February 28, 2013

Testimoni: Penghidap PCOS Berjaya Hamil!


"Saya mengandung 4 minggu, walaupun saya disahkan PCOS. 

Period saya regular, namun berat badan yang bertambah mengganggu tahap kesuburan saya. Saya terpaksa mengambil Clomid + Metmorfin atas nasihat Pakar O&G. Saya tak habis lagi consume GLA + Alfalfa + Omega.

Untuk pengetahuan semua pembaca juga, saya baru menjalani operation pada November 2012 yang lalu kerana "ectopic pregnancy". Alhamdulillah, tergerak hati nak cuba Shaklee ni atas nasihat Norliza Ibrahim, saya mula consume Shaklee 1 Jan 2013.

Semalam saya check UPT +ve. Last period sy 25 Disember 2012. Ya Allah syukur sangat-sangat. 

Kepada yang menghidap PCOS seperti saya, In Sha Allah ada jalannya. Usaha+Doa+Ikhtiar...:)" - Puan Azuraini Abd Majid Aju



Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Testimoni AJHT: Mak Tak Jalan Terenjut-enjut Lagi!

"Sebelum ni Emak saya selalu sakit-sakit kaki. Kalau jalan jauh sikit kaki mesti akan bengkak-bengkak dan jalan terenjut-enjut. Masa SHAKLEE buat promosi AJHT bulan lepas (Januari), saya beli 1 botol AJHT untuk Emak. Rasa rugi pulak beli 1 botol je masa tgh promosi haritu.

Tadi Emak call bagitau kaki dia dah tak sakit lagi. Dia try jalan kaki dari rumah ke kedai hujung jalan dan patah balik ke rumah. Alhamdulillah, mak kata dah tak rasa sakit. Jalan pun tak terenjut-enjut lagi. Emak siap pesan nak lagi 2 botol AJHT!! Huhu...syukur ya Allah :-)" - Diyana Atan

Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

February 25, 2013

Testimoni Meal Shakes: Anak Sudah Jarang Jatuh Sakit



"Saya beri Meal Shakes kepada Iman sebab dia selalu demam, selsema dan batuk walaupun Iman masatu fully breastfeed. Almaklumlah, anak nursery. Duk campur gaul ramai-ramai selalu sangat sakit. Boleh dikatakan setiap 2 minggu mesti kena

Alhamdulillah, lepas consume Meal Shakes, antibodi dia kuat sikit. Penyakit-penyakit dah jarang benar hinggap kat dia. Itulah yang buat saya jatuh chenta dengan Shaklee. Yang pasti semuanya secara semulajadi dan selamat." - Puan Diyana Atan

Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

February 24, 2013

Asid Lemak Omega-3 Fatty Acids Membantu Mengelakkan Penyakit Kronik


TAHUKAH ANDA?

Kajian menunjukkan bahawa, Asid Lemak Omega-3 mengurangkan keradangan (inflammation) dan boleh membantu mengurangkan risiko PENYAKIT KRONIK seperti:



1. Penyakit jantung

Peranan Asid Lemak Omega-3 dalam penyakit kardiovaskular sudah terbukti. Salah satu cara terbaik untuk membantu mencegah penyakit jantung adalah untuk makan makanan yang rendah lemak tepu dan makan makanan yang kaya dengan lemak monotaktepu (monousaturated fats) dan politaktepu (polyunsaturated fats) termasuk Asid Lemak omega-3.

Bukti klinikal menunjukkan bahawa EPA dan DHA (asid eicosapentaenoic dan asid docosahexaenoic, 2 Asid Lemak omega-3 yang ditemui dalam minyak ikan) membantu mengurangkan faktor risiko untuk penyakit jantung, termasuk kolesterol tinggi dan tekanan darah tinggi.

Minyak ikan telah menunjukkan dapat menurunkan tahap trigliserida (lemak dalam darah), dan untuk mengurangkan risiko kematian, serangan jantung, strok, dan ritma jantung tidak normal pada orang yang sudah mengalami serangan jantung. Minyak ikan juga muncul untuk membantu mencegah dan merawat aterosklerosis (pengerasan arteri) dengan melambatkan pembangunan plak dan darah beku, yang boleh menyumbat arteri.

