January 25, 2013

Testimoni Set Kecantikan Shaklee: Parut Jerawat Hilang, Badan Tak Letih


"Belum pun 1 week consume Vita C, B Complex, dan Vita E, parut jerawat saya hilang! Badan saya dari pagi sampai malam tak lesu walaupun kelas dari 8 pagi hingga 5 petang non-stop setiap hari.

Saya juga amalkan ESP yang sangat bagus! Sebelum ini minum Herbalife tetapi cepat lapar tapi dengan ESP saya kenyang je. Saya akan kumpul duit untuk beli vitamin-vitamin lain pula :)" - Aina Mardhiah




Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Testimoni Pengamal Shaklee: Keputusan Medical Checkup Yang Baik

Klik untuk paparan lebih jelas

Di atas ialah keputusan medical checkup seorang pengamal Shaklee. Alhamdulillah result kesihatan yang baik. Lemak baik tinggi dan lemak jahat rendah. Fungsi buah pinggang pun baik.

InsyaAllah Shaklee memang terbukti sentiasa Selamat, Berkesan, dan Mesra Alam kerana Shaklee dah menghabiskan jutaan dollar untuk membuat research dan ujian. Kalau tidak, macam mana Shaklee nak bertahan selama lebih 50 tahun sampai sekarang dan menjadi syarikat natural supplement no. 1 di US kan :)

Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Testimoni Meal Shakes dan Omega: Asthma Beransur Pulih


"Anak saya Irfan menghidap Asthma sejak umur 5 bulan

Sejak amalkan Meal Shakes dan Omega selama setahun, sudah 6 bulan pecah rekod tak ambil nebulizer langsung! Doktor sangat terkejut sebab sebelum ni setiap bulan ambil nebulizer. Dan Irfan ada sejarah masuk ward 2 kali pada 2010 kerana Pneumonia. 

Alhamdulillah!" - Puan Rafaliah Yusop



Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Testimoni Carotomax: Tiada Lagi Silau

"My kakak ipar bg feedback yang sangat positif selepas SEHARI ambil Carotomax.

Beliau baru je operate buang selaput kat mata 2 minggu lepas. 

She said, dah tak rasa silau (kalau tak seriau je kt mata even pakai spek itam) dan yg plg best dah tak sakit kepala :)" - AdeenaBoutique

Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Testimoni AJHT, Ostematrix, Omega Guard: Mak Dah Mudah Solat, Tiada Sakit Yang Mencucuk Lagi

"Sejak kebelakangan Mak sering mengadu sakit sendi & tulang punggung sehingga dia sukar untuk tidur malam, terutama bila setiap kali bangun dari duduk. Lutut pun rasa cam mencucuk-cucuk.

Selepas 4 hari konsisten makan:
AJHT 2 biji 
Ostematrix 2 biji
Omega Guard 1 biji

Mak kata,
"Alhamdulillah la, Mak rasa lega skit selepas mkn vitamin Shaklee tu. Mak dah boleh tido malam takde dah rasa sakit kat punggung ni, bila bangun dari duduk pun dah tak sakit lagi, nak solat pun mudah. Lutut pun tak rasa mencucuk sangat. Ada kurang laa.."

Alhamdulillah syukur ya Allah. Engkau berikanlah kesihatan yg terbaik buat ibubapa ku semoga mereka mudah utk beribadat kepadamu... amin." - Puan Nurul Azliza



Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

January 24, 2013

Testimoni AJHT: Sengal Pinggang dan Kaki Emak Sudah Hilang!

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua :)

Kali ni Nad nak share testimonial dari customer Nad, Shaz namanya.

Shaz belikan AJHT untuk emaknya, seorang career woman pada usia 53 tahun.

Klik gambar untuk tatapan lebih jelas

"Salam Nad. Ini testimonial from my Mom yang makan AJHT. 

Dia makan sebiji sehari, baru 2 minggu dia makan. My Mom cakap dia hilang rasa sengal-sengal pinggang dan kaki.

Paling ketara bila dia pergi dan balik kerja sebab Kuala Lumpur jalan jam hampir satu jam dalam kereta, duduk je. Selalunya dia kena berpegang dan relax dulu sebelum keluar kereta. Tapi selepas makan AJHT dia boleh terus bangun dan jalan cergas.

She's so happy dan nak habiskan sebotol nak tengok apa lagi kesan positifnya.

By the way, my Mom ni career woman yang selalu kena berjalan dan bergerak cergas. She's 53 years old." - Puan Shaz


Terima kasih Shaz atas feedback :) Semoga emak Shaz semakin sihat dan cergas hendaknya. Aameen!

Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Testimoni AJHT & Ostematrix: Pergerakan & Pembuangan Lancar

"AJHT review First Day (21st June 2012):

Saya nak share pengalaman saya makan AJHT, walaupun baru sekali makan (malam tadi), kesannya memang menakjubkan!

Dah 2-3hari kaki saya sakit especially kat pelipat lutut tu kan..memang sakit ya amat. Bila nak duduk antara dua sujud, sakitnya ALLAH je yang tahu..tu yang makan AJT tu, sebab dalam buku kecik tu ada bagitau boleh bantu sendi2 dan tulang rawan..and AJHT ni best taken with Ostematrix. So, saya amik both sekaligus. 2 bj AJT, 2 bj Oste before sleep. 

Wahh! penangan lepas amik memang saya takleh nak tidur lena, maybe "short term healing crisis". Minum air banyak before sleep, sudahnya saya asyik ke toilet dan nak dijadikan cerita, 2-3hari ni pun saya batuk2..lepas makan AJHT n Ostematrix tu, saya tak batuk dah malam tadi. Pergi toilet buang air sekali dengan kahak2 pun keluar (yg ni kena buat study lak apa significant function AJHT n Ostematrix ni boleh buangkan kahak..huhu..). Nak kira bangun berapa kali ke toilet tu saya pun tak pasti. Sudahnya kol 4 pagi tadi baru dapat lena. 

Bangun kol 6 pagi tadi, solat Subuh, MASHA-ALLAH! Pelipat lutut saya tak sakit langsung!! Serius tak tipu. AlhamduLILLAH, badan rasa lebih ringan bila bangun tidur, jauh lebih ringan daripada saya consume Oste tetiap malam before this.

AJHT review after 5 days (26th June 2012):

Woohoo! memang AJHT the best! I konsisten makan AJHT +Ostematrix harini dah masuk hari ke-6, serius kesan dia lain macam. 

Segala2nya lancar..haha..bila cakap pasal segala-galanya lancar. Ya segala-galanyalahh. Kalau you all ada problem sembelit ambil Ostematrix (ni utk sape2 taknak amik alfalfa/herblax kan), amik sekali dgn AJHT ni membantu. 

Angin satu badan pun hilang. I rasa melayang-layang je badan bangun pagi. Dahla kurus kering. Hahahaha. Memang rasa best badan. Takde lenguh2, pelipat lutut yang sakit haritu after 3 days totally hilang. ALhamduLILLAH. Part badan or sendi2 yang selalu sakit, lenguh tu akan hilang..inshaALLAH.." - Puan Lia

Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Testimoni AJHT: Urat Kaki Abah Tak Sakit dan Kaki Tidak Lenguh Lagi

"Semalam baru belikan Advanced Joint Health Tablet (AJHT) untuk Abah. So dia dh mkn dua kali, malam semalam dan pagi tadi. 

Petang tadi saya tanya Abah,
'Macam mana mkn tu? Ada rasa apa-apa perubahan tak?' 

Pastu Abah kata, 
'OK, urat kaki Abah dah tak sakit, kaki pun dah tak lenguh dah'

Alhamdullilah cepat betul terasa perubahan.

AJHT ni memang bagus kalau hadiahkan untuk ibu bapa kita terutamanya yg slalu sakit2 lutut, n lenguh2 tuuu.. ;)" - FB: Teynteyn Pthoze.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet (AJHT)
Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

January 23, 2013

Testimoni AJHT, Alfalfa, Herblax, Omega: Kaki Ayah Sudah Ada Otot

"Dah dekat sebulan Ayah mengambil Advanced Joint Health Tablet, Alfalfa, Herblax, dan Omega. 

Kesannya sekarang?

1) Kaki sudah ada isi (otot)
2) Pelawasan memang terbaik! \o/

Alhamdulillah, seronok tengok Ayah gembira!" - Puan Masyitah Sedek.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet (AJHT)

Shaklee Alfalfa Complex

Shaklee Herb-Lax

Shaklee Omega Guard

Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Testimoni Vivix: Rokok Rasa Pahit Macam Hempedu

"Mmmm...segan dan agak malu bila ibu kita seorang perokok tegar kan...

Mak saya memang perokok tegar dari usia belasan tahun lagi...bukannya rokok daun..tapi rokok Dunhill... Dulu memang rasa segan dengan kawan2...dengan keluarga bakal suami..tapi tu la...bila kita nasihat...orang tua ni bukannya nak dengar...

