December 24, 2015

Testimoni Eczema: ESP, Vita C, Alfalfa

Assalamualaikum semua.

Harini Nad nak share feedback dari customer Nad yang berikhtiar dengan supplement untuk Eczema yang dialaminya.


Selepas tidak sampai seminggu consume:

1. ESP
2. Vita C
3. Alfalfa






Dan juga sapu Herbal Blend pada kulitnya.



Beliau merasakan perubahan:

1. Kurang gatal
2. Eczema kering
3. Kulit lebih lembap


Terbaru beliau

Nak ikhtiar juga?
012 229 5680
Nadiah Suhaidi
Your Certified Shaklee Product Trainer :)
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

December 18, 2015

11 Fakta Yang Mungkin Anda Tidak Tahu Tentang Kolagen

Lapisan kulit kita

FAKTA #1
Kulit kita terdiri daripada Epidermis (lapisan paling luar), Dermis, dan Lemak.

Epidermis sebenarnya ialah lapisan sel kulit mati. Tetapi yang itulah yang kita selalu sapu macam-macam kan? Ia sebenarnya tidak membantu untuk improve kesihatan kulit kita. Ia cuma bagus untuk maintain kulit yang sihat sahaja!

Sebaliknya, yang lebih penting untuk kita jaga ialah lapisan Dermis. Kerana di situ terdapat Fibroblast yang menghasilkan kolagen.

FAKTA #2
Gabungan paling basic untuk kesihatan kulit?

Vitalea + ESP + Collagen Powder!

Kulit nampak lebih sihat dengan Collagen Powder. Jika digabungkan pula dengan Vitalea dan ESP, kulit akan lebih GLOW :)

FAKTA #3
Pada usia 20 tahun, level kolagen dalam tubuh sudah mula menurun dari 86% menjunam ke 60% sahaja! Terkejut kan?

Level kolagen di dalam badan mengikut usia

Ini kerana pada zaman sekarang ni, pemakanan dan gaya hidup tidak sihat, maka ia memberi kesan kepada kesihatan termasuklah kesihatan kulit.

FAKTA #4
Apabila seorang wanita melahirkan anak, kehilangan kolagen akan berlaku!

Jika luka lambat sembuh, rahim lambat kecut, serta pelvic floor tidak kembali kepada asal dalam masa yang sepatutnya, itu tandanya tubuh kekurangan kolagen.

FAKTA #5
Untuk kesihatan dan kecantikan rambut, juga perlukan Kolagen :)

FAKTA #6
Di dalam sendi kita terdapat Bendalir Sinovial (Synovial Fluid), dan ia tinggi dengan kolagen.

Kekurangan kolagen akan mengakibatkan sakit sendi.


FAKTA #7
Shaklee menghasilkan Collagen Powder dalam bentuk serbuk dan bukan dalam bentuk cecair minuman kerana apabila di dalam bentuk cecair minuman, mereka perlu menambah banyak gula untuk menghilangkan rasa 'ikan'. Jadi kebanyakannya akan mengalami pertambahan berat badan.

Kesan yang dapat dirasai jika kolagen dibuat di dalam bentuk cecair ialah 3 bulan, manakala Shaklee Collagen Powder cuma 8 minggu :)

Hasil mengamalkan Shaklee Collagen Powder selama 8 minggu


FAKTA #8
Badan kita kehilangan 4,000 kolagen setiap hari! Kerana itulah di dalam 1 sachet Collagen Powder terdapat 4,000 mg kolagen :)

FAKTA #9
Berat molekul Shaklee Collagen Powder ialah 1,000 dalton. Berbanding dengan Kolagen biasa, berat molekulnya ialah 300,00 dalton! Beza kan?

FAKTA #10
Kolagen akan lebih mudah hilang jika kita mengamalkan pemakanan tinggi lemak dan kafein.

FAKTA #11
Lelaki juga memerlukan kolagen untuk otot, kulit, dan rambut. Lelaki yang ingin membina otot akan minum kolagen 1 jam sebelum work-out.



Ingin mencuba Shaklee Collagen Powder sementara masih PROMO?


012 229 5680
 Nadiah Suhaidi
Your Certified Shaklee Product Trainer :)
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

December 15, 2015

Kolostrum vs Susu Matang

Susu ibu dibahagikan kepada dua kumpulan utama, iaitu kolostrum dan susu matang.


Kolostrum adalah susu yang dirembeskan sehingga hari kelima selepas bersalin. Ia dicirikan oleh kandungan besar immunoproteins, seperti laktoferin dan IgA. Susu ini kelihatan kuning kerana ia mengandungi β-karotena, yang juga didapati dalam lobak merah dan sayur-sayuran yang lain.

