September 24, 2018

7 Sebab Memilih YOUTH Skincare Shaklee

Mengapa agaknya YOUTH Skincare Shaklee menjadi fenomena?

Sewaktu dilancarkan di US sekitar September 2017, stok terus habis pada hari yang sama! Di Malaysia pula, ia dilancarkan kepada umum pada Mac 2018 lalu. Dalam masa beberapa hari sahaja stok habis! Restock lagi habis. Restock lagi habis!

Alhamdulillah sekarang Shaklee dah restock semula dan masih ada stok untuk anda grab :)

Rangkaian produk YOUTH Skincare dari Shaklee

7 Sebab Memilih YOUTH Skincare Shaklee


1. Berasaskan Tumbuhan Premium

  • Anggur Muscadine
  • Lotus Japonicus
  • Ekstrak Apple Stem Cell
  • Ekstrak Buah Schisandra Chinensis
  • Vital Repair+® Complex

Baca fungsi setiap bahan di dalam YOUTH ini di sini.


2. 10 Tahun Lebih Muda Berdasarkan Indeks Usia Kulit


Indeks Usia Kulit dihasilkan secara klinikal oleh para Pakar Kulit bertaraf antarabangsa. Indeks Usia Kulit memberikan cara berasaskan fakta dan bukti klinikal untuk membuktikan kesan YOUTH terhadap penampilan dan usia kulit. Keputusannya adalah luar biasa!
  • Kedutan
  • Saiz pori
  • Tona kulit
  • Keanjalan
  • Tekstur kulit
  • Hiperpigmentasi
  • Keserian
  • Kekenduran

Berdasarkan Indeks Usia Kulit:
  • 100% pengguna YOUTH mempunyai kulit yang kelihatan lebih muda, dengan penambahbaikan hanya dalam 7 hari. 
  • 2 daripada 3 pengguna mempunyai perubahan kulit sedekad lebih muda dengan penggunaan yang berterusan.

Keberkesanan YOUTH Skincare

3. Bebas Dari 1,500 Bahan Berbahaya

Untuk menghasilkan produk yang berkesan, kita tidak perlu menggunakan bahan berbahaya. Semua produk Shaklee direka dan dihasilkan tanpa bahan kimia yang berbahaya dan tiada bahan-bahan yang mungkin dipersoalkan seperti produk-produk lain.

SENARAI 1,500 BAHAN YANG TIDAK DIGUNAKAN DALAM FORMULASI YOUTH ADALAH TERLALU PANJANG UNTUK DISENARAIKAN. INILAH SEBAHAGIAN DARIPADANYA:

Lauril Sulfat/Laureth Sulfat, Pewangi Sintetik, Paraben, Pengawet Formaldehid, Resorsinol, Minyak Mineral/Paraffin/Petrolatum, Biji mikro (Plastik Mikro), EDTA, Ethanolamines (MEA/DEA/TEA), Benzofenon, Phthalates, Cyclosilicone, Sebatian ammonium kuartener, Quaternium-15, Hydroquinone, Pewarna Sintetik, Bahan-bahan dari haiwan, Lanolin, Propylene glycol, Logam Berat, Merkuri, Perak & Garam, Garam Barium, Pelarut, Toluene, Bahan Dorong Chlorofluorocarbon, Sebatian berfluorin, Tar Arang, Talkum, Gandum (Gluten)

• 100% vegan.
• Bahan semulajadi.
• Bebas kekejaman.


4. Mempunyai 8 Patent dan 8 tahun R&D

YOUTH ialah sebuah revolusi. Dengan 8 patent, setiap produk YOUTH diformulasi secara spesifik untuk menangani pelbagai faktor penuaan, sama ada ianya cara hidup kita, kerosakan persekitaran, atau penuaan semulajadi. Hanya ada di Shaklee!


5. Hipoalergenik dan Boleh Digunakan Pada Kulit Sensitif

Schisandra Chinensis yang ada di dalam YOUTH ini telah lama digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit.


