July 24, 2017

Testimoni Vivix : Fibroid

Assalamualaikum kepada semua pembaca,

Hari ini, Nad nak kongsikan 2 testimoni pelangan yang berpuashati setelah mencuba Vivix Shaklee. Malam tadi, ada new customer yang ingin mencuba vivix sebagai ikhtiar untuk mengecutkan fibroid beliau. Kalau tidak berjaya, doctor sarankan beliau untuk melakukan pembedahan agar ia dapat dibuang dengan segera.

Nad kongsikan beberapa koleksi testimoni customer yang mengambil vivix sebagai supplement dan alhamdulillah, dengan ikhtiar dan kuasa Allah, fibroid mereka mula menegcut.

Testimoni 1

Testimoni 2

Testimoni 3

July 23, 2017

7 Tanda Gejala Kekurangan Kalsium


Kalsium adalah salah satu nutrisi yang paling penting dalam tubuh kita. Sekitar 99% kalsium disimpan dalam tulang dan gigi, sedangkan sebahagian daripadanya hadir dalam darah, otot dan jaringan lain. Tubuh badan kita menggunakan mineral untuk melaksanakan banyak fungsi penting, termasuk menghantar signal melalui sistem saraf.

Kekurangan kalsium adalah masalah kesihatan umum di seluruh dunia, terutama di kalangan wanita tua dan wanita menopause. Selain itu, kekurangan kalsium pada anak-anak juga dapat mempengaruhi pertumbuhan mereka.

7 Tanda Gejala Kekurangan Kalsium

Banyak faktor yang meyebabkan tubuh badan kita kekurangan kalsium. Paling banyak berlaku ialah kekurangan kalsium yang mencukupi dalam pengambilan makanan seharian, akibat faktor umur, kadar vitamin D yang rendah dan perubahan hormon dalam tubuh badan.

Ramai diantara kita yang mengabaikan simptom2 kekurangan kalsium, sehingga ia menjadi masalah besar. Walhal tanda-tanda awal ini lah yang dapat meyelamatkan kita dari komplikasi yang lebih besar pada masa akan datang

Bagi mengurangkan risiko kekurangan kalsium, kita seharusnya tahu berapa jumlah saranan pengambilan kalsium dalam diet seharian. Jika perlu, kita boleh dapatkan dari suplemen kalsium seperti Ostematrix Shaklee atau berjumpa dengan doctor bagi mendapatkan nasihat selanjutnya,

Berikut adalah beberapa tanda-tanda yang menunjukan bahawa anda kekurangan kalsium.

1. Kekejangan Otot

Salah satu gejala yang paling umum ialah kekejangan otot. Ia berlaku apabila sel-sel saraf menjadi lebih sensitif, menyebabkan otot kejang secara mendadak.

2. Tulang yang lemah (Osteoporosis)

Kalsium yang mencukupi dalam tubuh badan dapat meningkatkan kesihatan tulang anda. Ini disebabkan kalsium merupakan mineral yang penting untuk membina tulang yang kuat.
Apabila kandungan kalsium yang rendah, tulang cenderung untuk menjadi lemah, yang meningkatkan risiko osteoporosis dan tulang mudah patah.

Dalam jangka masa panjang, tulang yang lemah ini juga boleh memberi kesan kepada kekuatan tubuh badan secara keseluruhan. Ini antara punca kenapa ibu bapa seharusnya mengalakkan anak-anak mereka makan makanan yang kaya dengan kalsium, terutama semasa anak hendak membersar. Jika kita tidak mengambil kalsium secukupnya, tubuh kita akan mula mengambil kalsium dari tulang bagi memastikan sel berfungsi secara normal.

3. Gigi kurang sihat



Kalsium juga adalah salah satu unsur penting kepada gigi, maka kekurangannya boleh menyebabkan pembentukan gigi terbantuk dan juga gigi anak-anak rapuh atau patah.

Satu kajian pada tahun 2001 yang diterbitkan dalam American Journal of Medicine menyatakan bahawa kalsium dan vitamin D adalah baik bagi membantu mengurangkan kehilangan gigi pada orang tua juga.

4. Sistem imun badan lemah

Selain vitamin dan mineral yang lain, kalsium juga penting bagi menjaga sistem imun tubuh badan dengan membantu sistem imun dari terkena jangkitan kuman.