Susu matang adalah susu yang dirembeskan 10 hari selepas bersalin. Ia dicirikan oleh kandungan protein yang lebih rendah dan kandungan yang lebih tinggi laktosa dan lemak berbanding kolostrum, menjadikan ia lebih tinggi kalori. Susu ibu pada masa ini kelihatan putih susu.

Seperti yang dinyatakan di atas, susu ibu adalah makanan berkhasiat yang hanya boleh dihasilkan oleh ibu.

Penyusuan di peringkat awal membantu bayi berkembang sihat dalam semua cara yang terbaik.

Sumber: http://ba.pigeon.com.sg/learn/learn4.html


Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

December 10, 2015

Teknik Meredakan Marah Anak


Bismillah,

Dengan nama Allah yang Maha Baik. Allahu Akbar, Allahumasoliala Muhammad.

Pada 30 Nov yang lepas, saya berkesempatan untuk menghadiri workshop “Teknik Mendorong Anak” yang dikaji daripada hadith-hadith sahih oleh Tim Hadith dan disampaikan dengan sangat cemerlang oleh Puan Muna Izzah yang disayangi Allah dan RasulNya buat kali yang kedua. Kali yang pertama saya hadiri pada tahun lepas 2012 dengan Mentor yang saya kasihi Puan Khairulaniza. Hampir setahun masa berlalu and it is timely for me to recharge my knowledge again.

Subhanallah, dapatan saya pada workshop kali ini sangat-sangat menarik. Banyak ilmu-ilmu baru yang diperolehi dan ilmu lama direcharge kembali.

Saya kongsikan sedikit perkongsian buat sahabat-sahabat wangi saya yang baru dan juga sahabat-sahabat wangi a.k.a my beautiful dear friends yang always there for me all these years ;)

Ketika anak-anak saya sedang beremosi, marah, nangis, mengamuk dan sebagainya, sebagai ibubapa yang baik dan bijaksana, saya perlu meREDAkan EMOSI mereka dahulu.

Cara untuk meredakan emosi mereka, salah satu cara dengan sentuhan kepada anak kecil ahli syurga tersebut.

Jika anak-anak tidak mendengar kata, jangan risau hadith dibawah akan membuatkan kita tersenyum :)

Hadith Sahih Rasulullah SAW. Kata Anas Bin Malik:

“Rasulullah S.A.W. merupakan manusia yang paling berakhlak mulia, amat berlapang dada dan terlalu penyayang. Satu hari baginda meminta saya pergi menyelesaikan satu urusan.

Lalu saya pun keluar. Sedangkan ketika itu saya pergi bermain dengan rakan sebaya saya di pasar.

Maka saya tidak pergi ke tempat yang Rasulullah maksudkan. Sesampai saya ke tempat rakan-rakan saya, saya rasa ada orang berdiri di belakang saya dan dia memegang bahu saya.

Saya pun berpaling , saya lihat Rasulullah tersenyum seraya berkata: “Wahai Unais (panggilan manja beliau), adakah kamu telah pergi ke tempat saya suruh tadi?”

Saya rasa bersalah dan saya berkata: “Baiklah. Saya akan pergi sekarang juga wahai Rasulullah.”

Demi Allah! Saya telah berkhidmat dengan Nabi S.A.W. selama 10 tahun.Tidak pernah sekalipun Rasulullah berkata: “Mengapa kamu buat begitu...” jika saya melakukan sesuatu. Apabila saya tidak melakukan sesuatu perkara, baginda juga tidak pernah berkata: “Mengapa kamu tidak lakukannya..”

Daripada dari Hadith di atas, kita lihat Rasulullah memegang bahu Anas dan memanggil beliau dengan panggilan manja, “Wahai Unais”. Baginda tidak sedikit pun marah-marah apabila Anas tidak melakukan apa yang diperintahkan kepadanya pertama kali.

Adaptasi saya pada anak saya ketika anakanda saya “tantrum”, “marah-marah”, “menangis” dan sewaktu dengannya, saya akan gosokkan tangan di belakang anakanda-anakanda soleh/solehah saya sambil membaca “Astagfirullahal azim” - 3 kali.

