October 30, 2016

4 Testimoni Lecithin Untuk Bengkak Susu

Assalamualaikum semua :)

Anda pernah kena bengkak susu tak?

Nad pernah kena tau. Demam, sakit-sakit badan. Tak macam demam biasa tu. Tak best sangat rasa.

Cik B keras dan kemerah-merahan kat kulit.

Masa tu beberapa bulan lepas lahirkan Zahin (anak pertama). Sebabnya Nad cuba makan terung. Makan seketul je. Ingatkan dah ok. Dan biasalah kan, tak percaya sangat tentang 'angin' yang orang tua selalu sebut tu. Dah kena baru lah tahu kan. Haha. Learn the hard way :D




CARA KURANGKAN BENGKAK SUSU

1. Berus Cik N dengan berus gigi
2. Mandi dengan air suam
3. Letakkan towel suam kat keliling Cik B
4. Tuam Cik B
5. Urut Cik B
6. Ambil 6 biji Lecithin (fat emulsifier)
7. Ambil 3 biji Omega Guard (fat emulsifier)

Ni kawan Nad bengkak susu sebab baru lepas beranak. Dia amalkan Lecithin 3 biji je dah lega bengkak susu dia. Alhamdulillah.

Testimoni #1


Testimoni #2


Testimoni Lecithin Shaklee untuk Bengkak Susu - Puan Ira

Testimoni #3
Testimoni Lecithin Shaklee untuk Bengkak Susu - Puan Jannah
 Testimoni #4

Testimoni Lecithin Shaklee untuk Bengkak Susu - Puan Pika

Lecithin ni bukan untuk bengkak susu je tau. Nad amalkan untuk turunkan berat badan ke berat sebelum mengandung. Even selepas cser pun (semasa anak kedua). Alhamdulillah. Lagi testimoni Lecithin klik sini k.

Dan ia bagus untuk tingkatkan daya tumpuan juga! :)

180 biji Lecithin RM 53. Klik di sini untuk mendapatkan harga lebih jimat!


Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

October 20, 2016

Testimoni Set Kolesterol Shaklee Bacaan Kolesterol Turun Dari 6.9 kepada 5.2

KOLESTEROL TURUN DARI 6.9 KEPADA 5.2 SELEPAS SEBULAN MENGAMALKAN SET KOLESTEROL SHAKLEE

Assalamualaikum semua.

Kali ni Nad nak share feedback dari mak saudara Nad sendiri iaitu Puan Haslina.

Walaupun pangkat makcik pada Nad tapi beliau baru berusia 29 tahun :)

Nad cadangkan beliau untuk amalkan Omega Guard dan Phytocol untuk bantu turunkan bacaan Kolesterol beliau.

Alhamdulillah selepas 1 botol each selama 1 bulan, bacaan Kolesterol sudahpun turun dari 6.9 kepada 5.2 :)

Feedback dari Puan Haslina tentang Set Kolesterol - Kolesterol turun dari 6.9 kepada 5.2 dalam masa sebulan


Shaklee Omega Guard - membekalkan anda dengan minyak ikan asli berkualiti tinggi


Apa itu Omega Guard? Klik di sini.


Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

October 19, 2016

Testimoni Omega Guard Biji Kolesterol Mengecil dan Kulit Kurang Berminyak

BIJI KOLESTEROL MENGECIL, KULIT KURANG BERMINYAK


Testimoni biji Kolesterol mengecil dan kulit kurang berminyak


"Rasa macam dah kecil sikit biji Kolesterol dekat mata ni. Haritu besar lagi. Alhamdulillah mujur ada Omega Guard.

Kulit pun kurang sikit berminyak"


Apa itu Omega Guard? Klik di sini.


Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

October 18, 2016

Testimoni Shaklee Omega Guard Untuk Kolesterol

KOLESTEROL TOK DAH JADI NORMAL SELEPAS AMALKAN OMEGA GUARD SHAKLEE


Testimoni Puan Syahadah - Kolesterol Tok Dah Jadi Normal

"Tok saya ada masalah darah tinggi & kolesterol tinggi.
.
Jadi doktor beri Omega untuk Tok consume. Result sama ja. Jadinya dah tak turun. Trylah plak. Omega guard.
Next check up. Alhamdulillah semua normal & terkawal. Tok happy sangat.

Jadinya kalau sapa2 yg ada Masalah kolesterol. Makan omega guard. InsyaAllah. berkesan sangat"

Puan Syahadah

Omega Guard Shaklee

Apa itu Omega Guard? Klik di sini.


Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

October 17, 2016

Cadangan Set Kolesterol Shaklee

Apakah yang terkandung di dalam Set Kolesterol Shaklee?