5. Sukar menurunkan berat badan

Pengambilan kalsium yang mencukupi juga penting untuk memiliki berat badan yang ideal. Kajian mendapati bahawa kebanyakan orang obesiti tidak mengambil pengambilan harian kalsium yang disyorkan. 

6. Peningkatan gejala PMS

Premenstrual syndrome (PMS) adalah masalah umum yang dihadapi oleh wanita. Kalsium membantu mengurangkan tahap kronik PMS. Bahkan ia juga membantu mengurangkan kekejangan dan gejala lain yang berkaitan kerana peranannya dalam detoksifikasi estrogen.

7. Masalah kurang tidur

Ada sesetengah daripada kita yang mengalami masalah tidur sepanjang malam, gejala ini mempunyai kesan langsung pada produktiviti kerja. Kekurangan tidur secara tidak teratur bukanlah petanda baik. Ada dapat beberapa kemungkinan seperti kekurangan kalsium.


MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

July 22, 2017

Testimoni Ostematrix : Lengan tak lenguh


"Tangan dan bahu mak kiri & kanan tak lengoh dah. Bagus sungguh shaklee ni..
Lega la.. Alhamdulillah! Makan 2 biji jer pun!" Kata mak customer ini.

Syukur sangat rasanya bila mak sendiri dah makin sihat. Anak pun turut happy juga. Ostematrix ini sungguh berkesan. 

Alhamdulillah 

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

July 21, 2017

Testimoni Ostematrix : Insomnia


"Pengalaman saya sebagai orang Insomia. Saya dulu memang insomnia yang kronik. Mata susah nak lelap. Kalo tidur pun terjaga2. Tak lena

Sejak ambil Oste, mata senang lelap dan tidur dengan best. Bagusnya Oste ni, dia ada calcium/magnesium. gabungan keduanya selain bagus untuk pelihara sistem cardiovascular, ia memberikan tidur yang lena.

Bagi mereka yang ada masalah tidur atau susah nak tidur, ambil 4 biji oste sebelum tidur. Insyaallah, ia membantu anda tidur lena dan bangun esok pagi badan tak rasa sakit atau lenguh2"

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Stok Ostematrix Sudah Mai

Alhamdulillah 

Ostematrix yang ditunggu-tunggu telah tiba. 

Jemput datang! Call / Whatsapp 011-20200300 (Hotline) sebelum bertandang di kedai kami 

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


July 19, 2017

13 Fakta Menarik Tentang Lecithin

13 Fakta Menarik tentang LECITHIN?


1. Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol, triglycerides dan lemak- lemak yg lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras.

2. Kenapa org yang nak kurus suke lecitin? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak), membuatkan lemak terapung dalam darah dan tidak melekat pada salur darah. Tahukah anda..Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman.


3. Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 badan. Tanpa lecitin yg mencukupi membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan.

4. Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.

5. Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecithin.
6. Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria. Disamping itu, struktur lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.

7. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau penyakit Alzheimer

8. Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.

9. Lecitin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru-paru kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema.

10. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint (sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang dan the sistem penghadaman.
11. Lecithin adalah zat utk kecantikan. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.

13. Lecithin soya merupakan sumber terbaik lecithin yang Cholesterol-Free. Lecithin shaklee berasaskan soya.

Wow, banyakkan fakta hebat berkaitan Lecithin!
Tunggu apa lagi tu? Cepat hubungi Nad. 

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

July 18, 2017

Testimoni Herbal Blend : Puan Anna


Puan Anna Danisha berkongsi pengalaman beliau menggunakan herbal blend pada baby beliau, Iskandar

" Semalam Iskandar tidur rumah nenek. Memang setiap kali kalau Iskandar tidur rumah nenek, kadang bila bangun pagi mesti ada kesan merah kena gigit nyamuk. Tengok gambar ketiga Iskandar masa kena gigit nyamuk dan semut.

Kesian sangat. Even kadang sebelum nak tidur, Anna dah bersihkan tempat tidur dia, tapi nanti bangun pagi tetap ada. So Anna cuba Cream Herbal Blend Shaklee. Alhamdulillah kalai ada yang Anna tak perasan Iskanda kena gigit, Anna sapu Cream ni, 2 3 hari dah baik.