Kemudian, saya akan membacakan “Auzubillah Minashaitan Nirajeem” dan hembuskan di bahu anakanda-anakanda saya dengan niat Allah lindungi kami daripada Syaitan yang jahat. Dan saya terangkan kepada anakanda saya bahawa perasaan marah-marah pada ibubapa itu adalah dari Syaitan dan Syaitan itu no good. Alhamdulillah, setakat ini kebanyakkan masa teknik ini berjaya tenteramkan emosi mereka dan juga emosi saya :)
Alhamdulillah, segala puji bagi Allah.

Kadang-kadang selepas membaca “Auzubillah Minashaitan Nirajeem” tiba-tiba datang udara yang sejuk, Subhanallah, benarlah ini betul-betul kekuasaan Allah dan kita sebagai hamba berlindung denganNya yang Maha HEBAT!

Daripada Hadith di atas apa yang saya boleh pelajari:
1) Sentuh anakanda saya dengan sentuhan kasih sayang – mereka semuanya ahli syurga
2) Panggil dengan panggilan yang baik-baik
3) Bertanya dengan tidak menyalahkan anakanda dan bersangka baik. Contoh Rasulullah berkata pada Anas: “adakah kamu telah pergi ke tempat saya suruh tadi?” Dalam kes anakanda menangis saya akan bertanya “apakah yang menyebabkan kakak/hazieq menangis?”
4) Daripada hadith sahih yang lain Rasulullah SAW selalu memberi solusi tidak mengungkit-ungkit kesalahan orang lain. Jadi untuk saya boleh terus beri solusi pada anak dan tidak mengungki t atau membebel-bebel kesalahan anak.

Subhanallah, indahnya Akhlak Baginda Rasulullah SAW. Memang sesuai benar beliau dikasihi sahabat dan dihormati lawan.

Banyak lagi teknik yang dipelajari dalam workshop tersebut. Reallh worth it. Sangat direcommend pada sahabat-sahabat jika ada lagi workshop sebegini pada tahun hadapan, ada masa hadirkanlah diri supaya kita jadi Parent yang penyayang dengan Akhlak Islam, Insyallah.

Teringin pula nak hadiri workshop Komunikasi Husband-Wife mengikut Hadith Nabi Muhammad SAW supaya Rumahtangga menjadi sangat BAHAGIA dan sejuk. Ada sesiapa yang mahu turut serta tak? Bagaimana menjadi Isteri kesayangan Suami dan menjadi Suami kesayangan Isteri. Kalau suami isteri berilmu kerana Allah, Insyallah kita dapat membesarkan anak-anak dengan penuh kasih sayang juga. Rasanya dating dengan Hubby DARLING dalam majlis ilmu begini lagi best dari pergi menonton movie. Hehe, kalau ada yang mahu turut serta komen mahu nanti mungkin tahun depan saya boleh usulkan pada pihak PTS COE ;)

Allahu Akbar, Allahumasoliala Muhammad

Nota saya: Syukur segala puji bagi Allah dapat bertemu dengan Puan Muna 'Izzah Fadzil yang sangat baik dan anggun.
(nak panggil kanda Muna selepas ini boleh tak kanda? Hehe) Didoakan ada pertemuan yang bahagia lagi selepas ini. Dan sangat-sangat bahagia berjumpa adinda-adinda dan sahabat wangi pada workshop ini walaupun tidak lama tapi dapat melepaskan rindu. Subhanallah, memang rindu kerana ALLAH itu sangat Manis.

Link berkaitan - page ini untuk perkongsian teknik mendorong anak https://www.facebook.com/teknikmendoronganak

Page ini perkongsian sahabat untuk teknik berakhlak mulia dengan sesiapa sahaja - https://www.facebook.com/KomunitiMencontohiAkhlakRasulullah

Page ini kalau mahu menjadi sebahagian dari bidadari atau pemuda taman Syurga kami.
https://www.facebook.com/BFFirdausi - saling ingat mengingati antara satu sama lain untuk menjadi sahabat wangi.

Sumber: FB Puan Cahaya

December 01, 2015

Cara Lecithin Shaklee Bertindak

Bagaimanakah Lecithin Shaklee dapat membantu kita menurunkan berat badan dan menyingkirkan lemak jahat?


Lecithin juga dikenali sebagai Pengemulsi Semulajadi (Natural Emulsifier) kerana ia mampu "memegang" lemak menjadikan lemak tersebut tidak mendap dalam salur darah, tetapi ia terapung di dalam darah. Jadi, ia lebih mudah disingkirkan dari tubuh kita.


012 229 5680
Nadiah Suhaidi
Your Certified Shaklee Product Trainer :)
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

PROMO Shaklee Disember 2015

1. Collagen Powder

Beli 1 RM 298
Beli 2 RM 566.20 (jimat 5%!)