Kajian besar-besaran mencadangkan bahawa dengan mendapatkan Asid Lemak omega-3 dalam diet, terutamanya daripada ikan, membantu melindungi daripada strok yang disebabkan oleh pembentukan plak dan darah beku dalam arteri yang membawa kepada otak. Makan sekurang-kurangnya 2 hidangan ikan seminggu boleh mengurangkan risiko strok sebanyak 50%.

Walaubagaimanapun, minyak ikan dan omega-3 asid lemak pada dos yang tinggi boleh meningkatkan risiko pendarahan. Orang yang makan lebih daripada 3 gram Asid Lemak omega-3 sehari (bersamaan dengan 3 hidangan ikan setiap hari) mungkin mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk strok pendarahan (hemorrhagic stroke), sejenis strok yang boleh membawa maut di mana arteri dalam kebocoran otak atau pecah.



2. Kanser

Kanser Kolon

Pengambilan makanan yang kaya dengan Asid Lemak Omega-3 boleh mengurangkan risiko kanser kolorektal. Sebagai contoh, Eskimo, yang cenderung untuk mempunyai diet lemak yang tinggi, tetapi makan sejumlah besar ikan kaya dengan Asid Lemak Omega-3, mempunyai kadar kanser kolorektal yang rendah.

Kajian haiwan dan kajian makmal telah mendapati bahawa Asid Lemak Omega-3 mencegah kanser kolon menjadi lebih buruk. Kajian awal menunjukkan bahawa mengambil minyak ikan setiap hari boleh membantu melambatkan perkembangan kanser kolon pada mereka yang masih dalam peringkat awal penyakit ini.

Jika anda mempunyai kanser kolorektal, minta pendapat doktor anda sebelum mengambil sebarang makanan tambahan.

Kanser Payudara

Walaupun tidak semua pakar bersetuju, wanita yang makan makanan yang kaya dengan Asid Lemak Omega-3 selama bertahun-tahun mungkin kurang cenderung untuk menghidap kanser payudara. Lebih banyak penyelidikan diperlukan untuk memahami kesan Asid Lemak Omega-3 ke atas pencegahan kanser payudara.

Kanser Prostat

Kajian berasaskan penduduk kumpulan lelaki mencadangkan bahawa diet rendah lemak termasuk Asid Lemak Omega-3 dari minyak ikan atau ikan membantu mencegah perkembangan kanser prostat.




3. Masalah sendi

Rheumatoid Arthritis

Kebanyakan kajian klinikal ke atas makanan tambahan Asid Lemak Omega-3 untuk Artritis (sakit sendi), telah memberi tumpuan kepada Rheumatoid Arthritis (RA), iaitu penyakit autoimun yang menyebabkan keradangan pada sendi.

Beberapa kajian kecil telah mendapati bahawa minyak ikan membantu mengurangkan gejala RA, termasuk sakit sendi dan kekakuan yang berlaku pada waktu pagi. Satu kajian menunjukkan bahawa pesakit RA yang mengambil minyak ikan mungkin dapat mengurangkan dos non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAID). Walaubagaimanapun, tidak seperti ubat-ubatan preskripsi, minyak ikan tidak dapat memperlahankan perkembangan RA, hanya dapat merawat gejala. Kerosakan sendi masih berlaku.

Kajian makmal mencadangkan bahawa diet yang kaya dengan Asid Lemak Omega-3 (dan rendah dengan inflammatory omega-6 fatty acids) boleh membantu orang ramai yang mempunyai masalah Osteoartritis, walaupun kajian yang lebih diperlukan. New Zealand green lipped mussel (Perna canaliculus), sumber Asid Lemak Omega-3 lain yang berpotensi, telah melaporkan dapat mengurangkan kekakuan sendi dan kesakitan, meningkatkan kekuatan cengkaman, dan meningkatkan kelajuan berjalan kaki dalam kumpulan kecil orang yang mengalami Osteoartritis. Bagi sesetengah orang, gejala semakin teruk sebelum mereka bertambah baik.

An analysis of 17 randomized, controlled clinical trials looked at the pain relieving effects of omega-3 fatty acid supplements in people with RA or joint pain caused by inflammatory bowel disease (IBS) and painful menstruation (dysmenorrhea). The results suggest that omega-3 fatty acids, along with conventional therapies such as NSAIDs, may help relieve joint pain associated with these conditions.

