April 28, 2013

Testimoni Set Hamil Shaklee: Tiada Lagi Sembelit dan Kekejangan


"My 1st, 2nd and 3rd pregnancy dulu selalu sembelit, biasa lah kan bila dah boyot tu. 

Then masa breastfeed anak ke-3, berjumpa dengan Shaklee. Saya makan Set Breastfeeding, dan continue je sampai la sekarang ni pregnant anak ke-4, now dah 7 months, still continue sahaja suplement yang breastfeeding tu juga (Vita C, Vitalea, Omega Guard, Ostematrix).

Saya tak tahu lah mungkin faktor pemakanan saya, tapi rasanya supplement tu semua pun memang membantu saya. Setakat 7 bulan mengandung ni belum sekali pun saya sembelit, cramp pun tak pernah lagi. Alhamdulillah saya sihat setakat ni ;)" - Puan Adilah




Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Testimoni Meal Shakes: Anak Semakin Sihat dan Suka Makan



"Adam dah consume Meal Shakes dalam 2 minggu lebih. Minggu pertama tiada apa-apa progress.

Masuk minggu kedua, saya dah mula perasan yang selesema Adam makin lama makin berkurang. Sekarang memang dah tak ada langsung. Batuk pun dah baik, cuma kadang-kadang sahaja dia batuk sikit-sikit.

Yang paling saya suka ketika makan, selera dia makin bertambah. Dulu nak habiskan 90 ml susu pun susah. Umur dah setahun tapi masih minum 90 ml sahaja sedangkan budak-budak lain seusia dia minum aound 180 ml. Sekarang boleh habiskan susu 120 ml, bubur semangkuk habis, then puding 4 ketul. Semalam dah makan bubur habis semangkuk, then continue telur goreng mata 1 biji, tambah lagi susu 120 ml 2 kali sebelum tidur.

My parents and parents in law ada cakap my son badan nampak berisi sedikit berbanding dulu.

Alhamdulillah. Saya akan teruskan lagi sampai dia besar." - Puan Norhazwani Nadiah



Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Testimoni Meal Shakes dan Omega: Antibodi Anak Sangat Kuat dan Selera Makan Bertambah



"Sejak saya beri Aisy consume Meal Shakes dan Omega Guard, antibodi dia sangat kuat! Saya sangat suka!

Baru-baru ini saya selesema. Mak mana yang tak cium anak hari-hari, mesti tak miss kan. Tapi 2,3 hari saya perhatikan, dia sihat walafiat dan tak berjangkit. Alhamdulillah.

Selera makan pula jangan cakap lah,
'Ma, nak makan nasik'
Dah pandai minta. Aisy baru 2thn 3bln.

Semoga anak Mama sihat selalu." - Puan Azura



Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

April 27, 2013

Testimoni Set Kecantikan Shaklee: Kulit Semakin Cerah dan Bersih, Liang Roma Semakin Mengecil



"Setelah hampir 1 bulan amalkan ESP, 3 amalkan Vita E & Vita C Shaklee:

1. Kulit semakin cerah
2. Liang roma hampir tertutup
3. Kulit semakin bersih

Baru-baru ni dating dgn bff, bff pun tegur makin cerah. Hehe suka2.

Tapi yang paling best, badan pun rasa bertenaga tau. Senang je nak bangun pagi." - Puan Fieza

Tahniah buat Puan Fieza kerana memilih Shaklee :) Puan Fieza juga merupakan salah seorang Shaklee Independent Distrubutor (Agent). Boleh layari blog nya di http://nourfieza.blogspot.com/ atau hubungi beliau di Facebook Nour Fieza.




Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Testimoni Omega Guard: Saluran Pernafasan Anak Sudah Bebas dari Kahak



"Mid month lepas beri anak yang sulung makan Omega Guard sebab dia selalu batuk-batuk. Seminggu pertama, batuk-batuk berkurangan tapi selepas beberapa hari, batuk semakin teruk sehingga tak dapat tidur malam. Nafas pun laju dan muntah.

Risau sangat takut Bronchitis menyerang semula. So, esoknya bawa jumpa doktor. Doktor check kata tak ada apa-apa, just kahak.

