November 25, 2012

Kisah Puan Farah Pesakit Radang Usus Mengamalkan Shaklee

Berikut ialah perkongsian daripada Puan Farah yang mengalami Colon Inflammation.


Kisah Puan Farah Pesakit Radang Usus Mengamalkan Shaklee


Sihat Setelah Hampir 2 Tahun Merana


Alhamdulillah setelah hampir 2 tahun sakit dan keluar masuk hospital, saya semakin sihat. Pakar tak tau apa puncanya saya semakin sihat. Terima kasih pada Beeha yang banyak bantu saya dari segi consultation dan juga moral support.

Bulan lepas adalah bulan paling kritikal. Saya kehilangan 2 kg berat badan, full blood count teruk dan setiap kali buang besar akan keluar darah. Rasa dah nak putus asa. Makan ubat, makan supplement, jumpa pakar, tetapi macam tak jadi apa. Prestasi kerja semakin merudum.

Tergerak Hati Untuk Mencuba Supplement Shaklee


Kemudian saya cuba rawatan alternatif. Alhamdulillah banyak sangat perubahannya. Dugaan Allah nak bagi. Beeha selalu pesan, Allah tak duga hambaNya yang tak mampu nak hadapi sme tu.

Terima kasih lagi sekali pada Beeha, hati saya terbuka nak cuba produk Shaklee sebaik sahaja selepas solat masa awal tahun aritu. Saya dah lama perhatikan Beeha promote produk shaklee, cuma memerhati. Tetapi entah bagaimana, selepas solat Asar tu saya tergerak nak tanya Beeha tentang produk untuk detoks / bersihkan usus saya. Beeha sarankan Herblax.

Selepas itu, saya tanya tentang produk yg boleh bantu untnk naikkan selera makan, nak pulihkan semula kulit saya yang kering dan kasar macam kertas pasir ni. Macam-macam lah saya tanya, dan semua produk yang dicadangkan itu semua saya beli.

Kesan Pengambilan Supplement Shaklee


Kesannya ada, tapi agak slow. Tapi ESP mmg sangat best. saya perasan:
  1. kulit saya yg kering dan menggelupas ni makin elok
  2. tumit yang dah mula pecah dan cantik licin
  3. breast tegang
  4. punggung anjal

Suami sangkakan saya hamil. Tapi saya tak boleh hamil lagi buat masa ini kerana sedang mengambil high dose drugs daripada pakar :( Pendek kata saya dah tak rasa body saya mcm plywood lagi lurus depan belakang. Ditambah pula dengan GLA, kulit saya nmpak lembap.

Aktiviti saya bermula seawal 4:30 pagi. Sejak amalkan Ostematrix sebelum tidur, saya tak ada lagi masalah untuk bangun tidur. Tiada lagi rasa sakit-sakit badan. Dulu, bangun pagi pun rasa nak menangis. Rasa macam nak merangkak turun dari katil. Semuanya kesan daripada masalah usus saya tu. Doktor sudahpun warning awal-awal bahawa akan ada banyak implikasi dari sakit itu.

Selepas sarapan, saya ambil Vitamin C, Vitalea, dan B Complex, aktiviti harian berjalan lancar, kurang letih. Berfikir pun tenang sahaja walaupun kerja dah penuh satu meja. Memang rasa sangat berbeza.

Saya masih lagi memerlukan bantuan Herblax utk membuang air besar, sebab kelemahan pada pergerakan usus. Jadi saya masih setia dgn Herblax.

Saya sangat gembira dipertemukan dengan SHAKLEE :)

Bagaimana Saya Dapat Penyakit Ini?


Saya kurang pasti bagaimana sakit ni datang, yang boleh saya katakan ia bermula dengan sakit di bahagian abdomen (di bawah kawasan perut). Sakit yang amat sangat seperti contraction nak beranak, sakit akan datang lebih kurang 5-10 minit sekali.