Beli 6 FREE 1! (RM 1513.70) -- FREE Membership, FREE postage, CASHBACK RM 114.24

Expiry date: May 2016
1 kotak mempunyai 15 sachet
1 hari consume 1 sachet
http://www.sihatcomelceria.com/search/label/Collagen%20Powder
Klik gambar untuk mengetahui tentang Collagen Powder Shaklee
2. Lecithin

Beli 1 RM 52.50
Beli 2 RM 99.75 (jimat 5%!)

Beli 6 FREE 1 (RM 315) 

Expiry date: Feb 2017
1 botol mempunyai 180 kapsul
1 hari consume 6 kapsul



3. Vitalea for Children

Beli 1 RM 111

Beli 3 FREE 1! (RM 333)

Klik gambar untuk mengetahui semua tentang Vitalea for Children!

4. Vivix

Beli 1 RM 475 FREE postage

Beli 2 = RM765.30 -- FREE Membership, FREE postage, CASHBACK RM 36.10

Klik gambar untuk mengetahui semua tentang Vivix

Nak LEBIH JIMAT lagi? Jadi ahli, caranya klik sini.

012 229 5680 Nadiah Suhaidi Your Certified Shaklee Product Trainer :) COD Bandar Baru Bangi Pengeposan ke seluruh Malaysia

November 14, 2015

USD 7 bilion Dibayar Kepada Agen Shaklee

Shaklee telah membayar bonus kepada SID (Shaklee Independent Distributor) sebanyak USD 7 billion sehingga 2015 kepada mereka yang layak setiap bulan.

Oleh sebab itu, ramai yang yakin dengan Shaklee sehingga ahli Shaklee sudah mencecah 1.2 juta orang di seluruh dunia termasuk Malaysia.

Adakah anda salah seorang darinya? :)

Sejak lebih 3 tahun lepas, Shaklee memang tidak pernah miss bayar bonus kepada Nad. Alhamdulillah.



012 229 5680
Nadiah Suhaidi
Your Certified Shaklee Product Trainer :)
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

November 13, 2015

Testimoni Set Kesuburan Shaklee: Hamil Setelah 6 tahun Mencuba

"Assalamualaikum.

Kali ini saya terpanggil untuk berkongsi dengan semua. Mula-mula malu, tapi bila difikirkan boleh membantu orang lain, saya rasa tak salah saya berkongsi berita gembira di sini.

Alhamdulillah, setelah 6 tahun berehat, akhirnya saya disahkan hamil sekali lagi.

2 tahun sudah saya mengalami keguguran setelah kandungan berusia 7 minggu. Kali ini, kandungan telah berusia 9 minggu. Saya cuma berdoa dan tawakkal kepada Allah supaya kali ini ada rezeki, inshaAllah.

Sudah bermacam produk saya ambil, termasuk jamu. Bayangkan balik kampung semua orang tanya soalan yang sama - Bila nak tambah lagi?

Balik kampung mentua, orang tanya - Kapan lagi? Tambah dedeknya.

Tension jugak lama-lama.

Saya pejam mata, tinggalkan semua produk lain termasuk jamu-jamu. Saya istiqamah dengan GLA Complex dan Alfalfa Complex. Tutup mata, pekakkan telinga.

Saya consume GLA dan Alfalfa setiap hari. Ada ja masalah period sikit atau sakit, saya rujuk adik saya sendiri Noorhafiza Mohamad Akib.

6 bulan tanpa jemu makan secara konsisten, Alhamdulillah, syukur berkat doa dan usaha tanpa jemu.



Rakan2 yg masih belum ada anak atau sedang mencuba, amalkanlah GLA dan Alfalfa. Suami makan Zinc dan Vita E.

InsyaAllah, berdoa sentiasa. Syukur Alhamdulillah.

Doakan kali ini rezeki saya hingga 9 bulan." - Puan Watie Akib



012 229 5680 
Nadiah Suhaidi 
Your Certified Shaklee Product Trainer :) 
COD Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia

November 12, 2015

Roger Barnett Melaburkan USD 20 juta Untuk Shaklee



Multi-Billionaire Roger Barnett telah menghabiskan USD 20 juta, dan mengambil masa 5 tahun untuk mencari syarikat yang sesuai untuk dilaburkan sehinggalah beliau berjumpa dengan Shaklee.

Beliau yakin dengan Shaklee kerana syarikat ini mampu pergi lebih jauh. Beliau membelinya pada tahun 2004 dan menggelarkan Shaklee sebagai "Crown Jewel of Network Marketing".

