December 04, 2016

Najis Sihat vs Tak Sihat dan Cara Mengatasi Sembelit

Pernahkah anda terfikir, ADAKAH NAJIS ANDA SIHAT?


Najis Sihat vs Najis Tidak Sihat


Tanda-tanda najis TIDAK SIHAT ialah:


1. Najis anda berbentuk KETULAN KERAS, sukar untuk keluar
2. Berbentuk seperti sosej tetapi BERKETUL-KETUL
3. Berwarna COKLAT GELAP
4. Berbau BUSUK dari kebiasaan

Untuk membantu anda memahami, lihat CARTA NAJIS BRISTOL yang kami share ini.

Carta Najis Bristol


Najis jenis 3,4,5 tergolong di dalam NAJIS YANG SIHAT.

Najis jenis selain itu, TIDAK SIHAT.

ADAKAH ANDA MEMPUNYAI NAJIS JENIS 1 ATAU 2?


Itu tandanya anda mengalami SEMBELIT. Sila ambil langkah SEGERA!

BAGAIMANA CARA MENGATASI SEMBELIT?


1. Minum banyak AIR: 3 Liter untuk lelaki, 2.2 Liter untuk wanita. Atau 1 Liter untuk setiap 25kg berat badan. Lebih banyak lebih baik.

2. Makan lebih banyak SERAT. Sayuran dan buah-buahan mestilah 1/2 dari pinggan anda. 1/4 ialah karbohidrat, dan 1/4 lagi ialah protein.

3. Ambil SUPPLEMENT dari herba yang dapat membantu masalah sembelit contohnya DAUN SENNA.

Daun Senna


Daun Senna telah dikaji dapat melancarkan pergerakan keluar najis dari badan. Ia digunakan untuk merawat sembelit dan juga untuk membersihkan usus sebelum ujian diagnostik seperti kolonoskopi.

Daun Senna juga digunakan untuk masalah Irritable Bowel Syndrome (IBS), Buasir, dan Penurunan berat badan.

Daun Senna dirumuskan di dalam Herblax.



- Lulus KKM
- Mendapat sijil HALAL
- Terbukti SELAMAT dan BERKESAN oleh para Saintis Shaklee


Harganya cuma RM 53 / 120 tablet.

Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

October 30, 2016

4 Testimoni Lecithin Untuk Bengkak Susu

Assalamualaikum semua :)

Anda pernah kena bengkak susu tak?

Nad pernah kena tau. Demam, sakit-sakit badan. Tak macam demam biasa tu. Tak best sangat rasa.

Cik B keras dan kemerah-merahan kat kulit.

Masa tu beberapa bulan lepas lahirkan Zahin (anak pertama). Sebabnya Nad cuba makan terung. Makan seketul je. Ingatkan dah ok. Dan biasalah kan, tak percaya sangat tentang 'angin' yang orang tua selalu sebut tu. Dah kena baru lah tahu kan. Haha. Learn the hard way :D




CARA KURANGKAN BENGKAK SUSU

1. Berus Cik N dengan berus gigi
2. Mandi dengan air suam
3. Letakkan towel suam kat keliling Cik B
4. Tuam Cik B
5. Urut Cik B
6. Ambil 6 biji Lecithin (fat emulsifier)
7. Ambil 3 biji Omega Guard (fat emulsifier)

Ni kawan Nad bengkak susu sebab baru lepas beranak. Dia amalkan Lecithin 3 biji je dah lega bengkak susu dia. Alhamdulillah.

Testimoni #1


Testimoni #2


Testimoni Lecithin Shaklee untuk Bengkak Susu - Puan Ira

Testimoni #3
Testimoni Lecithin Shaklee untuk Bengkak Susu - Puan Jannah
 Testimoni #4

Testimoni Lecithin Shaklee untuk Bengkak Susu - Puan Pika

Lecithin ni bukan untuk bengkak susu je tau. Nad amalkan untuk turunkan berat badan ke berat sebelum mengandung. Even selepas cser pun (semasa anak kedua). Alhamdulillah. Lagi testimoni Lecithin klik sini k.

Dan ia bagus untuk tingkatkan daya tumpuan juga! :)

180 biji Lecithin RM 53. Klik di sini untuk mendapatkan harga lebih jimat!


Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

October 20, 2016

Testimoni Set Kolesterol Shaklee Bacaan Kolesterol Turun Dari 6.9 kepada 5.2

KOLESTEROL TURUN DARI 6.9 KEPADA 5.2 SELEPAS SEBULAN MENGAMALKAN SET KOLESTEROL SHAKLEE

Assalamualaikum semua.

Kali ni Nad nak share feedback dari mak saudara Nad sendiri iaitu Puan Haslina.

Walaupun pangkat makcik pada Nad tapi beliau baru berusia 29 tahun :)

Nad cadangkan beliau untuk amalkan Omega Guard dan Phytocol untuk bantu turunkan bacaan Kolesterol beliau.

Alhamdulillah selepas 1 botol each selama 1 bulan, bacaan Kolesterol sudahpun turun dari 6.9 kepada 5.2 :)

Feedback dari Puan Haslina tentang Set Kolesterol - Kolesterol turun dari 6.9 kepada 5.2 dalam masa sebulan


Shaklee Omega Guard - membekalkan anda dengan minyak ikan asli berkualiti tinggi


Apa itu Omega Guard? Klik di sini.


Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

October 19, 2016

Testimoni Omega Guard Biji Kolesterol Mengecil dan Kulit Kurang Berminyak

BIJI KOLESTEROL MENGECIL, KULIT KURANG BERMINYAK


Testimoni biji Kolesterol mengecil dan kulit kurang berminyak


"Rasa macam dah kecil sikit biji Kolesterol dekat mata ni. Haritu besar lagi. Alhamdulillah mujur ada Omega Guard.

Kulit pun kurang sikit berminyak"


Apa itu Omega Guard? Klik di sini.


Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

October 18, 2016

Testimoni Shaklee Omega Guard Untuk Kolesterol

KOLESTEROL TOK DAH JADI NORMAL SELEPAS AMALKAN OMEGA GUARD SHAKLEE


Testimoni Puan Syahadah - Kolesterol Tok Dah Jadi Normal

"Tok saya ada masalah darah tinggi & kolesterol tinggi.
.
Jadi doktor beri Omega untuk Tok consume. Result sama ja. Jadinya dah tak turun. Trylah plak. Omega guard.
Next check up. Alhamdulillah semua normal & terkawal. Tok happy sangat.

