June 23, 2018

Rahsia Kecantikan Ayu Raudhah - Petua Moden dan Tradisional

Ayu Raudhah
Nak tahu apa rahsia kecantikan Ayu Raudhah? Jom baca artikel dari Harian Metro Online ini.

“Saya perlu membersihkan dan menjaga muka dengan kerap kerana sentiasa menggunakan mekap setiap hari terutama sewaktu menjalani penggambaran."

“Saya tidak banyak mengamalkan petua tradisional. Antara petua yang diamalkan setiap kali sebelum tidur, saya akan menyapu ais pada muka untuk merawat kulit bermasalah."

“Alhamdulillah, nasib baik kulit saya tidak mudah ditumbuhi jerawat walaupun kadangkala rasa stres,” katanya.

Selain itu, dia juga menerima rawatan kulit muka di pusat kecantikan AsterSpring selama setahun di samping mendapat bekalan percuma produk penjagaan kulit Dermalogica dan kosmetik Averine.
Ayu terpilih antara artis yang mengikuti pakej rawatan muka dan badan ‘Beautiful Bride’ oleh AsterSpring pada November tahun lalu. Selain Ayu, pelakon Raja Farah juga menerima rawatan yang sama.

Daripada penjagaan muka, topik perbualan beralih kepada penjagaan rambut yang dianggap sebagai mahkota berharga kepada setiap wanita. Agak menarik juga apabila Ayu menggunakan daun bunga raya untuk melembutkan rambut.

Ambil 10 helai daun bunga raya dan tumbuk sehingga halus. Kemudian, sapukan pada rambut hingga ke akarnya. Balutkan rambut dengan “shower cap” selama 30 minit. Akhir sekali, cuci dengan air bersih. Amalkan dua kali seminggu. Insya-Allah rambut menjadi lebih lembut dan bersinar ujarnya.

Menyentuh tentang pemakanan, Ayu kurang mengambil nasi dan sangat mengawal makan. Disebabkan berat badannya mudah naik jika tidak dijaga, Ayu perlu mengambil jumlah makanan pada kadar sedikit.

“Selain mengawal pemakanan, saya turut mengamalkan minuman kesihatan iaitu sirap Shaklee,” katanya.

Untuk mengekalkan bentuk badan menarik, Ayu turut melakukan senaman bangkit tubi sebanyak 50 kali sebelum tidur.

Baca artikel penuh di sini.


Apakah Produk Shaklee yang Diamalkan oleh Ayu Raudhah?

Produk Shaklee yang dimaksudkan oleh Ayu Raudhah ialah Vivix™.

Vivix™

Satu PENEMUAN REVOLUSIONARI Dalam Anti-Penuaan Pada Tahap Sellular


Vivix kini menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kebaikan kandungan selain melawan pelbagai jenis penyakit. Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Dengan hanya minum sesudu sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. Minuman yang sesuai untuk lelaki dan wanita berusia 18 tahun ke atas itu juga boleh dijadikan masker pada wajah iaitu caranya dengan menyapu dan biarkan beberapa minit untuk dilihat hasilnya

-Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.
-Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.
-Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Rewind the time with Vivix

As we move up in age, our bodies change and enter what some people call the “ripening stage of life”. The process is slow and often goes unnoticed until suddenly one day we wonder, where and when did we lose our youth? Wouldn’t it be great if we could rewind the time or slow down this sad and depressing reality?

Now let me introduce to you the world’s best anti-aging supplement Vivix Cellular Anti-Aging Tonic, developed after years of research by the number one natural nutrition company in the U.S., Shaklee Corporation. What attracts me to this Vivix?


1) Asia Pacific Super Excellent Brand

It is presented by Asia Entrepreneur Alliance (AEA) an international not-for-profit business organization with members comprising of successful entrepreneurs from all over Asia Pacific countries. This program has been well accepted in the region and recognized as a mark excellence. It is also one of the world’s most impactful and prestigious brand certification and award.


2) 1 teaspoon = resveratrol found in 100 glasses of red wine = 5,048 Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC)

Wow...what an incredible product. Since young I have always being told that drinking a glass or two of red wine everyday is good for health.
On 17 November 1991, the U.S. CBS TV program “60 Minutes” broadcast a story suggesting that French’s high red wine consumption was the reason for the lower rate heart disease in France. The report noted that the French ate 40% more grams of fat from animal sources per day than Americans, 4 times much butter, 60% more cheese and nearly 3 times more pork. Yet in France the death rate from heart attacks was half what is was in the U.S. This anomaly is called the “French Paradox”. Puzzled American scientists and other health experts from around the world have tried to discover the secret behind the French Paradox and the answer is resveratrol.