Sumber: http://www.umm.edu/altmed/articles/omega-3-000316.htm



Dapatkan Omega Guard sementara HARGA PROMOSI sekarang :)


Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

February 15, 2013

Testimoni Omega Guard: Sakit Sendi Hilang. Naik Tangga Tanpa Berpegang Pada Besi.

Sakit Sendi Lutut

Yuy, hujung bulan ni mak nak lagi tau Omega

Sakit sendi lutut mak ni dah kurang sangat sakitnya. Kalau dulu nak naik tangga pun susah. Sekarang tak payah pegang besi pun boleh naik. Mak pun dah boleh berdiri lama. " - Ibu Puan Nurul

Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Testimoni Set Kecantikan Shaklee: Badan Tak Letih, Liang Roma Mengecil dan Wajah Tak Kusam Lagi

"Hampir sebulan bersama Shaklee. Apa yg mampu saya ckp, I'm in love with Shaklee!!

Ok, awalnya saya cuma nak cari apa2 suplement/vitamin yg boleh kurangkan rasa penat dan letih saya sejak bekerja ni & suplement utk normalkan period cycle saya. Merayau2 kat internet saya terjumpa fb Kedai Triple-S! Godek punya godek, belek punya belek.. Habis blog2 “semuasihatselalu” saya geledah. Dan akhirnya saya beranikan diri inbox Kak Lydzar Rusman . Tanya sikit2 dulu and then after raya tak tahan, set appoitment and terus meet up beliau kat KFC! Huhu..

Pendekan cerita, saya try B-complex and GLA complex

Hari kedua, saya rasa sgt lain mcm, sbb saya da tak penat mcm sebelum-sebelum ni. Selalu, balik kerja mesti tumbang dulu. Kemudian baru sambung nak buat kerja lain. Tapi, sejak ambil B-complex, balik kerja saya boleh buat kerja lain dulu. So, waktu tido saya dah back to normal. Tido cara sehat! Huhu. 

Untuk period cycle, buat masa ni saya belom nmpk perubahan lg. Mgkin take time kot nak normalkan. Tapiiiii.. yang buat saya sgt2 terkejut, kulit muka saya yg dulunya kering dan kusam, sekarang dah nampk makin segar dan pores kat muka dah macam mengecil juga la. Alhamdulillah.

Next target, nak try suplement lain dari Shaklee pula! Betol lah orang ckp, tak kenal maka tak cinta. Sekarang saya share kebaikkan Shaklee dgn Puan Emak dan Encik Abah saya. Alhamdulillah. Mereka pun suka!! ♥ Tengkiu Kak Lydzar!" - Diana Jamal


Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Testimoni Vivix: Tak Menyesal Melabur Untuk Produk Yang Berkesan Untuk Orang Tersayang



"Alhamdulillah.

Tak sampai sebulan penggunaan Vivix Shaklee, cuma sehari 1 sudu teh setiap pagi, kesihatan Atok saya semakin baik.

Untuk pengetahuan semua, Atok saya ada sakit tua. Badan jadi lemah, sakit-sakit, dan lain-lain. Lepas minum Vivix Shaklee, Atok cakap dia rasa badan bertenaga sangat. Emak saya sendiri cakap badan ngan muka Atok dah nampak merah. Tak pucat macam selalu.

Alhamdulillah. Saya rasa tersangat gembira. Sekurang-kurangnya saya tak rasa terkilan atau menyesal sebab melabur membeli Vivix yang ternyata berkualiti dan berkesan memelihara kesihatan Atok saya. Saya nak Atok saya sihat sebab saya sayang Atok saya." - Puan Norhidayah Bt Mohd Ishak

Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

February 13, 2013

Testimoni Omega Guard: Sakit di Ibu Jari dan Pergelangan Tangan Hilang

Assalamualaikum semua dan Selamat Petang semua :)

Jom baca kisah Puan Melissa yang mengalami kesakitan pada ibu jadi dan pergelangan tangannya selepas bersalin. Alhamdulillah Omega Guard membantu.