Jadinya kalau sapa2 yg ada Masalah kolesterol. Makan omega guard. InsyaAllah. berkesan sangat"

Puan Syahadah

Omega Guard Shaklee

Apa itu Omega Guard? Klik di sini.


Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

October 17, 2016

Cadangan Set Kolesterol Shaklee

Apakah yang terkandung di dalam Set Kolesterol Shaklee?

Cadangan Set Kolesterol Shaklee
Harga Runcit: RM 333. Klik di sini untuk dapatkan harga ahli (JIMAT 15%)



1. Omega Guard
  • Minyak ikan Omega 3 Ultra Tulen yang membekalkan 1000 mg EPA dan DHA dalam 1 hidangan
  •  Meningkatkan paras Kolesterol HDL (Kolesterol Baik) dalam salur darah
  • Menurukan paras LDL (Kolesterol Jahat) dengan menghantar LDL ke hati untuk disingkirkan

2. Phytocol ST
  • Menurunkan Kolesterol secara semulajadi
  • Membekalkan 2000 mg Fitosterol setiap hari
  • Pengambilan 2000 mg Fitosterol sehari telah terbukti secara klinikal di dalam lebih 80 kajian dapat menurunkan LDL kolesterol sebanyak 10-15%
  • 10% penurunan LDL (Kolesterol jahat), bersamaan 20% penurunan risiko Sakit Jantung!
Pengambilan 2000 mg Fitosterol setiap hari disyorkan oleh:

1. National Institutes of Health
2. Heart Foundation
3. British Heart Foundation
4. The British Dietetic Association
5. Health Canada
6. American Heart Association
7. European Food Safety Authority

Bagaimana Phytocol ST bertindak?

1. Fitosterol mempunyai struktur yang sama dengan Kolesterol.
2. Fitosterol berebut dengn Kolesterol untuk mendapatkan tapak serapan seterusnya menghalang Kolesterol diserap di bahagian usus


MENGAPA ANDA PERLU PILIH SUPPLEMENT SHAKLEE?

1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee memastikan mereka:

Melakukan sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!
Melakukan sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
Melakukakan sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
Tidak memasukkan bahan-bahan bahaya. Senarainya di sini.

2. Shaklee memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?

Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.

Penjelajah Bertaraf Dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Baca selanjutnya di sini.

3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Bukankah itu sangat wow? Boleh baca selanjutnya di sini.

Boleh juga baca di sini.

4. Sudah ramai yang merasai kesan Set Kolesterol Shaklee. Boleh baca Testimoni Set Kolesterol Shaklee di sini.


KESIMPULANNYA?

Jika anda mencari supplement untuk anda dan keluarga, Shaklee ialah satu jenama yang sangat boleh dipercayai!

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! Klik di sini untuk cara menjadi ahli Shaklee.

Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia 

October 10, 2016

Kesihatan Otak

Assalamualaikum semua :)

Pernahkah kita terfikir tentang kesihatan OTAK / MINDA kita?

KESIHATAN OTAK


Otak akan matang pada umur 20-an hingga 40-an. Apabila minda kita matang, akan gunakan otak kita sekerap yang mungkin! Ini kerana sekiranya kita guna otak dengan sekerap yang mungkin, ia dapat mengelakkan kita daripada NYANYUK.

Otak kita perlukan darah dan oksigen sebanyak 20% untuk ia berfungsi dengan sebaik mungkin.

OTAK SIHAT vs OTAK TIDAK SIHAT


Otak kita terbahagi kepada 2 iaitu:

1. Otak yang SIHAT
2. Otak yang TIDAK SIHAT

OTAK TIDAK SIHAT


OTAK yang TIDAK SIHAT ialah OTAK YANG CEDERA. Antara perkara-perkara yang boleh mencederakan otak ialah:

1. Kemalangan (ada berlaku hentakan dan sebagainya)
2. Obesiti
3. Merokok
4. Tekanan darah tinggi
5. Diabetes
6. Ubat-ubatan
7. Kurang waktu tidur (apabila waktu tidur kurang, otak jadi bertoksik, bila bertoksik ia mengandungi asid, bila berasid, ia akan mendatangkan penyakit)

OTAK SIHAT


OTAK yang SIHAT pula ialah OTAK YANG GEMBIRA. Antara perkara-perkara yang boleh menggembirakan otak kita ialah:

1. Bersosial
2. Senaman yang cukup
3. Belajar perkara yang baru setiap hari
4. Mengaji
5. Waktu tidur yang cukup
6. Bersyukur setiap hari
7. Solat dan berzikir
8. Pemakanan harian.
9. Pengambilan supplemen yang mencukupi bagi keperluan nutrisi untuk otak)


Simptom OTAK YANG LEMAH


1. Lupa akan sesuatu perkara hanya dalam jangka masa yang singkat (short-term memory loss)

Contoh 1: Kita terlupa akan sesuatu. Seperti pesanan rakan pada waktu pagi, kita telah lupa pada waktu petangnya.

Contoh 2: Sekiranya anda seorang yang memakai spek mata, tiba-tiba sahaja terlupa di mana anda letakkan spek mata tersebut.

2. Kita kehilangan 1g otak dalam setahun.

PENYAKIT yang melibatkan OTAK: Alzheimer


Alzheimer ialah sejenis penyakit otak yang tidak dapat dirawat dengan ubat-ubatan. Bukan seperti demam. Tiada rawatan.

Terdapat plak dalam otak (seperti ada plak/karies gigi pada gigi kita). Plak itu telah diracuni. Ia meracun memori seseorang. Ini menjelaskan kenapa Alzheimer menyebabkan individu tersebut boleh lupa sekejap tentang siapakah ahli keluarganya dan sebagainya.

Apakah PUNCA Alzheimer?

1. Kolesterol yang tinggi
2. Tekanan
3. Terdedah kepada bahan kimia seperti asap rokok, cat, dan sebagainya. (bekerja di makmal juga sangat berisiko tinggi untuk terdedah kepada bahan kimia)

Penyakit lain yang melibatkan otak: Parkinson

PENYAKIT OTAK memang tidak dapat DIRAWAT, tetapi KITA BOLEH MENCEGAHNYA!


Bagaimana MENCEGAH PENYAKIT OTAK?