Resveratrol, a subgroup of polyphenols, is a natural compound found in the skin of the grapes that used to produce the red wine. It activates the sirtuin gene that is important in suppressing DNA instability and allowing for repair of damaged DNA. One of the known causes of aging is the decreased ability for older cells to perfectly replicate DNA in every new cell. The build up of “DNA debris” in cells is connected to aging and the death of individual cells. Resveratrol increases the rate of deacetylation which controls whether a gene is turned on or off. By controlling the rate of deacetylation and activating the sirtuin gene, resveratrol is demonstrated to have longevity effects.

A 30-day supply of Vivix delivers the equivalent amount of resveratrol found in 3,000 glasses of red wine. Vivix ingredients have been shown to be 10 times more powerful than resveratrol alone at slowing a key mechanism of aging and are all natural with no artificial flavors, colors, sweeteners or preservatives.

3) The 4 key ingredients of Vivix (klik link ini untuk lebih informasi)
~ Muscadine Grape - the only grape with an extra chromosome
~ Elderberry or Sambucus Nigra - have strong antioxidant properties
~ Purple Carrot - excellent source of vitamin A and contain phytochemicals
~ Polygonum Cuspidatum (also known as Japanese knotweed) - a potent anti-oxidant herb that is well known for its various bio-activities

4) Dr. Joseph Maroon's comments on Vivix in his new book “The Longevity Factor How Resveratrol and Red Wine activate Genes for a Longer and Healthier Life”

You can get this book in amazon or any other bookstore. I have just finished reading it recently.

In The Longevity Factor, noted neuroscientist and surgeon Dr. Joseph Maroon, M.D., offers the definitive look at recent scientific breakthroughs identifying a group of natural substances (including the much-publicized molecule resveratrol) that can actually activate a specific set of genes in humans that promote a longer, healthier life.

Resveratrol is the centerpiece of headline-making research being conducted at the Harvard Medical School and elsewhere. Only recently, scientists have discovered how to isolate resveratrol and concentrate it into an affordable and safe supplement. Already more than 200 supplements featuring resveratrol have flooded the market and there are countless more on the way. But which ones work best?

Dr. Maroon wrote a comment on Vivix on page 193. You may read his comments in Vivix brochure.

June 22, 2018

Cuci Gigi / Scaling Semasa Memakai Braces

Assalamualaikum!

Harini 8 Syawal, masih belum terlambat untuk Nad ucapkan Selamat Hari Raya Idulfitri untuk anda semua!

Harini Nad nak share tentang scaling atau cuci gigi semasa memakai braces. Bolehkah?

Baiklah. Bila kita pakai braces ni, mencabar untuk jaga kebersihan gigi berbanding dengan orang yang tak pakai braces. Sebab wire braces halang berus gigi kita untuk sampai ke celah-celah gigi.

So gigi kita mudah jadi kuning. Atau ada plaque.

Dan macam kes Nad, crowding, bila gigi senget-senget tu dia mudah jadi plaque kalau tak gosok betul-betul. Ada juga yang sebelum ni senget, now dah stret, nanti baru perasan ada kotor kat gigi tu.

So, Nad try search, rupa-rupanya memang boleh buat scaling masa pakai braces. Nad tak berani tanya Dentist lain. So, masa pergi checkup semalam Nad minta diorang buat scaling skali. Alhamdulillah dapat!

Dan dari pembacaan Nad jugak, scaling kena buat 6 bulan sekali sebaiknya lah.

Muka menahan sengal. Hahaha.

Buat scaling ni memang sengal rasa dia. Tapi jap je. Lepastu rasa best sebab gigi dah bersih :)

Harap entry ini membantu anda yang tertanya-tanya possible tak buat scaling masa braces ni.

Haa, lupa nak bagitahu. Kos scaling kat Klinik Kajang Prima ni ialah RM 90 (as for my case lah).

So, itu saja untuk kali ini ya. InshaAllah next time Nad share tentang macamana penjagaan gigi masa pakai braces. InshaAllah.

Thanks for reading, and have a nice day!


Love,
nadxoxo

June 07, 2018

Nad's Braces Journey - Braces Chekups!

Assalamualaikum. Salam Ramadhan ke-22. Cepat je masa berlalu kan?

Alhamdulillah dah 5 bulan dah Nad bergigi besi. Jadi, dah 5 kali juga Nad tukar getah braces :D Yup kita kena pergi checkup setiap bulan once dah pakai braces ni. Kalau malas-malas nak pergi klinik, lambat lah progress gigi kita tu kan. So nak taknak kena disiplin. So idok ler kita pakai braces tu bertahun-tahun lamanya.

Kali ni Nad akan share apa yang dilakukan oleh Dentist ketika monthly checkup ni. Ni applicable untuk yang pakai Traditional Braces macam Nad je tau.

