August 15, 2012

Krisis Pemulihan (Healing Crisis)

Assalamualaikum semua :)

Today Nad nak share tentang apa yang orang selalu sebut sebagai healing crisis atau krisis pemulihan. Kadang-kadang bila kita makan supplement, kita tak rasa lebih sihat malah rasa lebih teruk dari sebelumnya. Sebenarnya kita sedang mengalami healing crisis. Jom baca tentang healing crisis oleh Dr. Mary Ruth Swope dari Columbia Unversity ni.

Berasa lebih teruk selepas mengambil supplement?


Apakah Krisis Pemulihan (Healing Crisis)?

Krisis pemulihan ialah suatu proses di mana badan seseorang melalui jangkamasa pembersihan dan pembinaan semula. Sebagai sebahagian daripada proses pemulihan, badan seseorang akan mula menyingkirkan sisa toksik yang telah lama terkumpul di dalam badan selama bertahun-tahun.

Semasa proses penyingkiran toksik, badan anda akan mengalami tanda-tanda dan gejala tidak selesa, dan ini diiktiraf sebagai krisis pemulihan. Dalam falsafah Perubatan Cina, pemulihan yang sebenar perlu sentiasa didahului dengan krisis pemulihan.


Mengapa Terjadi Krisis Pemulihan (Healing Crisis) Setelah Mengambil Supplement?

Menurut Profesor Yoshio Niwa, seorang pakar dalam nutrisi molekul, apabila seseorang mengambil supplement ke dalam diet, nutrien akan bertindakbalas dengan oksigen di dalam tubuh. Tindakbalas ini sebenarnya menggalakkan dan merangsang organ badan supaya bekerja lebih kuat untuk melakukan pembersihan, penghapusan, menggantikan tisu yang lama dengan tisu baru, pengimbangan, dan sebagainya.

Sebagai contoh, anda mungkin mengalami ruam kulit, lebih banyak pergerakan usus. Ini adalah tanda-tanda badan sedang melalui detoksifikasi.

Bayangkan jika badan anda adalah seperti paip besi berkarat, dan apabila anda masukkan ke dalam beberapa ejen karat atau pembersih paip. Pada permulanya, lebih karat akan keluar dari dinding paip (toksik). Ia akan nampak lebih teruk kerana kotoran telah membanjiri paip. Tetapi apabila semua karat telah dibersihakn, paip akan menjadi cantik dan bersih semula.


Adakah Krisis Pemulihan (Healing Crisis) Suatu Petanda Yang Baik?

Ya. Krisis pemulihan adalah satu petanda yang menunjukkan bahawa rawatan atau supplement yang anda ambil, sememangnya berkesan.

Sesetengah orang mungkin fikir bahawa kesihatan mereka semakin teruk, tetapi sebaliknya ia adalah satu proses penyembuhan semulajadi dan ia sememangnya satu petanda yang baik untuk bergerak ke arah kepada proses penyembuhan yang sebenar.

Umumnya, krisis pemulihan hanya berlaku kepada orang yang sihat kerana ia menunjukkan bahawa kesihatan anda masih di tahap yang tinggi untuk membuat respons kepada perubahan biologi semasa proses penyembuhan. Walaubagaimanapun, apabila tidak ada krisis pemulihan berlaku, ia mungkin kerana sama ada tubuh anda sememangnya tiada toksin dan kesihatan anda di tahap yang paling optimum, atau badan anda terlalu lemah dan tidak dapat melalui proses penyembuhan.


Adakah Semua Orang Mengalami Tanda-tanda dan Gejala yang Sama Semasa Krisis Pemulihan (Healing Crisis)?

Semua orang adalah berbeza. Sesetengah orang mengalami krisis penyembuhan sejurus selepas pengambilan supplement, sementara yang lain hanya akan berlaku selepas satu atau dua bulan. Tahap keseriusan juga berbeza. Jika sistem badan lebih toksik, maka dia akan mengalami krisis pemulihan yang lebih berat.


Secara Umumnya, Berapa Lamakah Proses Pemulihan (Healing Crisis) Akan Berlangsung?

Ia bergantung kepada keadaan kesihatan individu. Ia boleh berlaku selama 2-3 hari atau 2-3 bulan.