Melalui 5 aktiviti dan amalan. Iaitu:

1. Amalan FIZIKAL (senaman, solat)

2. Amalan SOSIAL (bersosial dengan keluarga, rakan dan orang ramai)

3. Amalan EMOSI (berfikiran positif, bersikap optimis, melahirkan rasa syukur)

4. Amalan KOGNITIF (buat word puzzle)

5. Amalan NUTRISI (menjaga pemakanan harian, pengambilan SUPPLEMEN)

SUPPLEMEN SHAKLEE UNTUK KESIHATAN OTAK

(Dicadangkan oleh Pakar Nutrisi Shaklee, Puan Sarah)

1. Vivix
- Mengandungi 4 BAHAN UTAMA yang memang penting untuk kesihatan MENYELURUH, baik otak mahupun organ dalaman serta tubuh badan yang lain.
- ANTI OKSIDAN yang TINGGI. Boleh membantu mencegah pertumbuhan plak dalam otak
- Mengekalkan pertumbuhan NEURON.

2. Lecithin
- Merupakan LEMAK SIHAT dan sumber utama KOLINA.
- Membantu MEMECAHKAN LEMAK kerana otak merupakan ORGAN PALING GEMUK iaitu punyai 60% lemak!
- Boleh di consume sehingga 6-12 biji sehari sejajar dengan usia consumer.

3. Omega
- Minyak ikan yang terkandung dalam Omega BANTU SIHATKAN NEURON.
- Otak kita perlukan Omega 3 dan DHA untuk terus berkembang dengan SIHAT.
- Mengurangkan radang. Otak juga punya radang.
- Anti penuaan. Bukan sahaja tubuh badan malah organ seperti otak juga.

4. Performance Drink
- Punyai NATRIUM dan KALSIUM.
- Sebagai elektrolit. Kenapa? Kerana otak kita punya cas. Dengan adanya elektrolit, otak mampu mengecas ion-ion.

5. B Complex
- Membantu digest gula dalam badan untuk DIGUNA oleh otak kita.
- Menghasilkan NEUROTRANSMITTER.
- Gula ---> tenaga
- Membantu elakkan STRESS.
- Mencegah kecacatan TIUB NEURAL



Hubungi kami untuk kami bantu anda membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia 

October 05, 2016

Testimoni Set Hamil Shaklee: Migrain Hilang Seperti Miracle

"Ketika hamil arwah anak ke-3 pada awal 2012, saya mengalami Pre-Eclampsia dan Hypertension Stage 3 (bacaan Systolic mm Hg sehingga 240+). Perlu makan berjenis-jenis ubat. Antara yang saya ingat ialah Atenolol & Propranolol untuk kurangkan tekanan Darah Tinggi & diletakkan di bilik berasingan, bilik Hypertension.

Lepas bersalin, saya mula migrain. Migrain teruk, hantukkan kepala, tarik rambut sendiri kononnya nak kurangkan sakit. Saya rasa itu effect dari ubatan waktu pregnant cause sebelum ni saya tak pernah migrain sampai berdenyut-denyut satu kepala. Kerja terganggu, menangis tahan sakit.

Awalnya tak nak ambil pain killer kerana bimbang ada effect jangka panjang. At last terpaksa ambil cause tak tahan sangat sakitnya. Hanya Allah swt yang tahu.

MIGRAIN HILANG SELEPAS AMALKAN SET HAMIL SHAKLEE


Sehinggalah saya cuba Shaklee ketika pregnant anak ke-5 akhir 2013 (masa anak ke 4 belum kenal Shaklee). Saya amalkan Set Hamil Shaklee: ESP, B Complex, Ostematrix, Vita C, Omega Guard.
Lepas consume dalam 3 bulan baru saya perasan migrain dah lama tak menyerang. Sakit kepala yang teramat tu dah hilang. Hilang terus! Macam miracle je. (Now dah 10 bulan tak migrain. Alhamdulillah)

SET HAMIL SHAKLEE MULTIFUNGSI


Bila fikir balik, ohhhh rupanya set yang saya ambil tu juga Set Migrain iaitu B Complex dan Ostematrix. Set ni bukan untuk hamil je, multifunction tau. Alhamdulillah lega sangat bila sendiri dapat merasa perubahan positif. Mudah-mudahan dijauhkan dari Migrain sampai bila-bila Aamin.

Berpantang pun masih ambil set sama..penjimatan di situ..bagus kan Shaklee?"

Set Hamil Shaklee OPTIMUM


Apakah yang terkandung di dalam Set Hamil Shaklee dan berapakah pelaburan yang diperlukan? Klik sini.

Mahu baca feedback lain tentang Set Hamil Shaklee? Klik sini.


Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

October 04, 2016

Pengalaman Mengamalkan Omega Guard Ketika Hamil dan Menyusu

Masa pregnantkan Ziyad, Nad ambil 1 biji Omega Guard sehari (333 mg Omega-3). Masa tu kat Miri. Gynea dah tahu dan takde masalah Nad amalkan supplements Shaklee 100% 😊

Masa pregnantkan Ziyani pulak, di Bangi. Gynea pun sedia maklum dan tiada masalah Nad amalkan supplements Shaklee 100%. Then Nad tanya Gynae, berapa banyak Nad perlu ambil Omega-3 setiap hari? Dia tanya Nad makan ikan setiap hari? Nad jawab tak. Nad kurang minat ikan 🙊 So dia suruh Nad ambil 1000mg Omega-3 everyday. Equals to 3 biji Omega Guard. So Nad follow.

Ziyani ketika berusia 2 bulan. Ummi mengamalkan 3 biji Omega Guard ketika hamil Ziyani

Perkembangan mata dan otak Ziyani baik. Mata 'terang lagi bersuluh' 🙈 Fine motor skills dia bagus untuk usia dia. Alhamdulillah.

Ummi teruskan ambil Omega Guard selepas bersalin untuk make sure Ummi selim semula. Omega Guard bertugas dengan baik memecah lemaks Ummi :)

Ummi ambil Omega Guard bersama Lecithin juga untuk kesan lebih 'padu'. Berat badan turun ke berat asal. Berat susah nak naik kalau consistent amalkan Omega Guard dan Lecithin. Boleh turunkan kolesterol dan buatkan pemikiran Ummi lebih fokus :)


Kalau korang nak cuba, bolehlah cuba Omega Guard bulan ni sementara harga tengah jimat berganda ni 👍



Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

October 03, 2016

PROMO Shaklee Oktober 2016

Promo Shaklee Oktoboer 2016: Omega Guard


Promo Shaklee bulan ni ialah Omega Guard! 🎉🎉🎉

PENGALAMAN NAD MENGAMALKAN OMEGA GUARD


Nad mula amalkan Omega Guard secara konsisten semasa pregnant Ziyad (anak kedua) pada tahun 2013 untuk perkembangan otak dan mata baby.