6. Non-comedogenic 

YOUTH tidak menyumbatkan liang pori.


7. Diuji oleh Pakar

  • Diuji oleh Pakar Dermatologi (Pakar kulit)
  • Diuji oleh Pakar Oftalmologi (Pakar mata)


Baca juga: Penerangan Setiap Produk di Dalam YOUTH Skincare.

Baca juga: Koleksi testimoni YOUTH Skincare.




Berminat dengan YOUTH? Klik gambar di bawah untuk menghubungi kami:


Continue Reading

September 23, 2018

Penerangan Setiap Produk di Dalam YOUTH Skincare Dari Shaklee, Penjagaan Kulit Semulajadi dan Selamat

Rangkaian produk penjagaan kulit YOUTH dari Shaklee ini direka untuk bekerjasama bagi menghasilkan keputusan yang menakjubkan. Diformulasi dengan bahan-bahan aktif anti-penuaan dalam setiap produk rangkaian ini, YOUTH memberikan manfaat bersifat rawatan kepada kulit.

Janji Shaklee adalah, YOUTH bukan hanya meningkatkan kesihatan kulit secara dramatik, malah ianya 100% dijamin mampu mengubah Usia Kulit menjadi lebih muda. Sememangnya menakjubkan!

Terdapat 6 produk di dalam rangkaian YOUTH Skincare:


1. YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER

Shaklee YOUTH Skincare - Luminous Gel Oil Cleanser

Fungsi YOUTH Luminious Gel Oil Cleanser:
1. Menghaluskan kulit
2. Membersihkan kulit
3. Melindungi dan memperbaiki sel kulit
4. Mengeluarkan sel kulit mati
5. Melembapkan kulit

Apa yang menarik tentang YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser?
1. Design yang up-to-date: pusing sahaja penutup untuk membuka, penutup tak hilang!
2. Bau natural yang sedap dari Avocado Oil :)
3. Tidak mengandungi sabun - tidak mengeringkan kulit, kulit tak rasa tegang bila senyum, tapi kulit rasa smooth sangat!
4. pH seimbang

Bahan-bahan utama di dalam YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser:
1. Vital Repair+®
2. Ekstrak Anggur Muscadine
3. Ekstrak Alga Hijau (untuk exfoliate / scrub super lembut membuang sel kulit mati sambil melembapkan kulit, tidak menyakitkan kulit)
4. Avocado Oil
5. Ekstrak Yis

Cara penggunaan:
Digunakan sebagai langkah pertama di waktu
1. Pagi
2. Malam

2. YOUTH PERFECTING SKIN TONER

Shaklee YOUTH Skincare -Perfecting Skin Toner

Fungsi YOUTH Perfecting Skin Toner:
1. Double-cleansing -- buang sel kulit mati, keluarkan sisa makeup yang tak dapat keluar dari pembersihan pertama tadi, dan bahan pencemaran. Kita akan nampak kesan kotor pada kapas.
2. Menghidratkan kulit, kulit tidak nampak kusam, kulit jadi glowing
3. Membekalkan nutrisi untuk kulit

Apa yang menarik tentang YOUTH Perfecting Skin Toner?
1. Bau natural yang fresh :) 
2. Kulit tidak rasa tegang apabila senyum selepas pemakaian toner
3. Kulit rasa sejuk dan tenang selepas memakai toner

Bahan-bahan utama di dalam YOUTH Perfecting Skin Toner:
1. Vital Repair+®
2. Ekstrak Anggur Muscadine
3. Ekstrak Alga Hijau
4. Ekstrak Yis

Cara penggunaan:
Digunakan sebagai langkah kedua selepas YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser di waktu
1. Pagi
2. Malam

3. YOUTH ACTIVATING SERUM

Shaklee YOUTH Skincare - Activating Serum

Fungsi YOUTH Activating Serum:
1. Menggalakkan penghasilan kolagen dan pembaharuan pada peringkat sel
2. Membuatkan kulit menjadi lebih muda dan berseri

Apa yang menarik tentang YOUTH Activating Serum?
1. Design yang up-to-date: pusing untung membuka airless pump. Ini akan mengurangkan kebarangkalian serum teroksida, maka meningkatkan keberkesanan dan penggunaan. Tidak perlu korek-korek bekas kalau serum dah nak habis :)
2. Tersangat pekat -- 10 kali ganda bahan aktif untuk pembaharuan sel yang kritikal.