Kebanyakan Orang Berasa Lebih Baik Selepas Mengambil Supplement, Tetapi Saya Telah Mengamalkan Pengambilan Supplement untuk Seketika, dan Saya Tidak Perasan sebarang Perbezaan. Mengapa Ini Terjadi?

Secara umumnya, selepas 1-2 bulan selepas pengambilan supplement, anda akan merasa beberapa perubahan (seperti semakin bertenaga, pergerakan usus yang lebih baik, dll.) Jika anda tidak sedar akan peningkatan apa-apa, penjelasan yang mungkin adalah:

1. Anda tidak mengambil dengan konsisten

2. Anda tidak mengamalkan seperti dos yang disyorkan

3. Takut melalui krisis pemulihan yang teruk, jadi anda berhenti mengambil semuanya sekali gus

4. Gaya pemakanan dan gaya hidup yang tidak seimbang

5. Penyakit kronik - memerlukan tempoh yang lebih lama untuk pulih

6. Keadaan tubuh yang kronik


Tanda Krisis Penyembuhan (Healing Crisisdan Kemungkinan Punca

Tanda Krisis PenyembuhanKemungkinan Punca
Keletihan, berasa mengantukTubuh berasid, fungsi hati yang lemah, terlalu letih, memerlukan rehat yang lebih
Sakit kepala, kepala terasa beratTekanan darah yang tinggi, tanda-tanda detoksifikasi
Demam, demam sedikit, keresahanMetabolisma meningkat, merangsang fungsi imun badan
Cirit-birit, kerap membuang air besar, najis berwarna gelap dan berbau, air kencing berbau busukTanda detoksifikasi, sisa-sisa toksin terkumpul di dalam kolon
Kembung, perut bergasSistem penghadaman yang lemah
Ruam, gatal kulit, peluh berbau busuk, rembesan mukus, kelemumurFungsi hati yang lemah, kesihatan kolon dan sistem penghapusan yang lemah
Pengeluaran lendir seperti kahak, hidung berairFungsi paru-paru lemah, mengeluarkan kahak, tanda detoksifikasi
Hidung berdarahMungkin tanda anemia (tidak cukup darah merah)
Sakit di bahagian otot dan sendiTubuh berasid, toksin terkumpul di tempat yang sakit
Merasa lebih sakit di bahagian yang terjejasProses penyembuhan semakin cepat
Insomnia or atau hiperaktifSistem saraf yang lemah
Haid tidak teratur, perubahan pada kitaran haid, gatal di punggung, semakin banyak mengeluarkan lendirKetidakseimbangan hormon, sedang memperbetulkan hormon
Pendarahan ketika membuang air besarMungkin buasir
Pening, laparHipoglisemia (paras gula dalam darah yang rendah), anemia (tidak cukup darah merah)
Loya, sembelit, seduSistem penghadaman lemah, masalah hati
Slight Edema (bengkak)

Masalah buah pinggang



Bagaimanakah Melalui Krisis Pemulihan (Healing Crisis)?

Pada waktu jangkamasa krisis pemulihan ini, minumlah banyak air bersih, rehat secukupnya, dan makanlah lebih sayuran dan buah-buahan. Selagi kita memahami ini adalah simptom pemulihan, kita akan mudah melalui fasa ini. InsyaAlah.

August 09, 2012

What Your Urine is Telling You About Your Health

A trip to the toilet may be more revealing than you think. “The appearance and smell of your urine—as well as the frequency with which you have to go—can provide many clues to what else is going on in your body,” says Dr. Michael Farber, director of the Executive Health Program at Hackensack University Medical Center in Hackensack, N.J.



Looking pale
If your urine is as colorless as water, well, that’s probably because you’ve been drinking a lot of water. And besides the inconvenience of going to the bathroom many times a day because your bladder is filling up with fluid faster, there’s really nothing medically worrisome about having a light colored output.

Too dark
If your urine has a brownish, iced tea-colored tinge, that could be a sign that you are dehydrated and the kidney is producing more concentrated (as opposed to diluted) urine. “The urine gives good indications of the body’s level of hydration,” Farber says, “so if a patient complains of dizziness or lightheadedness, you would want to check the urine to rule out dehydration as a cause of the problem.” The ideal shade to strive for is the color of straw. Another reason to get yourself checked out if you see dark urine—especially if it doesn’t lighten up after you drink a few glasses of water—is that the cause could actually be blood. It won’t be as obvious as a bright red drop in the toilet, but it could be a sign of bleeding higher up in the kidney which could indicate an infection, kidney disease or even cancer.

