sebulan, luka dah pun sembuh dan tiada rasa sakit atau ngilu lagi. Bonus is, masalah dandruff nya juga sudah tiada lagi :)

Dan tadi Wawa order supplements for breastfeeding dan Meal Shakes untuk anaknya pula. Alhamdulillah.

Bagaimana dengan anda, masih tercari-cari set berpantang yang berkualiti? Pilihan ada di depan mata anda ;)

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...