Bahan-bahan utama di dalam YOUTH Activating Serum:
1. YOUTH Complex
2. Apple Cell
3. Lotus Japonicus
4. Encapsulated Vitamin A Retinol

Cara penggunaan:
Digunakan sebagai langkah ketiga selepas YOUTH Perfecting Skin Toner di waktu
1. Pagi
2. Malam

4. YOUTH AGE DEFENSE MOISTURIZER

Shaklee YOUTH Skincare - Age Defense Moisturizer SPF 50

Fungsi YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50:
1. Melembapkan kulit
2. Menjadikan tona kulit lebih sekata
3. Menambahbaik penampilan kulit secara menyeluruh
4. Melindungi sel kulit (terutamanya sel kulit baru) dari sinaran matahari dan pencemaran


Apa yang menarik tentang YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50?
1. 2-in-1: Moisturizer + Sunblock. Mudah. Tidak perlu pakai pelembap + sunblock menggunakan 2 krim yang berbeza :)
2. Diformulasi khas untuk orang Asia dengan broad spectrum SPF 50 UVA/UVB
3. Tidak menyumbatkan pori (non-comedogenic)
4. Tidak perlu dibuang menggunakan oil-based makeup remover seperti sunblock lain kerana ianya tidak kalis air (meresap terus ke dalam kulit), menjadikan ianya mesra wuduk :)
5. Penutup yang sama seperti Cleanser, iaitu design yang up-to-date: pusing sahaja penutup untuk membuka, penutup tak hilang!

Bahan-bahan utama di dalam YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50:
1. SPF 50
2. Vital Repair+® Complex
3. Muscadine Grape Extract

Cara penggunaan:
Digunakan sebagai langkah keempat selepas YOUTH Activating Serum di waktu pagi and you are ready to go!

5. YOUTH RADIANCE C+E

Shaklee YOUTH Skincare - Radiance C+E

Fungsi YOUTH Radiance C+E:
1. Menegangkan kulit
2. Mencerahkan kulit
3. Mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan
4. Mengurangkan kehadiran tompok usia (age spots)
5. Melicinkan tekstur kulit
6. Memperbaiki tona kulit secara keseluruhan

Apa yang menarik tentang YOUTH Radiance C+E?
1. Kepekatan Vitamin C dan E yang lebih tinggi dari produk lain yang ada di pasaran iaitu 20%
2. Kapsul berwarna emas yang menarik dan mudah untuk dibawa ke mana-mana. Juga efektif kerana ia dapat mengelakkan krim di dalamnya mudah teroksida kerana tiada bahan pengawet digunakan (100% semulajadi!)
3. Kapsul ini juga berasaskan tumbuh-tumbuhan, vegan, 100% terbiodegradasi. Selamat untuk bumi kita :)

Bahan-bahan utama di dalam YOUTH Radiance C+E:
1. 20% Vitamin C dan E tulen
2. Ekstrak Raspberi

Cara penggunaan:
Digunakan sebagai langkah keempat selepas YOUTH Activating Serum di waktu malam.

6. YOUTH ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM

Shaklee YOUTH Skincare - Advanced Renewal Night Cream (Light)

Fungsi YOUTH Advanced Renewal Night Cream (Light):
1. Menggalakkan proses pembaharuan sel kulit sewaktu tidur
2. Membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.

