May 23, 2018

Anak Bujang Zahin Berpuasa

Ummi kagum tengok anak orang lain umur 5-6 tahun dah start puasa. Zahin dulu tak macam tu.

Tapi Ummi syukur sangat tahun ni Zahin terbuka hati nak mula puasa. Tak susah nak memujuk. Maybe Zahin dah makin besar ❤️

Setiap hari Zahin bangun sahur dengan mudah. Nampak Zahin excited bersahur.

1st Day Bersahur
Puasa hari pertama, kat sekolah. Jam 3 petang di kantin katanya dahaga sangat dia minum air. Then tak makan apa-apa sampai berbuka. Makan 3 pinggan nasi 😂

Hari kedua, sekolah juga. Lepas balik sekolah jam 6 petang, nangis-nangis kat Ummi cakap lapar sangat macam nak mati 😂😂😂 padahal Ummi tengok Zahin bukan lembik pun. Aktif je. Sabo jelah 😂 Dah drama gitu oklah Ummi kasi minum air kosong 2 gelas.

Hari ketiga pulak hari Sabtu, kat rumah. Belum kul 11 pagi lagi dah mula drama. Mintak makan cookies 😂 tak dapat diselamatkan puasa Zahin hari itu.

Zahin minum Performance Drink
Semalam hari ke 4. Zahin pertikaikan kenapa Ziyad boleh makan 😂 Lepas Zuhur Ummi suruh Zahin baring, jangan buat apa-apa. Tengok-tengok lelap. Yess! Ummi sengaja buat macam tu sebab Zahin ni susah sangat nak tidoq siang. Jenis tahan mata. Macam sapa lah tu 😂😂

Tapi Alhamdulillah dapat juga lah puasa satu hari penuh semalam.

Walaupun tahun ni Zahin darjah 2, its ok. Ummi syukur dah Zahin nak cuba puasa. Moga lepas-lepasni dipermudahkan Zahin untuk puasa.


So far sahur Zahin makan nasi, susu fresh milk + Meal Shakes. So far mesti dia kata sedap gila! 😂

Ummi perasan lepas konsisten Meal Shakes, gigi depan Zahin dah mula keluar. Sebelum ni lama nak keluar. Maybe tak cukup Kalsium kot sebab tak minum susu sangat sebelum ni. Now dah minum susu dan Meal Shakes, dalam Meal Shakes ada Kalsium juga. Now gigi depan yang sebelah lagi tu dah keluar separuh 😍

#DiariRamadhanAzZahin

May 21, 2018

Kekal Bertenaga di Bulan Ramadhan,

Assalamualaikum Semua,

Bagaimana dengan ibadah di bulan Ramadhan so far? Puasa ok? Tarawikh ok? Tadarus ok? Ibadah-ibadah lain? Kalau semua ok, ucaplah Alhamdulillah :) Sebab bulan puasa ni bulan kita dapat BONUS BERGANDA-GANDA dari Allah. Kuncinya pemakanan yang seimbang. Cukup semua zat dan nutrisi yang diperlukan badan.

TAPI kalau SEBALIKNYA? Puasa by tengahari dah mula rasa LEMBIK, susah tu. Sepatutnya dalam bulan Ramadhan ini, kita jadi lebih produktif. Sebabnya ada kajian yang mengatakan, bila kita dalam keadaan lapar (bukan kebuluran, lapar je) deria kita akan lebih peka. Maksudnya kita lebih teliti dan bagus dalam buat keje dan aktiviti-aktiviti lain. Buktinya pada zaman Rasulullah, umat Islam siap pergi berperang lagi pada bulan Ramadhan (Perang Badar). Dan MENANG :)

Jika tidak dapat bersahur dengan makanan yang seimbang, boleh pilih supplements.

JOM Kekal Bertenaga di Bulan Ramdhan bersama Shaklee walaupun Berpuasa!

Berkesan ke? Mari tengok TESTIMONI ini:

Kekal Bertenaga walaupun Si Ibu bekerja dan menyusukan anak

Alhamdulillah, gastrik semakin kurang selepas amalkan Set Puasa Shaklee

Badan kekal cergas selepas amalkan Set Puasa Shaklee
MIGHTY 3 GEMS: ESP + MEAL SHAKES + PERFORMANCE DRINK


Boleh hubungi kami terus :
012 237 2641 (Amir) / 011-20200300 (Hotline) MSE Legacy Sdn Bhd
Page FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi
Your Certified Shaklee Product Consultant

COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

May 14, 2018

Berpuasa Buat Kali Pertama?

Tak lama lagi, bulan Ramadhan akan tiba. Ramai yang tak sabar nak berpuasa termasuk kanak-kanak juga. Cuma, apakah cara yang terbaik untuk berikan semangat kepada mereka berpuasa buat kali pertama?

Kebiasannya untuk 2 hingga 3 hari pertama, merupakan masa yang amat sukar bagi kanak-kanak yang cuba berpuasa buat kali pertama.

Dari sudut perspektif nutrisi, Amir nak kongsikan beberapa idea untuk ibu bapa bantu memudahkan perjalanan puasa mereka:-

Berpuasa Buat Kali Pertama?
Berpuasa Buat Kali Pertama?
SAHUR

Anak-anak perlu tidur awal supaya mudah nak bangun Sahur. Kemudian, berikan sahur "special" buat permulaan hari yang baik dengan menghidangkan :-

Makanan yang mempunyai tenaga tinggi. Susu dan telur adalah penggalak tenaga yang hebat.
Segelas Meal Shakes berperisa Vanilla yang lazat mengandungi 19 vitamin dan mineral bagi memastikan anak-anak anda kenyang lebih lama.
Minuman yang sihat bagi memastikan mereka terhidrasi sepanjang hari dan kurangkan rasa dahaga dengan Performance® dengan rasa oren yang enak.
• Sertakan buah-buahan kegemaran mereka untuk menarik minat mereka untuk berpuasa.