"Beberapa bulan selepas bersalin, ibu jari dan pergelangan tangan kiri saya mula rasa sakit, nak dukung baby pun susah. Nak angkat apa-apa dengan tangan kiri memang tak boleh. Kadang ibu jari tu macam ter'snap' dan sakit, and boleh terlepas apa-apa barang yang sedang dipegang. Rasa macam kena De Quervain's Syndrome. Pernah cuba urut, Alhamdulillah OK but sekejap sahaja dah sakit semula.

Saya start makan 3 capsules OmegaGuard setiap hari dan selepas habis sebotol (sebulan), dah noticed yang tangan ini dah tak sakit dah. Of course selama sebulan tu dah try avoid menggunakan tangan kiri banyak-banyak. But Alhamdulillah dengan Omega Guard, tiada lagi ibu jari ter'snap' and sakit lagi, nak dukung my baby pun boleh dengan senang hati nya. Alhamdulillah. :)

Omega-3 yang terdapat di dalam Omega Guard mempunyai anti-inflammatory properties (anti-keradangan) yang telah membantu melegakan kesakitan yang saya alami selama ini. Alhamdulillah. Ini kisah benar ye, hehe. :)

Sebab itulah bulan ini saya WAJIB buat stok sendiri banyak-banyak sementara promosi Omega Guard." - Puan Melissa

Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

February 09, 2013

Testimoni Set Bersalin Shaklee: Rasa Sihat Macam Nak Melompat

Assalamualaikum semua. Kali ini Nad nak kongsikan testimonial dari Puan Wanie yang baru sahaja 8 hari selepas bersalin anak ketiganya.



"Saya baru 8 hari berpantang, tp dah rasa sihat mcm sebulan dah.


- segar n cergas
- luka memang dah baik
- tiada sakit urat or lenguh tulang (rasa nk melompat je)
- perut kempis (yg ni paling best)
- no sembelit!
- susu lancar je

Saya amalkan:


1. Vitalea
2. B Complex
3. Vita C
4. Zinc
5. Ostematrix
6. ESP
7. Performance Drink
8. Lecithin.

Kawan-kawan yang nak berpantang boleh lah cuba set ini. Add on lah mana-mana yang perlu. Berpantang kali ini lebih mudah dari 2 anak yang sebelum ini :)"
- Puan Wanie Suhaimi









Tahniah Puan Wanie kerana memilih Shaklee sebagai teman sewaktu berpantang. Semestinya sewaktu berpantang inilah badan perlu dijaga dengan baik untuk proses pemulihan. Ini kerana proses mengandung dan bersalin sememangnya memberi impak yang sangat besar kepada badan ibu-ibu.

Supplements basic untuk berpantang yang biasa dicadangkan kepada pelanggan ialah items 1-4. Setiap satu membantu memberi tenaga dan memulihkan badan. Sangat-sangat recommended untuk add on ESP kerana ia membaiki semula sel-sel yang rosak serta juga memberi tenaga. Selain itu ESP juga sangat popular di kalangan ibu-ibu menyusu dan yang ingin menjaga kecantikan kulit :) Pengambilan ESP menghalang rasa lapar yang kerap kerana kerap menyusukan bayi juga kerana ESP membuat perut rasa 'full'.

Ostematrix ialah sumber kalsium, dilengkapi Magnesium dan Vitamin D untuk penyerapan lebih baik ke dalam badan. Sangat recommended juga dalam pantang ni especially sebab biasanya dalam pantang biasanya bayi suka 'bergayut' (menyusu) sahaja boleh kata sepanjang masa. So, kalau tak cukup kalsium mungkin akan ada sakit pinggang. Selain itu ia membantu ibu-ibu kekal cergas apabila bangun pagi walaupun tidak cukup tidur melayan si kecil :)

Performance Drink pula menghalang ibu-ibu dari mudah dehydrate. Ia mengekalkan elektrolit dalam badan kerana badan ibu-ibu menyusu mudah kehilangan air dalam badan kerana proses penyusuan. Jika badan dehydrate, badan akan rasa cepat letih.

Lecithin pula melarutkan lemak-lemak yang terkumpul sewaktu mengandung. Selain menurukan paras kolesterol, ia menghalang clogged duct atau bengkak susu yang lazim berlaku beberapa hari selepas bersalin kerana susu baru terhasil.