Tapi sekarang Anna bangun pagi jer, lepas mandikan Iskandar mmg Anna tengok ada kena gigit nyamuk tak, kalai ada, Anna letak Creamm, nanti terus kurang. Tak raya lah kalau tak kena gigit. Baru rasa balik kampung walaupun rumah Mama dengan Nenek dekat aje."

012 229 5680
Nadiah Suhaidi
Your Certified Shaklee Product Trainer :)
COD Shaklee di Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

July 17, 2017

Testimoni ESP untuk Gastrik oleh Puan Sakinah

Derita 8 tahun Gastrik Akhirnya Berakhir dengan ESP

"Saya ada Gastrik yang agak kritikal since 2006. Ini semua puncanya dari silap saya jugak.

Saya selalu makan masam-masam sebab nak diet (selama 3thn) sehingga pedih perut. Pada anggapan akal pendek saya, makanan berasid tinggi ni akan memecahkan lemak. Itu semua tindakan yang kurang sihat. Dan akhirnya, saya disahkan doktor ada gastrik.

Setiap bulan saya wajib ke klinik untuk emergency. Normal, 2 kali sebulan. Semata-mata nak ambil MC dan tak tahan sangat-sangat. Jika banyak tekanan.. akan lagi kerap kena gastrik.

Sampai saya tak tahu nak buat cam mana. Saya dah give up, makan itu tak kena. Makan ini, tak kena. 8 tahun saya menanggung sakit Gastrik sebab kesilapan diri sendiri.

Sehinggalah saya start ambil Slimming Set termasuk ESP pada tahun 2014.

Alhamdulillah, saya mula fall in Love dengan ESP sebab saya tak perlu pening-pening dan tertekan lagi. Boleh blend dengan buah, campur dengan oat dan minum cam tu je.
Yang pasti, ia serasi dengan perut saya nie. Boleh tambah Ostematrix, Alfalfa dengan Peppermint Ginger.

Alhamdulillah. Dah masuk tahun kedua saya still setia dengan ESP. Kebetulan saya memang suka minum soya.

Reward untuk diri sebab ESP bukan bantu Gastrik saya sahaja, tapi ia turut atasi masalah jeragat dan kesihatan kulit muka saya yang sensitive.

Gastrik yang tak dirawat boleh memudaratkan lagi, jika dibiarkan" - Puan Sakinah



MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

July 14, 2017

7 Fakta Menarik Mengenai ESP


Assalamualaikum semua, hari ni Nad nak share 7 fakta menarik mengenai ESP. Mungkin ramai yang tak tahu bagaimana ia di proses dan juga khasiat2nya. Rata2, customer yang menggunakannya memberi feedback yang positif. 

Fakta 1 : Setiap hidangan ESP mengandungi 14gram protein, 8 gram karbohidrat, 500mg kalsium.

Fakta 2 : ESP mengandungi 9 jenis asid amino yang penting untuk fungsi badan.

Fakta 3 : ESP dihasilkan dari protein soyan yang tinggi kualiti bagi membantu membekalkan tenaga, kecergasan dan stamina.

Fakta 4 : 1 Canister ESP (850gram) dihasilkan dari 30kg kacang soya

Fajta 5 : ESP diproses menggunakan air, bukannya alkohol bagi memelihara kandungan isoflavone

Fakta 6 : ESP dihasilkan dari kacang soya Non GMO

Fakta 7 : ESP diproses pada kadar suhu renda bagi menjaga kualiti protein kacang soya

July 13, 2017

Oprah Loves Shaklee

Hari ni Nad nak share sedutan video yang diambil daripada rancangan Oprah Winfrey Show mengisahkan mengapa Roger Barnett iaitu Chairman & CEO, Shaklee Corporation mengambil keputusan untuk membeli Shaklee daripada Yamanouchi pada tahun 2004.

Siapa Oprah ni? Nad share skit info beliau.