Then dalam pantang Nad continue consume Omega Guard bersama Lecithin untuk bantu turunkan berat badan (bersalin secara pembedahan), di samping bagus untuk perkembangan minda Ziyad.

Masa dalam pantang tu, Ziyad kadang-kadang berkahak. Then Nad perasan bila amalkan Omega Guard ni, kahak Ziyad senang keluar bila dia muak susu. Bila dah besar sikit baru bunyi kahak tu hilang.

Then tahun 2014 Ummi Nad dijangkiti TB. Ummi Nad makan ubat dan juga amalkan supplement Shaklee.

Salah satu supplement yang sangat membantu ialah Omega Guard. Nurse pun recommend teruskan Omega Guard. Alhamdulillah Ummi pun dah sihat sepenuhnya :)

Omega-3 memang bagus untuk respiratory health (kesihatan sistem pernafasan).

Sekarang ni dah anak 3 ni, kalau tinggal Omega Guard, berat cam senang nak naik kalau tak jaga makan. Tapi kalau konsisten amalkan, sama ada berat sama atau turun 😍😍😍 Combo dengan Lecithin, memang my best friend untuk weight management kategori ibu menyusu. Hehe.

Kalau korang nak cuba, bolehlah cuba Omega Guard bulan ni sementara harga tengah jimat berganda ni 👍



Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

September 27, 2016

Testimoni Set Menyusu Shaklee: Puan Irni

Puan Irni berkongsi pengalaman beliau mengamalkan Set Menyusu Shaklee:

Alhamdulillah, saya syukur sangat2 berjaya exclusive breastfeeding baby sampai sekarang 6 bulan umur baby saya.

Alkisahnya saya ni jenis tak berapa rajin nak pam susu. Sebelum naik kerja, stok susu saya dalam peti tak sampai 50 oz pun!

Dah naik kerja, saya cuma pam sekali masa waktu rehat, weekend saya tak pam susu.

Alhamdulillah sangat, saya ambil Set menyusu dan ESP, susu jadi pekat dan baby mudah kenyang. Baby pun tak meragam.

Alhamdulillah. Syukur dapat full breastfeeding baby walaupun tak berapa rajin nak pam.

Set Menyusu Shaklee OPTIMUM


Apakah yang terkandung di dalam Set Menyusu Shaklee dan berapakah pelaburan yang diperlukan? Klik sini.

Mahu baca feedback lain tentang Set Menyusu Shaklee? Klik sini.

Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

September 26, 2016

Set Menyusu Shaklee

SET MENYUSU SHAKLEE PILIHAN IBU-IBU MENYUSU YANG INGINKAN KESIHATAN TUBUH SECARA KESELURUHAN


Apa yang terkandung di dalam Set Menyusu Shaklee?

Kami menawarkan 3 pilihan:

Set Menyusu Shaklee BASIC
Harga Runcit: RM 307. Klik di sini untuk dapatkan harga ahli (JIMAT 15%)

1. Vitalea

Multivitamin yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Mengandungi Zat Besi (Iron) untuk mengelakkan low HB, Anemia, dan pitam selepas menyusu / pumping session. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang kurang pengambilan sayuran dalam diet seharian.

Mengandungi 120 biji. Untuk kegunaan 2 bulan.

2. Vita C Plus

Meningkat imunisasi tubuh ibu menyusu dan akan disalurkan juga kepada bayi. Jika ibu selalu tidak sihat, penghasilan susu ibu akan terganggu. Membantu mencantikkan kulit ibu dan bayi.

Mengandungi 180 biji. Untuk kegunaan 3-6 bulan.

3. Alfalfa Complex 

Terkenal sebagai Raja Tumbuhan kerana kandungannya yang sangat padat dengan nutrisi. Terkenal juga sebagai Galactogue (penggalak susu).
 
Mengandungi 330 biji. Untuk kegunaan 1-2 bulan.

4. B Complex

Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan stress. Jika ibu stress, susu sukar dihasilkan. Juga mengandungi Asid Folik yang penting untuk penyusuan.

Mengandungi 120 biji. Untuk kegunaan 4 bulan.



Set Menyusu Shaklee POPULAR
Harga Runcit: RM 368. Klik di sini untuk dapatkan harga ahli (JIMAT 15%)


5. Ostematrix

Mengandungi Kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi. Apabila menyusu, kalsium dalam badan ibu akan dibekalkan kepada bayi menerusi susu ibu. Jadi ibu perlu mendapatkan kalsium yang cukup dari pemakanan seharian.

Bantu mengelakkan sakit pinggang, sakit badan. Terasa segar bangun pagi walaupun berjaga malam menyusu bayi.


Mengandungi 120 biji. Untuk kegunaan 1 bulan.


Set Menyusu Shaklee OPTIMUM
Harga Runcit: RM 530. Klik di sini untuk dapatkan harga ahli (JIMAT 15%)


6. ESP

Protein dari soya yang tidak diubah genetiknya (non-GMO). Mengandungi Glisemik Indeks yang rendah (low GI) untuk mengekalkan tenaga berpanjangan.

Susu ibu terdiri dari protein. Begitu juga seluruh badan kita dari hujung rambut ke hujung kaki. Jadi sangat penting untuk pembinaan sel tubuh kita. Bantu mencantikkan kulit ibu dan bayi.

Best-seller product.

Berat 850 gram. Untuk kegunaan 1-2 bulan.


MENGAPA ANDA PERLU PILIH SET MENYUSU SHAKLEE?

1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee memastikan mereka:

Melakukan sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!
Melakukan sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
Melakukakan sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
Tidak memasukkan bahan-bahan bahaya. Senarainya di sini.

2. Shaklee memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?

Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.

Penjelajah Bertaraf Dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Baca selanjutnya di sini.

3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Bukankah itu sangat wow? Boleh baca selanjutnya di sini.

Boleh juga baca di sini.

4. Sudah ramai yang merasai perbezaan Set Menyusu Shaklee. Boleh baca Testimoni Set Menyusu Shaklee di sini.


KESIMPULANNYA?