Simptom Yang Saya Alami

  • Sakit perut (gastrik)
  • Badan sangat lemah
  • Sakit di bahagian sendi
  • Hilang selera makan
  • Sembelit dan diikuti dgn cirit birit
  • Najis berdarah atau darah keluar ketika buang air besar

Rawatan Yang Pernah Saya Cuba

  • Sudah berjumpa dengan doktor pakar
  • Pernah consume steroid
  • Sekarang sedang ambil PENTASA 2g sehari
  • Pernah buat scope dari atas dan bawah
  • Pernah drip masuk air dan antibiotik (saya lupa namanya)
  • Pernah berjumpa pengamal perubatan Islam
  • Consume produk Shaklee

Mengapa Saya Ambil Banyak Supplement?


Berikut adalah penjelasan saya dan saya rasa ia sesuai untuk badan saya selepas saya buat eksperimen untuk badan sendiri :)

1. Saya ambil Herblax Shaklee untuk elakkan sembelit. Apabila sembelit:

  • Kuman akan membiak di dalam usus dan akan mengakibatkan cirit-birit dan mungkin akan keluar darah apabila kuman sangat aktif
  • Angin dlm perut dan usus tak boleh keluar. Itu akan menjadi faktor gastrik, sakit kepala, dan perut rasa kembung
  • Toksik akan terkumpul dlm usus dan kemudian akan diserap semula dlm darah. jadi akan timbul masalah kulit kusam, badan letih dan banyak masalah lain

Saya ambil ESP untuk bekalkan Protein kepada badan. Protein yang cukup akan bantu penyerapan vitamin berlaku dengan lebih baik.

Saya ambil juga Vita C, Vitalea, B Complex untuk supply vitamin yang tidak cukup di dalam badan. Memandangkan HB saya rendah dan kurang makan sebab hilang selera.

Saya amalkan Ostematrix untuk bekalan Kalsium. Sebab sejak sakit saya tak boleh minum susu. Susu akan membuatkan lagi mudah cirit birit, melainkan susu kambing.

Saya juga ambil Alfalfa untuk kesihatan dalaman wanita. Sebab 2 tahun badan terbiar tanpa penjagaan dan pemakanan sempurna. Dan baru2 ni saya amik gla pulak.

sesiapa yg ada masalah usus, daya serapan mmg lambat. jd tindak balas pd supplement mungkin amik masa. jgn putus asa. teruskn consume vit2 tu sme.

Hasil Rawatan dan Usaha


Alhamdulillah, sudah banyak kurangnya berbanding 2 tahun yang lalu. Usaha selagi mampu guna kepakaran doktor dan ubatannya + supplement + bantuan perawat islam bila mana perlu. Apapun, perlu usaha. InsyaAllah ada penyelesaian. Tiada sakit yang tiada ubat melainkan mati. Wallahua'lam.

Supplement Shaklee Yang Puan Farah Amalkan

  1. Herblax
  2. GLA Complex
  3. ESP
  4. VitaLea
  5. Vita C
  6. B-Complex
  7. Alfalfa
  8. Ostematrix

Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria
Continue Reading

November 20, 2012

Testimoni Vita E: Kulit Terbakar Kini Hampir Pulih Sepenuhnya


"Terbakar dekat muka masa bakar sampah. Tak perasan dlm tu ada tin spray ambi pur. Meletup tu yg kena dkt muka. Smlm pegi klinik doktor ngan nurse pun terkejut. Cepatnya kulit dh recover. Ckp guna SHAKLEE doktor pun senyum. Hehehe. Doktor pun ckp shaklee bagus. Heheheh suka dengar.

Gambar ni lepas sebulan sapu Vita E. Kulit dh hampir sekata. Kening pun dh back to normal.
" Puan Liza.

Produk yang digunakan:
Dalaman - Meal Shakes, Chewable Vita C
Luaran - Basic H, Herbal Cream

Selepas kulit dah mengelupas habis baru mula sapu Vita E dan teruskan Meal Shakes dan Chewable Vita C.





Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
Continue Reading

Testimoni Vita E: Melembapkan Kulit Kering Akibat Eczema


Anak teruna Nad ni ada eczema. Tiap malam kompem menggaru. Ngeri sebab most of the time berdarah-darah. Dan hero sorang ni 'rajin' sangat cabut kuping-kuping kulit kering dan akhirnya kulit luka lagi. So setiap hari kulit luka.

Selama ni beri Zahin Nutriferon dan Chewable Vita C 2-3 kali seminggu. Kalau luka, bubuh gel gamat. Kalau kering, sapu Herbal Blend, dan kadang-kadang mandikan dia dengan Basic H2 kalau berair. Alhamdulillah kulit cepat recover tapi cepat kering juga.

Sehinggalah seminggu lepas try letak Vita E kat eczema dia ni. Syukur harini dah nampak licin kulitnya dan tak berkuping. Sebelum ni tak pernah letak sebab takut juga sebab mana lah tahu jadi lebih gatal. Tetapi Alhamdulillah tidak.

Gambar kiri tu sebelum mula sapu Vita E. Nampak kering di pipi dan cuping telinga kan? Belah kanan setelah seminggu sapu Vita E. Walaupun ada merah skit lagi tapi dah licin :)

Parut eczema di betis Zahin juga semakin pudar setelah sapu Vita E.

Vita E memang terkenal memudar dan menghilangkan parut. Boleh makan dan sapu di kulit juga.

Alhamdulillah! :)




Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria
Continue Reading

November 18, 2012

Testimoni Nutriwhite Deep Foaming Cleanser - Pakai 11 Bulan Tak Habis Lagi :)


Yang belah kiri tu pencuci muka yang Nad gunakan sekarang. Pakai 2x sehari. Pagi selepas bangun tidur dan sebelum tidur malam.

Nad pakai sejak Januari haritu tak habis2 lagi! Ni dah bulan 11! Dah beli baru yang belah kanan tu, tapi masih tak dapat bukak lagi! Haha. Harga RM119 tapi tahan setahun! Amacam? Memang berbaloi beli ni. RM10 je purata sebulan.

Husband pun cakap kulit muka Nad sehalus anak teruna saya umur 2 tahun. Kalau tak percaya marilah kita bergesel pipi. Hihi :)


Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria
Continue Reading

November 17, 2012

Testimoni GLA Complex: Kitaran Haid Kembali Teratur


"Semenjak kahwin pada 23.12.2003, kitaran haid saya mula tak teratur. 2-3 bulan barulah haid datang. Apabila haid, 7-8 hari barulah kering, sehinggalah saya consume GLA ni.

Ceritanya begini,

1.4.2012: Lahirkan anak ke-4
1.5.2012: Start consume GLA
6.5.2012: Amik OCP Yasmin sebab nak planning. Almaklumlah anak dh 4, berderet pula tu. Then nak plan utk implan. Implan kalo nk pasang prefer masa haid.
30.5.2012: Pasang implanon sebab sudah haid selepas ambil Yasmin. Sejak pasang Implanon, saya bleeding 2-3 weeks then stop for 4-5 days, then bleeding semula, sampailah awal Julai. Makin sikit, dan spotting je.
25.7.2012: Stop bleeding.
3.8.2012: Alamak! Haid dtg lagi. Ingatkn bleeding tapi Alhamdulillah, 7 hari dh kering.
3.9.2012: Alhamdulillah syukur, haid dtg lg. Nampak regular. 7 hr sahaja dah kering. Mcm dh back to normal dh (piod mcm anak dara lg). Ingat nk share, tp terlalu awal sgt, so saya monitor lg.
3.10.2012: Now punctual pulak time piod datang. Mcm pergi kerja pulak. Now hari ke-4 haid.