  • Oprah Winfrey (dilahirkan di Orpah Gail Winfrey, 29 Januari 1954)
  • Seorang Multi-millionaire yang dermawan
  • Terkenal di media sosial Amerika, Host Show, Pelakon, dan Producer Rancangan. 
  • Beliau paling terkenal dengan rancangan ceramahnya The Oprah Winfrey Show, yang merupakan program televisyen bertaraf tertinggi dalam sejarahnya
  • Oprah Show telah berlangsung dari tahun 1986 hingga 2011 di Chicago, Illinois

Antara reason kukuh kenapa Roger Barnett beli Shaklee apabila anak beliau mengalami masalah kesihatan dan ada yang mensyorkan beliau untuk mencuba produk Shaklee.

Jom kita saksikan video ini……..




*Video ini adalah sekadar pengkongsian sahaja dengan pembaca-pembaca blog ini

012 229 5680 
Nadiah Suhaidi 
Your Certified Shaklee Product Trainer :) 
COD Shaklee di Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia

July 12, 2017

PROMO Shaklee Julai 2017

Buat pembaca blog Nad, Shaklee memang suka buat promo shaklee setiap bulan. 

Bulan Julai ni, Shaklee buat promosi lebih kepada Purchase with Purchase (PWP). Nad kongsikan 4 Poster Shaklee dengan detailnya ada di poster.

Nak order? Boleh saja contact Nad :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia






Product Info: Lecithin




Lecithin adalah bahan waxy yang terdapat dalam semua sel-sel tubuh dan dalam pelbagai makanan.

Ia terdiri daripada dua vitamin B:
- Phosphatidyl choline dan phospatidyl inositol, dan
- asid amino methionine.

Lecithin adalah sangat penting untuk badan:
- 30% terdiri untuk otak, dan
- 70% daripada lemak hati terdiri daripada lecithin.




Fungsi Lecithin 

1. Membantu pengangkutan lemak di seluruh badan dan, dengan kolesterol, menghasilkan hempedu. 
2. Ia juga mempunyai kemampuan mengemulsikan yang luar biasa. 
3. Membantu untuk mengurangkan batu karang kecil
4. Mengurangkan saiz zarah lemak dalam darah
5. Mengurangkan paras kolesterol yang lebih rendah
6. Mencegah arthrosclerosis

Lecithin dianggap sebagai 'makanan otak' kerana kolin bahannya ditukar ke otak kepada neurotransmitter, meningkatkan fungsi mental dan ingatan. Tambahan lecithin boleh berguna kepada orang yang terlibat dalam kerja mental.

Amtara sumber semula jadi lecithin semulajadi adalah:
- Minyak sayur-sayuran segar yang tidak ditapis
- kuning telur
- kacang
- benih dan kacang soya


Dalam industri makanan, lecithin soya digunakan secara meluas sebagai pengemulsi yang tidak ternilai (E322) dalam makanan seperti coklat, coklat, ais krim dan pencuci mulut. Lecithin mengurangkan ketegangan permukaan air dalam makanan ini, membolehkan minyak dan lemak bergabung dengan air. Dalam marjerin, ia menghalang kebocoran air dan dalam roti ia digunakan untuk meningkatkan jumlah roti, melembutkan kerak dan memanjangkan jangka hayat.

SHAKLEE PRODUCT: Lecithin

Info Link: http://www.shaklee.com.my/products/healthy-nutrition/Lecithin
Testimonials Link: http://www.sihatcomelceria.com/search/label/Lecithin


Untuk Info dan Order:

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

July 11, 2017

Product Info: OmegaGuard™

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.





The Shaklee Difference

Concentrated fish oil

OmegaGuard ™ menyediakan spektrum penuh 7 asid lemak penting Omega-3 tulen, secara semula jadi yang hanya dijumpai dalam ikan laut dalam. Setiap hidangan mengandungi 999mg Omega-3 (546mg EPA yang memberi manfaat kepada kesihatan anda dan DHA 360mg yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal).

Triple Molecular Distillation

Untuk memastikan ketulenan dan kualiti minyak ikan dalam OmegaGuard ™, ia menjalani proses penyulingan Triple Molekul moden yang menumpukan asid lemak Omega-3 yang bermanfaat sambil mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri, plumbum, kadmium arsenik, dioksin, PBC dan bahan pencemar lain. Proses ini dapat meminimumkan bau hanyir ikan tersebut.