Sweet smelling
Catching a whiff of something sugary sweet after you pee might actually be a clue to something very serious going on in your body. “A sugary smell might indicate the presence of blood sugar that’s being excreted in the urine,” says Farber. And a high concentration of blood sugar in the urine is one sign of diabetes. The kidney acts as a filter for all sorts of waste that flows through the body. But if your filter is damaged, things can leak out of it and end up being excreted in the urine. In the case of diabetes, excess blood sugar sneaks out through a leaky filter and shows up in the urine. If you are pregnant, changes in the kidney filtration system can result in the presence of sugar in the urine. Whether pregnant or not, if a doctor finds sugar in your urine, he or she should order further tests to determine if diabetes is a concern.

Funny smelling
It can be a little bit disconcerting, but, smelling an odd odor when you pee is probably nothing to be worried about. Certain foods—asparagus, most notoriously—produce a sulfur-containing amino acid. So when the food is broken down in the digestive system, those smelly substances are released, filtered through the kidney, and then make their way into the urine where they create an unpleasant scent. As soon as the food responsible has been fully digested and flushed from your system completely, the smell will vanish as well.

Bright yellow
Urine that looks nearly neon-colored may seem somewhat alarming, but the cause is most likely nothing more sinister than your daily multivitamin pill. “The B vitamins and carotene in particular give the urine a deeper, more golden color,” says Dr. Deborah J. Lightner, associate professor of urology at the Mayo Clinic in Rochester, Minn. And don’t worry: That brightly colored urine means you’re simply pissing away all of your expensive supplements. The urine color can be affected as the vitamins filter through your system—even as they are being absorbed and utilized.

A spot of blood
Seeing a splash of red in the toilet can mean many things—some quite benign, others quite serious. “For that reason, you should always have your doctor check your urine if you see blood,” warns Lightner. “In an otherwise healthy young woman, the chances are overwhelmingly in favor of it being a sign of a urinary tract infection, but blood in the urine is also one of the seven deadly signs of bladder cancer in both women and in men.” Beyond the possibilities of infection or (worst case scenario) cancer, blood in the urine can also be caused by microscopic trauma or tears (not uncommon after an endurance event like a marathon), kidney stones, or as a side effect of taking blood-thinning medication or daily aspirin therapy.

Always gotta go
You’ve seen the commercials of people racing to the bathroom in a panic because they have to go so often and so urgently. There are a variety of possible causes, and unless you are going so often that it’s truly affecting your life, frequent bathroom urges probably are not cause for concern (or for taking the medications advertised in those commercials). Look first at your diet and lifestyle. If you’ve suddenly picked up the habit of toting a water bottle with you everywhere and have greatly increased your H2O intake, the reason could be as simple as the fact that you’re filling your bladder up more often and more quickly than you used to—and, consequently, it needs to be emptied more frequently than it used to. Or maybe you’ve recently changed your diet to include foods that contain more water (such as fruits and vegetables) and act as diuretics, or begun taking medications (like drugs used to treat high blood pressure) which are also diuretics. One of the common symptoms of a urinary tract infection is an urgent need to pee (often without being able to once you get to the toilet). Growing older can also be to blame for increased frequency and urgency in both men and women—as the way the kidney and the bladder make and discharge urine changes with age. For men, however, the prostate may play a role. It’s not uncommon as men age for the prostate to become enlarged and cause an obstruction that causes weak urine flow and prevents the bladder from emptying effectively, which then creates the need to go more often.

A little leakage
It’s one of those topics no one likes to talk about, but a lot of women—even very young women who have never gone through childbirth—experience some type of urinary incontinence. “Stress incontinence is a condition in which the muscles of the pelvic floor can’t handle the increased pressure of high impact activities like running or gymnastics, or even something like coughing or sneezing,” Lightner says. And when the pelvic floor is too weak to withstand that sort of pressure, the result is that a small amount of urine will leak out. The situation often begins—or gets significantly worse—after a woman gives birth. The best solution is to strengthen the pelvic floor by regularly doing Kegel exercises (in which you repeatedly contract and release those muscles as if you were trying to stop your flow of urine). Another type of urinary incontinence is called urge incontinence, and it is characterized, not by weak muscles, but by a bladder malfunction. “The bladder will fire without your permission, so you won’t necessarily get the signal to head to the bathroom before your bladder decides it’s time to empty itself,” says Lightner.