Keraplah mak sakit perut yang teruk, mungkin sebab organ dalaman dia dah tak berapa elok kot sebab sekarang umur dia dah 63 tahun.

Tapi Alhamdulillah...awal minggu lepas saya poskan VIVIX kat mak saya...tup tup mak call saya..jeng..jeng..jeng...dia kata ubat apa yang saya bagi dia minum tu??? saya tanya kenapa? Dia kata rokok terasa PAHIT MACAM HEMPEDU!!.dia langsung xleh hisap rokok tu.

Saya kata itula ubat yang saya cari selama ni untuk dia. Alhamdulillah. Dah seminggu dia x beli dan x sentuh langsung rokok. Dia cakap selera makan dia pun makin bertambah. Ramai dah yang tegur cakap dia nampak berisi.

Alhamdulillah, syukur pada Allah. Akhirnya saya jumpa supplement yang betul2 sesuai untuk ibu saya. Tak apa lah keluar duit banyak sikit pun. IBU KITA SEORANG JE. Selagi dia masih ada memang nak tengok dia sihat.

P/S: Ada satu lagi cerita tentang testimoni VIVIX iaitu bapa mentua yang menderita Kencing manis...pun ada perubahan yang ketara." - Puan Izan


Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Product Info: Vivix™

Shaklee Vivix™


A Revolutionary Breakthrough from Shaklee

Vivix™ Botanical Beverage Mix is a revolutionary breakthrough in polyphenol nutrition.
Vivix™ contains a unique botanical blend of Polygonum Cuspidatum, Muscadine grape, European Elderberry and Purple Carrot which are rich in polyphenols. Polyphenols are a group of phytochemicals that are plant-derived compounds with antioxidant and cellular aging benefits.

All natural. Patent-pending. Clinically tested key ingredients. Exclusive to Shaklee.

Product Code:
10320 (150ml)

January 08, 2013

Testimoni Carotomax: Masalah Saraf Mata Ibu Pulih dan Kini Boleh Menjahit Semula dan Mengaji Lebih Lama

Assalamualaikum semua :)

Bila usia semakin lanjut, penglihatan pun biasanya semakin merosot.

Gambar sekadar hiasan

Today Nad nak share testimonial pengguna yang mengalami masalah saraf mata. Doktor pun beritahu dah tiada harapan pulih. Tapi selepas mengamalkan Carotomax selama 2 minggu lebih, dah boleh mengaji lebih lama dari biasa, siap boleh menjahit semula!

Jom baca :)

"Syukur ke hadrat Ilahi, MIL dah lama mengalami masalah saraf mata. Doctor ade ckp tidak boleh nak buat apa dah. Lama-lama mata akan lebih kabur dan tidak akan nampak, akan merebak ke mata sebelah lagi.

Since saya ambil Shaklee untuk milk booster, MIL tanya, ade tak vitamin untuk mata? Saya tak pasti. Tanya-tanya pada Kak Miera Sixtybiz, CarotoMax adalah jawapannye.

Last month masa cuti Krismas, jumpa MIL, terus beri pada MIL. Today tengahari MIL call, just to inform me that dia dah boleh mengaji lebih lama dari sebelum ni. Yang lagi buat teruja, dia dah boleh menjahit semula. (Sebab mata jadi macam tu sebab banyak menjahit mase muda, tailor). Syukur sgt. Harap mak terus sihat.

I suggest any one have problem with Saraf boleh la consume CarotoMax. Sebiji sehari je." - Puan Ezanin Iqbal

Shaklee Carotomax

Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

January 07, 2013

Testimoni AJHT & OsteMatrix: Emak Dapat Bertarawikh 20 Rakaat

"Baru call mak tersayang. Tanya khabar. Alhamdulillah, kalau last year mak dpt terawikh 8 rakaat jer sbb sakit lutut, tahun ni mak terawih 20 rakaat, steady jer. Suka dgr.

Apa yang saya hadiahkan utk mak saya? Semestinya Advance Joint Health Tablet dengan Ostematrix." - Puan Yatie

Shaklee Advanced Joint Health Tablet (AJHT)

Shaklee OsteMatrix
Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

January 06, 2013

Testimoni AJHT: Sakit Sendi Hilang Dalam 2 Hari

Masalah Sakit Sendi

"Salam semua.

Sempena promo AJHT ni, saya nk kongsi sket pasal AJHT ni, serious x sangka buln ni promo AJHT, 29hb Dec aritu beli AJHT utk hubby, 2 hari consume dh ok sakit2 sendi dia. Actually saya ni pun selalu sakit2 sendi sbb sy ni kurus sgt orgnya tu senang sgt sakit2 sendi. 