Bahan-bahan utama di dalam YOUTH Advanced Renewal Night Cream (Light):
1. Vital Repair+® Complex
2. Schisandra Chinensis
3. Lotus Japonicus

Shaklee YOUTH Skincare - Advanced Renewal Night Cream (Rich)

Fungsi YOUTH Advanced Renewal Night Cream (Rich):
1. Menghidratkan kulit dengan mendalam
2. Melembutkan kulit
3. Recharge dan membantu sel kulit semasa tidur, membuatkan kulit kelihatan lebih muda, licin, dan cerah. Bangun tidur bagai Sleeping Beauty :)

Bahan-bahan utama di dalam YOUTH Advanced Renewal Night Cream (Rich):
1. Vital Repair+® Complex
2. Lotus Japonicus
3. Shea Butter
4. Minyak Jojoba

Cara penggunaan:
Digunakan sebagai step kelima selepas YOUTH Radiance C+E di waktu malam.

Baca juga: Ramuan di dalam YOUTH Skincare.

Baca juga: Koleksi testimoni YOUTH Skincare.

Baca juga: Keistimewaan YOUTH Skincare.



Berminat dengan YOUTH? Klik gambar di bawah untuk menghubungi kami:

Continue Reading

Cara Buka Botol Vivix

Sempena Karnival Malaysia Day semalam, kami pun nak rasmi juga botol baru vivix yang dibeli masa promosi bulan lepas.

Nad minta Encik Gajah buat demo skit Cara Buka Botol Vivix dari kotak dan cara makannya skali. Semua step ada dalam video dibawah


Selamat Menonton 



Berminat nak cuba vivix ni?

Boleh hubungi kami dengan klik gambar dibawah


Continue Reading

Cara Hubungi Kami


Khas buat pembaca blog kami, ada beberapa cara sebenarnya nak hubungi kami. Anda boleh call, whatsapp, telegram, instagram ataupun FB messenger kami.

Cara Hubungi Kami
Ini no handphone kami
Hubungi Kami dengan klik link dibawah :


Cara Hubungi Kami
Kami ada 3 akaun facebook
3 Akaun Facebook kami 
(klik link dibawah untuk view FB kami)


Cara Hubungi Kami
Kami ada 2 akaun Instagram
2 Akaun Instagram Kami (Klik dibawah untuk view IG kami)


Cara Hubungi Kami
Lokasi office kami
Malah, kami juga mempunyai office yang terletak di Seksyen 3, Bandar Baru Bangi
Kami mempunyai 2 orang staff yang bantu kami.

Wak Operasi Office Kami
Waktu Operasi office kami 
Isnin - Jumaat
Dari jam 9 pagi sehingga 6 petang

Sabtu
Dari 9 pagi sehingga 1 petang (separuh hari)

Ahad
Office kami tutup

Cara Hubungi Kami

Cara Hubungi Kami




Continue Reading

September 21, 2018

Karnival Malaysia Day

Karnival Malaysia Day
Karnival Malaysia Day
Berita baik buat semua pengguna Shaklee.

Esok, Shaklee akan mengadakan Karnival Malaysia Day di semua cawangan & HQ Shaklee bermula pada jam 10 pagi sehingga 7 malam.


Apa yang menarik?
Amir listkan dibawah antara item menarik yang boleh dibeli atau dimenangi

1. FREE Payung Youth yang exclusive ☂
Sign-up Gift
Dgn setiap pendaftaran FREE membership 200uv


2. LUCKY DRAW! 
Lucky Draw
Hadiah yang disediakan bagi setiap 1 lucky Dip dengan setiap 200UV
antaranya ialah 
Vivix
Youth
Vitamin C Sustained Release
Lecithin
Youth Exclusive Wrislet
Shaklee Salad Container


3. Beli 6 FREE 1 bagi Promosi VIVIX 🍇
4. Beli 2 Vivix dapat 5% off  🍇

1 Day Promotion

Poster penuh untuk Karnival Malaysia Day


Kalau anda berminat nak beli product Shaklee esok, boleh saja hubungi kami dengan klik link dibawah ini 

Continue Reading

September 20, 2018

3 Testimoni Ostematrix Terbaru

Alhamdulillah, Amir berjaya mengumpul beberapa Testimoni dari Customer dan juga downline yang telah merasai kesan positif OsteMatrix ini.