Baca sini untuk tahu apa beza jenis braces ye.


1. Tukar Getah Braces

Setiap kali pergi checkup, memang Dentist akan tukar getah braces ataupun dalam english nama dia O RING.

Inilah rupa getah sebelum pasang kat braces kita. Kecik cinonet ja :D Kita boleh pilih nak warna apa.

So warna apa yang Nad dah torai? Hehe. Dah banyak warna dah. Ni dah 5 bulan pun kena ingat-ingat balik warna apa. So marilah kita scroll balik dalam Gallery henpon. Hihi.

Sebenarnya jarang nak bergambar nampak gigi ni. Nak-nak pulak bila pakai braces. Gambar mungkin ambil tapi tak / jarang sangat upload pun kat mana-mana. Biasanya Nad akan upload gambar tutup mulut. Tapi untuk tujuan dokumentasi (haha) / kenangan Nad / reference anda, maka marilah tengok gambar yang tak berapa nak ditimbulkan ini :D

First time pakai pada Januari 2018 - Getah braces warna Silver. Klik gambar untuk baca pengalaman pertama Nad pasang braces

Februari 2018 - Getah braces warna Mint Green

Mac 2018 - Getah braces warna Dark Purple


April 2018 - Getah braces warna Dark Blue Metallic. Hat ni macam paling terang ja haha. Nasib baik pakai 3 minggu je :P

Mei 2018 - Getah braces warna Light Purple. Tak obvoius sangat kan? Hehe.

Untuk bulan ni, baru semalam Nad pergi tukar getah. Warna silver balik macam mula-mula pakai braces.

So yang mana Nad paling suka?
Setakat ni Nad paling suka Light Purple. Sebab tak obvious sangat warna dia. Kalau tengok depan-depan pun soft je warna dia. Dia macam masuk dengan warna besi braces tu :)

Apa rasa lepas tukar getah?
Kalau tukar getah O Ring ni saja, rasa ketat sikit je kat gigi masa baru lepas buat tu. Lepas-lepastu tak sakit pun.

Apa lagi dibuat masa pergi jumpa Dentist bulan-bulan selain tukar getah?
Selain tukar getah, kadang-kadang akan buat perkara di bawah ini (depends on keadaan gigi kita):

2. Tukar Wire Braces

Yang ni Dentist akan buat based on keperluan. Kalau lepas tukar wire ni memang agak sakit beberapa hari. Mungkin hampir seminggu.

3. Pasang Metal Band



Benda ni bukan buat selalu. Tapi sebab first time pasang braces, Dentist tak bubuh lagi benda ni. Next month baru pasang sebelah. Pastu next-next month baru pasang lagi sebelah. Dua-dua pasang kat gigi geraham bawah. Rasanya benda ni depends. Lain orang lain keperluan kot. Tapi ia tidak ditukar selalu. Once duk situ dia akan berada di situ.

4. Pasang Power Chain


Power chain ni akan merapatkan lagi gigi dengan kuasa yang lebih. Sebab tu dia nama POWER haha.


Ini pun depends. Kalau pasang Power Chain ni, sama sakit macam tukar wire. Tapi sakit kat tempat pasang tu je. Dia bukan pasang kat semua gigi. Dentist akan pasang kat mana perlu. Macam Nad, Dentist pasang kat geraham atas bawah setakat ni. Yess rasa dia memang umphhh untuk mula-mula pasang. Haha. Memang tengah tahan sakit ni. Tapi sabar je sebab sakit tu means gigi tengah gerak :)

Overall process dia, boleh tengok kat video ni ya. Video ni kualiti kurang sikit tapi penerangan dia bagus.




Ok setakat tu saja buat masa ni sharing Nad. Moga bermanfaat. Ada masa Nad share lagi ek. InshaAllah.

Thanks for reading!


Love,
nadxoxo

June 05, 2018

Bacaan Platlet Naik Semula Dengan Nutriferon Shaklee (Demam Denggi)

Encik Amir Zaquwan membelikan anak beliau Nutriferon untuk ikhtiar naikkan platlet kerana anak beliau Demam Denggi.



Ini feedback beliau selepas mencuba Nutriferon Shaklee:

Testimoni Nutriferon Shaklee untuk naikkan platlet akibat Demam Denggi

"Anak saya Alhamdulillah lepas makan beberapa sachet Nutriferon, platelet darah dia naik, dan sekarang dah okay." - Encik Amir Zaquwan





Hubungi kami: 

012-2295680 (Nad)
011-20200300 (Hotline) 
012-2372641 (Amir)

MSE Legacy Sdn Bhd 
Page FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi 
Your Certified Shaklee Product Consultant 

COD Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia  

June 04, 2018

Masalah Sembelit dan Angin Selesai Dengan Herblax dan Peppermint Ginger Shaklee

MACHAM DRAMA MELAYU KATANYA!

