June 23, 2018

Rahsia Kecantikan Ayu Raudhah - Petua Moden dan Tradisional

Ayu Raudhah
Nak tahu apa rahsia kecantikan Ayu Raudhah? Jom baca artikel dari Harian Metro Online ini.

“Saya perlu membersihkan dan menjaga muka dengan kerap kerana sentiasa menggunakan mekap setiap hari terutama sewaktu menjalani penggambaran."

“Saya tidak banyak mengamalkan petua tradisional. Antara petua yang diamalkan setiap kali sebelum tidur, saya akan menyapu ais pada muka untuk merawat kulit bermasalah."

“Alhamdulillah, nasib baik kulit saya tidak mudah ditumbuhi jerawat walaupun kadangkala rasa stres,” katanya.

Selain itu, dia juga menerima rawatan kulit muka di pusat kecantikan AsterSpring selama setahun di samping mendapat bekalan percuma produk penjagaan kulit Dermalogica dan kosmetik Averine.
Ayu terpilih antara artis yang mengikuti pakej rawatan muka dan badan ‘Beautiful Bride’ oleh AsterSpring pada November tahun lalu. Selain Ayu, pelakon Raja Farah juga menerima rawatan yang sama.

Daripada penjagaan muka, topik perbualan beralih kepada penjagaan rambut yang dianggap sebagai mahkota berharga kepada setiap wanita. Agak menarik juga apabila Ayu menggunakan daun bunga raya untuk melembutkan rambut.

Ambil 10 helai daun bunga raya dan tumbuk sehingga halus. Kemudian, sapukan pada rambut hingga ke akarnya. Balutkan rambut dengan “shower cap” selama 30 minit. Akhir sekali, cuci dengan air bersih. Amalkan dua kali seminggu. Insya-Allah rambut menjadi lebih lembut dan bersinar ujarnya.

Menyentuh tentang pemakanan, Ayu kurang mengambil nasi dan sangat mengawal makan. Disebabkan berat badannya mudah naik jika tidak dijaga, Ayu perlu mengambil jumlah makanan pada kadar sedikit.

“Selain mengawal pemakanan, saya turut mengamalkan minuman kesihatan iaitu sirap Shaklee,” katanya.

Untuk mengekalkan bentuk badan menarik, Ayu turut melakukan senaman bangkit tubi sebanyak 50 kali sebelum tidur.

Baca artikel penuh di sini.


Apakah Produk Shaklee yang Diamalkan oleh Ayu Raudhah?

Produk Shaklee yang dimaksudkan oleh Ayu Raudhah ialah Vivix™.

Vivix™

Satu PENEMUAN REVOLUSIONARI Dalam Anti-Penuaan Pada Tahap Sellular


Vivix kini menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kebaikan kandungan selain melawan pelbagai jenis penyakit. Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Dengan hanya minum sesudu sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. Minuman yang sesuai untuk lelaki dan wanita berusia 18 tahun ke atas itu juga boleh dijadikan masker pada wajah iaitu caranya dengan menyapu dan biarkan beberapa minit untuk dilihat hasilnya

-Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.
-Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.
-Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

Rewind the time with Vivix

As we move up in age, our bodies change and enter what some people call the “ripening stage of life”. The process is slow and often goes unnoticed until suddenly one day we wonder, where and when did we lose our youth? Wouldn’t it be great if we could rewind the time or slow down this sad and depressing reality?

Now let me introduce to you the world’s best anti-aging supplement Vivix Cellular Anti-Aging Tonic, developed after years of research by the number one natural nutrition company in the U.S., Shaklee Corporation. What attracts me to this Vivix?


1) Asia Pacific Super Excellent Brand

It is presented by Asia Entrepreneur Alliance (AEA) an international not-for-profit business organization with members comprising of successful entrepreneurs from all over Asia Pacific countries. This program has been well accepted in the region and recognized as a mark excellence. It is also one of the world’s most impactful and prestigious brand certification and award.


2) 1 teaspoon = resveratrol found in 100 glasses of red wine = 5,048 Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC)

Wow...what an incredible product. Since young I have always being told that drinking a glass or two of red wine everyday is good for health.
On 17 November 1991, the U.S. CBS TV program “60 Minutes” broadcast a story suggesting that French’s high red wine consumption was the reason for the lower rate heart disease in France. The report noted that the French ate 40% more grams of fat from animal sources per day than Americans, 4 times much butter, 60% more cheese and nearly 3 times more pork. Yet in France the death rate from heart attacks was half what is was in the U.S. This anomaly is called the “French Paradox”. Puzzled American scientists and other health experts from around the world have tried to discover the secret behind the French Paradox and the answer is resveratrol.