Cadangan Set Kolesterol Shaklee
Harga Runcit: RM 333. Klik di sini untuk dapatkan harga ahli (JIMAT 15%)



1. Omega Guard
  • Minyak ikan Omega 3 Ultra Tulen yang membekalkan 1000 mg EPA dan DHA dalam 1 hidangan
  •  Meningkatkan paras Kolesterol HDL (Kolesterol Baik) dalam salur darah
  • Menurukan paras LDL (Kolesterol Jahat) dengan menghantar LDL ke hati untuk disingkirkan

2. Phytocol ST
  • Menurunkan Kolesterol secara semulajadi
  • Membekalkan 2000 mg Fitosterol setiap hari
  • Pengambilan 2000 mg Fitosterol sehari telah terbukti secara klinikal di dalam lebih 80 kajian dapat menurunkan LDL kolesterol sebanyak 10-15%
  • 10% penurunan LDL (Kolesterol jahat), bersamaan 20% penurunan risiko Sakit Jantung!
Pengambilan 2000 mg Fitosterol setiap hari disyorkan oleh:

1. National Institutes of Health
2. Heart Foundation
3. British Heart Foundation
4. The British Dietetic Association
5. Health Canada
6. American Heart Association
7. European Food Safety Authority

Bagaimana Phytocol ST bertindak?

1. Fitosterol mempunyai struktur yang sama dengan Kolesterol.
2. Fitosterol berebut dengn Kolesterol untuk mendapatkan tapak serapan seterusnya menghalang Kolesterol diserap di bahagian usus


MENGAPA ANDA PERLU PILIH SUPPLEMENT SHAKLEE?

1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee memastikan mereka:

Melakukan sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!
Melakukan sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
Melakukakan sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
Tidak memasukkan bahan-bahan bahaya. Senarainya di sini.

2. Shaklee memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?

Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.

Penjelajah Bertaraf Dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Baca selanjutnya di sini.

3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Bukankah itu sangat wow? Boleh baca selanjutnya di sini.

Boleh juga baca di sini.

4. Sudah ramai yang merasai kesan Set Kolesterol Shaklee. Boleh baca Testimoni Set Kolesterol Shaklee di sini.


KESIMPULANNYA?

Jika anda mencari supplement untuk anda dan keluarga, Shaklee ialah satu jenama yang sangat boleh dipercayai!

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! Klik di sini untuk cara menjadi ahli Shaklee.

Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia 

October 10, 2016

Kesihatan Otak

Assalamualaikum semua :)

Pernahkah kita terfikir tentang kesihatan OTAK / MINDA kita?

KESIHATAN OTAK


Otak akan matang pada umur 20-an hingga 40-an. Apabila minda kita matang, akan gunakan otak kita sekerap yang mungkin! Ini kerana sekiranya kita guna otak dengan sekerap yang mungkin, ia dapat mengelakkan kita daripada NYANYUK.

Otak kita perlukan darah dan oksigen sebanyak 20% untuk ia berfungsi dengan sebaik mungkin.

OTAK SIHAT vs OTAK TIDAK SIHAT


Otak kita terbahagi kepada 2 iaitu:

1. Otak yang SIHAT
2. Otak yang TIDAK SIHAT

OTAK TIDAK SIHAT


OTAK yang TIDAK SIHAT ialah OTAK YANG CEDERA. Antara perkara-perkara yang boleh mencederakan otak ialah:

1. Kemalangan (ada berlaku hentakan dan sebagainya)
2. Obesiti
3. Merokok
4. Tekanan darah tinggi
5. Diabetes
6. Ubat-ubatan
7. Kurang waktu tidur (apabila waktu tidur kurang, otak jadi bertoksik, bila bertoksik ia mengandungi asid, bila berasid, ia akan mendatangkan penyakit)

OTAK SIHAT


OTAK yang SIHAT pula ialah OTAK YANG GEMBIRA. Antara perkara-perkara yang boleh menggembirakan otak kita ialah:

1. Bersosial
2. Senaman yang cukup
3. Belajar perkara yang baru setiap hari
4. Mengaji
5. Waktu tidur yang cukup
6. Bersyukur setiap hari
7. Solat dan berzikir
8. Pemakanan harian.
9. Pengambilan supplemen yang mencukupi bagi keperluan nutrisi untuk otak)


Simptom OTAK YANG LEMAH


1. Lupa akan sesuatu perkara hanya dalam jangka masa yang singkat (short-term memory loss)

Contoh 1: Kita terlupa akan sesuatu. Seperti pesanan rakan pada waktu pagi, kita telah lupa pada waktu petangnya.

Contoh 2: Sekiranya anda seorang yang memakai spek mata, tiba-tiba sahaja terlupa di mana anda letakkan spek mata tersebut.

