June 07, 2018

Nad's Braces Journey - Braces Chekups!

Assalamualaikum. Salam Ramadhan ke-22. Cepat je masa berlalu kan?

Alhamdulillah dah 5 bulan dah Nad bergigi besi. Jadi, dah 5 kali juga Nad tukar getah braces :D Yup kita kena pergi checkup setiap bulan once dah pakai braces ni. Kalau malas-malas nak pergi klinik, lambat lah progress gigi kita tu kan. So nak taknak kena disiplin. So idok ler kita pakai braces tu bertahun-tahun lamanya.

Kali ni Nad akan share apa yang dilakukan oleh Dentist ketika monthly checkup ni. Ni applicable untuk yang pakai Traditional Braces macam Nad je tau.

Baca sini untuk tahu apa beza jenis braces ye.


1. Tukar Getah Braces

Setiap kali pergi checkup, memang Dentist akan tukar getah braces ataupun dalam english nama dia O RING.

Inilah rupa getah sebelum pasang kat braces kita. Kecik cinonet ja :D Kita boleh pilih nak warna apa.

So warna apa yang Nad dah torai? Hehe. Dah banyak warna dah. Ni dah 5 bulan pun kena ingat-ingat balik warna apa. So marilah kita scroll balik dalam Gallery henpon. Hihi.

Sebenarnya jarang nak bergambar nampak gigi ni. Nak-nak pulak bila pakai braces. Gambar mungkin ambil tapi tak / jarang sangat upload pun kat mana-mana. Biasanya Nad akan upload gambar tutup mulut. Tapi untuk tujuan dokumentasi (haha) / kenangan Nad / reference anda, maka marilah tengok gambar yang tak berapa nak ditimbulkan ini :D

First time pakai pada Januari 2018 - Getah braces warna Silver. Klik gambar untuk baca pengalaman pertama Nad pasang braces

Februari 2018 - Getah braces warna Mint Green

Mac 2018 - Getah braces warna Dark Purple


April 2018 - Getah braces warna Dark Blue Metallic. Hat ni macam paling terang ja haha. Nasib baik pakai 3 minggu je :P

Mei 2018 - Getah braces warna Light Purple. Tak obvoius sangat kan? Hehe.

Untuk bulan ni, baru semalam Nad pergi tukar getah. Warna silver balik macam mula-mula pakai braces.

So yang mana Nad paling suka?
Setakat ni Nad paling suka Light Purple. Sebab tak obvious sangat warna dia. Kalau tengok depan-depan pun soft je warna dia. Dia macam masuk dengan warna besi braces tu :)

Apa rasa lepas tukar getah?
Kalau tukar getah O Ring ni saja, rasa ketat sikit je kat gigi masa baru lepas buat tu. Lepas-lepastu tak sakit pun.

Apa lagi dibuat masa pergi jumpa Dentist bulan-bulan selain tukar getah?
Selain tukar getah, kadang-kadang akan buat perkara di bawah ini (depends on keadaan gigi kita):

2. Tukar Wire Braces

Yang ni Dentist akan buat based on keperluan. Kalau lepas tukar wire ni memang agak sakit beberapa hari. Mungkin hampir seminggu.

3. Pasang Metal Band



Benda ni bukan buat selalu. Tapi sebab first time pasang braces, Dentist tak bubuh lagi benda ni. Next month baru pasang sebelah. Pastu next-next month baru pasang lagi sebelah. Dua-dua pasang kat gigi geraham bawah. Rasanya benda ni depends. Lain orang lain keperluan kot. Tapi ia tidak ditukar selalu. Once duk situ dia akan berada di situ.

4. Pasang Power Chain


Power chain ni akan merapatkan lagi gigi dengan kuasa yang lebih. Sebab tu dia nama POWER haha.


Ini pun depends. Kalau pasang Power Chain ni, sama sakit macam tukar wire. Tapi sakit kat tempat pasang tu je. Dia bukan pasang kat semua gigi. Dentist akan pasang kat mana perlu. Macam Nad, Dentist pasang kat geraham atas bawah setakat ni. Yess rasa dia memang umphhh untuk mula-mula pasang. Haha. Memang tengah tahan sakit ni. Tapi sabar je sebab sakit tu means gigi tengah gerak :)

Overall process dia, boleh tengok kat video ni ya. Video ni kualiti kurang sikit tapi penerangan dia bagus.