Roger Barnett sendiri dah buat kajian. 20 juta USD bukan jumlah yang sedikit. Adakah anda yakin dengan bisnes Shaklee? Pilihan di tangan anda :)

012 229 5680
Nadiah Suhaidi
Your Certified Shaklee Product Trainer :)
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

November 06, 2015

Sejarah Vitalea Shaklee

Assalamualaikum semua :)


Tahu kah anda bahawa Supplement Shaklee yang tertua adalah Vitalea? Sebelum ini dikenali sebagai Vitalized Minerals semasa ia baru dibuat oleh Dr. Shaklee. And masa tu Dr. Shaklee baru sahaja berumur 21 tahun!

Vitalized Minerals dicipta pada tahun 1915, tahun ini adalah ulangtahun ke 100 tahun! Sebab itulah Shaklee berikan ia secara percuma kepada ahli baru yang berdaftar dari bulan April sehingga Oct 2015 :)

Bagaimana timbulnya idea Dr. Shaklee untuk menghasilkan Vitalized Minerals ini?
Konsep yang beliau cuba terapkan semasa membuat produk ini ialah seperti kita memberi baja, air dan cahaya secukupnya kepada tumbuhan kerana beliau juga adalah seorang petani sebelum menceburi dalam bidang kesihatan. Tubuh manusia juga memerlukan nutrien dan vitamin yang secukupnya kerana apa yang kita makan masih tidak mencukupi jika disukat.


012 229 5680
Nadiah Suhaidi
Your Certified Shaklee Product Trainer :)
COD Bandar Baru Bang
Pengeposan ke seluruh Malaysia

November 05, 2015

Testimoni Shaklee Resdung - Vita C dan Alfalfa


"Tak tahan resdung teruk. 

Bibir selalu menggelupas if tak kerap minum air kosong. Walaupun jerawat jarang tumbuh kat muka, tapi mungkin faktor keturunan. Sebab mak dulu resdung teruk juga.

Macam-macam cara buat untuk kurangkan resdung. Kali terakhir pergi terapi spa untuk buang resdung. Selepas 2-3 hari memang rasa ok. Hidung dah tak rasa gatal. Mata telinga pun dah tak rasa merayap gatal.

Lepas seminggu rasa lagi teruk. Hidung rasa nak tercabut, mata makin kabur. 

Tapi Alhamdulillah dikenalkan dengan produk Shaklee oleh Mimi Farhana. So saya pon ambik Cadangan Set Resdung iaitu:

1. Alfalfa
2. Vita C

Alhamdulillah tak sampai seminggu consume:

1. Dah tak rasa gatal-gatal hidung.
2. Mata tidak lagi kabur.
3. Yang best nya, seafood boleh makan sesuka hati. 
4. Masalah keputihan tiada
5. Kulit kering tiada lagi
6. Kulit muka makin cantik

Maka bermulalah keyakinan terhadap produk Shaklee. Sedikit demi sedikit mencuba product Shaklee yang lain. Sambil berbisnes untuk menambah pendapatan.

Alhamdulillah setelah setahun lebih berbisnes, memang saya yakin supplement terbaik setakat ni adalah Shaklee :)" - Puan Eiey Habibah





012 229 5680 
Nadiah Suhaidi 
Your Certified Shaklee Product Trainer :) 
COD Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Sejarah Shaklee Malaysia

Assalamualaikum dan Salam Khamis :)

Shaklee Malaysia ditubuhkan pada tahun 1988, iaitu 2 tahun selepas Dr. Forrest C. Shaklee meninggal dunia pada usia 92 tahun


Ada diantara kita yang sudah consume product Shaklee ini lebih dari 3 tahun, ada juga yang sudah cecah 20 tahun especially yang sebaya dengan mak ayah kita. 

Jadi, Nad kongsikan disini yang Shaklee Malaysia telah ditubuhkan pada tahun 1988 (sekarang hampir 27 tahun bertapak di Malaysia). Dan juga selepas 2 tahun kematian pengasasnya iaitu Dr Forrest C. Shaklee.

Bagi Dr. Forrest, kematian beliau tidak sia-sia kerana beliau telah berjaya meninggalkan Legacy Business iaitu Company Shaklee yang ditubuhkan oleh beliau bersama 2 orang anaknya supaya dapat memberi manfaat kepada jutaan manusia melalui produk Shaklee.

Sudahkah anda bersedia untuk meninggalkan sesuatu untuk anak cucu anda?