2. Kita kehilangan 1g otak dalam setahun.

PENYAKIT yang melibatkan OTAK: Alzheimer


Alzheimer ialah sejenis penyakit otak yang tidak dapat dirawat dengan ubat-ubatan. Bukan seperti demam. Tiada rawatan.

Terdapat plak dalam otak (seperti ada plak/karies gigi pada gigi kita). Plak itu telah diracuni. Ia meracun memori seseorang. Ini menjelaskan kenapa Alzheimer menyebabkan individu tersebut boleh lupa sekejap tentang siapakah ahli keluarganya dan sebagainya.

Apakah PUNCA Alzheimer?

1. Kolesterol yang tinggi
2. Tekanan
3. Terdedah kepada bahan kimia seperti asap rokok, cat, dan sebagainya. (bekerja di makmal juga sangat berisiko tinggi untuk terdedah kepada bahan kimia)

Penyakit lain yang melibatkan otak: Parkinson

PENYAKIT OTAK memang tidak dapat DIRAWAT, tetapi KITA BOLEH MENCEGAHNYA!


Bagaimana MENCEGAH PENYAKIT OTAK?


Melalui 5 aktiviti dan amalan. Iaitu:

1. Amalan FIZIKAL (senaman, solat)

2. Amalan SOSIAL (bersosial dengan keluarga, rakan dan orang ramai)

3. Amalan EMOSI (berfikiran positif, bersikap optimis, melahirkan rasa syukur)

4. Amalan KOGNITIF (buat word puzzle)

5. Amalan NUTRISI (menjaga pemakanan harian, pengambilan SUPPLEMEN)

SUPPLEMEN SHAKLEE UNTUK KESIHATAN OTAK

(Dicadangkan oleh Pakar Nutrisi Shaklee, Puan Sarah)

1. Vivix
- Mengandungi 4 BAHAN UTAMA yang memang penting untuk kesihatan MENYELURUH, baik otak mahupun organ dalaman serta tubuh badan yang lain.
- ANTI OKSIDAN yang TINGGI. Boleh membantu mencegah pertumbuhan plak dalam otak
- Mengekalkan pertumbuhan NEURON.

2. Lecithin
- Merupakan LEMAK SIHAT dan sumber utama KOLINA.
- Membantu MEMECAHKAN LEMAK kerana otak merupakan ORGAN PALING GEMUK iaitu punyai 60% lemak!
- Boleh di consume sehingga 6-12 biji sehari sejajar dengan usia consumer.

3. Omega
- Minyak ikan yang terkandung dalam Omega BANTU SIHATKAN NEURON.
- Otak kita perlukan Omega 3 dan DHA untuk terus berkembang dengan SIHAT.
- Mengurangkan radang. Otak juga punya radang.
- Anti penuaan. Bukan sahaja tubuh badan malah organ seperti otak juga.

4. Performance Drink
- Punyai NATRIUM dan KALSIUM.
- Sebagai elektrolit. Kenapa? Kerana otak kita punya cas. Dengan adanya elektrolit, otak mampu mengecas ion-ion.

5. B Complex
- Membantu digest gula dalam badan untuk DIGUNA oleh otak kita.
- Menghasilkan NEUROTRANSMITTER.
- Gula ---> tenaga
- Membantu elakkan STRESS.
- Mencegah kecacatan TIUB NEURAL



Hubungi kami untuk kami bantu anda membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia 

October 05, 2016

Testimoni Set Hamil Shaklee: Migrain Hilang Seperti Miracle

"Ketika hamil arwah anak ke-3 pada awal 2012, saya mengalami Pre-Eclampsia dan Hypertension Stage 3 (bacaan Systolic mm Hg sehingga 240+). Perlu makan berjenis-jenis ubat. Antara yang saya ingat ialah Atenolol & Propranolol untuk kurangkan tekanan Darah Tinggi & diletakkan di bilik berasingan, bilik Hypertension.

Lepas bersalin, saya mula migrain. Migrain teruk, hantukkan kepala, tarik rambut sendiri kononnya nak kurangkan sakit. Saya rasa itu effect dari ubatan waktu pregnant cause sebelum ni saya tak pernah migrain sampai berdenyut-denyut satu kepala. Kerja terganggu, menangis tahan sakit.

Awalnya tak nak ambil pain killer kerana bimbang ada effect jangka panjang. At last terpaksa ambil cause tak tahan sangat sakitnya. Hanya Allah swt yang tahu.