Dan yang paling penting, supplements ini masih boleh diteruskan walaupun bayi anda mengalami demam kuning atau jaundice. Ini kerana ia supplements ini tidak mengandungi herba yang boleh menyebabkan bacaan bilirubin lebih tinggi.

Ramai pelanggan Nad sudah berpantang dengan supplements ini sahaja tanpa jamu dan Alhamdulillah, mereka sangat berpuas hati dan rata-rata beritahu mereka rasa cepat sihat, luka cepat sembuh, dan susu badan pun banyak :)

Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Info: Selusuh Bersalin / Doa & Zikir Mudah Bersalin

Assalamualaikum dan selamat hujung minggu semua :)

Masa kenduri doa selamat kat kampung dulu (during my 1st pregnancy), saya ada belajar doa/zikir dari sepupu kepada Abah, yang juga seorang ustaz, untuk memudahkan proses kelahiran.



Takde siapa yang taknak senang deliver. Tiap-tiap kali doa mesti mintak Allah permudahkan bersalin nanti, betul tak? So ni saya nak kongsi dengan kawan-kawan apa yang saya dapat :)

Actually saya dapat sekeping kertas. Kat atas sekali dia tulis 'Selusuh Bersalin'. Kat bawah ni apa yang tertulis kat kertas tu:

-MULA-



1. Surah Al-Fatihah (7 kali)


2. Ya Khafid (1000 kali)


Al-Khafid (Yang Maha Menjatuhkan). Jika diamalkan sebanyak 500 x setiap hari, dalam keadaan suci, khusyuk & tawaduk, InsyaAllah segala maksud akan ditunaikan Allah. Juga apabila mempunyai musuh, musuh itu akan jatuh martabatnya.

3. Al-Abasa : 20


"Kemudian jalannya dimudahkan"

4. Al-Anbia' : 87-89


"Sesungguhnya tiada Tuhan (yang dapat menolong) melainkan Engkau (ya Allah)! Maha Suci Engkau (daripada melakukan aniaya, tolongkanlah daku)! Sesungguhnya aku adalah dari orang-orang yang menganiaya diri sendiri"


Maka Kami kabulkan permohonan doanya, dan Kami selamatkan dia dari kesusahan yang menyelubunginya dan sebagaimana Kami menyelamatkannya Kami akan selamatkan orang-orang yang beriman (ketika mereka merayu kepada Kami)


Dan (sebutkanlah peristiwa) Nabi Zakariya, ketika ia merayu kepada Tuhannya dengan berkata: "Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat) dan Engkaulah jua sebaik-baik yang mewarisi"

5. Allahumma bihaqqi maryam, wa bihaqqi man unzilat 'alaihi suuratu maryam, khaffif 'anni aalaamil makhaadth, birahmatika ya arhamarraahimiin.

Maksudnya: "Ya Allah, dengan berkat Siti Maryam, dan dengan berkat Nabi Muhammad yang diturunkan Surah Maryam kepadanya, ringankanlah kesakitanku dengan rahmatMu Ya Allah Yang Maha Penyayang"

6. Rabbi yassir, wala tu assir, ya kariim, wa atmim bil khair.

Maksudnya: "Ya Allah, berilah segala kemudahan kepadaku, janganlah Engkau beri kesusahan, wahai Allah Yang Maha Pemurah, dan sempurnakanlah semua hajatku dengan sebaik-baiknya"

-TAMAT-

Ok, nampak banyak kan? Kalau tak amalkan semua pun takpe, yang paling penting amalkan yang no. 3 warna oren tu. Memang pendek habis lah kan. Hehe. Amalkan selalu time free-free. Sambil surfing ke, sambil rehat-rehat ke, sebelum tido ke. Pendek kata bila-bila teringat je baca lah.

Ustaz tu kata, bila nak makan or nak minum pun boleh baca kat makanan/minuman tu then baru makan/minum :) So, selamat mengamalkan!

Semoga kita semua ni mudah deliver nanti ek. Mudah-mudahan..amin!


Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

February 08, 2013

Testimoni Shaklee Collagen Powder: Suami Puji Nampak Makin Muda

"Setiap hari mendapat pujian daripada org lain, kadang-kadang terfikir, entah betul ke tidak?

