December 17, 2018

Jadi Ahli Shaklee Dengan Harga Murah

Assalamualaikum dan hai!

Kalau anda dah lama aim nak jadi ahli Shaklee, now is the BEST time!

Sebab now Shaklee offer Starter Packs yang ada harga less dari harga ahli biasa tau!! Serius jimat banyak.

Khas untuk ahli baru 😍😍😍


Starter Pack 1: YOUTH Set


✅ Harga less 10% dari harga ahli biasa
✅ Shaklee waivekan membership walaupun asalnya tak layak FREE Membership (worth RM 65)
✅ FREE Postage (worth RM 10)
✅ FREE Cermin muka transparent
✅ Dapat cashback lagi 😍


Starter Pack 2: Vivix Twinpack


✅ Harga less 10% dari harga ahli biasa
✅ FREE Membership (worth RM 65)
✅ FREE Postage (worth RM 10)
✅ FREE Cooler Bag - biasa kena beli okay! Penting untuk bawak travel sebab Vivix ni kena letak dalam peti ais
✅ Dapat cashback lagi 😍


Starter Pack 3: Wellness Set


✅ Sangat sesuai mulakan bisnes / makan sendiri
✅ Harga less 10% dari harga ahli biasa
✅ FREE Membership (worth RM 65)
✅ FREE Postage (worth RM 10)
✅ FREE Pillbox yang best!
✅ Dapat cashback lagi 😍


Consultation & order:

www.wasap.my/60122295680/StarterPackNewMember
Continue Reading

December 12, 2018

Youth Toner

Youth Cleanser
Morning! Mandi dan cuci muka dengan YOUTH Cleanser yang tak berbuih dan keringkan kulit tu.

Youth Toner
Youth Toner
Keluar toilet lap-lap, pakai YOUTH Toner pulak guna kapas tu. Kat kapas tu akan keluar lagi kulit mati. Double cleansing 😊

Kalau pakai YOUTH dan dapat effect glass skin macam orang Korea tu, jangan pelik tau 🤗

Tak perlu cari macam-macam jenama nak cukupkan 10 steps macam orang Korea. Pakai YOUTH Set ni pun dah cukup InshaAllah.

Full Set Youth
Full Set Youth

Bulan ni promo pulak tu. Jimat dalam RM 400 sebab bayar untuk 5 items sahaja tapi dapat 6 items (full set) 😍😍😍

Continue Reading

December 03, 2018

6 Cara Protein Bantu Kurus

6 Cara Protein Bantu Kurus
6 Cara Protein Bantu Kurus

1. Kurangkan hormon lapar
Protein mengurangkan tahap hormon kelaparan (ghrelin), sementara ia meningkatkan hormon mengurangkan selera makan (GLP-1, peptida YY, cholecystokinin).

2. Bakar lebih banyak kalori
Sekitar 20-30% kalori protein dibakar ketika tubuh memproses protein.
Pengambilan protein yang tinggi boleh membakar lebih 80-100 kalori setiap hari, dengan satu kajian menunjukkan peningkatan sebanyak 260 kalori jika makan berlebihan.

3. Mengenyangkan
Amalan pemakanan tinggi protein sangat mengenyangkan. Ia mengurangkan rasa lapar dan menurunkan selera makan, berbanding pemakanan rendah protein.

4. Mengurangkan craving
Makan lebih banyak protein boleh mengurangkan keinginan untuk makan dan keinginan untuk mengunyah pada lewat malam.

5. Bantu turunkan berat
Amalan pengambilan protein tinggi membantu penurunan berat badan, walaupun tanpa pengiraan kalori, portion control, atau menyekat pengambilan karbohidrat. Peningkatan sederhana dalam pengambilan protein juga dapat membantu mencegah kenaikan berat badan.

6. Cegah hilang otot dan kekalkan metabolisma
Pengambilan protein yang tinggi boleh membantu mencegah kehilangan otot ketika menurunkan berat badan. Ia juga membantu mengekalkan tahap metabolisma.

Pengambilan protein adalah cara paling mudah tetapi juga lazat!


ESP merupakan protein berkualiti tinggi, diperbuat daripada soya yang tidak dicucuk hormon. Terbukti selamat diambil walaupun untuk jangkamasa panjang.

Juga sangat disarankan pengambilan untuk ibu berpantang dan menyusukan.



Boleh dibancuh dengan air kosong, shake bersama minuman kegemaran, ataupun blend bersama buah-buahan. Yummy!

Testimoni Pengguna ESP


Kepada para pembaca yang ingin dapatkan lebih maklumat mengenai produk Shaklee, boleh hubungi kami.


Continue Reading

December 02, 2018

Promosi Shaklee Disember 2018

Sekejap sahaja rasanya nak habis tahun 2018. Tinggal sebulan lagi nak masuk tahun baru.
Seperti biasa, Shaklee memang suka berikan promosi setiap bulan. Untuk bulan Disember ini, Shaklee tawarkan promosi Set Youth Skincare yang dilancarkan pada bulan Mei 2018.

Promosi Shaklee Disember 2018


Promosi Shaklee Disember 2018
Promosi Youth Skin Care
Terdapat 2 pilihan promosi Youth untuk bulan ini :-

1. Dengan belian 1 set Youth "Renew & Maintain", anda dapat PERCUMA 1 Radiance C & E yang bernilai RM 412.50

Kelebihan set ini ialah anda boleh dapat penjimatan lebih dari RM700!!

Amir listkan dibawah apa yang anda boleh dapat dengan set ini

  • PERCUMA Radiance C&E bernilai RM412.50
  • PERCUMA keahlian bernilai RM65
  • PERCUMA penghantaran bernilai RM10
  • Dapat Cash RM46


2. Beli 1 set "Starter", anda dapat PERCUMA 1 Cermin Youth bernilai RM43.





Promosi seterusnya ialah pillbox istimewa yang mudah untuk dibawa kemana-mana. Malah ia kedap udara supaya vitamin anda tidak "masuk angin."

Promosi Shaklee Disember 2018
Promosi Shaklee Disember 2018

Bagaimana nak dapatkan pillbox ini?

Caranya mudah sahaja. Anda perlu buat pembelian produk Shaklee sebanyak 200 uv dalam 1 resit, secara automatik anda layak membeli pillbox ini dengan harga RM3 sahaja (Nilai sebenar RM19.80).


Kepada para pembaca yang ingin dapatkan lebih maklumat mengenai promosi Shaklee, boleh hubungi kami.
Continue Reading