September 01, 2015

Testimoni ESP dan Vita E: Parut Kesan Jahitan Akibat Kemalangan Makin Pudar


"Assalamualaikum. Hi guys, just nak share testimoni diri sendiri :)

Kesan jahitan selepas kemalangan semakin pudar dengan penggunaan ESP + Vitamin E yang konsisten. Boleh jugak sapu Vita E pada parut & jerawat kalau ada. 

So far sangat berpuas hati. Produk sapu-sapu parut yang lain memang tak jalan. Makin berjerawat kat area parut tu lagi ada. So Shaklee juga THE BEST sebab dia pelihara dari dalam and gantikan sel-sel yang dah rosak

Cuma kena bersabar, kesan kat setiap orang tak semestinya sama. Start consume January 2013 till now. Harap2 lepas ni dah ilang terus parut tuh. Malu la kat muka. Ehe!" - Puan Sue


Apa Keistimewaan ESP?

- Membantu membina dan membaikpulih tisu-tisu badan yang rosak
- Memberi tenaga yang berpanjangan
- Menyediakan 14 gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung
- Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein
- Setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian keperluan kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
- Kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menepous
- Indeks glisemik yang rendah (low Glicemyx Index) untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
- Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses
- Tidak mengandungi kolesterol dan laktosa
- Mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya
- Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet

Tahukah Anda?

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang. Credits to MFC.



Kelebihan Vita E Shaklee

- Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
Memperbaiki peredaran darah
Memperbaiki tisu
Melindungi paru2 dari pencemaran udara
- Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan
Mengurangkan parut
- Mengurangkan tekanan darah
- Membantu dalam pencegahan penyakit katarak
- Meningkatkan prestasi atlit dengan mengendurkan otot kaki dari kekejangan
- Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan menguatkan dinding kapilari
- Menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat
Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk)
Merendahkan kadar kolesterol
- Membantu mencegah pertumbuhan abnormal sel terutama kanser
Meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki
- Juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri
- Membantu kawasan gelap areola mengecil dan warna puting menjadi cerah semula
- Membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual
Mengatasi masalah kedinginan dalam perhubungan suami isteri di kalangan ibu menyusu

PERBEZAAN VITA E SHAKLEE BERBANDING VITAMIN E DI PASARAN

1. Vitamin E Shaklee adalah bersumberkan asli - natural/organic - ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan 
2. Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate - membuktikan ianya from natural source. Untuk info, satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia - bahaya untuk tubuh anda. (check yours now!)
3. Mengandungi 400IU, lengkap dengan Selenium (as selenium yeast) untuk memastikan penyerapan pada tubuh dengan lebih sempurna


Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

1 comment:

  1. Parut stretch mark pada bahagian perut pun boleh pudar and slowly hilang dengan ESP ni.

    Babaii parut sekalian. =D

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...