Nak dijadikan cerita, ubat cair kahak yang doktor beri tu tak sempat makan. Tertinggal sebab tergesa-gesa nak balik Shah Alam. Omega Guard memang tak miss beri makan.

After few days, batuk terus hilang. Rupanya, masa Kakak batuk teruk tu cuma healing crisis nak bagi kahak keluar dan clear kan lungs. Syukur Alhamdulillah, dengan izin Allah, Kakak dah tak batuk, tak selesema, dan sihat walafiat." - Puan Munirah (FB: Iman Sahril)


OmegaGuard™

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Shaklee OmegaGuard™ merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan OmegaGuardTM menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA. 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Kod Produk 10236 (90 kapsul)

Why do we need Omega-3?
Most Doctors and Scientists today agree that Omega-3 fatty acids..
* reduce the risk of heart disease & heart attacks
* improve cardiovascular health
* support healthy vision, brain and joint function (and ease joint & arthritis pain)
* help maintain triglyceride and cholesterol levels

Where do we get Omega 3's?
There are Omega 3’s in fish, but to get enough Omega 3, you would have to eat a TON of fish (which most of us don’t do)! …and unfortunately, alot of fish today is being found to have lots of bad stuff in it (harmful contaminants including heavy metals like lead, mercury, arsenic, cadmium, dioxins and PCBs)...SO… Most doctors are now saying that the BEST source for Omega-3’s is a concentrated, pure Omega 3 supplement.

Why we have to choose Shaklee Omega 3 fish oil (now its called Omega guard)?
Shaklee EPA is obtained from sardines that are obtained in the deep waters of the Atlantic Ocean; far from land and potential exposure to environmental contaminants. Furthermore, the fish oil used in Shaklee EPA is tested for a number of toxins, including heavy metals such as mercury and arsenic. It does not require or undergo molecular distillation to ensure purity...Each batch of fish-sourced raw materials that goes into EPA is laboratory tested to ensure that it is free from harmful contamination or toxins, including pcb’s and heavy metals. We adhere to strict specifications, and our testing process for each EPA raw material is part of our routine screening and preliminary qualification...We retained two reputable independent laboratories to test Shaklee EPA. One laboratory performed an organo-chlorinated screen and PCB test and found none detected for all substances. The second laboratory conducted dioxin testing and found that all substances either were not detected or were below the limits of calibration. The tests were conducted using Environmental Protection Agency methodology.

Apa lagi yang anda mahukan dari supplement yang berkualiti? Semuanya ada pada supplements Shaklee.




Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

April 08, 2013

Testimoni Set Menyusu Shaklee: Dapat Menyusukan Sehingga 3 Tahun Lebih, Bayi Sihat, Aktif, dan Tembam



Bagaimana Nad bermula dengan Shaklee?

Ini kerana budak bambam dan cerdik ini lah :)

Ceritanya bermula apabila susu badan rasa tak cukup untuk Zahin semasa dia berusia 2 minggu di dalam pantang. Terpaksa topup dengan FM juga masa tu. Sedih sangat sebab dari sebelum kahwin dah niat niat menyusukan anak sepenuhnya.

Sewaktu Zahin umur 1 bulan, terbaca tentang 'Breastfeeding Set' Shaklee di blog kawan. Apabila baca testimonials yang mengujakan, decide nak beli. Kalau boleh taknak dah kasi Zahin minum FM.

Alhamdulillah, setelah mengamalkan Shaklee serta patuh pada konsep penyusuan (demand and supply), jaga makan dan water intake, dah boleh menyusukan Zahin sepenuhnya semula tanpa FM. Gembira sangat!

Habis je trial pack, beli lagi dan lagi dan lagi. Setiap bulan beli. Hehe. Sedar tak sedar, resdung yang selalu buat Nad selesema pun jarang sangat menjengah. Kalau selesema pun, tak berlarutan. Dulu selalu sakit pinggang, tapi kini tidak lagi. Badan pun tak mudah letih. Mula-mula tak perasan, tapi bila compare dengan hubby yang tak amalkan supplements, barulah perasan yang Nad lebih energetic sekarang.