Minum susu bersama meal shakes membantu meningkat selera makan anak-anak dan juga membekalkan khasiat yang diperlukan oleh badan

IFTAR

Cuba beri semangat atau reward kepada mereka dengan membeli 1 jenis makanan kegemaran mereka untuk berbuka nanti, disamping itu kita hidangkan juga makanan yang sihat seperti

• Kurma dan air adalah cara mudah untuk berbuka puasa.
• Buatkan Sup atau stew kaya dengan mineral dan garam.
• Sediakan segelas Meal Shakes untuk melegakan perut selepas seharian berpuasa dan menghalang anak anda dari terlebih makan.

Belikan 1 hidangan kegemaran anak-anak sebagai reward.
Dibawah ini, Amir kongsikan 1 testimoni Meal Shakes buat anak yang berpuasa tahun lepas

"Baru-baru ni, Ani ada dapat feedback dari customer Ani, katanya anaknya berpuasa tak penat.
Seronok tengok kanak-kanak berpuasa begini :)
Anak pun suka sebab Meal Shakes ni memang sedap, rasa Fresh Vanilla"

Testimoni Meal Shakes untuk anak yang berpuasa

Kalo ada yang berminat nak tahu lebih lanjut mengenai Meal Shakes, boleh inform Amir atau Nad
Insyaallah, even anak kami Si Zahin pun suka susu dicampur dengan Meal Shakes. Kami berikan 2 kali sehari sebab nak bagi dia kekal cergas di sekolah (10 jam sehari) :)


Boleh hubungi kami terus :
012 237 2641 (Amir) / 011-20200300 (Hotline) MSE Legacy Sdn Bhd
Page FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi
Your Certified Shaklee Product Consultant

COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

May 13, 2018

Selamat Hari Ibu

Selamat Hari Ibu
Hari ini merupakan hari ibu sedunia. Jadi, Amir ucapkan Selamat Hari Ibu buat semua Ibu-ibu yang banyak berjasa pada keluarga.

Kalau ikutkan secara logik, memang kita tak mampu nak balas jasa mereka walaupun kita bayar 1 juta ringgit skali pun. Tetapi, kita boleh jadi anak yang soleh dengan membahagiakan ibu kita dengan pelbagai cara selain memberi duit saku setiap bulan.

Jadi, Amir kongsikan beberapa keping gambar cara kami bahagiakan Ibu kami iaitu dengan bawa mereka berjalan ke luar negara secara PERCUMA. Menarik kan?

Selamat Hari Ibu
Amir bergambar dengan Mak masa di Conference Shaklee di US
Selamat Hari Ibu
Kami bergambar di Golden Bridge, San Francissco, USA
Alhamdulillah, semua percutian ini ditaja oleh Shaklee dengan layanan 5 bintang. Macam Amir, bawa mak Amir ke Long Beach, California dan San Francissco, USA pada tahun 2014.

Wife Amir, Nad bawa Ummi ke Jepun tahun lepas.

Selamat Hari Ibu
Nad bersama Ummi di Jepun, 2017
Selamat Hari Ibu
Bergambar di atas gunung Tateyama Kurobe Alpine Route

Alhamdulillah, dengan bisnes Shaklee ini. Kami berjaya bawa Mak & Ummi pergi melancong ke luar negara sebagai hadiah buat mereka yang banyak berkorban kat kami sejak kami baby lagi. Apabila kita bahagiakan ibu kita, insyaallah mereka akan doakan yang baik-baik buat kita.

Semoga kita semua dapat berjasa dengan ibu kita selagi hayat mereka masih ada. Dan juga jangan lupa buat saham akhirat juga buat mereka apabila mereka dah tiada nanti.

May 01, 2018

Promosi Shaklee Mei 2018

Segment Pertama (1) Promosi Shaklee Mei 2018



Sempena nak masuk bulan ramadhan, Shaklee buat promosi untuk beberapa item skali gus.

1. Pembelian 2 Performance Drink (PD) akan dapat diskaun 10%
2. Pembelian 2 Meal Shake (MS) akan dapat diskaun 10%
3. Pembelian 2 Cinch Vanila Shake akan dapat diskaun 10%

Bukan itu sahaja, anda akan dapat FREE 1 beg eco friendly juga dengan setiap pembelian 2 set TWIN PACK di atas.

Segment Kedua (2) Promosi Shaklee Mei 2018

Promosi untuk segment ini melibatkan 2 set iaitu :-
  • Cleanse & Burn Set (Set Kurus)
  • Revitalise Set (Set Meningkatkan Tenaga)
Kedua-dua set ini akan dapat FREE 1 beg eco friendly


Bagi Amir, lebih suka kepada promosi TWIN PACK sebab dapat penjimatan sehingga 10% bagi setiap set. Insyaallah, ramai customer yang suka sebab nak kekal cergas dan bertenaga sepanjang menjalani ibadah puasa nanti.


Kalo ada yang berminat nak tahu lebih lanjut, boleh inform Amir.

Terima kasih kerana anda sudi membaca :)

Hubungi kami:
012 237 2641 (Amir) / 011-20200300 (Hotline) MSE Legacy Sdn Bhd
Page FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...