November 14, 2015

USD 7 bilion Dibayar Kepada Agen Shaklee

Shaklee telah membayar bonus kepada SID (Shaklee Independent Distributor) sebanyak USD 7 billion sehingga 2015 kepada mereka yang layak setiap bulan.

Oleh sebab itu, ramai yang yakin dengan Shaklee sehingga ahli Shaklee sudah mencecah 1.2 juta orang di seluruh dunia termasuk Malaysia.

Adakah anda salah seorang darinya? :)

Sejak lebih 3 tahun lepas, Shaklee memang tidak pernah miss bayar bonus kepada Nad. Alhamdulillah.



012 229 5680
Nadiah Suhaidi
Your Certified Shaklee Product Trainer :)
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

November 13, 2015

Testimoni Set Kesuburan Shaklee: Hamil Setelah 6 tahun Mencuba

"Assalamualaikum.

Kali ini saya terpanggil untuk berkongsi dengan semua. Mula-mula malu, tapi bila difikirkan boleh membantu orang lain, saya rasa tak salah saya berkongsi berita gembira di sini.

Alhamdulillah, setelah 6 tahun berehat, akhirnya saya disahkan hamil sekali lagi.

2 tahun sudah saya mengalami keguguran setelah kandungan berusia 7 minggu. Kali ini, kandungan telah berusia 9 minggu. Saya cuma berdoa dan tawakkal kepada Allah supaya kali ini ada rezeki, inshaAllah.

Sudah bermacam produk saya ambil, termasuk jamu. Bayangkan balik kampung semua orang tanya soalan yang sama - Bila nak tambah lagi?

Balik kampung mentua, orang tanya - Kapan lagi? Tambah dedeknya.

Tension jugak lama-lama.

Saya pejam mata, tinggalkan semua produk lain termasuk jamu-jamu. Saya istiqamah dengan GLA Complex dan Alfalfa Complex. Tutup mata, pekakkan telinga.

Saya consume GLA dan Alfalfa setiap hari. Ada ja masalah period sikit atau sakit, saya rujuk adik saya sendiri Noorhafiza Mohamad Akib.

6 bulan tanpa jemu makan secara konsisten, Alhamdulillah, syukur berkat doa dan usaha tanpa jemu.



Rakan2 yg masih belum ada anak atau sedang mencuba, amalkanlah GLA dan Alfalfa. Suami makan Zinc dan Vita E.

InsyaAllah, berdoa sentiasa. Syukur Alhamdulillah.

Doakan kali ini rezeki saya hingga 9 bulan." - Puan Watie Akib



012 229 5680 
Nadiah Suhaidi 
Your Certified Shaklee Product Trainer :) 
COD Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia

November 12, 2015

Roger Barnett Melaburkan USD 20 juta Untuk Shaklee



Multi-Billionaire Roger Barnett telah menghabiskan USD 20 juta, dan mengambil masa 5 tahun untuk mencari syarikat yang sesuai untuk dilaburkan sehinggalah beliau berjumpa dengan Shaklee.

Beliau yakin dengan Shaklee kerana syarikat ini mampu pergi lebih jauh. Beliau membelinya pada tahun 2004 dan menggelarkan Shaklee sebagai "Crown Jewel of Network Marketing".

Roger Barnett sendiri dah buat kajian. 20 juta USD bukan jumlah yang sedikit. Adakah anda yakin dengan bisnes Shaklee? Pilihan di tangan anda :)

012 229 5680
Nadiah Suhaidi
Your Certified Shaklee Product Trainer :)
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

November 06, 2015

Sejarah Vitalea Shaklee

Assalamualaikum semua :)


Tahu kah anda bahawa Supplement Shaklee yang tertua adalah Vitalea? Sebelum ini dikenali sebagai Vitalized Minerals semasa ia baru dibuat oleh Dr. Shaklee. And masa tu Dr. Shaklee baru sahaja berumur 21 tahun!