Namun untuk mendapatkan pujian daripada suami rasanya empat tahun sekali pun susah. Hihihi. Semalam sewaktu sedang menyusukan Baby Muiz, suami datang dekat

'Umi nampak makin muda lah sekarang'

Hahahaaaa. Terus saya gelak kuat-kuat. 

'Ni mesti pasal mkn collagen ni?' 

Saya senyum sampai ke telinga. Punya lah seronok masa tu. Rasa macam nak telan dengan kotak-kotak sekali collagen yg ada :P" - Puan Fatma Mohd

Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

February 07, 2013

Testimoni Carotomax: Rabun Jauh Semakin Pulih!



"Saya seorang yang rabun jauh dengan power spek beratus-ratus la jugak. Pendek kata kalau tak bercermin mata tuh, memang sume nampak blur. Kalau ada orang berada berdekatan sekitar 3,4 meter tuh, kompem tak nampak bijik mata dia. nampak bulat hitam je sekitar mata cam mata panda tuh. Hehe~

Pertengahan February yang lalu, saja la saya mencuba Carotomax sementelah mengikut review, ianya baik untuk kesihatan mata. Apa yang saya baca dari buku dan internet, vitamin ni tak boleh menyembuhkan rabun tapi apa salahnya saya ambil supplement kan? Kalau tak bertambah baik pon, at least maintain dengan power sekarang. 

Memanglah teknologi perubatan skang ni dah canggih manggih, boleh buat operation mata lasik bagai tapi saya penakut bab-bab operation nih. Masuk ER masa form 4 dulu kena jahit kat kening kes dicium bola hoki pon, dah seram sejuk sampai tukang jahit ingat saya dah pengsan even tak dibius. Padahal terkaku sebab ketakutan nampak benang biru yang dia dok tarik-tarik kat kening bawah cahaya lampu! Haha~

Alhamdulillah selepas dua minggu consume carotomax ni, penglihatan agak baik daripada biasa. Kalau sebelum ni, saya langsung tak nampak bunga pada langsir dalam bilik kalau berbaring atas katil. Warna bunga dan tanah lebih kurang sama. Yang membezakannya cuma bunga tu bunga timbul. Tapi selepas ber-Carotomax, saya boleh nampak bunga tersebut. Siap pi bangun pegi kat langsir sebab tak caya. Hehe~ Memang sangat teruja lah nak ngabihkan botol yang pertama sebabnya selain daripada jarak penglihatan tanpa cermin mata bertambah baik, jeragat di muka pon semakin berkurangan. \(^-^)/

Masa balek ke kampung last week,

"Mak rasa mata makin elok la. Sebelum ni, kalau tengok lampu nampak pecah-pecah je. Lepas makan vitamin A ni (Carotomax), takde pecah-pecah dah."

Alhamdulillah. Seronok dengar my mum dah jatuh chenta ngan Carotomax. Siap nak belikan untuk dua orang adik saya yang speckie itu :)"

Credits: siheart.blogspot.com



Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Testimoni Carotomax dan Alfalfa: Penglihatan Makcik Bertambah Baik


Makcik bercerita..

"Makcik ni datang Shaklee nak beli barang Shaklee. (Sambil menunjukkan matanya yang berselaput). 

Dulu doktor dah nak buat pembedahan mata makcik ni tapi makcik kata nak cari ikhtiar lain dulu. Selepas itu jumpalah dengan produk Shaklee ni. Alhamdulillah mata makcik dah elok. Boleh baca Al-Quran dah. Naik motor malam pun dah boleh. Tengok jauh-jauh pun boleh dah."

Dia hanya mengamalkan makan Alfafa dan Carotomax.

Credits: farwizahmidlove.blogspot.com

Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Testimoni Carotomax: Rabun Mata Berkurangan Dalam Masa Seminggu

"Pagi tadi bangun tidur tengok jam dinding, 

'Eh, kenapa senang je tengok jam nampak clear je. Selalunya samar-samar.'

Mula-mula, ingatkan terlupa buka lens sebelum tidur semalam. Tengok -tengok lens ada dalam bekas. Then baru teringat, CAROTOMAX..!!

Yes, dia punya kerja kot. Baru seminggu lebih ambil, tu pun kadang-kadang skip sebab terlupa.