Saya bersyukur sangat, saya nak teruskan ambil GLA ni. Memadai dgn 1 biji sehari. Budget pon ok, below RM50 per month. Ok tu. Now saya syukur sgt2. Dgn izinNYA. Kwn2 di luar sane x nk cube ke?.....JOM!!!"
Continue Reading

November 16, 2012

Testimoni Alfalfa & ESP: Masalah Irritable Bowel Syndrome (IBS) Pulih, Kulit Berseri



"Alhamdulillah, ni la hasilnya setelah sebulan menggunakan alfalfa dan esp.

Niat di hati nk sembuhkan usus yg dah 9 tahun sakit tapi syukur dpt gak pakej kulit muka yg lebih licin dan berseri.

Mula2 healing crisis mmg teruk sgt, tp sy tetap sabar.

Kepada sesiapa yg ada mslh usus, resdung, dan kulit muka, jgn was2 utk cuba produk ni. InsyaAllah anda akan berpuas hati. Semua ni hanya suppliment, yg menyembuhkan dan mencantikkan kita hanya Allah s.w.t..maka yakinlah.." - Puan Siti Sumiza


Puan Siti Sumiza mengalami masalah Irritable Bowel Syndrome (IBS) iaitu Radang Usus, resdung, dan alergi. Walaupun healing crisis yang agak teruk ketika mula consume Shaklee, tetapi setelah 1 bulan konsisten dengan ESP dan Alfalfa, Alhamdulillah hasilnya manis :)


Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria
Continue Reading

Testimoni Alfalfa Mencantikkan Payudara Wanita


"Salam... 
Nak tau? saya baru seminggu mkn Alfafa...
Pagi tadi saya perasan...sesuatu yg saya selame ni saya dok carik2... sejak putus susu anak ke dua...
Yes!! i perasan that cik B dah bertambah cantik..xde 'jatuh' lagi mcm b4 ni... ni bukan sebab susu penuh ye..cik B kosong (now tgh menyusu anak no 3 yang baru 4 bulan).." - Puan E

Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria
Continue Reading

November 13, 2012

Testimoni Alfalfa Untuk Masalah Resdung

Resdung (Sinusitis)
Dalam family Nad, memang familiar sangat resdung ni. Mak ayah dua-dua ada resdung. Adik beradik semua ada resdung termasuklah Nad sendiri. Kalau tenyeh-tenyeh hidung sebab gatal, siap ada bau lagi dalam hidung. Pernah jugalah pergi berubat kampung beberapa kali tapi belum nampak perubahan ketara. Ada mak saudara Nad, kalau makan makanan yang ada belacan sikit pun, tak lama lepastu mesti damam terus.

Dalam setahun, jarang sangat ada hari yang Nad tak selesema. Nad kuat bersin dan selalu bergantung kepada ubat resdung. Mataku yang kuyu bertambahlah kuyu bila selesema. Haha.

Alhamdulillah sejak mengamalkan Vitalea, B Complex, Vita C, dan Alfalfa sejak October 2010, resdung dah lari jauh-jauh :) Jarang sangat kena selesema. Dah terbalik dah dengan dulu :)


Testimoni Resdung 1:

"Sy mmpunyai masalah resdung yg agak kronik..tetapi...slepas sy mngambil set resdung drpda shaklee..alhamdulillah..ia brkesan dgn izin Allah..so,sy xprlu menggaru hdung sy dgn mggunakan garfu lgi ;p...tq Nik Nurul Husna" - Asyraf Alias (setelah seminggu consume)

Testimoni Resdung 2:

"Nak share jugak sikit testimoni saya sebagai seorang pengidap resdung tegar.

Dulu, tisu mmg sahabat baik saya. saya mmg tak boleh berpisah dengan tisu. kat rumah, dalam kete, dalam handbag. mesti ada tisu. kat rumah plak kotak tisu sentiasa ada kat ruang tamu, bilik, dapur....tujuan untuk memudahkan saya apabila selsema. sebab selsema mmg sahabat baik saya sekali dengan cik tisu.