Ok setakat tu saja buat masa ni sharing Nad. Moga bermanfaat. Ada masa Nad share lagi ek. InshaAllah.

Thanks for reading!


Love,
nadxoxo

June 05, 2018

Bacaan Platlet Naik Semula Dengan Nutriferon Shaklee (Demam Denggi)

Encik Amir Zaquwan membelikan anak beliau Nutriferon untuk ikhtiar naikkan platlet kerana anak beliau Demam Denggi.



Ini feedback beliau selepas mencuba Nutriferon Shaklee:

Testimoni Nutriferon Shaklee untuk naikkan platlet akibat Demam Denggi

"Anak saya Alhamdulillah lepas makan beberapa sachet Nutriferon, platelet darah dia naik, dan sekarang dah okay." - Encik Amir Zaquwan





Hubungi kami: 

012-2295680 (Nad)
011-20200300 (Hotline) 
012-2372641 (Amir)

MSE Legacy Sdn Bhd 
Page FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi 
Your Certified Shaklee Product Consultant 

COD Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia  

June 04, 2018

Masalah Sembelit dan Angin Selesai Dengan Herblax dan Peppermint Ginger Shaklee

MACHAM DRAMA MELAYU KATANYA!

Kelakar cara customer kami ni bercerita.

"Assalamualaikum. Smlm sbnrnya dah masuk 5 hari sy tak membuang, tu yg usahakan jgak beli herblax.. lps je dpat, terus makan.. Alhamdulillah.. mlm tu terus lancar dan pagi ni pun :)

Hari tu sekali, perut masuk angin, baring tak boleh, bongkok pun tak boleh, sakitnya.

Apalagi, capai pepermint gingger plus, Alhamdulillah, lepas tu lega.. masa tu rasa mcm dlm cerita drama melayu, alah..pelakon sakit sangat pastu teraba-raba ubat, lepas makan terus lega.. mcm tulah 😂😂 serius..😂😂

Alhamdulillah dgn izin Allah.

Best produk shaklee ni rupanya 👍👍" - Puan Z

P/S: Puasa-puasa ni ramai yang tak sedap perut. Bolehlah standby Herblax dan Peppermint Ginger di rumah ya :)




Hubungi kami: 

012-2295680 (Nad)
011-20200300 (Hotline) 
012-2372641 (Amir)

MSE Legacy Sdn Bhd 
Page FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi 
Your Certified Shaklee Product Consultant 

COD Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia  

June 03, 2018

Lemah Badan Letih Lesu Tiada Lagi Dengan Vitalea dan B Complex Shaklee

Anda ada masalah selalu penat, lemah, letih, lesu tanpa sebab?

Mungkin anda kekurangan vitamin / mineral tertentu dalam tubuh.

Boleh ikhtiar dengan Vitalea dan B-Complex Shaklee seperti pelanggan kami, Cik Amalina.


Alhamdulillah keadaan beliau dah improve setelah mengamalkan Vitalea dan B-Complex Shaklee.



Hubungi kami: 

012-2295680 (Nad)
011-20200300 (Hotline) 
012-2372641 (Amir)

MSE Legacy Sdn Bhd 
Page FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi 
Your Certified Shaklee Product Consultant 

COD Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia   

June 01, 2018

Senarai Harga Produk Shaklee Bermula 1 Jun 2018 Tanpa GST

Senarai Harga Semua Produk Shaklee Bermula 1 Jun 2018 Tanpa GST

Mahu mendapatkan harga produk Shaklee dengan harga lebih murah? Klik sini.

Senarai harga produk Shaklee bermula 1 Jun 2018 tanpa GST.

Senarai harga produk Shaklee bermula 1 Jun 2018 tanpa GST.

Senarai harga produk Shaklee bermula 1 Jun 2018 tanpa GST.