Kesan positif ini boleh dirasai seawal 1 hari sehingga 1 minggu bergantung pada badan seseorang itu. Yang penting ialah konsisten mengambilnya setiap malam sebelum tidur.


Testimoni 1 : Dapat tidur nyenyak selepas cuba OsteMatrix.

Puan H adalah sepupu kepada Amir yang tengah sarat mengandung. Beliau mengalami masalah kurang tidur kerana badan tidak selesa dan juga ada sembelit. 2 perkara ini adalah normal bagi ibu yang mengandung lagi-lagi bila dah nak bersalin, kerana bayi sudah membesar dan pergerakannya lebih kerap.

Puan H sendiri contact wife Amir, Nad untuk mencuba Shaklee bagi mengatasi masalah beliau. Wife suggest OsteMatrix kerana ia mudah ditelan.

Alhamdulillah, selepas follow up. Beliau sangat sukakan OsteMatrix ini kerana sudah dapat tidur nyenyak dan takda dah terjaga-jaga setiap malam. Part sembelit juga dah selesai. Tiada masalah nak membuang setiap pagi. Lega sangat rasanya

3 Testimoni Ostematrix Terbaru
Testimoni dapat tidur nyenyak dan tidak sembelit lagi

Testimoni 2 : Sakit Pinggang Dah Berkurang

Testimoni dibawah ini pula dari Customer kepada downline kami. Beliau ada masalah sakit pinggang kerana menyusu bayi. Lagi-lagi time kalau nak tidur, mesti menyusu sampai sejam gitu kalau bayi lelaki. So, si ibu akan rasa lenguh pinggang dan makin lama, makin sakit jadinya.

Tahukah anda bahawa bayi yang menyusu susu badan mengambil sedikit kalsium dari si ibu untuk tumbesaran mereka. Si ibu pula perlu ambil lebih sedikit kuantiti kalsium untuk "cover" semula kalsium yang sudah diberikan pada bayi.

Puan yang asalnya nak cuba jer OsteMatrix ni rasa seronok kerana sakit pinggang yang dialaminya dah makin berkurang. Lega rasanya. Beliau suka sangat dengan produk OsteMatrix ni. Alhamdulillah.
3 Testimoni Ostematrix Terbaru
Testimoni 2 : Sakit Pinggang dah berkurang


Testimoni 3 : Sakit Lutut, Kaki dan Pinggang dah kurang 

Customer ini pula kisahnya sudah makan OsteMatrix untuk botol ke 2. Alhamdulillah, kesan positif yang beliau dapat selepas makan OsteMatrix ialah sakit lutut, kaki dan pinggang dah kurang. Kalau tak, dulu mesti sakit sangat bila pijak lantai.

Beliau juga ada ambil herblax untuk bantu masalah pembuangan beliau. Sekarang ini, bangun tidur jer terus nak ke toilet. Proses membuang menjadi lancar.
3 Testimoni Ostematrix Terbaru
Testimoni Sakit Lutut, Kaki dan Pinggang dah Berkurang

Akhir skali, ada jadual keperluan Kalsium Harian yang Amir kongsikan untuk setiap peringkat umur sebagai rujukan.

Kepada yang sukar minum susu atau ada alergik terhadap susu, Shaklee ada keluarkan produk terbaik berasaskan kalsium bersama 6 nutrien penting lain untuk pertumbuhan dan pembentukan tulang kita.

Keperluan Kalsium Harian
Kalau ada yang berminat untuk mencuba produk OsteMatrix ini, boleh klik link di bawah untuk maklumat lanjut.

