August 16, 2019

Pregnant ke 4, ada Cyst/Fibroid?

Gambar Cyst semasa mengandung anak ke 4

“Share lah Nad. Ramai ibu mengandung ada cyst / fibroid”

Begitulah respon kawan Nad, seorang doktor perubatan bila dapat tahu cyst Nad masa pregnancy kali ni kecut in 6 weeks.

Baiklah, ini pengalaman Nad. Nad akan kongsikan apa ikhtiar Nad untuk kecutkan cyst.

Pregnancy kali ke-4 ni berbeza sungguh dari yang sebelum-sebelum ni. Tak pernah pun ada cyst masa pregnant atau tak pregnant. Kali ni Allah nak bagi Nad pengalaman tu. Alhamdulillah. Bolehlah kongsikan dengan kalian kan 😊

Masa pregnant 8 weeks, doktor detect ada cyst. Size around 2 cm. Doktor yang check up dan sonographer both cakap tak perlu risau, sebab cyst ni biasanya kecut dalam 2 minggu.

Checkup 12 weeks, cyst makin membesar lagi 1 cm. Hati dah tak keruan. Tapi doktor kata masih ok lagi. As long as bawah 5 cm.

Esoknya, Nad mula add on 1 biji GLA Complex to the supplement routine (Set Hamil Shaklee).

GLA Complex Shaklee
2 weeks after that, checkup dan scan, Alhamdulillah ada perkembangan positif, dah makin kecil cyst nya! Nad teruskan lagi supplements Set Hamil Shaklee + GLA Complex.

4 weeks kemudian, checkup, dah takde terus dah cyst tu 🥰

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

Terima kasih Allah. Lega rasa hati.

Baby pun berkembangan seperti usianya 💕

Sejak confirm cyst dah tak ada, Nad stop GLA Complex dan teruskan dengan Set Hamil Shaklee macam biasa.

Details tentang Set Hamil Shaklee dan items di dalamnya, boleh baca di blog:


Moga bermanfaat untuk anda yang mengalami isu seperti Nad ni ya ❤️
Location: 38B, Jalan 3/70, Seksyen 3 Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :)