November 25, 2012

Testimoni: Colon Inflammation Semakin Pulih Dengan Shaklee


"Alhamdulillah setelah hampir 2 thn sakit dan keluar masuk hospital, jumpa pakar pun pakar tak tau apa puncanya keadaan saya makin sihat. Terima kasih pada beeha yang banyak bantu saya dari segi consultation dan juga moral support. Bulan lepas adalah bulan paling kritikal di mana saya kehilangan 2kg berat badan, full blood count teruk dan setiap kali buang besar akan keluar darah. rasa dah nak give up. makan ubat, makan supplement, jumpa pakar mcm tak jadi apa. prestasi keje makin merudum

Then sy cuba rawatan alternatif. dan Alhamdulillah banyak sangat perubahannya. Dugaan Allah nak bagi. Beeha selalu pesan, Allah tak duga hambaNya yang tak mampu nak hadapi sme tu.

Terima kasih lagi sekali pada beeha, hati saya terbuka nak cuba produk Shaklee sebaik sahaja selepas solat masa awal tahun aritu. saya dah lama perhati beeha promote produk shaklee, cuma memerhati. tapi tak tau mcm mana lepas solat Asar tu saya tergerak nak tanya beeha tentang produk utk detoks atau bersihkan usus saya ni. beeha suggest Herblax. lepas tu saya tanya tentang produk yg boleh bantu utk naikkan selera makan, nak pulihkan balik kulit saya yg kering dan kasar mcm kertas pasir ni. mcm2 la saya tanya dan produk2 di atas tu tadi sme saya beli. dari trial pack terus amik fullpack.

kesannya ada, tapi agak slow. tapi 


ESP mmg sangat best. saya perasan 
1. kulit saya yg kering dan menggelupas ni makin elok
2. tumit yang dah mula pecah dan cantik licin
3. breast tegang
4. punggung anjal

encik husband ingat saya pregnant. tapi tak leh nak pregnant lagi buat masa ni cause consume high dose drugs dari pakar. =( pendek kata saya dah tak rasa body saya mcm plywood lagi lurus depan belakang. di tambah plak dgn GLA, kulit sy nmpak moist je.

aktiviti pagi saya bermula seawal 4.30pagi, sejak amik Ostematrix sebelum tido saya takde masalah nak bangun, takde dah rasa sakit2 badan. kalau tak dlu bangun pagi pun rasa nak nangis. rasa mcm nak merangkak turun dari katil. smenya effect dari masalah usus sy tu. doctor dah warning awal2 bnyk implikasi dari sakit tu.

lepas breakfast saya amik Vita c, Vitalea n B Complex aktiviti harian berjalan lancar, kurang letih. berfikir pun relaks je walaupun keje dah penuh satu meja. memang rasa sgt berbeza.

saya masih lagi memerlukan bantuan Herblax utk membuang air besar, sebab kelemahan pada pergerakkan usus. jadi masih setia dgn herblax.

panjang sangat dah ni. saya berhenti dlu ye. apa2 pun saya sangat happy dipertemukan dengan SHAKLEE. =)

1) bagaimana saya dapat penyakit yg saya hidapi skang ni
2) simptom
3) rawatan apa yg pernah saya cuba
4) kenapa makan bnyk supplement
5) sgt berkesan ke dgn usaha yg pernah saya cuba
saya kurang pasti bagaimana sakit ni datang, yang boleh saya katakan ia bermula dengan sakit di bahagian abdomen (bawah area perut). sakit yg amat sangat seperti contraction nak beranak, sakit akan datang lebih kurang 5-10min sekali.

simptom :
sakit perut (gastrik), badan sangat lemah, sakit di bahagian sendi, hilang selera, sembelit dan diikuti dgn cirit, najis berdarah atau darah keluar ketika buang air besar.

rawatan yg sy pernah cuba :
berjumpa doc pakar - pernah consume steroid dan skang on PENTASA 2g sehari, penah buat scope dari atas dan bawah pernah drip masuk air dan antibiotik (sy tak ingat namanya) dan berjumpa pengamal perubatan Islam. juga consume produk shaklee.

kenapa amik supplement bnyk? berikut adalah penjelasan saya dan saya rasa ia sesuai utk badan saya selepas saya buat experimen utk badan sendiri.. =)

# saya makn herblax utk elakkan sembelit

bila sembelit kuman akan membiak dlm usus dan akan mengakibatkan cirit birit dan mungkin akan keluar darah apabila kuman sgt aktif. lg 1 bila sembelit, angin dlm perut dan usus x boleh keluar. tu yg menjadi faktor gastrik dan sakit kepala serta perut rasa kembung. lg 1 bila tak leh membuang toksik akan terkumpul dlm usus dan kemudian akan diserap semula dlm darah. jadi akan timbul masalah kulit kusam, badan letih dan masalah2 lain.

# saya amik esp utk supply protein pd badan

protein yg cukup akan bantu penyerapan vitamin berlaku dgn lbh baik kan.

# saya amik jg vita c, vitalea, b complex utk supply balik vit yg x cukup dlm badan 

memandangkan hb sya rendah dan kurang mkn sbb hilang selera.

# sy amik Ostematrix utk bekalkan kalsium 

sebab sejak sakit sy x boleh minum susu. susu buat lg mudah cirit melainkn susu kambing.

# saya jugak ada amik alfalfa utk kesihatan dlaman

2 thn badan terbiar tanpa penjagaan dan pemakanan sempurna. dan baru2 ni saya amik gla pulak.

sesiapa yg ada masalah usus, daya serapan mmg lambat. jd tindak balas pd supplement mungkin amik masa. jgn putus asa. teruskn consume vit2 tu sme.

kesan dari rawatan dan usaha:

Alhamdulillah bnyk kurangnya berbanding 2 thn yg lalu.
usaha selagi mampu guna kepakaran doc dan ubat2nya + supplement + bantuan perawat islam bila mana perlu.

apa2 pun usaha. insyaAllah ada penyelesaian. tiada sakit yg tiada ubat melainkan mati. wallahua'lam."


Ini ialah perkongsian dari Puan Farah yang mengalami Colon Inflammation.

Produk yang digunakan:




Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...