Kelakar cara customer kami ni bercerita.

"Assalamualaikum. Smlm sbnrnya dah masuk 5 hari sy tak membuang, tu yg usahakan jgak beli herblax.. lps je dpat, terus makan.. Alhamdulillah.. mlm tu terus lancar dan pagi ni pun :)

Hari tu sekali, perut masuk angin, baring tak boleh, bongkok pun tak boleh, sakitnya.

Apalagi, capai pepermint gingger plus, Alhamdulillah, lepas tu lega.. masa tu rasa mcm dlm cerita drama melayu, alah..pelakon sakit sangat pastu teraba-raba ubat, lepas makan terus lega.. mcm tulah 😂😂 serius..😂😂

Alhamdulillah dgn izin Allah.

Best produk shaklee ni rupanya 👍👍" - Puan Z

P/S: Puasa-puasa ni ramai yang tak sedap perut. Bolehlah standby Herblax dan Peppermint Ginger di rumah ya :)




Hubungi kami: 

012-2295680 (Nad)
011-20200300 (Hotline) 
012-2372641 (Amir)

MSE Legacy Sdn Bhd 
Page FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi 
Your Certified Shaklee Product Consultant 

COD Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia  

June 03, 2018

Lemah Badan Letih Lesu Tiada Lagi Dengan Vitalea dan B Complex Shaklee

Anda ada masalah selalu penat, lemah, letih, lesu tanpa sebab?

Mungkin anda kekurangan vitamin / mineral tertentu dalam tubuh.

Boleh ikhtiar dengan Vitalea dan B-Complex Shaklee seperti pelanggan kami, Cik Amalina.


Alhamdulillah keadaan beliau dah improve setelah mengamalkan Vitalea dan B-Complex Shaklee.



Hubungi kami: 

012-2295680 (Nad)
011-20200300 (Hotline) 
012-2372641 (Amir)

MSE Legacy Sdn Bhd 
Page FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi 
Your Certified Shaklee Product Consultant 

COD Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia   

June 01, 2018

Senarai Harga Produk Shaklee Bermula 1 Jun 2018 Tanpa GST

Senarai Harga Semua Produk Shaklee Bermula 1 Jun 2018 Tanpa GST

Mahu mendapatkan harga produk Shaklee dengan harga lebih murah? Klik sini.

Senarai harga produk Shaklee bermula 1 Jun 2018 tanpa GST.

Senarai harga produk Shaklee bermula 1 Jun 2018 tanpa GST.

Senarai harga produk Shaklee bermula 1 Jun 2018 tanpa GST.

Senarai Harga Semua Suplimen Shaklee

Alfalfa Complex (Kecil - 330 tablet) RM 57.50
Alfalfa Complex (Besar - 700 tablet) RM 102.50
B Complex (120 tablet) RM 58.75
Carotomax (30 kapsul) RM 77.50
Collagen Powder (15 sachets) RM 298.00
CoQTrol (30 softgel) RM 148.75
DTX Complex (90 tablets) RM 156.25
ESP (850 gram) RM 161.25
Garlic Complex (60 tablet) RM 56.25
GLA Complex (60 softgel) RM 91.25
Herblax (120 tablet) RM 57.50
Lecithin (180 kapsul) RM 55.00
Meal Shakes (544 gram) RM 120.00
Nutriferon (30 sticks) RM 181.25
OmegaGuard (90 kapsul) RM 136.25
Ostematrix (120 tablet) RM 61.25
Peppermint Ginger Plus (90 tablet) RM 47.50
Performance Drink (539 gram) RM 86.25
Phytocol (120 tablet) RM 197.50
Sustain Released Vita C (180 biji) RM 97.50
Vita E Complex (120 biji) RM 156.25
Vitalea Iron Formula (120 biji) RM 93.75
Vitalea for Children (60 tablet) RM 111.25
Vivix (150 ml) RM 475.00

Mahu mendapatkan harga produk Shaklee dengan harga lebih murah? Klik sini.
Senarai harga produk Shaklee bermula 1 Jun 2018 tanpa GST.