A burning sensation
If you are suddenly experiencing pain when you pee, it’s highly likely that you are experiencing one of the first signs of a urinary tract infection. Such infections are incredibly common among sexually active, pre-menopausal women, thanks to the fact that the female anatomy puts a relatively short urinary canal in close proximity with the vagina and rectum. That proximity makes it very easy for bacteria to find its way into the urethra and up the urinary canal. Oral antibiotics can clear the infection up within days, and increasing fluids can help flush out bacteria to shorten the duration of the infection. The male anatomy makes urinary tract infections a much rarer event for men, but they can happen—and, Lightner warns, similar signs and symptoms in men can also signal an infection of the prostate. Source.

August 07, 2012

Shaklee Pilihan Atlet-atlet Kelas Dunia

Sekarang ini musim Olimpik London 2012 kan. Shaklee membantu atlet-atlet kelas dunia ini perform to their optimum level di sukan-sukan bertaraf dunia.

Introducing The Shaklee Pure Performance Team

Through our newly formed Pure Performance Team we have extended our commitment to world-class athletes. This group of elite athletes, led by 2008 Beijing Games competitor and pentathlete Eli Bremer, has been handpicked from a variety of highly competitive sports.

Over the years, Shaklee is proud to have fueled the dreams of many athletes. In fact, Shaklee-powered athletes have won over 100 medals at both the summer and winter Games.




Atlet-atlet Shaklee yang telah perform di Olimpik London 2012:

Shaklee Athletes: Eleanor Logan and Caryn Davies
U.S. Women’s Eight team (rowing)
Gold Medal
London Olympics 2012
Shaklee Athlete: Troy Dumais (right)
United States Springboard diver
Bronze Medal
London Olympics 2012
Shaklee Athlete: Seth Kelsey
United States Fencer
Bronze Medal
London Olympics 2012
Klik link ini untuk lihat lebih lagi tentang atlet-atlet Team Shaklee. 

Shaklee Performance 
Shaklee Performance Drink
Minuman Pilihan Ahli Angkasawan dan Para Atlet

Shaklee Difference

Pertama kali dihasilkan pada 1980-an oleh santis Shaklee dan Universiti Yale untuk membantu projek penerbangan Daedalus (human-powered flight programme). Performance merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat. Melalui perkasaan produk Performance dari Shaklee, penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini.

Performance juga telah direka khas untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memilih Performance sebagai pilihan utama mereka. Kerana minuman ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia, baik dalam dunia sukan mahupun aktiviti pengembaraan.

Ujian klinikal membuktikan Performance akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga, dan memelihara peredaran bendalir dalam tubuh. Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga lebih dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

Keunikan Performance: Elektrolit + Mineral

Komponen elektrolit yang penting: Sodium, Chloride, Magnesium, Kalsium, Potasium.

Membantu tubuh menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
Baik untuk sistem neuromotor (tindakbalas saraf dan otot)

Manfaat Utama

Meningkatkan daya ketahanan badan
Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat
Menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal
Meningkatkan daya tahan otit
Memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh

Membekalkan tenaga dan daya ketahanan fizikal
Mengimbangi dan membekalkan elektrolit, mengimbangi metabolisma air dalam tubuh
Mengandungi Sodium, Chloride, Magnesium, Kalsium, Potasium, Phosphorus
Dirumus ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutama mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian

Mencegah penyahhidratan (dehydration)
Mengurangkan kehausan
Melembapkan kulit
Kelihatan muda

Mengekalkan paras gula
Terbukti secara klinikal memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot dan mempercepatkan sembuhan akibat kecederaan otot

Satu hidangan yang lazat untuk diminum pada bila-bila masa dan di mana sahaja. Enah diminum begitu sahaja atau dicampur bersama minuman lain.

