February 09, 2013

Info: Selusuh Bersalin / Doa & Zikir Mudah Bersalin

Assalamualaikum dan selamat hujung minggu semua :)

Masa kenduri doa selamat kat kampung dulu (during my 1st pregnancy), saya ada belajar doa/zikir dari sepupu kepada Abah, yang juga seorang ustaz, untuk memudahkan proses kelahiran.



Takde siapa yang taknak senang deliver. Tiap-tiap kali doa mesti mintak Allah permudahkan bersalin nanti, betul tak? So ni saya nak kongsi dengan kawan-kawan apa yang saya dapat :)

Actually saya dapat sekeping kertas. Kat atas sekali dia tulis 'Selusuh Bersalin'. Kat bawah ni apa yang tertulis kat kertas tu:

-MULA-



1. Surah Al-Fatihah (7 kali)


2. Ya Khafid (1000 kali)


Al-Khafid (Yang Maha Menjatuhkan). Jika diamalkan sebanyak 500 x setiap hari, dalam keadaan suci, khusyuk & tawaduk, InsyaAllah segala maksud akan ditunaikan Allah. Juga apabila mempunyai musuh, musuh itu akan jatuh martabatnya.

3. Al-Abasa : 20


"Kemudian jalannya dimudahkan"

4. Al-Anbia' : 87-89


"Sesungguhnya tiada Tuhan (yang dapat menolong) melainkan Engkau (ya Allah)! Maha Suci Engkau (daripada melakukan aniaya, tolongkanlah daku)! Sesungguhnya aku adalah dari orang-orang yang menganiaya diri sendiri"


Maka Kami kabulkan permohonan doanya, dan Kami selamatkan dia dari kesusahan yang menyelubunginya dan sebagaimana Kami menyelamatkannya Kami akan selamatkan orang-orang yang beriman (ketika mereka merayu kepada Kami)


Dan (sebutkanlah peristiwa) Nabi Zakariya, ketika ia merayu kepada Tuhannya dengan berkata: "Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat) dan Engkaulah jua sebaik-baik yang mewarisi"

5. Allahumma bihaqqi maryam, wa bihaqqi man unzilat 'alaihi suuratu maryam, khaffif 'anni aalaamil makhaadth, birahmatika ya arhamarraahimiin.

Maksudnya: "Ya Allah, dengan berkat Siti Maryam, dan dengan berkat Nabi Muhammad yang diturunkan Surah Maryam kepadanya, ringankanlah kesakitanku dengan rahmatMu Ya Allah Yang Maha Penyayang"

6. Rabbi yassir, wala tu assir, ya kariim, wa atmim bil khair.

Maksudnya: "Ya Allah, berilah segala kemudahan kepadaku, janganlah Engkau beri kesusahan, wahai Allah Yang Maha Pemurah, dan sempurnakanlah semua hajatku dengan sebaik-baiknya"

-TAMAT-

Ok, nampak banyak kan? Kalau tak amalkan semua pun takpe, yang paling penting amalkan yang no. 3 warna oren tu. Memang pendek habis lah kan. Hehe. Amalkan selalu time free-free. Sambil surfing ke, sambil rehat-rehat ke, sebelum tido ke. Pendek kata bila-bila teringat je baca lah.

Ustaz tu kata, bila nak makan or nak minum pun boleh baca kat makanan/minuman tu then baru makan/minum :) So, selamat mengamalkan!

Semoga kita semua ni mudah deliver nanti ek. Mudah-mudahan..amin!


Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...