012 229 5680
Nadiah Suhaidi
Your Certified Shaklee Product Trainer :)
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

October 29, 2015

Tips Membeli Running Shoes Untuk Lelaki

Assalamualaikum semua :)

Sekarang ni kesihatan dah menjadi trend kan. Orang ramai lebih conscious tentang kesihatan. Sebab tu lah keluar macam-macam produk kesihatan dan kecantikan sekarang ni, kan?

Selain consume makanan sihat, trend bersukan jugak makin 'in'. Kat TV pun selalu iklankan fit.my yang kerajaan buat tu. Then program kurus dengan Kevin Zahri pun tengah naik sekarang ni. Kalau search di internet pun, kita boleh jumpa banyak cara nak exercise dengan betul :)

Dan Nad rasa ianya satu perkara yang bagus! :)

Rasanya yang paling famous nak kurus ialah jogging lah. Kurus dan jogging ni macam sangat sinonim. Kalau di universiti dulu, nak kurus je jogging. Asal nak kurus je, jawabnya jogging. Asal nak jogging je kurus. Hihih.

Sekarang siap kasut sukan ni dipakai untuk bergaya tau. Dah jadi fesyen dah :) Jom kita lihat macamana lelaki menggayakan koleksi kasut sukan popular ni.




Stylo gitu :)

Kat luar sana terdapat banyak pilihan kasut sukan, beli online pun boleh! Tapi agak susah nak beli kasut yang berikan kita prestasi yang baik semasa bersukan.

Jom kita tengok apakah tips mendapatkan running shoes lelaki yang terbaik:

1. Pilih kasut sukan yang sesuai dengan permukaan padang yang anda lakukan aktiviti sukan anda. Ini adalah sangat penting dan disebabkan itulah ramai lelaki di luar sana yang mendapatkan paling tidak 2 pasang kasut yang berbeza untuk memastikan mereka mempunyai kasut yang tepat untuk cuaca dan jenis permukaan yang berbeza.

2. Beli kasut yang diperbuat daripada bahan yang berkualiti. Ini adalah sangat penting kerana kasut yang bermutu dapat menjamin keselesaan dan keselamatan anda ketika bersukan.

3. Dapatkan saiz yang tepat. Ini paling penting! Pastikan saiz kasut larian anda adalah yang tepat sahaja bagi mengelakkan kecederaan ketika bersukan dan sudah tentu untuk memberi keselesaan yang terbaik juga.

Moga bermanfaat :)

-Nad-

October 23, 2015

Cara Shopping Lampu dan Loceng Rumah di House of Lighting Puchong

Assalamualaikum semua :)

Kelmarin Nad & Encik Gajah ke House of Lighting di Puchong untuk memborong lampu. Yay! :D

Perjalanan dari Bandar Baru Bangi ke House of Lighting di Puchong cuma 15 minit. Kami guna app Waze je. Senang nak jumpa sebab tepi highway je :)

Dah sampai depan Houses of Lighting di Puchong :) Jom masuk!

Kedai ni mempunyai 3 lot kedai. Dengarnya memang selalu ramai orang sangat especially weekend! So kami pilih hari weekdays untuk shopping lampu :)

Anak-anak bujang, Ummi dan Abi tinggalkan bersama dengan Che Teng diorang di rumah Mak Wan kejap. Supaya tiada lampu yang pecah nanti. Hihi :D

Steps untuk shopping di House of Lighting:

STEP 1:
Masuk je dalam kedai, cari staff mereka yang berbaju KUNING. Ada ramai. Pilih je sorang. Beritahu anda nak cari apa kat situ. Nanti dia lead kat mana nak tengok. Sebab terlalu banyak barang!

Lampu pagar jenis antik & lampu gantung

Lampu pagar jenis moden

Kat kedai ni, bukan sahaja jual lampu tau. Ada juga jual kipas siling, kipas dinding, bell, dan water heater juga.

Contractor rumah kami dah belikan down light dan kipas siling. So kami just tinggal nak beli lampu gantung, lampu dinding, kipas dinding, dan bell je :)

Harga sangat-sangat murah berbanding kedai biasa. Kebanyakannya puluh-puluh ringgit je! Harga tak termasuk mentol ya.

STEP 2:
Staff berbaju kuning tadi akan follow kita dan take note order kita. Kita tunjuk-tunjuk saja nak yang mana dan inform nak mentol warna putih / kuning.