Jika anda mencari supplement untuk anda dan keluarga, Shaklee ialah satu jenama yang sangat boleh dipercayai!

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! Klik di sini untuk cara menjadi ahli Shaklee.

Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

September 22, 2016

Testimoni ESP Shaklee: Gastrik Teruk OK Selepas 4 Hari

Gastrik teruk tiada lagi selepas 4 hari!

"Haritu balik kampung adik nak kawen. 1st day Ena balik tu, Tok 3 kali diserang Gastrik.
Tak boleh bangun, tak boleh bercakap. Muka berkerut dan pucat menahan sakit. Dah minum Gaviscon, dah minum 'susu' Magnesium doktor beri. Tak jalan.

Tok ni jenis tak minum susu. Hari kedua tu baru beri ESP. Tak berani nak beri masa hari 1st.

Beri cuba je. Tak sangka Tok kata sedap. Petang bagi lagi sekali. Jadi sehari 2 kali. Alhamdulillah sampai hari ke-5 Ena kat kampung , Tok tak kene gastrik dah." - Puan Ena
ESP Shaklee membantu masalah Gastrik
Apa itu ESP? Baca selanjutnya tentang ESP di sini.

Baca testimoni lain tentang ESP di sini.


Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

September 21, 2016

Testimoni ESP: Gastrik Sejak Sekolah Rendah Tiada Lagi

Bertahun-tahun Gastrik, Kini ESP Jadi Penyelamat!

Perkongsian dari Puan Natrah Mohamed, Bangi:

"Saya ni menghidap Gastrik sejak sekolah rendah lagi. Bertahun-tahun menderita Gastrik dan angin. Saya kenal ESP sejak mengandungkan anak ke 2.

Mulanya saya ambil untuk kurangkan diabetes yang dialami sewaktu mengandung. Alhamdulillah bacaan gula turun ke normal, masalah angin berkurang.

Dan saya mula perasan, gastrik makin kurang menyerang. Malah sekarang ini, tiada lagi gastrik. Alhamdulillah."

ESP Shaklee membantu masalah Gastrik


Apa itu ESP? Baca selanjutnya tentang ESP di sini.

Baca testimoni lain tentang ESP di sini.


Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia 

September 19, 2016

Testimoni ESP untuk Gastrik oleh Puan Wawa

Dahulu Gastrik Teruk Sampai Pengsan, Kini Tidak Lagi Bergantung Dengan Ubat Gastrik!


Puan Wawa, dahulunya kerap diserang Gastrik, kini mampu tersenyum gembira apabila Gastrik tidak menyerang lagi selepas berikhtiar mengamalkan ESP. Beliau tidak lagi perlu bergantung kepada ubat Gastrik seperti sebelum ini. Baca perkongsian beliau:

"Wawa dulu ada pengalaman gastrik teruk sampai pengsan. Ni waktu zaman belajar 2010/2011.

Tak boleh langsung lapar, tak boleh langsung kenyang. Alih-alih, badan Wawa kurus kering sebab makan cukup syarat saja.

Kat rumah memang prepare ubat gastrik dalam peti ais. Sampai macam kalih dah. Dulu tak suka makan ubat tu sebab rasa macam ubat gigi kan.

Lepas jumpe ESP tahun 2014, wawa makan ESP tak henti sampai sekarang. Alhamdulillah, belum pernah kena gastrik lagi. Ubat pun dah lama tak jumpa."


Testimoni ESP Shaklee untuk Gastrik oleh Puan Wawa


Apa itu ESP? Baca selanjutnya tentang ESP di sini.

Baca testimoni lain tentang ESP di sini.


Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

September 17, 2016

Testimoni Shaklee Untuk Keloid Dari Bersalin Secara Pembedahan

Puan Nur Iba berkongsi pengalaman beliau mengamalkan Vita C dan ESP untuk menghilangkan Keloid kesan bersalin secara pembedahan:

Sejak saya konsisten ESP dan Vita C, Keloid Czer saya semakin mengecut. Ini perubahan paling besar dari saya sejak konsisten dua benda ni.

Saya memang tak sangka Keloid Czer yang selama ini orang cakap tak boleh hilang (melainkan dengan surgery dan suntikan), boleh kecut dan pudar hanya dengan konsisten ESp dan Vita C.

Selama ni asyik fokus nak kulit cantik dan putih. Rupanya yang tersembunyi lagi ohsem effect!

Testimoni Shaklee untuk Keloid oleh Puan Nur Iba

PRODUK YANG DIAMALKAN

1. Vita C (klik di sini untuk mengenali Vita C dengan lebih lanjut)
2. ESP (klik di sini untuk mengenali ESP dengan lebih lanjut)

Supplement Shaklee untuk Keloid


Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

September 16, 2016

Testimoni Set Bersalin Shaklee: Puan Iza

Puan Iza berkongsi pengalaman beliau mengamalkan Set Bersalin Shaklee:
Saya mula amalkan ESP selepas bersalin anak kedua. Saya amalkan Set Bersalin Shaklee Optimum.

Memang bertenaga masa dalam pantang berbanding anak pertama. Yang paling best, berat badan pun turun dengan gembira. Masa pregnant punya lah berat sampai 97 KG, lepas habis pantang turun jadi 65 KG sahaja. Best sgt rasanya.

Testimoni Set Bersalin Shaklee oleh Puan Iza

Apakah yang terkandung di dalam Set Bersalin Shaklee dan berapakah pelaburan yang diperlukan? Klik sini.

Mahu baca feedback lain tentang Set Bersalin Shaklee? Klik sini.

Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

September 14, 2016

Set Bersalin Shaklee

Apa yang terkandung di dalam Set Bersalin Shaklee?

Kami menawarkan 2 jenis set:

Set Bersalin Shaklee BASIC
Harga Runcit: RM 411. Klik di sini untuk dapatkan harga ahli (JIMAT 15%)


1. Vitalea

Multivitamin dan multimineral yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Ketika bersalin, ibu kehilangan darah. Mengandungi Zat Besi untuk membentuk semula sel darah merah.

120 biji. Untuk kegunaan 2 bulan.

2. B Complex

Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan meroyan ketika di dalam tempoh berpantang (bantu elak stress), membantu penghasilan susu ibu.

120 biji. Untuk kegunaan 4 bulan.

3. Vita C

Meningkat imunisasi tubuh ibu. Membantu pemulihan semula luka dalaman dan luaran tubuh ibu.

