August 26, 2015

Testimoni Set Hamil Shaklee: Pelbagai Masalah Selesai


Set Hamil Shaklee Membantu Masalah Allergy

"Masa saya pregnant ni, memang allergic habis, kat badan naik ruam, gatal2 kat leher, teruk jugak especially kalo berpeluh mmg menggaru jek laa. Merah-merah habis, sapu ubat pun tak jalan even makan vitamin C yang hospital provide pun tak jalan.

Tapi lepas makan Shaklee ni sikit-sikit mula hilang. Now dah takde langsung. Even kalo peluh-peluh pun memang tak ada gatal.

Set Hamil Shaklee Membantu Masalah Resdung

Satu lagi saya ni ada resdung. Kalau dulu kat belakang badan memang ada gatal-gatal.

Tapi Alhamdulillah sekarang syukur sangat, gatal-gatal dah tak ada. Parut makin lama juga semakin pudar.

Set Hamil Shaklee Membuatkan Kulit Lebih Lembap

Part yang saya suka nak share ialah bila saya dapat rasakan perubahan pada kulit ni sendiri. Kalau dulu kulit saya kering, especially kat muka ni, selalu menggelupas. Bila pegang memang rasa kasar, now dah tak lagi. Pegang rasa moist je. Then parut jerawat pun slowly hilang. Jerawat pun Alhamdulillah dah jarang nak tumbuh.

Set Hamil Shaklee Membantu Masalah Sembelit
 
Satu lagi, senang betul nak buang air besar. Kalau dulu biasa 3 hari sekali, now tiap-tiap pagi toilet dah melambai-lambai. Hehehe.

Set Hamil Shaklee Membantu Masalah Low HB

Masa pregnant ni HB saya selalu rendah. Bila checkup kat klinik, nurse kat situ siap sound kalo darah ni rendah lagi kena pergi jumpa doktor lebih kerap. Bising jugalah dia. Padahal saya dah banyak makan sayur hijau, siap survey lagi makanan apa boleh tambahkan darah. Tanya org kat FB tu lagi. Lepas makan pun sama juga macam tu. Frust betul, bukan apa, takut effect kat baby and diri sendiri juga kan.

Tapi Alhamdulillah lepas consume Set Hamil Shaklee ni dalam 2 bulan, bila pergi checkup, nurse kata dah ok sangat! Syukurnya! Thanks to Shaklee.

Set Hamil Shaklee Membantu Menambah Tenaga Walaupun Mengandung Anak Ke-4

Makan vitamin ni jugak buat saya lebih bertenaga. Almaklumlah kali ini mengandung anak ke 4. Yang sebelum ni semua dah besar. So agak penat uruskan kerja umah ditambah kerja lagi.

Jadi adanya B-complex ni rasa badan tu sedap sket la. Dah boleh ke sana ke sini dgn aktifnya. Kadang-kadang bila duduk je tak buat kerja, rasa tak sedap hati pula. Jadi aktif dengan sendirinya.

Set Hamil Shaklee Memudahkan Bangun Pagi

Ostematrix ni plak memang makan setiap malam kan. Yang saya paling suka and terpukau bila SENANG BANGUN PAGI. Seriously, saya ni jenis kalau penat selalu susah bangun pagi atau tido lewat. Tapi bila makan Ostematrix ni, dalam pukul 5.30 pagi mesti dah bangun. Lepastu mata terkebil-kebil dah tak boleh tidur.

Apa lagi terus bangun and prepare utk sarapan, kemas umah. Ni pulak anak-anak dah sekolah memang cantek sangat la tuh. Suka sangat tau!

Kalau dulu selalu kene perli ngan suami asyik bangun lambat je. Sekarang dia dah ok. Hehehe.

Set Hamil Shaklee Membantu Masalah Sendi

Satu lagi kan, saya ni jenis selalu tulang kat kaki ada bunyi kalo bangun dari duduk atau gerakkan kaki tu.

Tapi Alhamdulillah sejak makan Ostematrix, dah tak ada bunyi-bunyi tu lagi. Agak terkejut juga lah.

Bunyi tu plak tak agak-agak, kuat gak. Malu kadang bila orang dengar. Sekarang Alhamdulillah, syukur sangat.

ESP Sedap

ESP baru beli so belum nampak lagi perubahannya tapi rasanya mmg sedap laaa..ditambah ngan milo suam..huhuhuh.....nanti bila dah ada apa2 perubahan saya bagitau ek.

Vitamin Shaklee Terbaik

Ok la, apapun so far shaklee terbaeekkk laaa....thx pada Hana and kak Cery especially website akak tuh...info kat sana mmg banyak betul, tak terabih lagi saya baca....huhuhu....thx again"

- Puan Rozainah


Set Hamil Shaklee
012-2295680
Nadiah Suhaidi

4 comments:

  1. Alhamdulillah. Adik ipar sendiri guna full set bagi set hamil ni, katanya memang beza dengan obimin yang dia ambil di klinik swasta.

    ReplyDelete
  2. yup set hamil shaklee memang the best! :)

    ReplyDelete
  3. Masa mengandung dulu tak de pun ambik apa apa supplement.... Reason, zaman tu kurang pendedahan pun ye, satu lagi tak berani nak try makan selain vitamin yg doktor bagi walaupun mungkin bagus

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...