Cinch Tea Mix (28 sticks) RM 131.25
Cinch Shake Mix Cafe Latte / Chocolate / Vanilla (15 serving) RM 181.25

Krim Herbal Blend (4 oz) RM 37.50

Shaklee Baby Set RM 360.00:
Shaklee Baby Gentle Wash
Shaklee Baby Soothing Lotion
Shaklee Baby Massage Oil
(FREE Towel & Bag)

YOUTH Skincare - Loose Items

YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser (125 ml) RM 193.75
YOUTH Perfecting Skin Toner (177 ml) RM 200.00
YOUTH Activating Serum (30 ml) RM 412.50
YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50 (50 ml) RM 206.25
YOUTH Advanced Renewal Night Cream Light / Rich (50 ml) RM 250.00
YOUTH Radiance C + E (60 Capsules) RM 412.50

YOUTH Starter Set RM 850:
YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser (125 ml)
YOUTH Perfecting Skin Toner (177 ml)
YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50 (50 ml)
YOUTH Advanced Renewal Night Cream Light / Rich (50 ml)

YOUTH Renew & Maintain Set RM 1,262.50:
YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser (125 ml)
YOUTH Perfecting Skin Toner (177 ml)
YOUTH Activating Serum (30 ml)
YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50 (50 ml)
YOUTH Advanced Renewal Night Cream Light / Rich (50 ml)

YOUTH  Intensive Treatment & Repair Set (FULL SET) RM 1,675.00:
YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser (125 ml)
YOUTH Perfecting Skin Toner (177 ml
YOUTH Activating Serum (30 ml)
YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50 (50 ml
YOUTH Advanced Renewal Night Cream Light / Rich (50 ml)
YOUTH Radiance C + E (60 Capsules)

Mahu mendapatkan harga produk Shaklee dengan harga lebih murah? Klik sini.

Senarai harga produk Shaklee bermula 1 Jun 2018 tanpa GST.
Hair Care - Prosante:

Prosante Long Lasting Finishing Spray (237 ml) RM 61.25
Prosante Nourishing Scalp Treatment (59 ml) RM 93.75
Prosante Replenishing Conditioner (237 ml) RM 70.00
Prosante Revitalizing Shampoo (296 ml) RM 68.75



Home Care - Get Clean (Loose Items)

Basic H (16 oz) RM 48.75
Dish Wash (16 oz) RM 46.25
Fresh Laundry Concentrate (5.5 lb) RM 83.75
Soft Fabric Concentrate (32 fl) RM 43.75

Get Clean Home Care Set (all above) RM 225.50


Get Clean Water Pitcher Set

Filter (3 packs) RM 168.75
Housing Kit (1 unit) RM 107.50
Pitcher (1 unit) RM 236.25

Get Clean Starter Pack (all above) RM 512.50


Mahu mendapatkan harga produk Shaklee dengan harga lebih murah? Klik sini.



Hubungi kami: 

012-2295680 (Nad)
011-20200300 (Hotline) 
012-2372641 (Amir)

MSE Legacy Sdn Bhd 
Page FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi 
Your Certified Shaklee Product Consultant 

COD Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia  

May 29, 2018

8 Tips Diet Mudah Sahur

8 Tips Diet Mudah Sahur
8 Tips Diet Mudah Sahur
Salam Ramadhan buat pembaca blog kami.
Sedar tak sedar, kejap sahaja masa berlalu. Dah masuk hari yang ke 13 Ramadhan.

Hari ini, Amir nak kongsikan 8 Tips Diet Mudah Sahur, sesuai untuk orang yang ingin kuruskan badan dan juga mencapai berat badan yang ideal.

Tips ini dikongsikan oleh Kevin Zahri (Coach Fitness).

1. Jangan skip sahur (Penting utk bekalkan tenaga)
2. Ambil segenggam karbohidrat (sumber tenaga)
3. Ambil kompleks karbohidrat. Tahan lebih lama.
4. Ambil protein. Ia juga mengenyangkan.
5. Elakkan garam. Ia akan sebabkan badan serap air lebih dari biasa.
6. Elak kafein. Ia akan percepatkan badan terhidrat kera ia diauretik.
7. Elak minum air bergas. Boleh sebabkan gastrik
8. Kurangkan minum "terlalu" banyak air. 2-3 gelas sudah mencukupi.

Semoga anda mendapat manfaat dari perkongsian amir kali ini 😍

May 28, 2018

Shaklee Nak Bagi 6% Balik?

Yup, berita baik buat kepada semua ahli Shaklee. Mulai 25 Mei sehingga 31 Mei 2018, setiap belian lebih dari RM300 (Exclude GST) layak mendapat E-Voucher bernilai RM18 😄

SHAKLEE NAK BAGI 6% BALIK? 👍 

Shaklee nak bagi 6% balik
Cara nak dapatkan E-Voucher ni ada kami kongsikan dibawah :- 

1. Buat belian RM300 (Exclude GST) dalam 1 resit. Melayakkan anda dapat E-Voucher bernilai RM18 (6%).

2. Belian yang ada item Promo, Bcomplex, Premium Items dan Sales Aid TERKECUALI untuk layak E-Voucher ini .

3. E-Voucher ini akan masuk pada 1 Jun 2018 ke dalam sistem Shaklee2U. Anda boleh cek dalam sistem pada 1 Jun.

4. E-Voucher ini perlu digunakan dalam tempoh 1-30 Jun 2018 (Kira 1 bulan sahaja) dengan belian mininum RM300.

Tunggu sebentar yer kawan-kawan.
Amir nak maklumkan bahawa tawaran ini hanya dapat pada Ahli Shaklee sahaja. Kira ahli sahaja yang dapat merasai penjimatan 6% ini.