180 biji. Untuk kegunaan 3-6 bulan.

4. ESP

Protein soya dari sumber Non-GMO (tidak diubah genetiknya, sangat selamat untuk tubuh kita). Tugas protein ini ialah untuk memperbaharui dan membaiki sel-sel tubuh. Badan akan cepat sembuh. Memberi tenaga berpanjangan kepada ibu, dan juga sebagai milk-booster.

850 gram. Untuk kegunaan 1-2 bulan.

 
Set Bersalin Shaklee OPTIMUM
Harga Runcit: RM 530. Klik di sini untuk dapatkan harga ahli (JIMAT 15%)


5. Ostematrix

Mengandungi Kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi yang sihat. Mengelakkan sakit pinggang dan sembelit ketika berpantang. Mengelakkan kelesuan kerana berjaga malam.

120 biji. Untuk kegunaan 1 bulan.

6. Alfalfa (small)

Bantu kecutkan peranakan seperti 'kacip fatimah moden'. Bantu hilangkan keputihan, memperbanyakkan susu ibu.

330 biji. Untuk kegunaan 1-2 bulan.



MENGAPA ANDA PERLU PILIH SET BERSALIN SHAKLEE?

1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee memastikan mereka:

Melakukan sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!
Melakukan sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
Melakukakan sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
Tidak memasukkan bahan-bahan bahaya. Senarainya di sini.

2. Shaklee memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?

Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.

Penjelajah Bertaraf Dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Baca selanjutnya di sini.

3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Bukankah itu sangat wow? Boleh baca selanjutnya di sini.

Boleh juga baca di sini.

4. Set Bersalin Shaklee ini boleh diteruskan ketika menyusukan anak :) Sangat jimat!

5. Set Bersalin Shaklee mementingkan kesihatan DALAMAN kerana untuk kembali sihat selepas proses bersalin, kesihatan dalaman lah yang amat penting. Dalaman sihat akan dipancar ke luaran :)

6. Sudah ramai yang merasai perbezaan Set Bersalin Shaklee berbanding set bersalin lain. Boleh baca Testimoni Set Bersalin Shaklee di sini.


KESIMPULANNYA?

Jika anda mencari supplement untuk anda dan keluarga, Shaklee ialah satu jenama yang sangat boleh dipercayai!

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! Klik di sini untuk cara menjadi ahli Shaklee.

Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

September 11, 2016

Testimoni Set Hamil Shaklee: Puan Syida

Puan Syida berkongsi pengalaman beliau mengamalkan Set Hamil Shaklee ketika mengandungkan anak pertama beliau:

Bestnya produk Shaklee ni, Syida jarang cramp kaki. Kurang dari 5 kali mungkin, sebab makan Ostematrix bila ingat je kan. Bila makan Ostematrix, tiada gusi berdarah bila gosok gigi

Bacaan HB Syida cantik bila makan Vitalea sebelum checkup.

Syida sentiasa bertenaga pergi pejabat, drive sendiri sehingga 9 bulan. Time tu kerja kat The Garden Mid Valley. Jem Tuhan saja yang tahu. 2 jam dalam jem tu normal.

Dapat puasa dengan baik masa kandungan 8 bulan.

Pedih ulu hati mase bulan puasa tu Allah bagi baik lepas ambil ESP dan Peppermint Ginger.

Testimoni Set Hamil Shaklee oleh Puan Syida

Apakah yang terkandung di dalam Set Hamil Shaklee dan berapakah pelaburan yang diperlukan? Klik sini.

Mahu baca feedback lain tentang Set Hamil Shaklee? Klik sini.


Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

September 10, 2016

Testimoni Set Hamil Shaklee: Puan Aeinna

Puan Aeinna berkongsi pengalaman beliau pertama kali mengamalkan Set Hamil Shaklee ketika mengandungkan anak kedua:

Saya guna Set Hamil Shaklee waktu anak kedua.

Perbezaan ketara, tiada langsung cramp kaki malam-malam (simpul biawak), bertenaga je even bulan ramadhan (8 bulan mengandung waktu tu dan Alhamdulillah dapat puasa penuh).

Tak ada demam, tak ada batuk, lelah, tonsilitis dan keputihan seperti mana 1st pregnancy.

Selepas bersalin, perkembangan baby Alhamdulillah baik , 3 bulan dah meniarap dan mula merangkak (kata doctor, tulangnya kuat). Jarang sakit Alhamdulillah dengan izin Allah, bonus baby tembam, gebu & cerah asbab Mamanya continue Set Menyusu Shaklee pula.

Testimoni Set Hamil Shaklee oleh Puan Aeinna

Apakah yang terkandung di dalam Set Hamil Shaklee dan berapakah pelaburan yang diperlukan? Klik sini.

Mahu baca feedback lain tentang Set Hamil Shaklee? Klik sini.


Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

September 08, 2016

Testimoni Set Hamil Shaklee: Puan Hazarini

Puan Hazarini menghubungi Nad untuk order Set Hamil Shaklee. Kali ini baru di awal kehamilan iaitu usia kandungan 8 minggu. Katanya kehamilan tanpa Set Hamil Shaklee memang lain rasanya. Berikut ialah pengalaman beliau mengamalkan Set Hamil Shaklee untuk kehamilan yang lalu:

Badan tak lesu. Bangun pagi pun tak rasa lenguh-lenguh badan. Lebih bertenaga.

Kulit tak kusam, muka tak pucat.

Masa nak bersalin memang bertenaga. Kak Rini bleeding, tapi nurse pelik kenapa tak pening atau muka pucat. Sebab sebelum masuk Labour Room dah minum ESP. Alhamdulillah tak kena jahit pun.

Testimoni Set Hamil Shaklee oleh Puan Hazarini


Apakah yang terkandung di dalam Set Hamil Shaklee dan berapakah pelaburan yang diperlukan? Klik sini.

Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia 

Testimoni Set Hamil Shaklee: Puan Hidayah Sihat Segar Kuat

Puan Hidayah berkongsi pengalaman beliau mengamalkan Set Hamil Shaklee:

Mula bibit-bibit involved dengan Shaklee ketika pregnant anak ke-3. Consume Set Hamil Shaklee. Alhamdulillah, sihat segar kuat walaupun mengajar di sekolah naik turun 3 tingkat dan mengajar kelas exam. Gagah perkasa. Paling seronok tak cramp sepanjang pregnant!
Testimoni Set Hamil Shaklee oleh Puan Hidayah

Apakah yang terkandung di dalam Set Hamil Shaklee dan berapakah pelaburan yang diperlukan? Klik sini.

Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia 

September 06, 2016

Set Hamil Shaklee

Apa yang ada di dalam Set Hamil Shaklee?

Anda boleh pilih dari 3 set di bawah:

Set Hamil BASIC
Harga Runcit: RM 311. Klik di sini untuk dapatkan harga ahli (JIMAT 15%)
1. Vitalea

Multivitamin yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Mengandungi Zat Besi untuk mengelakkan low HB dan anemia.

Untuk kegunaan 2 bulan.

2. B Complex

Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan stress. Juga mengandungi Asid Folik untuk mengelakkan Spina Bifida pada bayi.

Untuk kegunaan 4 bulan.

3. Vitamin C

Meningkat imunisasi pada tubuh ibu yang biasanya berkurangan apabila hamil. Bantu mencantikkan kulit ibu dan bayi.

Untuk kegunaan 6 bulan.

4. Ostematrix

Mengandungi Kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi. Apabila hamil, Kalsium dalam badan ibu akan dibekalkan kepada bayi. Jadi ibu perlu mendapatkan kalsium yang cukup dari pemakanan seharian. Kekurangan Kalsium ketika hamil boleh menyebabkan sakit pinggang, cramp, dan sembelit. Kalsium yang cukup dalam badan ibu mengelakkan rasa mual ketika kehamilan.

Untuk kegunaan 1 bulan.

Set Hamil POPULAR
Harga Runcit: RM 472. Klik di sini untuk dapatkan harga ahli (JIMAT 15%)
5. ESP

Protein soya yang tidak diubah genetiknya (Non-GMO) untuk bekalan protein berkualiti untuk membekalkan tenaga berpanjangan buat ibu dan sangat penting untuk perkembangan bayi dalam kandungan.

Untuk kegunaan 1-2 bulan.

Set Hamil OPTIMUM
Harga Runcit: RM 608. Klik di sini untuk dapatkan harga ahli (JIMAT 15%)

6. Omega Guard

Minyak ikan dari dasar laut (bebas pencemaran merkuri) yang telah melalui 3 kali proses penyulingan untuk memastikan kualiti yang tinggi. Mengandungi % EPA dan DHA tertinggi berbanding jenama minyak ikan yang lain. Penting untuk perkembangan mata dan otak bayi, dan mengelakkan premature delivery. (Boleh mula ambil pada Trimester Kedua).

Untuk kegunaan 1-3 bulan.


MENGAPA ANDA PERLU PILIH SET HAMIL SHAKLEE?

1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee memastikan mereka:

Melakukan sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!
Melakukan sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
Melakukakan sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
Tidak memasukkan bahan-bahan bahaya. Senarainya di sini.

2. Shaklee memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?

Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.

Penjelajah Bertaraf Dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Baca selanjutnya di sini.

3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Bukankah itu sangat wow? Boleh baca selanjutnya di sini.

Boleh juga baca di sini.

4. Set ini boleh diteruskan ketika berpantang dan juga menyusukan anak :) Sangat jimat!

5. Sudah ramai yang merasai perbezaan Set Hamil Shaklee. Boleh baca Testimoni Set Hamil Shaklee di sini.


KESIMPULANNYA?

Jika anda mencari supplement untuk anda dan keluarga, Shaklee ialah satu jenama yang sangat boleh dipercayai!

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! Klik di sini untuk cara menjadi ahli Shaklee.

Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

September 04, 2016

PROMO Shaklee September 2016

1. Vita C

Normal price: RM 93 / unit

Buy 2 get 5% OFF at RM 186.30

Buy 6 FREE 1 at RM 588.30

Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut tentang SR Vita C Plus.

2. ESP

Normal price: RM 150

Buy 2 get 5% OFF at RM 302.10


Buy 6 FREE 1 at RM 954

Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut tentang ESP.


ATAU Jadi Ahli untuk dapatkan TAMBAHAN PENJIMATAN 15% - 20% EXTRA dan banyak lagi kelebihan :) Klik di sini untuk mengetahui cara menjadi ahli Shaklee.

Hubungi kami
012-2295680
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan Seluruh Malaysia

August 01, 2016

PROMO Shaklee Ogos 2016

1. Ostematrix

Beli 1 RM 113.75 (harga runcit biasa)
Beli 2 LESS 5%

Expiry date: Dec 2017
1 botol 120 biji




2. Vitalea for Children

Beli 1 RM 111 (harga runcit biasa)

Beli 3 FREE 1! (RM 333)

Klik gambar untuk mengetahui semua tentang Vitalea for Children!

012 229 5680 
Nadiah Suhaidi 
Your Certified Shaklee Product Trainer :) 
COD Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia

012 229 5680 Nadiah Suhaidi Your Certified Shaklee Product Trainer :) COD Bandar Baru Bangi Pengeposan ke seluruh Malaysia

June 12, 2016

Pengalaman Pembedahan Tongue Tie (Lidah Pendek) Az Ziyad di Hospital Pakar An-Nur Bangi

Assalamualaikum semua :)

Harini Nad nak share tentang pengalaman Nad membawa Az Ziyad untuk menjalani pembedahan tongue-tie di Hospital Pakar An-Nur di Bandar Baru Bangi pada Jumaat, 13 Mei 2016.

Tongue-tie? First Time Dengar!

Actually sebelum menjadi seorang ibu, Nad tak pernah tahu tentang tongue-tie ni.

Bila Az Zahin lahir pada 2010, masa Az Zahin menangis dan mulut terbuka, Paed di Kuala Terengganu Specialist tu terus cakap term ni. Dari situ lah Nad mula membaca tentang tongue-tie.

Kebetulan terjumpa gambar Az Zahin masa 3 bulan ni, nampak lidah dia :)

Istilah perubatan tongue-tie ialah "Ankyloglossia". Ia terhasil apabila frenulum ( 'tali lidah' yang menghubungkan bahagian bawah lidah ke lantai mulut) terlalu pendek dan ketat, menyebabkan pergerakan lidah terhad.

Nad baca tongue-tie ni boleh mengganggu penyusuan dan percakapan. Alhamdulillah Az Zahin tak ada masalah menyusu, melekap elok bila menyusu, dan mula bercakap pada usia 1 tahun lebih. So Nad tak buat apa-apa pada Az Zahin. Cuma bila dia jelir lidah, nampak lidah terbelah. Orang tua-tua kata bakal Hafiz Al-Quran. Nad aminkan saja :)

Anak Kedua Juga Tongue-Tie!