Friends of Sea

Disahkan oleh Friend of the Sea® dengan membantu memastikan hanya minyak ikan berkualiti tinggi sahaja dihasilkan untuk produk Shaklee tanpa merosakkan alam sekitar
Apa lagi yang anda mahukan dari supplement yang berkualiti? Semuanya ada pada supplements Shaklee :)

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Kod Produk 10236 (90 kapsul)

Berminat?
MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

8.5 Juta Rakyat Malaysia Gemuk


Obesiti merupakan masalah kesihatan yang kini menjadi ancaman terbesar kepada rakyat Malaysia dengan seorang daripada tiga penduduk mengalami masalah itu atau mempunyai berat badan berlebihan berikutan terlebih makan.

Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr. S. Subramaniam (gambar) yang bimbang dengan perkembangan itu memberitahu, setakat ini, 8.5 juta rakyat Malaysia mengalami masalah berat badan berlebihan dengan 4.4 juta orang obes.

Masalah ini berlaku kerana pengambilan makanan berlebihan yang diburukkan lagi dengan kecenderungan kepada makanan manis. 

Bilangan rakyat Malaysia gemuk dijangka terus meningkat jika tiada inisiatif dilakukan masyarakat untuk mengurangkan berat badan dengan mengamalkan gaya hidup sihat.

Statistik menunjukkan masalah berat badan berlebihan di kalangan rakyat Malaysia telah mencecah 29.4 peratus dan obesiti pula sebanyak 15.1 peratusMasalah ini telah menjadi ancaman terbesar kepada kesihatan masyarakat. Bayangkan ketika ini seorang daripada tiga penduduk negara ini obes atau mempunyai berat badan berlebihan.

Menurut Subramaniam, kerajaan amat komited untuk membudayakan amalan bersukan dan melakukan aktiviti fizikal sebagai rutin harian di kalangan rakyat kerana kajian menunjukkan purata setiap individu melakukan aktiviti senaman selama 20 minit sehari.

Mengulas mengenai Kempen Nak Sihat Sempena Gegar 10,000 Langkah Merdeka, Subramaniam berkata, seramai 70,000 orang yang majoritinya belia mengambil bahagian dalam kempen berkenaan yang dilancarkan serentak di seluruh negara.

Kempen yang diadakan untuk tahun keempat itu katanya, memfokuskan kepada peningkatan kesedaran golongan belia terhadap kepentingan melakukan senaman sebagai amalan hidup seharian.

Cara hidup orang muda sudah berbeza kerana mereka berada dalam dunia teknologi maklumat dan komunikasi (ICT). Mereka kurang melakukan aktiviti fizikal kerana sudah ketagih dengan permainan dan penggunaan media sosial dari pagi hingga malam

ICT sudah menjadi budaya golongan belia sekarang. Sememangnya diakui ICT meningkatkan komunikasi sosial, namun keperluan kehidupan yang aktif tidak boleh diketepikan.

Kerajaan terpaksa memainkan peranan dalam memastikan golongan muda sentiasa mengamalkan kehidupan sihat dengan memperbanyakkan kemudahan beriadah di kawasan perumahan antaranya kempen berjalan 10,000 langkah sehari merupakan aktiviti intensiti rendah dan sesuai semua peringkat umur.

Menurut kajian, apabila kita berjalan 10,000 langkah bersamaan tujuh kilometer sehari mampu membakar 385 kalori. Ia adalah salah satu senaman ringkas tapi ramai orang amik ringan.

Berminat nak tahu lebih lanjut tentang product Shaklee yang membantu menguruskan badan? Klik di sini

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

July 09, 2017

4 Bahan Utama Vivix


Vivix adalah salah satu produk Shaklee yang sangat exclusive disamping harganya dalam kategori barang premium gitu. Alhamdulillah, dengan izin Allah, Vivix telah membantu ramai insan yang sangat memerlukan dalam memperbaiki taraf kesihatan mereka. Banyak testimoni yang dikongsikan oleh pengamalnya. Kajian saintifik mengenainya juga dibuat oleh 3rd party selain dari pihak Shaklee sendiri.

Nad nak amik masa anda sedikit untuk kongsikan cerita mengenai bahan-bahan yang terkandung di dalam Vivix. Terdapat 4 bahan utama yang membuatkan Vivix begitu istimewa. 