Continue Reading

Tanda dan Gejala Kekurangan Kalsium

Tanda dan Gejala Kekurangan Kalsium
Tanda dan Gejala Kekurangan Kalsium

Kalsium adalah mineral penting yang paling banyak diperlukan oleh manusia. Kalsium membantu pembentukan tulang dan gigi dan diperlukan untuk pembekuan darah, sel saraf, dan kontraksi otot. 

Tahukah anda?

Kekurangan kalsium dalam badan adalah suatu perkara yang tidak boleh di pandang remeh. Ia akan membawa kesan yang amat buruk.


1. Tanda dan gejala kecil kekurangan kalsium adalah 

Tanda dan Gejala Kekurangan Kalsium
6 Tanda dan Gejala Kecik Kekurangan Kalsium

  • Tangan berasa kebas
  • Kekejangan otot mudah berlaku
  • Kurang selera makan
  • Kuku rapuh. 
  • Sukar menelan makanan
  • Mudah pitam atau pengsan
2. Tanda dan gejala besar kekurangan kalsium adalah 

Tanda dan Gejala Kekurangan Kalsium
6 Tanda dan Gejala besar kekurangan kalsium
  • Mudah rasa depresi dan konfius dengan apa yang berlaku
  • Gigi mula rapuh
  • Darah sukar membeku apabila berlaku luka
  • Osteporosis
  • Bagi kanak-kanak, perkembangan mereka terbantut
  • Boleh juga menyebabkan masalah jantung

Kekurangan vitamin D juga boleh menyebabkan kalsium kurang diserap ke dalam badan.

Amir kongsikan juga jadual keperluan Kalsium Harian untuk setiap peringkat umur sebagai rujukan

Keperluan Kalsium Harian

Kepada yang sukar minum susu atau ada alergik terhadap susu, Shaklee ada keluarkan produk terbaik berasaskan kalsium bersama 6 nutrien penting lain untuk pertumbuhan dan pembentukan tulang kita.

Anda boleh rujuk post mengenai kelebihan OsteMatrix dengan hanya klik gambar dibawah 



Kalau ada yang berminat untuk mencuba produk OsteMatrix ini, boleh klik link di bawah untuk maklumat lanjut.



Continue Reading

September 18, 2018

Siapa perlukan OsteMatrix?

Siapa perlukan OsteMatrix?
Siapa perlukan OsteMatrix?

Sempena promosi OsteMatrix bulan ini, Amir akan share beberapa fakta menarik yang pembaca perlu tahu mengenai kelebihan OsteMatrix ini.

Ada yang bertanya samada OsteMatrix ini sesuai tak untuk diri mereka? Bagi memudahkan anda, Amir sharekan list Siapa perlukan OsteMatrix ini? .

1. INSOMNIA
Siapa perlukan OsteMatrix?
Insomnia

Jika anda mengalami kesukaran untuk tidur, mungkin anda termasuk di antara orang yang mengalami kekurangan kalsium. Salah satu manfaat kalsium adalah meningkatkan fungsi saraf, supaya tubuh anda mendapat rehat yang secukupnya.

2. SEMBELIT
Siapa perlukan OsteMatrix?
Sembelit

Orang yang sering mengalami masalah membuang atau sembelit sangat sesuai ambil OsteMatrix ini kerana ia mengandungi magnesium juga. Ia berperanan melegakan otot dalam usus yang membantu untuk mewujudkan pergerakan yang lebih baik dan lancar. Malah ia juga berfungsi untuk menyerap air ke dalam kolon seterusnya melembutkan najis dan melancarkan pembuangannya dari badan.

3. IBU MENYUSU
Siapa perlukan OsteMatrix?
Ibu Menyusu

Ibu yang menyusukan anak sangat memerlukan kalsium yang lebih tinggi berbanding biasa.

4. SENGUGUT
Siapa perlukan OsteMatrix?
Sengugut
Kalsium dan Magnesium membantu memperbaiki masalah haid, meringankan sakit waktu haid, memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam. Malah ia mampu menggalakkan tidur yang lebih selesa dan lena.