Lepastu pergi kat TV, tengok dari jarak yg selalu saya tengok. Yes, lebih clear!

Ya Allah, best nya. Tak sabar nak check tahap rabunku ini. Harap-harap boleh terus improve dan kalau boleh dah tak nak pakai lens.

Alhamdulillah. Saya memang berusaha nak baiki rabun. That's why saya ambil Carotomax ni." - Puan Norliza Ibrahim

Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Testimoni Set Kurus Shaklee: Turun 5.4kg Dalam 20 Hari

"Sudah 20 hari ambil Lecithin dan Herblax, dah turun 5.4kg. Baru timbng tadi. Memang siok. 

Makan benda ni rasa bertenaga. Nak makan nasi ke, buah ke, tiada masalah. Kalau macam (xx2) tu gila. Sampai aku pun nak pitam. Pantang pulak macam-macam. Tak boleh makan buah la, oat pun tak boleh.

Nanti nak try Omega pulak dah kata kuat lagi kan. Hehe. Aku kan lemak tepu." - Pelanggan Puan Syahrina


Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

February 06, 2013

Think You Know About Vitamins? Let's Get To Know It!

What Vitamins Are

When mentioning the word vitamin, most people think pill. Thinking pill brings to mind confusing images of medicine and drugs. Though vitamins can and certainly often do the work of both medicine and drugs, they are neither.



Quite simply, vitamins are organic substances necessary for life. Vitamins are essential to the normal functioning of our bodies and, save for a few exceptions, cannot be manufactured or synthesized internally. Necessary for our growth, vitality, and general well-being, they are found in minute quantities in all natural food. We must obtain vitamins from these foods or from dietary supplements.

What you have to keep in mind is that supplements, which are available in tablet, capsule, liquid, powder, spray, patch, synthetic, are also derived from living plants and animals.

It is impossible to sustain life without all the essential vitamins.

What Vitamins Are Not

A lot of people think vitamins can replace food. They cannot. In fact, vitamins cannot be assimilated without ingesting food. There are a lot of erroneous beliefs about vitamins.

  • Vitamins are not pep pills and have no caloric or energy value of their own.
  • Vitamins are not substitutes for protein or for any other nutrients, such as minerals, fats, carbohydrates, water - or even for one another!
  • Vitamins themselves are not components of our body structures.
  • You cannot take vitamins, stop eating, and expect to be healthy.


How They Work

If you think the body as an automobile's combustion engine and vitamins are as spark plugs, you have a fairly good idea of how these amazing substances work for us.

Vitamins are components of our enzyme systems that, acting like spark plugs, energize and regulate our metabolism, keeping us tuned up and functioning at high performance.

Compared with our intake of other nutrients like proteins, fats, and carbohydrates, our vitamin intake (even on some megadose regimens) is minuscule. But a deficiency in even one vitamin can endanger the whole human body.



Should You Take Supplements?

Since vitamins occur in all organic material, some containing more of one vitamin than another and in greater or lesser amounts, you could say that if you ate the "right" foods in a well-balanced diet, you would get all the vitamins you need. And you would probably be right.

The problem is, very few of us are able to arrange this mythical diet. According to Dr. Daniel T. Quigley, author of The National Malnutrition

"Everyone who has in the past eaten processed sugar, white flour, or canned food has some deficiency disease, the extent of the disease depending on the percentage of such deficient food in the diet."

Additionally, the October 2002 Journal of the American Medical Association reported a research study stating categorically that 

"every adult should take a multiple vitamin since it is impossible to obtain all the nutrients needed in our daily food intake today."

Because most restaurants tent to reheat food or keep it warm under heat lamps, if you frequently eat out or take out, you run the risk of vitamin A, B1, and C deficiencies. Also, since so many of our foods are processed or genetically modified (75% of the food in grocery stores has been genetically modified), lack of calcium, folic acid, and magnesium is epidemic. (And if you're a woman between the ages of 13 and 40, this sort of work-saving dining is likely to cost you invaluable bone-building calcium and iron).

Processed foods have been depleted in nutrients. Take breads and cereals, for example. Practically all of them you find in today's supermarkets are high in nothing but carbohydrates. "But they are enriched!" you say. It's written right on the label: enriched.