4 bahan utama di dalam Vivix Shaklee adalah :-



1. Purple Carrot merupakan sumber terbaik Vitamin A dan mengandungi phytochemical. Purple carrot ni juga mengandungi anthocyanins iaitu antioksidan yang sangat mustajab. Anthocyanins ni bertindak sebagai anti-radang, anti-mikrob dan anti-carcinogen yang membantu mengurangkan risiko penyakit jantung serta penyakit-penyakit kronik yang lain. Asid klorogenik yang ada dalam purple carrot ni bertanggungjawab mengurangkan paras gula dalam darah.






2. Nama saintifik bagi Elderberry ini ialah Sumbucus Nigra. Buah ni banyak tumbuh di kawasan Eropah, Amerika Utara, Asia dan Benua Inggeris. Elderberry ni sudah lama digunakan dikalangan pengamal perubatan tradisional. Kandungan Vitamin C yang tinggi di dalamnya membuatkan jus elderberry sangat bermanfaat dalam mengubati penyakit yang disebabkan oleh jangkita (infection) daripada virus dan bakteria. Selain itu juga, manfaat daripada jus elderberry ni ialah kemampuan untuk mencegah dan mengubati kanser, mampu meningkatkan sistem imunisasi tubuh badan manusia, berupaya menurunkan kadar kolesterol untuk mencegah penyakit jantung, membantu mengatasi dan merawat masalah diabetes dan meningkatkan kesihatan jantung serta ginjal.


3. Anggur Muscadine atau dalam melayunya dipanggil Anggur Muskat, adalah anggur liar yang sangat istimewa kerana kandungan anggur muskat dan bijinya adalah satu daripada sumber terbaik antioksida dan mempunyai ciri-ciri anti-radang. Jika nak dibandingkan dengan anggur jenis lain, anggur muskat ni mempunyai 40 kali ganda lebih polifenol yang terbukti berfaedah untuk kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah dan membantu melambatkan proses penuaan. Anggur Muskat ni juga mempunyai ciri-ciri untuk menghentikan bahan kimia yang menjadi penyebab kanser dan juga sebagai anti-virus serta anti-bakteria.


4. Japanese Knotweed dikenali dengan nama saintifiknya Polygonum Cuspidatum, adalah tumbuhan berasal dari asia. Ia juga ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed Jepun ni adalah sumber komersial Resveratrol. Ia sering digunakan kerana manfaatnya untuk melambatkan proses penuaan, merendahkan paras kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet serta membantu dalam proses mengurangkan berat badan.


Keempat-empat bahan semulajadi ini sangat bermanfaat dan telah digunakan oleh banyak pengamal perubatan di negara lain dalam membantu memberikan taraf kesihatan yang lebih baik. 

Semoga info yang Nad share ini dapat memberi manfaat kepada para pembaca :)

Nak tahu harga Vivix? Klik di sini.

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

July 07, 2017

7 Tips Elak Makan Berlebihan Masa Open House

Alhamdulillah, sudah masuk minggu ke 2 Syawal. Rasanya ramai lagi kawan2 Nad dapat jemputan raya especially hujung minggu ni. Kebiasaannya, kita akan "terlajak" makan masa time raya2 gini.

Jadi, Nad nak kongsikan tips yang dari Kevin Zahri bagaiamana kita dapat mengawal pemakanan kita bila hadir ke Open House. Takkan tak jamah langsung kan? Mesti nak rasa makanan yang dihidang, cuma kena berpada-pada sikit.


7 Tips Elak Makan Berlebihan di Rumah Terbuka

7 Tips Elak Makan Berlebihan di Rumah Terbuka

1. Jangan tak beraya!
Pergi beraya cuma jangan berlebihan.

2. Start Balanced
Cari makanan serat & berprotein seperti ayam

3. Plan Ahead 1
Jika ada 4 jemputan, makan hanya 1 menu sahaja untuk 1 rumah

4. Plan Ahead 2
Atau survey dulu makanan mana yang sesuai. Yang kurang berminyak dan kolestrol.

5. 20 Minit rule
Makan dengan perlahan. Ambil masa 20 minit supaya makanan dihadam dengan betul.

6. Sunnah Nabi
Berhenti sebelum kenyang. Minum air selepas 20 minit.

7. Kurang Kalori Air
Makanan rendang, lemang, ketupat, lontong menjadi menu utama. Jadi kurangkan minum air manis. Minum air masak sebaiknya.


MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...