Resveratrol, a subgroup of polyphenols, is a natural compound found in the skin of the grapes that used to produce the red wine. It activates the sirtuin gene that is important in suppressing DNA instability and allowing for repair of damaged DNA. One of the known causes of aging is the decreased ability for older cells to perfectly replicate DNA in every new cell. The build up of “DNA debris” in cells is connected to aging and the death of individual cells. Resveratrol increases the rate of deacetylation which controls whether a gene is turned on or off. By controlling the rate of deacetylation and activating the sirtuin gene, resveratrol is demonstrated to have longevity effects.

A 30-day supply of Vivix delivers the equivalent amount of resveratrol found in 3,000 glasses of red wine. Vivix ingredients have been shown to be 10 times more powerful than resveratrol alone at slowing a key mechanism of aging and are all natural with no artificial flavors, colors, sweeteners or preservatives.

3) The 4 key ingredients of Vivix (klik link ini untuk lebih informasi)
~ Muscadine Grape - the only grape with an extra chromosome
~ Elderberry or Sambucus Nigra - have strong antioxidant properties
~ Purple Carrot - excellent source of vitamin A and contain phytochemicals
~ Polygonum Cuspidatum (also known as Japanese knotweed) - a potent anti-oxidant herb that is well known for its various bio-activities

4) Dr. Joseph Maroon's comments on Vivix in his new book “The Longevity Factor How Resveratrol and Red Wine activate Genes for a Longer and Healthier Life”

You can get this book in amazon or any other bookstore. I have just finished reading it recently.

In The Longevity Factor, noted neuroscientist and surgeon Dr. Joseph Maroon, M.D., offers the definitive look at recent scientific breakthroughs identifying a group of natural substances (including the much-publicized molecule resveratrol) that can actually activate a specific set of genes in humans that promote a longer, healthier life.

Resveratrol is the centerpiece of headline-making research being conducted at the Harvard Medical School and elsewhere. Only recently, scientists have discovered how to isolate resveratrol and concentrate it into an affordable and safe supplement. Already more than 200 supplements featuring resveratrol have flooded the market and there are countless more on the way. But which ones work best?

Dr. Maroon wrote a comment on Vivix on page 193. You may read his comments in Vivix brochure.
Continue Reading

June 22, 2018

Nad's Braces Journey - Cuci Gigi / Scaling Semasa Memakai Braces

Assalamualaikum!

Harini 8 Syawal, masih belum terlambat untuk Nad ucapkan Selamat Hari Raya Idulfitri untuk anda semua!

Harini Nad nak share tentang scaling atau cuci gigi semasa memakai braces. Bolehkah?

Baiklah. Bila kita pakai braces ni, mencabar untuk jaga kebersihan gigi berbanding dengan orang yang tak pakai braces. Sebab wire braces halang berus gigi kita untuk sampai ke celah-celah gigi.

So gigi kita mudah jadi kuning. Atau ada plaque.

Dan macam kes Nad, crowding, bila gigi senget-senget tu dia mudah jadi plaque kalau tak gosok betul-betul. Ada juga yang sebelum ni senget, now dah stret, nanti baru perasan ada kotor kat gigi tu.

So, Nad try search, rupa-rupanya memang boleh buat scaling masa pakai braces. Nad tak berani tanya Dentist lain. So, masa pergi checkup semalam Nad minta diorang buat scaling skali. Alhamdulillah dapat!

Dan dari pembacaan Nad jugak, scaling kena buat 6 bulan sekali sebaiknya lah.

Muka menahan sengal. Hahaha.

Buat scaling ni memang sengal rasa dia. Tapi jap je. Lepastu rasa best sebab gigi dah bersih :)

Harap entry ini membantu anda yang tertanya-tanya possible tak buat scaling masa braces ni.

Haa, lupa nak bagitahu. Kos scaling kat Klinik Kajang Prima ni ialah RM 90 (as for my case lah).

So, itu saja untuk kali ini ya. InshaAllah next time Nad share tentang macamana penjagaan gigi masa pakai braces. InshaAllah.