Asalnya tak tahu pula Shaklee ni supplements sebenarnya. Ingatkan untuk ibu-ibu yang nak tambah susu je. Patutlah ada macam-macam positive 'side effects' ;)

Supplements for Breastfeeding Mother

Nad amalkan Shaklee sehingga sekarang. Zahin dah tak perlu FM sejak Umminya ni amalkan Shaklee secara konsisten. Dapat menyusukan Zahin sepenuhnya sehingga 2 tahun lebih. Alhamdulillah. Zahin membesar dengan susu Ummi :) Tengoklah gambar Zahin ni. Memang bulat. Hehe.

Sekarang, sudah pregnant pun masih mengamalkan Shaklee. Hubby dan my family pun makan Shaklee. Family mentua pun! Dan mereka bukan makan sebulan, tapi dah berbulan-bulan. Kalau dah suka, tak payah paksa-paksa kan? Seronok sebab dapat berkongsi kebaikan yang sudah kita rasai. Tak perlu buka mulut pun. Lagipun Nad ni pemalu orangnya. Malu nak ajak orang try Shaklee. Tapi kalau orang tanya, kita jawab la :)

Sebab itulah Nad decide untuk buat income dengan Shaklee. Dah jatuh cinta. Kawan-kawan pun ramai bertanya macamana boleh maintain susu badan. Bukan kita cari pelanggan tapi pelanggan cari kita. Hihi. Seronok bila mereka pun rasai kesan positif. Mestilah rasa puas hati sangat dapat tolong orang kan? Segalanya atas izin Allah jua.

Yang dah rasa kesan positif dengan Shaklee, kebanyakannya join bisnes jugak. Mereka pun dah jatuh cinta :)

Lagipun Nad lebih suka duduk rumah. Jual dari rumah je. Online. Coaching semua online. Alhamdulillah sehingga harini, cukuplah setahun Nad berbisnes Shaklee. Tak perlu cerita income. Tapi kepuasannya, memang tak terkata. Seronok. Syukur pada Allah dipertemukan dengan Shaklee.

Itulah kisah Nad dan Shaklee. Terima kasih kerana sudi membaca :)

Me & 2y3m Zahin :)

Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria

April 05, 2013

Testimoni Meal Shakes: Anak Sudah Bebas Dari Food Allergies, Asthma Semakin Pulih



"Sedikit pengalaman yang ingin dikongsi. 

Anak saya "bongsu" saya sejak lahir punya masalah dgn kulit juga ada Asthma. Dia terpaksa guna product gluten-free, segala sabun mandi, sabun basuh baju semua kena pakai yang khas. Payah. Dia amat sukakan susu, cheese dan makanan laut, udang especially. Malangnya tu semua jadi musuh buat dia.

Sekali ambil, maka bersiap sedialah saya dengan inhaler dan segala jenis antihistamine ubat. Terpaksalah standby utk Emergency Leave atau MC atau habiskan cuti tahunan

Kemudian saya dikenalkan produk best ni oleh sahabat lama yang merupakan pengguna tegar SHAKLEE. Dengan hati berdebar-debar, saya cuba produk ni. Kesannnya sebulan selepas ambil, saya tengok kulit beliau semakin lembap dan berminyak

Cubaan pertama, saya beli cheese dan udang untuk diberikan pada anak. Alhamdullilah! Ilman tak gatal, Astma pun tak ada. Saya tak perlu standby chamber untuk inhaler dia. Rasa macam..WOW! Syukur sangat. Dan dia boleh habiskan satu paket cheese dengan jayanya. 

Dan katanya, "Umi, I want udang and cheese and milk and kacang"
(bear in mind: dia memang akan semput kalau makan kacang). 

Mealshakes ni juga saya guna untuk buat cake dan waffle sebagai gantian kepada susu tepung. Rasanya sedap bangat.

Jadinya hari ni dengan hati berbunga-bunga, ucapan terima kasih saya tuju pada Norhazimah Che Hassan sebab kenalkan saya pada SHAKLEE dan Ilman juga disahkan bebas dari food allergic. Gluten dah boleh ambil. Yeay. Alhamdullilah." - Puan Rosmaniza Rahim



Seorang ibu akan mengorbankan masanya untuk menjaga anak yang sakit. Jika bekerja, terpaksalah ambil Emergency Leave (EL), MC, atau habiskan cuti tahunan kerana kesihatan anak adalah lebih utama. Tetapi jika kita dapat mengelakkan semua ini, alangkah baiknya, bukan?


Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria

April 04, 2013

Testimoni Meal Shakes: Anakku Tidak Lagi Sembelit

"Ini Qayyim. Umurnya 3 tahun Mei ini. 

Before this Qayyim ada masalah sembelit. Susah sangat nak buang air besar. Setiap kali nak buang air besar, mesti menangis dan berpeluh-peluh dibuatnya. Najisnya tak payah cakaplah, berketul-ketul. Kadang-kadang ada darah. Memang kasihan.

Dah macam-macam cara cuba. Kurangkan scoop susu nya, beri makan buah, ubat masuk bontot, semua tak menjadi. Sekejap je jadi, lepastu sembelit balik. Qayyim ni memang tak suka sayur, itu salah satu punca menyebabkan dia susah nak buang air besar.

Selepas Eyda kenal dengan Shaklee ni, Eyda cuba beri Meal Shakes kat anak Eyda. Eyda masukkan 1 sudu kecil dalam susunya.

Alhamdulillah dengan izinNya, masalah sembelit tiada lagi. Buang air besar setiap hari. Berbanding sebelum ni, 3-4 hari baru buang air besar. Dan yang paling memeranjatkan Eyda, Qayyim yang sememangnya anti sayur, tiba-tiba minta nak makan sayur! Haha. Bagus bukan? Selera makan pun bertambah. Qayyim aktif, memang memerlukan tenaga yang banyak!

Sekarang Eyda sangat gembira. Tiada lagi sembelit, tiada lagi menangis-nangis ketika membuang air besar. Perut dia pun sihat! Hihi." - Puan Eyda Sukiman

♥Anak sehat,ibu pasti bahagia!!" - Puan Eyda Sukiman

Sumber: http://mummyhealthyvitastore.blogspot.com/2013/04/tiada-lagi-masalah-sembelit.html


Aduh, memang kasihan kalau tengok anak kecil bersusah payah nak buang air besar. Memang kena jaga pemakanan sehari-hari biar seimbang. Tetapi kadang-kadang, anak-anak sekarang ni sudah pandai memilih. Kadang-kadang kita yang dewasa ni pun makan tak seimbang juga kan? ;) Macam mana lah nak ajar anak, macam ketam ajar anak berjalan pulak ;)

Alhamdulillah ada Meal Shakes, yang mengandungi multivitamin, protein dan juga fiber. Cuma 1 sudu kecil sehari. Bukan sahaja untuk masalah sembelit, tetapi juga untuk kesihatan keseluruhan anak kita :)


Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria

Testimoni Meal Shakes: Kesihatan Anak Bertambah Baik. Tidak Lagi Selalu Perlu ke Klinik

"Sangat gumbira dan puas hati dengan tahap kesihatan Nisha dan Rafiq sekarang. 

Kalau dulu dalam sebulan, 2-3 kali pergi klinik. Spent RM200++ sebulan untuk kos klinik.

Ada yang cakap, "Alah, resit klinik boleh claim kat company, dapat duit." Betul lah, tapi aku lebih memilih beli benda ni untuk anak-anak kesayanganku walaupun resit Shaklee tak dapat claim semula di ofisku. Hehe :p




Gambar:
Susu: Bekalan sebungkus ni confirm takkan cukup untuk seminggu ★
Meal Shakes: Bekalan Nisha & Rafiq cukup utk 2 bln★★
Nisha & Rafiq: Bekalan Ibu & Ayah dunia akhirat." - Puan Lastri Hamdan


Nad sangat setuju dengan pendapat Puan Lastri. Memanglah boleh claim resit klinik tu kalau anak-anak sakit, tapi tergamakkah kita melihat anak selalu tidak sihat dan tidak bermaya? Pada Nad, mencegah adalah jauh lebih baik dari merawat. Pilihan di tangan kita sebagai ibu bapa :)


Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria

April 03, 2013

Testimoni: Vitamin Shaklee Peneman Ketika Umrah & Ziarah


"Selain dari persediaan mental, persediaan fizikal sangat penting sebelum menunaikan Haji mahupun Umrah. Semestinya kita inginkan kesihatan yang "tip top" sepanjang perjalanan & sepanjang masa beribadah & berziarah.

Syukur Alhamdulillah baru-baru ini saya berpeluang menunaikan umrah & ziarah bersama suami. Selama 14 hari & dengan keizinan Allah juga, sihat & ringan rasa badan.

Sebelum pergi saya bawa bekal vitamin-vitamin seperti dalam gambar di atas. Asalnya ada bawa sebotol Vivix juga yang kemudian tertinggal dalam fridge bilik hotel di Kuching. Tak sampai ke tanah suci si Vivix tu ~ WaAllahualam.

Saya amalkan Omega Guard, B Complex & Ostematrix setiap hari untuk kekuatan fizikal & kesihatan. Carotomax untuk penjagaan mata kerana banyak membaca.

Suami memang tak tinggalkan AJHT & Ostematrix setiap hari walaupun di Malaysia.

Performance Drink (dalam tumbler tupperware) saya minum sekali sekala masa di Istanbul sebelum sampai tanah suci. Semasa di tanah suci, of course, tiada yang lebih menyegarkan selain dari Air Zamzam. SubhanaAllah...

Di penghujung "trip" badan rasa macam nak demam & sakit tekak. Mungkin sebab keadaan di Mekah masih berdebu2 -" construction everywhere. Terus saya ambik Nutriferon sebelum tidur. Alhamdulillah dah tak jadi demam & tinggal batuk sedikit2 saja. Teringat juga vit C Shaklee yang tertinggal (stok sedikit tinggal utk anak2 di rumah) .

Alhamdulillah vitamin2 ini sangat membantu saya & suami. Di harapkan perkongsian saya ini bermanfaat untuk anda juga."
- Puan Wan Derina


Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

April 02, 2013

Testimoni Set Kecantikan Shaklee: Tiada Lagi Jerawat, Eczema, dan Alahan Kepada Makanan Laut (Seafood)


"Pic before taken masa May 2012, baru start ambil Set B (B Complex, Vita C, Vitalea, Alfalfa). Teruk sangat muka. Merah dan bengkak-bengkak. Jerawat on and off. Bila period lagi la kuar mcm bubuh baja.

Berkat kesabaran, saya nak maintain dengan Shaklee juga. So saya maintain dengan B Complex, Vita C, Vitalea, Alfalfa, ESP utk kulit. Supplement lain saya ambil Omega dan Ostematrix

Pada saya Alfalfa yang paling banyak membantu saya dari segi jerawat dan alahan pada makanan laut. Kebaikan lain, bab lawas jgn cakap la, eczema pun settle." - Puan Syahrina


Produk manakah yang Puan Syahrina amalkan?



Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

April 01, 2013

Testimoni Nutriferon: Demam Tak Kebah? Anda Tak Perlukan Panadol Lagi

Assalamualaikum semua.

Nad nak share pengalaman Nad. Pada Januari 2012, Zahin (waktu tu 1y4m) selesema. Masa Zahin selesema, Nad makan Vita C 2 biji sehari. (Nad patahkan sebelum makan. Untuk mempercepatkan penyerapan Vitamin C sebab Vita C Shaklee ni sustained release. Maksudnya ia dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam badan. Tapi in case of demam/selesema/batuk, badan kita perlukan lebih Vitamin C dari biasa dan perlukan ianya cepat. Bila kita patahkan, ia akan terus masuk ke dalam tubuh). Ia akan disalurkan ke dalam susu ibu dan manfaat dapat kat Zahin.

My little boy yang sedang flu

Tapi lepas seminggu, selesema masih tak sembuh. Risau sangat sebab Zahin ni susah nak sakit sebab disusukan sepenuhnya dengan susu ibu. Zahin aktif je masa tu tapi siapa tak risau tengok hingus asyik meleleh je kan. Nad pun try NutriFeron. Selama ni tak pernah try lagi NutriFeron. Hanya tahu yang NutriFeron elok kalau selesema/demam/batuk berpanjangan.

Alhamdulillah dengan izin Allah, hari ketiga Nad makan NutriFeron, selesema Zahin sembuh sepenuhnya. Lega rasanya. Tak payah makan ubat. Nad memang tak berapa gemar nak kasi budak-budak makan ubat. Hehe. Nad sendiri pun dah lama tak makan panadol or any ubat-ubat lepas dapat tahu Panadol masih kekal dalam badan walaupun selepas 5 tahun kita makan.