Hubungi kami: 

012 237 2641 (Amir) / 011-20200300 (Hotline) MSE Legacy Sdn Bhd
Page FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

May 26, 2018

Koleksi Testimoni YOUTH Skincare Shaklee Dari Team Kami

Assalamualaikum semua. Salam Ramadhan!

Sejak dilancarkan pada bulan Mac 2018 yang lalu, YOUTH Skincare mendapat sambutan yang sangat hangat! Sehingga beberapa kali kehabisan stok!

6 item lengkap di dalam YOUTH Skincare Shaklee


Jom tengok kenapa agaknya best sangat YOUTH Skincare ni ya? Kita tengok testimoni yang kami kumpulkan dari team kami sendiri :)

Youth Skincare Shaklee bantu Puan Azliza Sahin untuk hilangkan jerawat dan parut jerawat.Beliau juga mengikuti program Detox dan mengamalkan supplements untuk kesihatan kulit.

Youth Skincare Shaklee bantu Puan Fatin Nasuha memudarkan parut jerawat, di samping mengamalkan supplements untuk kulit.

Youth Skincare Shaklee bantu Encik Khairil melembapkan kulit terutama di sekitar hidung. Kulit juga menjadi lebih sekata.

Youth Skincare Shaklee bantu Encik Khairil untuk menjadikan kulit lebih sekata.



Youth Skincare Shaklee bantu Puan S memudarkan jeragat.

Youth Skincare Shaklee bantu Puan Wana Sulaiman memudarkan jeragat.

Youth Skincare Shaklee bantu Puan Wana Sulaiman memudarkan jeragat, mendapatkan kulit yang lebih sekata dan berseri.




Youth Skincare Shaklee bantu Puan Nani Rahayu mendapatkan wajah lebih runcing dan muda selepas 100 hari menggunakannya!

Dalam pada itu, Youth Skincare juga bantu Puan Nani Rahayu memudarkan parut dalam 10 hari.
Youth Skincare Shaklee bantu Puan Zaitom Ismail memudarkan jeragat, dan menjadikan kulit beliau lebih sekata.

Baca lebih detail tentang Youth Skincare di sini.

Terima kasih atas masa anda!


Hubungi kami: 

012-2295680 (Nad)
011-20200300 (Hotline) 
012-2372641 (Amir)

MSE Legacy Sdn Bhd 
Page FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi 
Your Certified Shaklee Product Consultant 

COD Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia 

May 24, 2018

Testimoni Vita C Shaklee: Jerawat Kecut Dalam 3 Hari

Puan Azliza berkongsi keterujaan beliau apabila jerawat anak remaja beliau semakin kecut walaupun baru saja mengamalkannya selama 3 hari.


"Geram sangat tengok jerawat Kak Long (anak) merata-rata. Risau kalah jerawat Mama nanti. Terpaksa bagi dia makan Vita C sebiji sehari. Baru ambil 3 hari. Alhamdulillah ada dah perubahan. Susut dah jerawat kat dahi tu." - Puan Azliza

Baca lebih detail tentang Vita C di sini.

Vitamin C Shaklee

PROMOSI VITA C masih berlangsung sehingga 31 Mei ini. Jom grab! Jimat 10%.



Detail tentang Set Kecantikan Shaklee di sini.



Terima kasih atas masa anda!


Hubungi kami: 

012-2295680 (Nad)
011-20200300 (Hotline) 
012-2372641 (Amir)

MSE Legacy Sdn Bhd 
Page FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi 
Your Certified Shaklee Product Consultant 

COD Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia 

May 23, 2018

Pengalaman Pertama Az Zahin Berpuasa

Ummi kagum tengok anak orang lain umur 5-6 tahun dah start puasa. Zahin dulu tak macam tu.

Tapi Ummi syukur sangat tahun ni Zahin terbuka hati nak mula puasa. Tak susah nak memujuk. Maybe Zahin dah makin besar ❤️

Setiap hari Zahin bangun sahur dengan mudah. Nampak Zahin excited bersahur.