Thanks for reading, and have a nice day!


Love,
nadxoxo
Continue Reading

June 07, 2018

Nad's Braces Journey - Apa Yang Dilakukan Ketika Monthly Braces Checkups?

Assalamualaikum. Salam Ramadhan ke-22. Cepat je masa berlalu kan?

Alhamdulillah dah 5 bulan dah Nad bergigi besi. Jadi, dah 5 kali juga Nad tukar getah braces :D Yup kita kena pergi checkup setiap bulan once dah pakai braces ni. Kalau malas-malas nak pergi klinik, lambat lah progress gigi kita tu kan. So nak taknak kena disiplin. So idok ler kita pakai braces tu bertahun-tahun lamanya.



Kali ni Nad akan share apa yang dilakukan oleh Dentist ketika monthly checkup ni. Ni applicable untuk yang pakai Traditional Braces macam Nad je tau.

Baca sini untuk tahu apa beza jenis braces ye.


1. Tukar Getah Braces

Setiap kali pergi checkup, memang Dentist akan tukar getah braces ataupun dalam english nama dia O RING.

Inilah rupa getah sebelum pasang kat braces kita. Kecik cinonet ja :D Kita boleh pilih nak warna apa.

So warna apa yang Nad dah torai? Hehe. Dah banyak warna dah. Ni dah 5 bulan pun kena ingat-ingat balik warna apa. So marilah kita scroll balik dalam Gallery henpon. Hihi.

Sebenarnya jarang nak bergambar nampak gigi ni. Nak-nak pulak bila pakai braces. Gambar mungkin ambil tapi tak / jarang sangat upload pun kat mana-mana. Biasanya Nad akan upload gambar tutup mulut. Tapi untuk tujuan dokumentasi (haha) / kenangan Nad / reference anda, maka marilah tengok gambar yang tak berapa nak ditimbulkan ini :D

First time pakai pada Januari 2018 - Getah braces warna Silver. Klik gambar untuk baca pengalaman pertama Nad pasang braces

Februari 2018 - Getah braces warna Mint Green

Mac 2018 - Getah braces warna Dark Purple


April 2018 - Getah braces warna Dark Blue Metallic. Hat ni macam paling terang ja haha. Nasib baik pakai 3 minggu je :P

Mei 2018 - Getah braces warna Light Purple. Tak obvoius sangat kan? Hehe.

Untuk bulan ni, baru semalam Nad pergi tukar getah. Warna silver balik macam mula-mula pakai braces.

So yang mana Nad paling suka?
Setakat ni Nad paling suka Light Purple. Sebab tak obvious sangat warna dia. Kalau tengok depan-depan pun soft je warna dia. Dia macam masuk dengan warna besi braces tu :)

Apa rasa lepas tukar getah?
Kalau tukar getah O Ring ni saja, rasa ketat sikit je kat gigi masa baru lepas buat tu. Lepas-lepastu tak sakit pun.

Apa lagi dibuat masa pergi jumpa Dentist bulan-bulan selain tukar getah?
Selain tukar getah, kadang-kadang akan buat perkara di bawah ini (depends on keadaan gigi kita):

2. Tukar Wire Braces

Yang ni Dentist akan buat based on keperluan. Kalau lepas tukar wire ni memang agak sakit beberapa hari. Mungkin hampir seminggu.

3. Pasang Metal Band



Benda ni bukan buat selalu. Tapi sebab first time pasang braces, Dentist tak bubuh lagi benda ni. Next month baru pasang sebelah. Pastu next-next month baru pasang lagi sebelah. Dua-dua pasang kat gigi geraham bawah. Rasanya benda ni depends. Lain orang lain keperluan kot. Tapi ia tidak ditukar selalu. Once duk situ dia akan berada di situ.

4. Pasang Power Chain


Power chain ni akan merapatkan lagi gigi dengan kuasa yang lebih. Sebab tu dia nama POWER haha.


Ini pun depends. Kalau pasang Power Chain ni, sama sakit macam tukar wire. Tapi sakit kat tempat pasang tu je. Dia bukan pasang kat semua gigi. Dentist akan pasang kat mana perlu. Macam Nad, Dentist pasang kat geraham atas bawah setakat ni. Yess rasa dia memang umphhh untuk mula-mula pasang. Haha. Memang tengah tahan sakit ni. Tapi sabar je sebab sakit tu means gigi tengah gerak :)

Overall process dia, boleh tengok kat video ni ya. Video ni kualiti kurang sikit tapi penerangan dia bagus.




Ok setakat tu saja buat masa ni sharing Nad. Moga bermanfaat. Ada masa Nad share lagi ek. InshaAllah.

Thanks for reading!


Love,
nadxoxo
Continue Reading

June 05, 2018

Bacaan Platlet Naik Semula Dengan Nutriferon Shaklee (Demam Denggi)

Encik Amir Zaquwan membelikan anak beliau Nutriferon untuk ikhtiar naikkan platlet kerana anak beliau Demam Denggi.



Ini feedback beliau selepas mencuba Nutriferon Shaklee:

Testimoni Nutriferon Shaklee untuk naikkan platlet akibat Demam Denggi

"Anak saya Alhamdulillah lepas makan beberapa sachet Nutriferon, platelet darah dia naik, dan sekarang dah okay." - Encik Amir Zaquwan





Hubungi kami: 

012-2295680 (Nad)
011-20200300 (Hotline) 
012-2372641 (Amir)

MSE Legacy Sdn Bhd 
Page FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi 
Your Certified Shaklee Product Consultant 

COD Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia  
Continue Reading

June 04, 2018

Masalah Sembelit dan Angin Selesai Dengan Herblax dan Peppermint Ginger Shaklee

MACHAM DRAMA MELAYU KATANYA!

Kelakar cara customer kami ni bercerita.

"Assalamualaikum. Smlm sbnrnya dah masuk 5 hari sy tak membuang, tu yg usahakan jgak beli herblax.. lps je dpat, terus makan.. Alhamdulillah.. mlm tu terus lancar dan pagi ni pun :)

Hari tu sekali, perut masuk angin, baring tak boleh, bongkok pun tak boleh, sakitnya.

Apalagi, capai pepermint gingger plus, Alhamdulillah, lepas tu lega.. masa tu rasa mcm dlm cerita drama melayu, alah..pelakon sakit sangat pastu teraba-raba ubat, lepas makan terus lega.. mcm tulah 😂😂 serius..😂😂

Alhamdulillah dgn izin Allah.

Best produk shaklee ni rupanya 👍👍" - Puan Z

P/S: Puasa-puasa ni ramai yang tak sedap perut. Bolehlah standby Herblax dan Peppermint Ginger di rumah ya :)




Hubungi kami: 

012-2295680 (Nad)
011-20200300 (Hotline) 
012-2372641 (Amir)

MSE Legacy Sdn Bhd 
Page FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi 
Your Certified Shaklee Product Consultant 

COD Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia  
Continue Reading

June 03, 2018

Lemah Badan Letih Lesu Tiada Lagi Dengan Vitalea dan B Complex Shaklee

Anda ada masalah selalu penat, lemah, letih, lesu tanpa sebab?

Mungkin anda kekurangan vitamin / mineral tertentu dalam tubuh.

Boleh ikhtiar dengan Vitalea dan B-Complex Shaklee seperti pelanggan kami, Cik Amalina.


Alhamdulillah keadaan beliau dah improve setelah mengamalkan Vitalea dan B-Complex Shaklee.



Hubungi kami: 

012-2295680 (Nad)
011-20200300 (Hotline) 
012-2372641 (Amir)

MSE Legacy Sdn Bhd 
Page FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi 
Your Certified Shaklee Product Consultant 

COD Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia   
Continue Reading

June 01, 2018

Senarai Harga Produk Shaklee 2018 Tanpa GST dan SST

Senarai Harga Semua Produk Shaklee 2018 Tanpa GST & SST


Mahu mendapatkan harga produk Shaklee dengan harga lebih murah? Klik sini.

Senarai harga produk Shaklee bermula 1 Jun 2018 tanpa GST.

Senarai harga produk Shaklee bermula 1 Jun 2018 tanpa GST.

Senarai harga produk Shaklee bermula 1 Jun 2018 tanpa GST.

Senarai Harga Semua Suplimen Shaklee

Alfalfa Complex (Kecil - 330 tablet) RM 57.50
Alfalfa Complex (Besar - 700 tablet) RM 102.50
B Complex (120 tablet) RM 58.75
Carotomax (30 kapsul) RM 77.50
Collagen Powder (15 sachets) RM 298.00
CoQTrol (30 softgel) RM 148.75
DTX Complex (90 tablets) RM 156.25
ESP (850 gram) RM 161.25
Garlic Complex (60 tablet) RM 56.25
GLA Complex (60 softgel) RM 91.25
Herblax (120 tablet) RM 57.50
Lecithin (180 kapsul) RM 55.00
Meal Shakes (544 gram) RM 120.00
Nutriferon (30 sticks) RM 181.25
OmegaGuard (90 kapsul) RM 136.25
Ostematrix (120 tablet) RM 61.25
Peppermint Ginger Plus (90 tablet) RM 47.50
Performance Drink (539 gram) RM 86.25
Phytocol (120 tablet) RM 197.50
Sustain Released Vita C (180 biji) RM 97.50
Vita E Complex (120 biji) RM 156.25
Vitalea Iron Formula (120 biji) RM 93.75
Vitalea for Children (60 tablet) RM 111.25
Vivix (150 ml) RM 475.00

Mahu mendapatkan harga produk Shaklee dengan harga lebih murah? Klik sini.
Senarai harga produk Shaklee bermula 1 Jun 2018 tanpa GST.

Cinch Tea Mix (28 sticks) RM 131.25
Cinch Shake Mix Cafe Latte / Chocolate / Vanilla (15 serving) RM 181.25

Krim Herbal Blend (4 oz) RM 37.50

Shaklee Baby Set RM 360.00:
Shaklee Baby Gentle Wash
Shaklee Baby Soothing Lotion
Shaklee Baby Massage Oil
(FREE Towel & Bag)

YOUTH Skincare - Loose Items

YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser (125 ml) RM 193.75
YOUTH Perfecting Skin Toner (177 ml) RM 200.00
YOUTH Activating Serum (30 ml) RM 412.50
YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50 (50 ml) RM 206.25
YOUTH Advanced Renewal Night Cream Light / Rich (50 ml) RM 250.00
YOUTH Radiance C + E (60 Capsules) RM 412.50

YOUTH Starter Set RM 850:
YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser (125 ml)
YOUTH Perfecting Skin Toner (177 ml)
YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50 (50 ml)
YOUTH Advanced Renewal Night Cream Light / Rich (50 ml)

YOUTH Renew & Maintain Set RM 1,262.50:
YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser (125 ml)
YOUTH Perfecting Skin Toner (177 ml)
YOUTH Activating Serum (30 ml)
YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50 (50 ml)
YOUTH Advanced Renewal Night Cream Light / Rich (50 ml)

YOUTH  Intensive Treatment & Repair Set (FULL SET) RM 1,675.00:
YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser (125 ml)
YOUTH Perfecting Skin Toner (177 ml
YOUTH Activating Serum (30 ml)
YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50 (50 ml
YOUTH Advanced Renewal Night Cream Light / Rich (50 ml)
YOUTH Radiance C + E (60 Capsules)

Mahu mendapatkan harga produk Shaklee dengan harga lebih murah? Klik sini.

Senarai harga produk Shaklee bermula 1 Jun 2018 tanpa GST.
Hair Care - Prosante:

Prosante Long Lasting Finishing Spray (237 ml) RM 61.25
Prosante Nourishing Scalp Treatment (59 ml) RM 93.75
Prosante Replenishing Conditioner (237 ml) RM 70.00
Prosante Revitalizing Shampoo (296 ml) RM 68.75



Home Care - Get Clean (Loose Items)

Basic H (16 oz) RM 48.75
Dish Wash (16 oz) RM 46.25
Fresh Laundry Concentrate (5.5 lb) RM 83.75
Soft Fabric Concentrate (32 fl) RM 43.75

Get Clean Home Care Set (all above) RM 225.50


Get Clean Water Pitcher Set

Filter (3 packs) RM 168.75
Housing Kit (1 unit) RM 107.50
Pitcher (1 unit) RM 236.25

Get Clean Starter Pack (all above) RM 512.50


Mahu mendapatkan harga produk Shaklee dengan harga lebih murah? Klik sini.



Hubungi kami: 

012-2295680 (Nad)
011-20200300 (Hotline) 
012-2372641 (Amir)

MSE Legacy Sdn Bhd 
Page FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi 
Your Certified Shaklee Product Consultant 

COD Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia  
Continue Reading