5. Tulang Kuat Dan Sihat
Siapa perlukan OsteMatrix?
Tulang Kuat & Sihat
OsteMatrix diformulasi khas dengan campuran 7 nutrien penting termasuk kalsium, vitamin D, magnesium, zink, kuprum, mangan, dan boron untuk membantu membina ketumpatan tulang. Kaplet bersaiz kecil, mudah ditelan.

6. Ibu Hamil
Siapa perlukan OsteMatrix?
Ibu Hamil

Ketika hamil, bayi akan mengambil sedikit kalsium dari tulang ibu. Ini akan menyebabkan daya tahan kalsium ibu berkurangan. Sebab itu, ibu perlu sentiasa menambah pengambilan kalsium dalam menu diet harian.

Jadual Keperluan Kalsium Harian
Keperluan Kalsium Harian
Di atas adalah jadual keperluan kalsium harian mengikut recommended nutrien intakes for Malaysia 2017.

  • Kanak-kanak berumur 1-3 tahun memerlukan 700 mg/sehari
  • Kanak-kanak berumur 4-9 tahun memerlukan 1,000 mg/sehari
  • Remaja berumur 10-19 tahun memerlukan 1,300 mg/sehari
  • Dewasa berumur 20-49 tahun memerlukan 1,000 mg/sehari
  • Warga emas berumur 50 tahun ke atas memerlukan 1,200 mg/sehari
  • Ibu menyusu atau mengandung memerlukan 1,000 mg/sehari
Berita baik buat pembaca kerana Shaklee ada buat promosi pada bulan September 2018 ini. 
Buat belian 3 botol akan dapat 5% diskaun dengan harga RM174.56.

Promosi OsteMatrix
Untuk tahu lebih lanjut mengenai produk OsteMatrix atau produk Shaklee yang lain, boleh contact kami dengan klik gmbr dibawah ni :)

Continue Reading

Kelebihan OsteMatrix

Kelebihan OsteMatrix
Kelebihan OsteMatrix

Buat pengetahuan pembaca, kalsium sangat diperlukan oleh tulang kita bagi membina dan menguatkan tulang.

Tahukah anda?

Tulang kita bukan hanya perlukan Kalsium semata-mata. Tapi ia perlukan 6 nutrien penting yang lain untuk kuatkan dan membina ketumpatan tulang kita. 

6 Nutrien lain selain Kalsium ialah
  1. Vitamin D
  2. Magnesium
  3. Zink
  4. Kuprum
  5. Mangan
  6. Boron

Kebanyakan pil kalsium yang dijual di pasaran tidak mengandungi 6 nutrien ini. Shaklee sendiri telah buat kajian dan terciptanya OsteMatrix ini yang sangat sesuai untuk orang dewasa sehingga warga emas.

Kelebihan OsteMatrix
Kelebihan OsteMatrix
 Kelebihan OsteMarix berbanding produk Kalsium yang lain ialah kadar penyerapan kalsium ke dalam darah adalah 100% kurang dari 12 jam. Mengikut graf di atas, 6 jam pertama adalah saat kalsium diserap secara optimum tanpa dibazirkan. Malah OsteMatrix ini juga selamat diambil dan tiada kesan sampingan seperti batu karang yang sangat digeruni.

Kelebihan OsteMatrix
Kelebihan OsteMatrix 

OsteMatrix diformulasi khas dengan campuran 7 nutrien penting termasuk kalsium, vitamin D, Magnesium, Zink, Kuprum, Mangan, dan boron untuk membantu membina ketumpatan tulang.

Tabletnya juga direka khas bersaiz kecil dan mudah ditelan.


Kepada para pembaca yang ingin dapatkan lebih maklumat mengenai OsteMatrix,
boleh hubungi kami dengan klik link dibawah



MSE Legacy Sdn Bhd Page
FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi 
Your Certified Shaklee Product Consultant

COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading