April 08, 2013

Testimoni Set Menyusu Shaklee: Dapat Menyusukan Sehingga 3 Tahun Lebih, Bayi Sihat, Aktif, dan Tembam



Bagaimana Nad bermula dengan Shaklee?

Ini kerana budak bambam dan cerdik ini lah :)

Ceritanya bermula apabila susu badan rasa tak cukup untuk Zahin semasa dia berusia 2 minggu di dalam pantang. Terpaksa topup dengan FM juga masa tu. Sedih sangat sebab dari sebelum kahwin dah niat niat menyusukan anak sepenuhnya.

Sewaktu Zahin umur 1 bulan, terbaca tentang 'Breastfeeding Set' Shaklee di blog kawan. Apabila baca testimonials yang mengujakan, decide nak beli. Kalau boleh taknak dah kasi Zahin minum FM.

Alhamdulillah, setelah mengamalkan Shaklee serta patuh pada konsep penyusuan (demand and supply), jaga makan dan water intake, dah boleh menyusukan Zahin sepenuhnya semula tanpa FM. Gembira sangat!

Habis je trial pack, beli lagi dan lagi dan lagi. Setiap bulan beli. Hehe. Sedar tak sedar, resdung yang selalu buat Nad selesema pun jarang sangat menjengah. Kalau selesema pun, tak berlarutan. Dulu selalu sakit pinggang, tapi kini tidak lagi. Badan pun tak mudah letih. Mula-mula tak perasan, tapi bila compare dengan hubby yang tak amalkan supplements, barulah perasan yang Nad lebih energetic sekarang.

Asalnya tak tahu pula Shaklee ni supplements sebenarnya. Ingatkan untuk ibu-ibu yang nak tambah susu je. Patutlah ada macam-macam positive 'side effects' ;)

Supplements for Breastfeeding Mother

Nad amalkan Shaklee sehingga sekarang. Zahin dah tak perlu FM sejak Umminya ni amalkan Shaklee secara konsisten. Dapat menyusukan Zahin sepenuhnya sehingga 2 tahun lebih. Alhamdulillah. Zahin membesar dengan susu Ummi :) Tengoklah gambar Zahin ni. Memang bulat. Hehe.

Sekarang, sudah pregnant pun masih mengamalkan Shaklee. Hubby dan my family pun makan Shaklee. Family mentua pun! Dan mereka bukan makan sebulan, tapi dah berbulan-bulan. Kalau dah suka, tak payah paksa-paksa kan? Seronok sebab dapat berkongsi kebaikan yang sudah kita rasai. Tak perlu buka mulut pun. Lagipun Nad ni pemalu orangnya. Malu nak ajak orang try Shaklee. Tapi kalau orang tanya, kita jawab la :)

Sebab itulah Nad decide untuk buat income dengan Shaklee. Dah jatuh cinta. Kawan-kawan pun ramai bertanya macamana boleh maintain susu badan. Bukan kita cari pelanggan tapi pelanggan cari kita. Hihi. Seronok bila mereka pun rasai kesan positif. Mestilah rasa puas hati sangat dapat tolong orang kan? Segalanya atas izin Allah jua.

Yang dah rasa kesan positif dengan Shaklee, kebanyakannya join bisnes jugak. Mereka pun dah jatuh cinta :)

Lagipun Nad lebih suka duduk rumah. Jual dari rumah je. Online. Coaching semua online. Alhamdulillah sehingga harini, cukuplah setahun Nad berbisnes Shaklee. Tak perlu cerita income. Tapi kepuasannya, memang tak terkata. Seronok. Syukur pada Allah dipertemukan dengan Shaklee.

Itulah kisah Nad dan Shaklee. Terima kasih kerana sudi membaca :)

Me & 2y3m Zahin :)

Untuk Info dan Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor [ID: 869533]
n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
www.facebook.com/SihatComelCeria

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...