Saya mmg x suka nk telan2 pil ni tp dh x thn mlm td makan 2biji AJHT, Alhamdulillah pagi ni senang je bgn dr tdo, macam x percaya je. Selalu kalau nk bgn tu, seksa thn sakit.

So, apa tggu lg, cpt2 order ng distributor anda bg hadiah kt mak ayah yg selalu sakit2 sendi tulang, serious xrugi." - Puan Nafiza Shuib


Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Testimoni AJHT: Sakit Lutut Hilang

Masalah sakit lutut

"Pagi td kakakku mengadu tentang sakit kat lutut, yang katanya sudah seminggu sakit. Disangkakan mungkin kerana cuaca sejuk. FYI, kakakku sudah 48thn.

Wah mcm orang mengantuk disorongkan bantal, lalu aku pun suggest dia makan AJHT ni. Sebab kebetolan memang aku ada borong stok AJHT baru2 ni.

So dia pun setuju untuk cuba, kut2 boleh mengurangkan rasa sakit tu. Dia nak ambil sebiji sehari sahaja...pesanku, kesannya selalu dalam masa 5 hari, InsyaAllah boleh elok.

Petang tadi, masa keluar gi giant, kakakku cakap, kaki dia dah tak sakit!!! Aku terkejut! Ingatkan dia tak makan lg, mungkin masih berkira2 untuk makan. Rupanya dia dah pun cuba, tp ada sedikit rasa kebas2, mungkin tindak balas AJHT terhadap sendi2 tu kan.

Tapi sakit yang ditanggung dah mcm tak rasa..katanya lah.

Syukurr Alhamdulillah...tak sangka plak dlm pd duk promote, terjadi pd ahli keluarga sendiri, dan terbukti berkesan. Jom kita kasi promote lg untuk org tua kita plak..
Cadangnya nak hadiah 1 pd mak mertua plak sebab dah lama menanggung sakit lutut ni..harap2 dpt membantu..:)" - Puan Musliana


Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

January 03, 2013

Testimoni AJHT: Osteoarthrithis Semakin Pulih


‎"At the age of 26, I was diagnosed with osteoarthritis, a disease I thought only affects the elderly. I was way wrong when the Orthopaedic Specialist told me it could have been due the excessive exercising I did when I was young(er) without proper foot wear etc (I used to exercise for 2-3 hours straight). Sad, but true. 

Running is a no-no for me, walking up & down the stairs hurts my knees but I usually don't show it because I am too embarrassed to admit that I have osteoarthritis ! :(

All this while I've kept this a secret between me, my family & close friends.

In 2010 after I was diagnosed, I bought some Glucosamine supplements but I stopped taking them after more than a month because:
a) I found out I was pregnant
b) I didn't feel that the supplements were working.

1 month ago, I started supplementing with Shaklee's Advanced Joint Health Tablets and I am slowly starting to feel changes, Alhamdulillah. Less discomfort when I walk up and down the staircase, Alhamdulillah. I will definitely continue taking it ! :)

I highly recommend Shaklee's Joint Health tablets to anyone who needs to free themselves from joint discomfort.:)" - a Shaklee consumer, now a Shaklee Independent Distributor, and a Pharmacist :)


Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

January Promo: Advanced Joint Health Tablet (AJHT)

Advanced Joint Health Tablet (AJHT) from Shaklee

Bulan Januari ni Shaklee sudah announce yang Advanced Joint Health Tablet (AJHT) pada harga promosi :)

Sesiapa yang mengalami sakit-sakit sendi, sangat recommended untuk cuba. Sebab Shaklee dah buktikan SECARA KLINIKAL keberkesanan AJHT seawal hari ke-5 pengambilan :)

- Mudah ditelan
- Hanya 2 biji sehari
- 100% Shellfish Free
- 100% formula sayur-sayuran

Boleh hadiahkan untuk parents, nenek, dan atuk tersayang. Yang muda pun sebenarnya tak terlepas dari mengalami sakit sendi. Especially yang aktif melakukan aktiviti lasak.

Jangan lepaskan harga PROMO ni ya!

Baru tadi ada seorang anak belikan maknya 2 botol AJHT pada harga promo :) Mak dia dah pernah makan sebelum ni dan sangat happy with the result! Alhamdulillah.

*Normal retail price: RM124 (WM) / RM130 (EM)


Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...