Sangat sesuai untuk:

Para atlet
Mereka yang berpuasa
Sebelum dan selepas pembedahan
Tidur lewat malam
Keletihan
Penyahhidratan otot dan kulit
Vagina yang kering
Cirit birit
Tiada selera makan
Rendah paras gula
Pening


Untuk Info & Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

August 05, 2012

Apakah Perbezaan Protein Soya Shaklee dengan Protein Soya Brand Lain?

Kat luar sana ada bermacam-macam brand yang menawarkan produk soya. Adakah anda tahu apakah kelebihan Protein Soya Shaklee?





Shaklee Difference

# Merupakan SYARIKAT PERTAMA yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya
# Dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an
# Kini banyak ujian klinikal MEMBUKTIKAN Dr. Shaklee telah mengetahui protin soya adalah FAKTOR UTAMA dalam penjagaan KESIHATAN YANG UNGGUL

# ESP DIIKTIRAF SELURUH DUNIA kerana:
1. Mempunyai KAJIAN KLINIKAL yang SANGAT EKSTENSIF dan KOMPREHENSIF
2. KUALITI PROTIN yang TINGGI yang pernah dihasilkan
3. Kacang soya yang digunakan mengandungi NON-GMO (Non-Genetically Modified Organism) - diproses pada suhu yang rendah
4. Setiap 850g (satu canister ESP) dihasilkan dari 30kg kacang soya
5. Memberi SUMBER TENAGA SEGERA dan boleh berTAHAN LAMA

# SATU-SATUNYA PRODUK yang menJAMIN PENYEDIAAN 9 ASID AMINO PENTING yang TIDAK DAPAT DIHASILKAN oleh TUBUH MANUSIA
# Diperkaya dengan 5 VITAMIN, 4 MINERAL
# Sangat sesuai untuk SEMUA PERINGKAT UMUR
# INDEKS GLISEMIK RENDAH iaitu 39 - SANGAT SESUAI untuk penghidap KENCING MANIS

# Satu hidangan ESP bersamaan:
>> 2 KALI GANDA DAGING
>> 4 KALI GANDA TELUR
>> 12 KALI GANDA SUSU

# RENDAH LEMAK
# TIADA KOLESTROL
# TIADA ASID URIK
# SANGAT MUDAH DISERAP oleh tubuh manusia


P/S:
Tahniah kerana memilih Shaklee ESP :) Nad dah amalkan ESP sejak Oktober 2010 sampai sekarang. Really loving it. Perut rasa penuh je. Susu pun mencurah-curah utk Zahin. Until now still manage to fully breastfeed him. InsyaAllah sampai 2 tahun. Badan tak cepat penat walaupun tugas menjadi ibu, isteri, dan menguruskan perniagaan sendiri sangat memerlukan tenaga yang banyak. Kulit lebih halus juga :) Alhamdulillah atas kehendak Allah jua. Kita berusaha untuk lebih sihat. Dengan niat untuk melaksanakan tanggungjawab kepada-Nya dan kepada manusia di sekeliling kita. InsyaAllah.

Shaklee ESP 850g


Untuk Info & Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Bertenaga di bulan Ramadhan, Berseri di Aidilfitri

Assalamualaikum wbt.

Bagaimana ibadah di bulan Ramadhan so far? Puasa ok? Tarawikh ok? Tadarus ok? Ibadah-ibadah lain? Kalau semua ok, ucaplah Alhamdulillah :) Sebab bulan puasa ni bulan kita dapat BONUS BERGANDA-GANDA dari Allah. Kuncinya pemakanan yang seimbang. Cukup semua zat dan nutrisi yang diperlukan badan.

TAPI kalau SEBALIKNYA? Puasa by tengahari dah mula rasa LEMBIK, susah tu. Sepatutnya dalam bulan Ramadhan ini, kita jadi lebih produktif. Sebabnya ada kajian yang mengatakan, bila kita dalam keadaan lapar (bukan kebuluran, lapar je) deria kita akan lebih peka. Maksudnya kita lebih teliti dan bagus dalam buat keje dan aktiviti-aktiviti lain. Buktinya pada zaman Rasulullah, umat Islam siap pergi berperang lagi pada bulan Ramadhan (Perang Badar). Dan MENANG :)

Jika tidak dapat bersahur dengan makanan yang seimbang, boleh pilih supplements.