MIGRAIN HILANG SELEPAS AMALKAN SET HAMIL SHAKLEE


Sehinggalah saya cuba Shaklee ketika pregnant anak ke-5 akhir 2013 (masa anak ke 4 belum kenal Shaklee). Saya amalkan Set Hamil Shaklee: ESP, B Complex, Ostematrix, Vita C, Omega Guard.
Lepas consume dalam 3 bulan baru saya perasan migrain dah lama tak menyerang. Sakit kepala yang teramat tu dah hilang. Hilang terus! Macam miracle je. (Now dah 10 bulan tak migrain. Alhamdulillah)

SET HAMIL SHAKLEE MULTIFUNGSI


Bila fikir balik, ohhhh rupanya set yang saya ambil tu juga Set Migrain iaitu B Complex dan Ostematrix. Set ni bukan untuk hamil je, multifunction tau. Alhamdulillah lega sangat bila sendiri dapat merasa perubahan positif. Mudah-mudahan dijauhkan dari Migrain sampai bila-bila Aamin.

Berpantang pun masih ambil set sama..penjimatan di situ..bagus kan Shaklee?"

Set Hamil Shaklee OPTIMUM


Apakah yang terkandung di dalam Set Hamil Shaklee dan berapakah pelaburan yang diperlukan? Klik sini.

Mahu baca feedback lain tentang Set Hamil Shaklee? Klik sini.


Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

October 04, 2016

Pengalaman Mengamalkan Omega Guard Ketika Hamil dan Menyusu

Masa pregnantkan Ziyad, Nad ambil 1 biji Omega Guard sehari (333 mg Omega-3). Masa tu kat Miri. Gynea dah tahu dan takde masalah Nad amalkan supplements Shaklee 100% 😊

Masa pregnantkan Ziyani pulak, di Bangi. Gynea pun sedia maklum dan tiada masalah Nad amalkan supplements Shaklee 100%. Then Nad tanya Gynae, berapa banyak Nad perlu ambil Omega-3 setiap hari? Dia tanya Nad makan ikan setiap hari? Nad jawab tak. Nad kurang minat ikan 🙊 So dia suruh Nad ambil 1000mg Omega-3 everyday. Equals to 3 biji Omega Guard. So Nad follow.

Ziyani ketika berusia 2 bulan. Ummi mengamalkan 3 biji Omega Guard ketika hamil Ziyani

Perkembangan mata dan otak Ziyani baik. Mata 'terang lagi bersuluh' 🙈 Fine motor skills dia bagus untuk usia dia. Alhamdulillah.

Ummi teruskan ambil Omega Guard selepas bersalin untuk make sure Ummi selim semula. Omega Guard bertugas dengan baik memecah lemaks Ummi :)

Ummi ambil Omega Guard bersama Lecithin juga untuk kesan lebih 'padu'. Berat badan turun ke berat asal. Berat susah nak naik kalau consistent amalkan Omega Guard dan Lecithin. Boleh turunkan kolesterol dan buatkan pemikiran Ummi lebih fokus :)


Kalau korang nak cuba, bolehlah cuba Omega Guard bulan ni sementara harga tengah jimat berganda ni 👍



Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

October 03, 2016

PROMO Shaklee Oktober 2016

Promo Shaklee Oktoboer 2016: Omega Guard


Promo Shaklee bulan ni ialah Omega Guard! 🎉🎉🎉

PENGALAMAN NAD MENGAMALKAN OMEGA GUARD


Nad mula amalkan Omega Guard secara konsisten semasa pregnant Ziyad (anak kedua) pada tahun 2013 untuk perkembangan otak dan mata baby.

Then dalam pantang Nad continue consume Omega Guard bersama Lecithin untuk bantu turunkan berat badan (bersalin secara pembedahan), di samping bagus untuk perkembangan minda Ziyad.

Masa dalam pantang tu, Ziyad kadang-kadang berkahak. Then Nad perasan bila amalkan Omega Guard ni, kahak Ziyad senang keluar bila dia muak susu. Bila dah besar sikit baru bunyi kahak tu hilang.

Then tahun 2014 Ummi Nad dijangkiti TB. Ummi Nad makan ubat dan juga amalkan supplement Shaklee.

Salah satu supplement yang sangat membantu ialah Omega Guard. Nurse pun recommend teruskan Omega Guard. Alhamdulillah Ummi pun dah sihat sepenuhnya :)

Omega-3 memang bagus untuk respiratory health (kesihatan sistem pernafasan).

Sekarang ni dah anak 3 ni, kalau tinggal Omega Guard, berat cam senang nak naik kalau tak jaga makan. Tapi kalau konsisten amalkan, sama ada berat sama atau turun 😍😍😍 Combo dengan Lecithin, memang my best friend untuk weight management kategori ibu menyusu. Hehe.

Kalau korang nak cuba, bolehlah cuba Omega Guard bulan ni sementara harga tengah jimat berganda ni 👍



Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...