Tapi Alhamdulillah....resdung yang saya hidapi selama lebih 20 tahun kini telah sembuh sejak saya mengamalkan set 3M yg mana ada set G di dalamnya...ada jugakla saya selsema kdg2 tapi yang penting ia TIDAK MELARAT SEPERTIMANA DULU. bersin 2-3 kali, hembus2 hingus sikit terus baik.

kalo dulu...sorilah, kalo tisu tak habis sekotak tak sah, sampaikan suami saya yang bukan pengidap resdung pun saya tgk dah start berkawan dgn tisu...hahahaa (cam lawak) plak. tapi tulah, ALHAMDULILLAH...dah takde dah selsema kronik mcm dulu. tak larat la...sampai saya pernah kena diagnose ada ketumbuhan dalam hidung tau...astaghfirullah..." - Yati Omar

Testimoni Resdung 3:

"Alhamdulillah..sy pun pengidap resdung jugak tp xde la kronik sgt.. hehe pun baik slps amek set D+alfalfa+ ESP.. skrg pun ramai member bg tau mslh resdung or alergik seafood dh hilang." - Su AnNajah

Testimoni Resdung 4:

"Alhamdulillah.. Sy pun merasai kesannya.. Wpun blum baik sepenuhnya.. Tp amat jauh beza sblm consume shaklee.. Dulu sampai sakit2 kpala dan bengkak2 kelenjar.. Mesti ada clarityne@zyrtec kat rmh ni.. Skrg bukan keperluan dah.. Sy teruskan dgn tmbh nutriferon utk kuatkan sistem imun selain teruskn dgn alfalfa, vit c dll.. Mmg berbeza la.. Alhamdulillah..." - Mushafizah A Samad


Bagaimana Alfalfa Membantu Masalah Resdung?

Congestion of the sinuses, nasal passages and lungs is usually caused by infections, seasonal allergies or allergic reactions to food, or it's the result of tissue damage from toxin exposure, according to “Harrison's Principles of Internal Medicine.” The main symptoms of congestion -- fluid buildup and mucus secretion -- are caused by the overproduction and release of histamine, which dilates blood and lymph vessels and leads to secretion of mucus from goblet cells within mucus membranes. The seeds and sprouts of alfalfa contain plant compounds that display antihistamine properties and have a soothing effect on irritated mucus membranes. Furthermore, the antimicrobial properties of alfalfa leaves may be helpful in combating sinus congestion caused by bacteria or by a viral or fungal infection.

Source: http://www.livestrong.com/article/556823-alfalfa-for-congestion/


Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria
Continue Reading

Testimoni Alfalfa Untuk Masalah Alergi Dengan Makanan Laut dan Keputihan

Alergi (Allergy)

Ramai juga kawan-kawan Nad yang mempunyai masalah alergi kepada makanan laut. Dulu Nad pun kalau makan belacan memang asyik terbersin-bersin je. Alhamdulillah selepas mencuba Shaklee untuk breastfeeding, Nad tak risau dah kalau nak makan belacan. Nikmat dunia :) Hehe.

Ok jom baca testimonial ni:


"Saya kalau makan seafood banyak + belacan banyak memang alahan teruk. So pernah telan 10 biji sekali gus, seminggu straight. Memang kalau tak cukup air je, demam.

Tapi best supplement Shaklee ni, walau besar, keras macam mana pun, semua cepat resolve. Dalam 1-2 jam lepas makan Alfalfa, terus susut alahan.

Haritu pill box Shaklee terkena air. Tak sampai 10 saat kot terus semua supplement cair, lembik. Vitalea, B Complex, Alfalfa, Vita C, Vita E, Zinc semua lembik. Ada yang terus cair. Maksudnya macam tu lah bila masuk dalam badan kita. Sebab tu kesan cepat berbanding vitamin sintetik."
- Puan Beeha Yunos


"Assalam. Kali ini nak share tentang Alfalfa pula.

Saya memang alergi dengan seafood serta resdung. Tapi suka sangat dengan sotong. Kalau nak makan sotong juga, terpaksa ambil pil untuk redakan gatal-gatal pada muka dan badan. Bercampur dengan bersin yang tak henti-henti.