Senarai Harga Semua Suplimen Shaklee

Alfalfa Complex (Kecil - 330 tablet) RM 57.50
Alfalfa Complex (Besar - 700 tablet) RM 102.50
B Complex (120 tablet) RM 58.75
Carotomax (30 kapsul) RM 77.50
Collagen Powder (15 sachets) RM 298.00
CoQTrol (30 softgel) RM 148.75
DTX Complex (90 tablets) RM 156.25
ESP (850 gram) RM 161.25
Garlic Complex (60 tablet) RM 56.25
GLA Complex (60 softgel) RM 91.25
Herblax (120 tablet) RM 57.50
Lecithin (180 kapsul) RM 55.00
Meal Shakes (544 gram) RM 120.00
Nutriferon (30 sticks) RM 181.25
OmegaGuard (90 kapsul) RM 136.25
Ostematrix (120 tablet) RM 61.25
Peppermint Ginger Plus (90 tablet) RM 47.50
Performance Drink (539 gram) RM 86.25
Phytocol (120 tablet) RM 197.50
Sustain Released Vita C (180 biji) RM 97.50
Vita E Complex (120 biji) RM 156.25
Vitalea Iron Formula (120 biji) RM 93.75
Vitalea for Children (60 tablet) RM 111.25
Vivix (150 ml) RM 475.00

Mahu mendapatkan harga produk Shaklee dengan harga lebih murah? Klik sini.
Senarai harga produk Shaklee bermula 1 Jun 2018 tanpa GST.

Cinch Tea Mix (28 sticks) RM 131.25
Cinch Shake Mix Cafe Latte / Chocolate / Vanilla (15 serving) RM 181.25

Krim Herbal Blend (4 oz) RM 37.50

Shaklee Baby Set RM 360.00:
Shaklee Baby Gentle Wash
Shaklee Baby Soothing Lotion
Shaklee Baby Massage Oil
(FREE Towel & Bag)

YOUTH Skincare - Loose Items

YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser (125 ml) RM 193.75
YOUTH Perfecting Skin Toner (177 ml) RM 200.00
YOUTH Activating Serum (30 ml) RM 412.50
YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50 (50 ml) RM 206.25
YOUTH Advanced Renewal Night Cream Light / Rich (50 ml) RM 250.00
YOUTH Radiance C + E (60 Capsules) RM 412.50

YOUTH Starter Set RM 850:
YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser (125 ml)
YOUTH Perfecting Skin Toner (177 ml)
YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50 (50 ml)
YOUTH Advanced Renewal Night Cream Light / Rich (50 ml)

YOUTH Renew & Maintain Set RM 1,262.50:
YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser (125 ml)
YOUTH Perfecting Skin Toner (177 ml)
YOUTH Activating Serum (30 ml)
YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50 (50 ml)
YOUTH Advanced Renewal Night Cream Light / Rich (50 ml)

YOUTH  Intensive Treatment & Repair Set (FULL SET) RM 1,675.00:
YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser (125 ml)
YOUTH Perfecting Skin Toner (177 ml
YOUTH Activating Serum (30 ml)
YOUTH Age Defense Moisturizer SPF 50 (50 ml
YOUTH Advanced Renewal Night Cream Light / Rich (50 ml)
YOUTH Radiance C + E (60 Capsules)

Mahu mendapatkan harga produk Shaklee dengan harga lebih murah? Klik sini.

Senarai harga produk Shaklee bermula 1 Jun 2018 tanpa GST.
Hair Care - Prosante:

Prosante Long Lasting Finishing Spray (237 ml) RM 61.25
Prosante Nourishing Scalp Treatment (59 ml) RM 93.75
Prosante Replenishing Conditioner (237 ml) RM 70.00
Prosante Revitalizing Shampoo (296 ml) RM 68.75



Home Care - Get Clean (Loose Items)

Basic H (16 oz) RM 48.75
Dish Wash (16 oz) RM 46.25
Fresh Laundry Concentrate (5.5 lb) RM 83.75
Soft Fabric Concentrate (32 fl) RM 43.75

Get Clean Home Care Set (all above) RM 225.50


Get Clean Water Pitcher Set

Filter (3 packs) RM 168.75
Housing Kit (1 unit) RM 107.50
Pitcher (1 unit) RM 236.25

Get Clean Starter Pack (all above) RM 512.50


Mahu mendapatkan harga produk Shaklee dengan harga lebih murah? Klik sini.



Hubungi kami: 

012-2295680 (Nad)
011-20200300 (Hotline) 
012-2372641 (Amir)

MSE Legacy Sdn Bhd 
Page FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi 
Your Certified Shaklee Product Consultant 

COD Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia  

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...