1st Day Bersahur
Puasa hari pertama, kat sekolah. Jam 3 petang di kantin katanya dahaga sangat dia minum air. Then tak makan apa-apa sampai berbuka. Makan 3 pinggan nasi 😂

Hari kedua, sekolah juga. Lepas balik sekolah jam 6 petang, nangis-nangis kat Ummi cakap lapar sangat macam nak mati 😂😂😂 padahal Ummi tengok Zahin bukan lembik pun. Aktif je. Sabo jelah 😂 Dah drama gitu oklah Ummi kasi minum air kosong 2 gelas.

Hari ketiga pulak hari Sabtu, kat rumah. Belum kul 11 pagi lagi dah mula drama. Mintak makan cookies 😂 tak dapat diselamatkan puasa Zahin hari itu.

Zahin minum Performance Drink
Semalam hari ke 4. Zahin pertikaikan kenapa Ziyad boleh makan 😂 Lepas Zuhur Ummi suruh Zahin baring, jangan buat apa-apa. Tengok-tengok lelap. Yess! Ummi sengaja buat macam tu sebab Zahin ni susah sangat nak tidoq siang. Jenis tahan mata. Macam sapa lah tu 😂😂

Tapi Alhamdulillah dapat juga lah puasa satu hari penuh semalam.

Walaupun tahun ni Zahin darjah 2, its ok. Ummi syukur dah Zahin nak cuba puasa. Moga lepas-lepasni dipermudahkan Zahin untuk puasa.


So far sahur Zahin makan nasi, susu fresh milk + Meal Shakes. So far mesti dia kata sedap gila! 😂

Ummi perasan lepas konsisten Meal Shakes, gigi depan Zahin dah mula keluar. Sebelum ni lama nak keluar. Maybe tak cukup Kalsium kot sebab tak minum susu sangat sebelum ni. Now dah minum susu dan Meal Shakes, dalam Meal Shakes ada Kalsium juga. Now gigi depan yang sebelah lagi tu dah keluar separuh 😍

#DiariRamadhanAzZahin

May 21, 2018

Kekal Bertenaga di Bulan Ramadhan,

Assalamualaikum Semua,

Bagaimana dengan ibadah di bulan Ramadhan so far? Puasa ok? Tarawikh ok? Tadarus ok? Ibadah-ibadah lain? Kalau semua ok, ucaplah Alhamdulillah :) Sebab bulan puasa ni bulan kita dapat BONUS BERGANDA-GANDA dari Allah. Kuncinya pemakanan yang seimbang. Cukup semua zat dan nutrisi yang diperlukan badan.

TAPI kalau SEBALIKNYA? Puasa by tengahari dah mula rasa LEMBIK, susah tu. Sepatutnya dalam bulan Ramadhan ini, kita jadi lebih produktif. Sebabnya ada kajian yang mengatakan, bila kita dalam keadaan lapar (bukan kebuluran, lapar je) deria kita akan lebih peka. Maksudnya kita lebih teliti dan bagus dalam buat keje dan aktiviti-aktiviti lain. Buktinya pada zaman Rasulullah, umat Islam siap pergi berperang lagi pada bulan Ramadhan (Perang Badar). Dan MENANG :)

Jika tidak dapat bersahur dengan makanan yang seimbang, boleh pilih supplements.

JOM Kekal Bertenaga di Bulan Ramdhan bersama Shaklee walaupun Berpuasa!

Berkesan ke? Mari tengok TESTIMONI ini:


TESTIMONI 1:

"Tahun lepas saya menyusu anak sepenuhnya. Masa tu baby baru umur setahun. Dan dah tentu banyak menyusu. Time sahur saya minum Triple Gems (ESP + Performance Drink + Meal Shakes), Kurma, dan Susu. Memang kenyang dan bertenaga sepanjang hari walaupun saya bekerja di luar. Saya jaga Bazar Masjid India dan kawasan Bukit Bintang tau time tu. Alhamdulillah Triple Gems sangat membantu. Susu perahan tetap mantain 10-12 oz lebih sehari." - Puan Fahidayu

Kekal Bertenaga walaupun Si Ibu bekerja dan menyusukan anak

TESTIMONI 2:

"Dila kena Gastrik sejak Darjah 4. Setiap tahun paling banyak puasa dalam 2 minggu je. Puasa 3-4 hari, Gastrik datang. Lepastu tak puasa 2-3 hari. Macam tu lah setiap tahun. Bila Gastrik datang mesti kena muntah baru lega. Pedih ulu hati jangan cakap lah.