Tapi sekarang, dah tak perlu risau kalau nak makan seafood. Sebab dah ada Alfalfa. Sudah 3 minggu makan Alfalfa, memang kesan ketara. 2 hari lepas makan seafood. Tapi hari ini baru perasan semalam tak ada pun rasa tak boleh tidur sebab gatal-gatal. Takde dah bersin yang terlalu kerap sampai tak selesa langsung pada hidung.

Alhamdulillah, nikmat Allah dapat juga dirasai dengan sempurna.

Masalah keputihan juga Alhamdulillah beransur baik. 

Makan Vita E dan Vita C untuk kulit dan kulit dah cantik. Sekarang makan Alfalfa untuk kesihatan dalaman dan semakin menunjukkan tanda positif.

Shaklee is THE BEST." - Cik A


"Salam sahabat shaklee sume..

Sini sy da share pngalaman, sbelum consume shaklee, kulit sy alergi pd seafood dan kekacang, klo tslh mkn mesti jrwat bernanah tmbuh bberapa jam kmudian. 

Namun alhamdulillah sejak consume Alfalfa selama hampir 2bulan, alahan semakin kurang. Jrwat pon xde tumbuh lg. tggal parut je lg lom ilang. 

Now sy sdang consume ESP+Set D pulak utk ilangkan parut n kecik2kan pori2 muka sy nih. Ati ni tetap sbar. Yelah msalah yg da 8 tahun sy hdapi mne leh ilang dlm 2bulan kan.. " - Che Jurahanim


Bagaimana Alfalfa Membantu Masalah Alergi?

Alfalfa has got antihistamine properties which help in providing relief from allergic symptoms like itchiness, runny nose and continuous sneezing.

It also improves the immune system and strengthens it. Therefore, it increases the resistance to allergens and the effects produced by exposure to allergens.

Source: http://allergies.ygoy.com/2011/10/21/is-alfalfa-effective-for-allergies/

Keputihan (Vaginal Yeast Infection)


Bagaimana Alfalfa Membantu Masalah Keputihan?

Alfalfa helps fight infection -The chlorophyll in alfalfa is an effective barrier against bacterial invasion because of its stimulation effect on the growth of connective tissue and granulation tissue.

Source: http://www.nurtureyourown.com/sprouts/10-great-benefits-to-eating-alfalfa-sprouts/


Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria
Continue Reading

November 11, 2012

Testimoni Mengatasi Masalah Bau Badan Dengan Alfalfa

Masalah bau badan?

Opps sensitif sikit issue bau badan ni kan? Hehe tapi itulah realiti nya. Ramai juga ibu-ibu yang menyusukan mempunyai masalah bau badan ni. Tapi kebanyakannya happy bila mula consume Alfalfa. Bukan sahaja act as a galactogue tapi juga mengatasi masalah bau badan :)

Ok kali ni Nad nak share testimonial seorang isteri yang telah menghadiahkan Alfalfa kepada suaminya yang mempunyai masalah bau badan yang tengik.


"Salam..

Suami saya makan Alfalfa 10 biji sehari, saya test untuk hilangkan bau badannya yang tengit apabila balik dari kerja (mekanik), nyata Alfalfa patut diberi pujian.

Bau badan suami saya hilang dalam masa 5 hari selepas konsisten Alfalfa 10 biji sehari. Alfalfa tak boleh menandingi deodorant.

Syabas Shaklee menyelesaikan masalah saya dari dulu lagi."


Bagaimana Alfalfa dapat membantu masalah bau badan?

Alfalfa mengandungi agen anti-bakteria di dalam klorofilnya. Agen ini akan membunuh bakteria yang menyebabkan bau badan :)

Sumber dari sini.


Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria
Continue Reading

Info Produk: Alfalfa Complex Shaklee


Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil
Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
• Sumber semulajadi alfalfa.
• Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air
sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Kod Produk:
10159 (330 pil)
10162 (700 pil)
Continue Reading