Alhamdulillah dengan mengamalkan supplement yang berkualiti dengan konsisten, badan pun lebih kuat melawan sebarang penyakit. Tidaklah nak kata tak sakit langsung tapi susah nak dapat sakit. Kalau sakit insyaAllah tak berlarutan.

NutriFeron™


Apa itu NutriFeron™?

- NutriFeron™ terdiri daripada gabungan ekstrak tumbuhan
- Terbukti secara klinikal mengukuhkan sistem imun
- Menstimulasikan setiap sel di dalam badan kita untuk menghasilkan interferon aslinya sendiri

Apa itu Interferon? 

- Interferon ditemui oleh Dr. Yosuhiko Kojima pada tahun 1954
- Bahan semulajadi yang dihasilkan oleh setiap sel badan
- Ianya diaktifkan setiap kali sel dijangkiti oleh mikrob, virus, sel kanser dan lain-lain
- Baca selanjutnya tentang Interferon di sini.

NutriFeron™ menguatkan imun badan secara semulajadi

Siapa yg perlukan Nutriferon™?

Sesiapa sahaja yang berumur melebihi 12 tahun yang:

- Gaya hidupnya amat sibuk
(tekanan gaya hidup menyebabkan sistem imun individu ini seringkali mengalami serangan yang berterusan)
- Individu yang ingin proaktif di dalam mengoptimumkan respons imun mereka terhadap iritasi alam sekitar dan juga pencemaran udara
- Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum
- Individu yang berumur (kurang imuniti)
- Individu yang diet tidak optimum
- Individu yang sering tertekan/hidup dalam tekanan
- Individu yang gaya hidupnya tidak/kurang aktif

Bagaimana Nutriferon™ bertindak?


Untuk kegunaan harian, NutriFeron™ meningkatkan pengeluaran Interferon semulajadi badan iaitu suatu pengaktif kritikal sistem imun.

Interferon membantu melindungi kita daripada pendedahan harian terhadap beribu penceroboh asing yang boleh membawa kepada penyakit serius.

NutriFeron™ berfungsi di dalam peringkat selular sel dalam dua cara iaitu
- Mengaktifkan sistem pertahanan imun dengan aktif/cepat
- Menggerakkan 'pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan.

Kenapa perlu Nutriferon™?

Amat perlu bagi kita untuk menolong badan kita membantu diri kita sendiri dan itulah tujuan Nutriferon; untuk merangsang setiap sel badan untuk menghasilkan lebih banyak interferon asli untuk menyediakan badan kita perlindungan dengan tahap yang lebih tinggi dalam skop yang luas terhadap serangan selsema, virus dsb.

Kenapa Nutriferon™ Shaklee?

1. Semulajadi
- Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi – saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat.
- Nutriferon™ adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara semulajadi.

2. Dihasilkan oleh Ahli Imunologi dunia yang terkenal
- Individu yang menjumpai Interferon - Dr. Yasuhiko Kojima, Ahli Imunologi dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954
-Beliau telah melakukan penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon.
- Nutriferon daripada Shaklee adalah satu-satunya supplemen perlindungan di US.

3. Penyelidikan selama 40 tahun
Penyelidikan selama 40 tahun – selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima membangunkan campuran unik empat elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan pengeluaran semulajadi interferon badan.

4. Campuran Interferon yang diPATENkan
- Elemen tumbuh-tumbuhan penggalak
- NutriFeron mempunyai MACH, 1 campuran Interferon daripada ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi
-- ekstrak labu
-- ekstrak safflower
-- ekstrak benih Asian Plantain
-- ekstrak bunga Japanese Honeysuckl

5. 4 KAJIAN KLINIKAL ke atas manusia
- Disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia
- 4 kajian klinikal yang dikeluarkan mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di NutriFeron™

6. Formula EKSLUSIF dilindungi oleh 3 paten
- Nutriferon disokong oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja
- Formula yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee

7. KUALITI
Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik – supplemen tambahan yang berkesan, NutriFeron telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan prestasinya.


Untuk Info & Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...