Vitalized Minerals dicipta pada tahun 1915, tahun ini adalah ulangtahun ke 100 tahun! Sebab itulah Shaklee berikan ia secara percuma kepada ahli baru yang berdaftar dari bulan April sehingga Oct 2015 :)

Bagaimana timbulnya idea Dr. Shaklee untuk menghasilkan Vitalized Minerals ini?
Konsep yang beliau cuba terapkan semasa membuat produk ini ialah seperti kita memberi baja, air dan cahaya secukupnya kepada tumbuhan kerana beliau juga adalah seorang petani sebelum menceburi dalam bidang kesihatan. Tubuh manusia juga memerlukan nutrien dan vitamin yang secukupnya kerana apa yang kita makan masih tidak mencukupi jika disukat.


012 229 5680
Nadiah Suhaidi
Your Certified Shaklee Product Trainer :)
COD Bandar Baru Bang
Pengeposan ke seluruh Malaysia

November 05, 2015

Testimoni Shaklee Resdung - Vita C dan Alfalfa


"Tak tahan resdung teruk. 

Bibir selalu menggelupas if tak kerap minum air kosong. Walaupun jerawat jarang tumbuh kat muka, tapi mungkin faktor keturunan. Sebab mak dulu resdung teruk juga.

Macam-macam cara buat untuk kurangkan resdung. Kali terakhir pergi terapi spa untuk buang resdung. Selepas 2-3 hari memang rasa ok. Hidung dah tak rasa gatal. Mata telinga pun dah tak rasa merayap gatal.

Lepas seminggu rasa lagi teruk. Hidung rasa nak tercabut, mata makin kabur. 

Tapi Alhamdulillah dikenalkan dengan produk Shaklee oleh Mimi Farhana. So saya pon ambik Cadangan Set Resdung iaitu:

1. Alfalfa
2. Vita C

Alhamdulillah tak sampai seminggu consume:

1. Dah tak rasa gatal-gatal hidung.
2. Mata tidak lagi kabur.
3. Yang best nya, seafood boleh makan sesuka hati. 
4. Masalah keputihan tiada
5. Kulit kering tiada lagi
6. Kulit muka makin cantik

Maka bermulalah keyakinan terhadap produk Shaklee. Sedikit demi sedikit mencuba product Shaklee yang lain. Sambil berbisnes untuk menambah pendapatan.

Alhamdulillah setelah setahun lebih berbisnes, memang saya yakin supplement terbaik setakat ni adalah Shaklee :)" - Puan Eiey Habibah





012 229 5680 
Nadiah Suhaidi 
Your Certified Shaklee Product Trainer :) 
COD Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Sejarah Shaklee Malaysia

Assalamualaikum dan Salam Khamis :)

Shaklee Malaysia ditubuhkan pada tahun 1988, iaitu 2 tahun selepas Dr. Forrest C. Shaklee meninggal dunia pada usia 92 tahun


Ada diantara kita yang sudah consume product Shaklee ini lebih dari 3 tahun, ada juga yang sudah cecah 20 tahun especially yang sebaya dengan mak ayah kita. 

Jadi, Nad kongsikan disini yang Shaklee Malaysia telah ditubuhkan pada tahun 1988 (sekarang hampir 27 tahun bertapak di Malaysia). Dan juga selepas 2 tahun kematian pengasasnya iaitu Dr Forrest C. Shaklee.

Bagi Dr. Forrest, kematian beliau tidak sia-sia kerana beliau telah berjaya meninggalkan Legacy Business iaitu Company Shaklee yang ditubuhkan oleh beliau bersama 2 orang anaknya supaya dapat memberi manfaat kepada jutaan manusia melalui produk Shaklee.

Sudahkah anda bersedia untuk meninggalkan sesuatu untuk anak cucu anda?


012 229 5680
Nadiah Suhaidi
Your Certified Shaklee Product Trainer :)
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...