Enriched? Enrichment means replacing nutrients in foods that once contained them but because of heat, storage, and so forth no longer do. Foods, therefore, are "enriched" to the levels found in the natural product before processing. Unfortunately, standards of enrichment leave much to be desired nutritionally. For example, the standard of enrichment for white flour is to replace the 22 natural nutrients that are removed with 3 B vitamins, vitamin D, calcium, and iron salts. Now really, for the staff of life, that seems a pretty flimsy stick.

I think you can see why my feeling about taking supplements is clear.



Source: Earl Mindell's New Vitamin Bible

February 05, 2013

Best Health Supplements - What to Look For?

by Emily Clark

Finding the best health supplements for your body is not always easy. With so many on the market, it can be confusing to figure out which supplements to take and which ones to pass up. Whether you are buying bone-building calcium supplements or a daily vitamin, there are some things you need to keep in mind when shopping for these products.

First of all, consider the purity of the supplement. This isn't always easy to assess, but well-known brand names tend to offer the best. Some bottles even say 'purified' right on the label or have the symbol of the United States Pharmacopeia (USP). These are sure signs that a supplement is pure.

Absorbability is also crucial. Once you have purchased a supplement, test it by placing a capsule or tablet in warm water for about half an hour. You can even stir it occasionally to mimic the movement it would make in your stomach. If it hasn't completely dissolved by that time, there's little chance that it will dissolve in your stomach. The best health supplements will dissolve rather quickly so that they are mostly broken down by the time they reach the stomach. This ensures that your body gets the most from the supplement and health digest.

How your body tolerates the capsule or tablet is also important. Many supplements cause slight side effects such as nausea, constipation, or even just gas, but you should know within a few days if your body has trouble tolerating a certain supplement. The best health supplements on the market are not right for you if you get sick when taking them. Move on to another brand, milligram, or formula to see if you have better luck. This involves quite a bit of trial and error, so be patient. (Please read about Healing Crisis here: http://sihatcomelceria.blogspot.com/2012/08/krisis-pemulihan-healing-crisis.html)

Although the best diet supplements and best health supplements can contribute to and improve your overall health, you need to be aware of any interactions. Talk with your doctor about which supplements you are taking to see if their absorption rates or effectiveness can be compromised by your current medications. Many medications can be taken in conjunction with supplements, but your doctor may tell you to space them out a few hours from one another so that you aren't taking the supplement with the medication. You can also look into obtaining vitamins and minerals through proper nutrition and working toward preventing bone loss by working out at least thirty minutes a day.

Bone loss is largely an inevitable part of the aging process, but there are several products that have shown promise in slowing down the onset of this issue. Such products should be carefully selected, however, in order to differentiate them from lesser supplements. An ideal anti-bone loss agent should be judged on its ability to actually prevent bone loss; additionally, such supplements must improve the natural ability of bone cells to maintain overall healthy bone support. Finally, the quality of ingredients and overall value of the product must also be taken into consideration.

Source: http://www.consumerhealthdigest.com/best-health-supplements.htm



Video: Experiment - Shaklee VS. Top Brand Supplements (How Long They Take Time to Dissolve)



Ultra Pure Omega Guard from Shaklee: Purity You Can Trust

Testimoni Alfalfa dan ESP: Kegatalan Pada Alat Sulit Kini Tiada Lagi

Vaginitis


Assalamualaikum semua.

Jom baca testimonial Puan F yang mengalami kegatalan pada alat sulitnya sebelum ini. Sekarang tiada lagi :)

"Sebelum ni saya ada masalah gatal-gatal kat 'tut'. Kalau time period, lagi la, gatal sangat-sangat. Kadang-kadang sampai tak boleh tido. 

Mase pregnant pun kena, sampai kena masuk ubat kt 'tut'. Sapu cream gynae beri dan makan ubat tahan gatal. Then, masa dalam pantang try mkn Alfalfa dan ESP sebab darah keluar lame kan. So memang tak sanggup nak tahan gatal kat situ. 

Alhamdulillah, sejak consume Alfalfa n ESP, mmg hilang terus gatal2 tu. Sekarang ni, kalau period pun, dah tak risau nak tahan gatal yang tahap dewa kat 'tut' tu. Suke...suke...

Thank you Shaklee!"





Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...