STEP 3:
Lepas dah siap pilih semuanya, staff tersebut akan bawa anda kepada staff yang lain (pakai baju biasa) yang akan check satu persatu items yang telah kita order tadi depan kita if pecah atau rosak, dan tengok test mentol lampu menyala atau tidak. Take note cukup tak items yang kita dah beritahu kepada staff berbaju KUNING tadi. If tak cukup, inform semula kepada staff berbaju KUNING tersebut.

STEP 4:
Jika semuanya ok, staff tu akan berikan nombor giliran untuk bayar. Tunggu giliran kita dipanggil dan buat bayaran di kaunter.

STEP 5:
Selepas membayar, staff di kaunter akan beri resit. Bawa resit tersebut kepada staff berbaju HITAM di pintu. Beliau akan check dan susun items kita di pintu untuk dibawa ke kereta kita.

STEP 6:
Staff berbaju biasa akan tolong angkat barang ke kereta kita.

DONE :)

Anda ingin ke House of Lighting Puchong? Selamat shopping ya! :)

Visit Facebook Page Houses of Lightings.

SALES HOTLINE 012-2663790 or WHATSAPP 017-2820616 for further enquiries.

Business Hours:
Tue - Sat : 10:30am - 8:00pm
Sun : 12pm - 5pm
Mon : Off

Address :
No.33 & 35, Jalan BPU 6,
Bandar Puchong Utama,
47100 Puchong,Selangor.

-Nad-

October 21, 2015

Produk Shaklee Tidak Diuji Ke atas Haiwan


Shaklee Corporation aktif menyokong pembangunan, penggunaan dan kelulusan ujian alternatif selain yang dilakukan ke atas haiwan di seluruh dunia. Sebagai polisi kami, Shaklee Corporation menentang dan tidak menjalankan apa-apa ujian haiwan terhadap mana-mana produk Shaklee.

Walau bagaimanapun, dalam mana-mana pasaran asing, agensi-agensi kawal selia mungkin bebas menjalankan ujian mereka sendiri ke atas produk kami tanpa kawalan daripada pihak kami.

Pada tahun 2003, Ibu Pejabat Dunia Shaklee telah dibom oleh seorang individu yang menyangka bahawa kami melakukan ujian ke atas haiwan. Ujian ini sama sekali tidak mempunyai kaitan dengan kami atau produk kami. Malah, ia telah dijalankan secara berasingan oleh badan farmaseutikal yang memiliki syarikat kami pada masa itu.

Kami telah beroperasi secara bebas sejak tahun 2004. Malangnya, tindakan keganasan yang tersilap sasar ini serta liputan media yang berterusan terhadap suspek pengebom tersebut telah menyebabkan kekeliruan yang mengaitkan syarikat kami dengan ujian ke atas haiwan. Ini adalah sebuah kesilapan yang nyata. Kami sentiasa mempercayai dan menyokong layanan beretika terhadap semua jenis haiwan.

October 17, 2015

Headband Baby Paling Eksklusif!

Assalamualaikum :)

Korang tahu tak, Ya Allah, rambang mata tengok headbands kat instagram @cottonandlacestyle tau.

Tak sama macam headband kat kedai lain. Sangat cantik dan exclusive gitu!

Sangat sesuai untuk acara special macam raya, kenduri aqiqah etc.

And, ianya dimiliki oleh my bestfriend sejak sekolah rendah! Dia ni sejak dari kecik lagi jadi wakil sekolah, menang pertandingan mewarna. Tuannya kecik molek je, tapi creativity dia memang Nad kagum sangat!

Dah besar (walaupun tak berapa nak besar, hehe) ni pulak, jadi tokey headband.

Bangga ada kawan hebat. Siap masuk TV rancangan Apa Kata Wanita lagi.

Kalau nak suruh Nad buat kraf-kraf ni, errrr kirim salam jelah ye. Hihi. So kita beli je dari orang yang berseni :D (Nasib baik dah ada baby girl. Kalau tak, kempunan! Haha).

Dia ada cerita, asalnya headband tu dia buat untuk anak dia. Sebelum keluar dengan anak-anak sempat lagi dia siapkan headband ikut tema baju yang dipakai. Guna kain-kain lebihan yang mana ada je! Punyalah kreatif dia ni. Sekarang dah jadi kerjaya dan jana income!

That's why kita orang selalu cakap, kalau kita minat sesuatu benda tu, inshaAllah kita tak akan rasa penat melakukannya :)

Headband dia ni, siap anak artis pakai. Anak Che Ta, anak Irene Nadia Marcello, anak Fasha Sandha lah, anak Aziz M Osman lah, amboihh.. Femes sungguh! Hihi.