JOM KEKAL BERTENAGA BERSAMA SHAKLEE WALAUPUN BERPUASA!

Berkesan ke? Mari tengok TESTIMONIALS ni:

MIGHTY 3 GEM: ESP + MEAL SHAKES + PERFORMANCE DRINK





ESP



Hasil pump 18oz walaupun berpuasa dan tak sempat sahur dengan
Shaklee ESP

FAMILY WELLNESS PROGRAMME + ALFALFA


15oz di bulan puasa berbanding 10oz sebelum ini
Family Wellness (ESP + Vitalea + Vita C + B Complex) + Alfalfa

PERFORMANCE DRINK


Testimonial dari Mommy Lyna:
"Setakat ni, alhamdulillah. Semalam kami semua tak terbangun sahur, sedar2 dah dekat Subuh, saya cuma sempat ambil 2 gelas Performance Drink ni, dan alhamdulillah sampai ke petang susu masih banyak bila dipicit anak2.Saya pernah berpuasa (puasa ganti) tanpa mengambil minuman ni, menjelang petang, susu dah mula ‘kering’ dan anak2 start mengamuk.Sekarang macam addicted pulak sebab rasanya sedap, especially bila diminum sejuk2. Ia boleh diminum bila2 masa saja, preferably semasa berbuka dan bersahur. Semasa bersahur untuk bekalan tenaga untuk berpuasa dan menyusu seharian, semasa berbuka untuk menggantikan kembali imbangan elektrolit dan bendalir badan yg hilang."

Testimonial dari Genki Momma:
"Pada saya, sepanjang 2 tahun berpuasa sambil menyusu dan memerah susu di pejabat ini, sebenarnya pada waktu puasa ini, hasil pengeluaran susu tidak banyak berubah. Jika kebiasaannya anda akan dapat 12oz sehari, contohnya, Insya Allah, jika anda berpuasa, anda akan dapat 12oz EBM juga."

Testimonial dari Puan Shareeza:
"Saya suke ambil performance drink time saya berpuasa…bukan je time breastfeed dulu..tapi sampai la sekrg...dan dulu di miri time saya ke offshore.pagi tu mesti minum performance drink..sepanjang hari berpanas..tapi Alhamdulillah sangat2..rasa bertenaga..tak rasa haus pun."



CINCH SHAKE MIX + LECITHIN



Kekal bertenaga dan penurunan berat badan dengan
Shaklee Cinch Shake Mix + Lecithin

ADVANCED JOINT HEALTH TABLET (AJHT)





*Klik gambar produk untuk tahu details lebih lanjut tentang produk


JOM BERSERI-SERI DENGAN SHAKLEE DI AIDILFITRI!


Klik gambar untuk penerangan lebih lanjut tentang produk


# Kolagen dari sisik Ikan Merah - sumber kolagen yang SANGAT LASAK!
# Jisim molek SANGAT RENDAH - sangat MUDAH DISERAP oleh tubuh
# Dilengkapi dengan 7 ramuan aktif untuk meningkatkan keberkesanan
# Ujian Klinikal Kolagen Shaklee:

60% lebih LEMBAP
75% lebih LICIN
80% kurang KEDUTAN
90% lebih KESERIAN

71% pengguna berasa tekstur kulit mereka LEBIH GEBU selepas menggunakan selama 8 MINGGU berturut-turut.

# Ramuan Serbuk Kolagen Shaklee adalah 100% TULEN, SEMULAJADI, dan SELAMAT.
TIADA PERANGSANG, TIADA GULA, TIADA PENGAWET DAN PEWARNA. Dijamin HALAL.

VITA C, VITA E, B COMPLEX, OMEGA GUARD


Kulit Wajihah lebih flawless dengan Vita C, Vita E, B Complex, dan Omega Guard
Klik gambar untuk lihat apa kata Wajihah.


VITA E dan VITA C






VITA E


Vitamin E semulajadi yang dilengkapi dengan Selenium untuk penyerapan yang lebih baik



Kulit Aishah kini bebas minyak, jeragat, dan parut jerawat!
Klik gambar untuk lihat apa kata Aishah.


Untuk Info & Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...