Then lahir pula Az Ziyad pada 2013. Ziyad juga menyusu dan melekap elok.

Az Ziyad 2 bulan. Perasan tak lidah dia di gambar kanan bawah?

Cuma bila dia dah 2 tahun lebih, dia masih lagi tidak boleh bercakap bahasa yang difahami, walaupun sebenarnya Az Ziyad banyak bercakap!

Risau dengan perkembangan Az Ziyad. kami bawa dia pergi assessment di Excel Qhalif. Az Ziyad dalam kategori speech delay. Sekarang Az Ziyad sedang menjalani Occupational Therapy sebelum move forward to Speech Therapy.

At the same time, kami bawa Az Ziyad kepada Paed di Hospital Pakar An-Nur. Kami bertanya Dr. Khairul Azman tentang tongue-tie Az Ziyad, dan dia refer kepada Dr. Shariz iaitu Paed bahagian pembedahan. Ditetapkan tarikh operation seminggu selepas itu tapi disebabkan Ziyad kurang sihat, 2 kali postpone operation.

Ada juga yang tanya, keturunan ke tongue-tie ni? Rasanya tak kot sebab sebelum ni tak pernah tahu pun. Ataupun masa kecik mungkin ada tapi bila besar dia ok dengan sendiri, so tak tahu pun ada tongue-tie. Mungkin :D

Tahap-tahap Tongue-Tie

Baru-baru ni Nad baca lagi rupa-rupanya tongue-tie pulak ada beberapa tahap.


Nad rasa Az Zahin dia punya tongue-tie moderate. Tapi bila makin besar dia makin okay. Agaknya lah :D Tak tanya doktor pulak sebab dia pergi sekolah masa bawa Az Ziyad jumpa doktor. Hehe.

Yang ni macam lidah Az Ziyad ;)
Operation Day & Cost

Tiba lah hari operation, berdebarnya Ummi rasa. Ziyad kena puasa makanan, last makan 6 jam sebelum operation. Last minum air kosong 2 jam sebelum operation.

Pagi tu, schedule register jam 8:30 pagi. Proses register ambil masa lama sikit, termasuklah bayar deposit RM 1,500. Jam 9 pagi lebih sikit baru dapat masuk Operation Theatre. Sepanjang tu kami pun tak makan apa-apa, kesian kat Ziyad. Sama-sama berlaparlah.

Ummi bawa Ziyad masuk OT dan baringkan atas katil operation. Doktor kasi Ziyad sedut gas dan tak sampai 1 minit Ziyad dah tidur. Then doktor minta Ummi keluar.

Dalam 5 minit je operation tu. Then Ziyad dibawa keluar dalam keadaan masih tidur.

Menunggu Ziyad bangun dari tidur


Tunggu Ziyad bangun dalam 10-15 minit macam tu. Bila dah bangun, Ziyad menangis, terus nampak lidah dia terangkat tinggi! Which kami tak pernah dapat tengok sebelum ni. Alhamdulillah :')

Kemudian kami terus dibawa ke wad share 4 orang sebilik. Ziyad masih lagi menangis.

Di wad, Abi belikan Ziyad aiskrim untuk kasi effect 'kebas' pada lidahnya :) Of course lah seronok dia jumpa aiskrim. Dah lupa sakit dan apa yang dilalui tadi hehe.

Menikmati aiskrim :) Terus tak nangis dah hehe


Masa tu juga baru kami beli breakfast. Alhamdulillah Ziyad makan elok dan tak nampak merengek. Cergas dia macam biasa ja. Siap melompat-lompat atas katil lagi hihi. Nad tengok juga kot-kot dia sakit ke kan, tapi Alhamdulillah memang tak kasi apa-apa ubat tahan sakit atau kasi kebas lidah dia sebab tengok pada keadaan Ziyad, kami rasa tak perlu.

Lepas diberi makan tengahari dan minum petang, dalam jam 3 PM macam tu Ziyad dibenarkan balik. Alhamdulillah. Kena bayar another RM 513 dan ambil ubat PCM untuk tahan sakit. Sepatutnya ada ubat sembur lidah dia untuk kasi kebas tapi kami dah inform doktor yang kami dah ada dah sebab sebelum tu Ziyad dah kena ulcer. Kami ada tunggu juga kot-kot doktor nak check Ziyad sekali lagi tapi tak ada. Cuma Ziyad perlu jumpa doktor lagi untuk follow up the next Friday.


Post-Operation

Di rumah pun Alhamdulillah Ziyad tak ada demam or nampak sakit or kurang selera makan. Everything went well. Syukur!

Di bawah lidah Ziyad nampak putih-putih macam ulcer tapi bukan ulcer. Lama-lama ia akan hilang dan dari pembacaan Nad, ianya normal selepas tounge-tie operation :)


Follow-Up Selepas Operation

Hari Jumaat selepas operation, kami bawa Ziyad jumpa doktor. Alhamdulillah doktor kata keadaan Ziyad ok. Cumanya doktor bagitahu bawah lidah Ziyad yang putih-putih tu nampak banyak (luas) sebab tali lidah Ziyad tak straight, tapi senget sikit.

Kos yang perlu dibayar ialah RM 90 :)


Total Operation Cost & Perkembangan Ziyad

So total kesemua kos operation Ziyad ialah RM 2,103. Kos ni kami tanggung sendiri sebab tongue-tie ni berlaku sejak lahir (congenital).

Now hampir sebulan selepas operate, bawah lidah Ziyad nampak macam kita biasa je. Takde putih-putih :) Ada sebutan yang kedengaran lebih jelas cumanya tak banyak. InshaAllah lepas Speech Therapy nanti mungkin lebih baik, Aameen!


Day 12 after operation. Playful as usual :)


Doakan Ziyad sihat selalu dan dapat bercakap seperti kanak-kanak lain ya!

Semoga perkongsian Nad ini memberi manfaat kepada anda yang mungkin mempunyai anak yang tounge-tie juga. Feel free to comment below your experience or if ada soalan :) InshaAllah Nad bantu mana yang termampu.

Assalamualaikum dan Ramadhan Mubarak! :)

-Nad-



012 229 5680
Nadiah Suhaidi 
IG: @nadxoxo
Your Certified Shaklee Consultant
COD Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...