Hospital mana Dila tak pernah pergi? Klang, Ipoh, Sungai Petani, Tapah semua Dila pernah pergi sebab sakit sangat tak tahan. Makan ubat pula, dah macam-macam makan. Gamat, susu kambung, ubat itu, ubat ini, minyak itu, minyak ini. Tapi tak baik-baik juga. Makan pun tak boleh silap. Kalau makan benda berangin, siap lah! Sakit sampai nangis-nangis!
Tapi untuk pertama kalinya tahun ini Dila berpuasa dengan Shaklee. Alhamdulillah Dila baru tinggal 8 hari sebab period saja. Dila juga menyusukan anak. Alhamdulillah dengan izin dari Allah Dila masih bertenaga, dah 10 hari berpuasa tanpa ada tinggal pun sebab Gastrik. Syukur sangat." - Puan Dila
Alhamdulillah, gastrik semakin kurang selepas amalkan Set Puasa Shaklee

TESTIMONI 3:

"Harini puasa sunat setelah sekian lama tak puasa. Dah petang macam ni biasa dah lembik lutut dah. Tapi sekarang ni masih lagi larat naik turun tangga ofis aras 3. Alhamdulillah. Mungkin sebab pagi tadi sahur dengan Meal Shakes + ESP + Performance Drink + Madu. Lepasni bolehlah amalkan di bulan Ramadhan yang akan tiba tak lama lagi." Puan Zakiah
Badan kekal cergas selepas amalkan Set Puasa Shaklee



MIGHTY 3 GEMS: ESP + MEAL SHAKES + PERFORMANCE DRINK


Boleh hubungi kami terus :
012 237 2641 (Amir) / 011-20200300 (Hotline) MSE Legacy Sdn Bhd
Page FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi
Your Certified Shaklee Product Consultant

COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

May 14, 2018

Meal Shakes Shaklee Untuk Anak Berpuasa Buat Kali Pertama

Tak lama lagi, bulan Ramadhan akan tiba. Ramai yang tak sabar nak berpuasa termasuk kanak-kanak juga. Cuma, apakah cara yang terbaik untuk berikan semangat kepada mereka berpuasa buat kali pertama?

Kebiasannya untuk 2 hingga 3 hari pertama, merupakan masa yang amat sukar bagi kanak-kanak yang cuba berpuasa buat kali pertama.

Dari sudut perspektif nutrisi, Amir nak kongsikan beberapa idea untuk ibu bapa bantu memudahkan perjalanan puasa mereka:-

Berpuasa Buat Kali Pertama?
Berpuasa Buat Kali Pertama?
SAHUR

Anak-anak perlu tidur awal supaya mudah nak bangun Sahur. Kemudian, berikan sahur "special" buat permulaan hari yang baik dengan menghidangkan :-

Makanan yang mempunyai tenaga tinggi. Susu dan telur adalah penggalak tenaga yang hebat.
Segelas Meal Shakes berperisa Vanilla yang lazat mengandungi 19 vitamin dan mineral bagi memastikan anak-anak anda kenyang lebih lama.
Minuman yang sihat bagi memastikan mereka terhidrasi sepanjang hari dan kurangkan rasa dahaga dengan Performance® dengan rasa oren yang enak.
• Sertakan buah-buahan kegemaran mereka untuk menarik minat mereka untuk berpuasa.

Minum susu bersama meal shakes membantu meningkat selera makan anak-anak dan juga membekalkan khasiat yang diperlukan oleh badan

IFTAR

Cuba beri semangat atau reward kepada mereka dengan membeli 1 jenis makanan kegemaran mereka untuk berbuka nanti, disamping itu kita hidangkan juga makanan yang sihat seperti

• Kurma dan air adalah cara mudah untuk berbuka puasa.
• Buatkan Sup atau stew kaya dengan mineral dan garam.
• Sediakan segelas Meal Shakes untuk melegakan perut selepas seharian berpuasa dan menghalang anak anda dari terlebih makan.

Belikan 1 hidangan kegemaran anak-anak sebagai reward.
Dibawah ini, Amir kongsikan 1 testimoni Meal Shakes buat anak yang berpuasa tahun lepas

"Baru-baru ni, Ani ada dapat feedback dari customer Ani, katanya anaknya berpuasa tak penat.
Seronok tengok kanak-kanak berpuasa begini :)
Anak pun suka sebab Meal Shakes ni memang sedap, rasa Fresh Vanilla"

Testimoni Meal Shakes untuk anak yang berpuasa

Kalo ada yang berminat nak tahu lebih lanjut mengenai Meal Shakes, boleh inform Amir atau Nad
Insyaallah, even anak kami Si Zahin pun suka susu dicampur dengan Meal Shakes. Kami berikan 2 kali sehari sebab nak bagi dia kekal cergas di sekolah (10 jam sehari) :)


Boleh hubungi kami terus :
012 237 2641 (Amir) / 011-20200300 (Hotline) MSE Legacy Sdn Bhd
Page FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi
Your Certified Shaklee Product Consultant

COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...