Jemput singgah instagram dia ya!





Haa, yang ni pulak Ziyani punya. Thanks Aunty :D


Boleh order dari @cottonandlacestyle di 0169846803 Whatsapp :)

Rahsia Mengeluarkan Hingus Bayi Secara Cepat dan Efektif

Assalamualaikum semua.

Kali ni Nad nak share bagaimana cara mengeluarkan hingus baby dengan pantas dan efektif!



Ceritanya begini,

Bulan lepas Ziyani yang berusia 3 bulan mengalami selesema.

Apa yang Nad lakukan ialah..


JIKA HINGUS TIDAK BANYAK:

Sedut guna nasal aspirator ni.


Nad suka nasal aspirator ni sebab senang sangat nak sedut hingus baby.

Tapi kalau hingus jenis yang susah nak sedut dan banyak, guna nasal aspirator pun tak menjadi. Jadi boleh HEMBUS GUNA MULUTNYA.

Caranya:

1. Baringkan baby tanpa bantal contohnya atas katil
2. Kita melutut di tepi katil
3. Make sure baby menangis dulu sebab mulut dia kena terbuka luas dan lidahnya ke bawah, bukan ke atas
4. Hembus dengan kuat dan cepat (1 saat) di mulut baby ***make sure pipi kita tak menutup hidung baby ya! -- macam orang buat CPR tu tapi tak tutup hidung
5. Hingus akan keluar dari hidung baby. InshaAllah :)

Seperti gambar ni tetapi TAK TUTUP HIDUNG BABY ya :)


Cara ni Confinement Lady yang ajar. Nad tak berani buat sebab takut baby sakit. Hihi. Tapi sebenarnya tak pun. Biasanya baby kalau menangis sekejap sebab terkejut. Lepastu hingus dah keluar dia akan lega. Nad minta Encik Gajah hembuskan.


SELAMATKAH HEMBUS DI MULUT BABY?

Nad ada bertanya pada kawan-kawan doktor. So far 3 orang doktor kata ok je. Lagipun kata salah seorang doktor tu, baby actually bernafas melalui mulut. Sekarang dalam fasa peralihan bernafas melalui hidung. So kalau hidung tersumbat pun tidak perlu risau.

Cumanya baby tak lena tidur. Tu yang kena hembus juga tu ;)

So far apply kat Ziyani memang efektif sangat. Dalam 3 hari hingus dah tak ada. Alhamdulillah.

Cubalah :)

Selain itu, apa yang Nad buat ialah Nad amalkan Vita C Shaklee setiap hari untuk memperkuat imun Nad dan baby sebab Nad menyusukan Ziyani. Bila baby atau Nad sendiri demam / selesema / batuk, Nad akan naikkan sedikit dos Vitamin C sebab masa kita tak sihat, badan kita perlukan lebih Vitamin C. Alhamdulillah kalau tak sihat pun, tak melarat lama.

Vita C Shaklee ni lain dari yang lain sebab ianya Sustained Release. Maksudnya 500mg dalam 1 tablet tu tidak dilepaskan terus semuanya apabila kita makan. Tetapi dilepaskan 100mg setiap jam! Sebab badan kita cuma boleh serap 100mg Vitamin C sahaja dalam 1 masa. Next hour boleh serap another 100mg dan begitulah seterusnya.

Jadi kalau anda beli Vitamin C 1000mg sekalipun tetapi tiada Sustained Release ini, 100mg sahajalah yang diserap oleh badan anda. Lagi 900mg akan dibuang oleh tubuh dan masuk dalam air kencing. Tidakkah membazir tu? Nauzubillah.

Sebab itulah Vita C Shaklee memang sentiasa dicari-cari oleh mereka yang mementingkan kesihatan :) Beli yang 500mg, serap 500mg juga inshaAllah!


012-229 5680
Nad

Stok dan Pengeposan 16 Oktober


Encik Gajah ke Home Office Shaklee semalam untuk restock items especially PROMO items bulan ni iaitu

Omega Guard
GLA Complex
Vita E

Kalau ikutkan route biasa guna ke Home Office tu, RM12 pergi balik untuk bayar tol. Minyak RM10.

Since 15 Oktober tol dah naik harga baru, lagi mahal ikut route tu. So ikut route yang tak banyak tol iaitu LDP. Tapi kena pergi time orang kerja. Hehe. Alhamdulillah boleh berjimat :)

Petang pula lepas packing, pergi ke Poslaju.

Alhamdulillah.

Next week pula sambung pengeposan :)

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...