October 21, 2019

Testimoni Vivix Selepas Bersalin

Testimoni Vivix Selepas Bersalin
Testimoni Vivix Selepas Bersalin


Testimoni Vivix Selepas Bersalin
Testimoni Vivix Selepas Bersalin - Puan Aeinna Musa

Ena nak kongsi pengalaman ena sendiri. Ada beza berpantang dengan set berpantang Shaklee bersama Vivix dengan tak. Dua-dua, ena dah rasa.

Masa berpantang anak first tak ambil apa-apa suplemen, luka bersalin lambat baik. Even sebulan dan lepas berpantang pon kadang-kadang datang lagi rasa ngilu tu.

Bila amal set berpantang Shaklee termasuk Vivix, dalam masa seminggu dah tak rasa apa-apa kat tempat jahit. Tapi Ena still jalan slow juga. Kena jaga juga.

Sendiri rasa pelik dan teruja bila luka cepat baik. Badan pun cepat recover, bertenaga, dan kulit pon makin berseri.
Ramai yang tegur, Ena tak macam baru lepas bersalin jer.

Testimoni Vivix Selepas Bersalin
Testimoni Vivix Selepas Bersalin - Puan Ainniah

Ain sempat perhabis vivix masa pantang, sebab tinggal sikit jer.

Ini first time ceasar, luka kat kulit cepat kering. Hari kedua husband tegur dengan terkejutnya.

"Dah cantum elok kulit, dan kering".

Masa tu juga first time pantang ambil zinc juga. Siapa-siapa nak bersalin terus suggest berpantang dgn vivix & zinc juga.

Risau juga sebab seminggu tu keluar masuk hosp (baby prem) & banyak sungguh bergerak sana sini. 

Testimoni Vivix Selepas Bersalin
Testimoni Vivix Selepas Bersalin - Puan Idayu

Saya bersalin baru ni pun emergency czer. Serius takut nak menghadapinya sebab tiada pengalaman czer.
Tekad beli vivix sebab baca pengalaman orang yang berpantang dengan vivix ni best.

Alhamdulillah luka cepat baik, tiada kesan pun luka tu, nampak macam garisan halus je sekarang. Pantang pun tak rasa macam bersalin czer, rasa macam bersalin normal ja. Lepas 3 minggu siap boleh mandikan dan menjaga kakak-kakak si baby (3 dan 2 tahun).

Doc pesan jangan angkat benda berat, haaa itu memang jaga sampai sekarang.


Testimoni Vivix Selepas Bersalin
Testimoni Vivix Selepas Bersalin - Puan Indira

Saya anak 1st Ceaser tak kenal Shaklee lagi.

No 2 pun caesar , minum vivix , luka baik dalam 2 minggu , rasa cergas sangat-sangat. Orang tegur nampak macam tak pantang.

Masa yang 1st, luka bersalin ambil masa sebulan, baru nak baik.

Testimoni Vivix Selepas Bersalin
Testimoni Vivix Selepas Bersalin - Puan Shieda

Shieda masa 1st czer, pada usia hujung 20an, tak ambil vivix. Hanya ambil set berpantang dan add on zinc. Luka pun cepat sembuh dan kering.

Untuk 2nd czer, usia 30an. Shieda ambil Vivix. Masa tu, rasa sakit czer kedua lebih teruk dari yang pertama.
Tapi Alhamdulillah asbab ambil vivix rasa sakit tu kurang. Luka pun cepat kering. Badan pun rasa bertenaga sampai terlupa tengah pantang.

Untuk 3rd czer, Shieda baru lepas habis pantang ni. Ambil vivix juga sebab dah tahu sakit czer macam mana.

Pengalaman tak boleh lupa, czer ketiga ni muntah-muntah lepas czer. Sebelum ni tiada. Masuk makanan je muntah. Sampai menggigil tak bertenaga sebab makanan semua keluar. Doc dan nurse risau sebab nampak muka pucat sangat malam tu lepas 6 jam puasa.

Dan shieda memang ada talesmia. Hb memang low. Malam tu jugak ambil vivix dan esok pagi nurse cakap muka dah tak sepucat semalam. Luka pun cepat kering dan baik

Testimoni Vivix Selepas Bersalin
Testimoni Vivix Selepas Bersalin - Puan Syahida

Syida pun berpantang dengan set hamil shaklee fullset masa anak pertama dan kedua. Cumanya anak kedua syida add on vivix. Orang memang tegur cergas dalam pantang.

Ena datang lawat Syida masa anak kedua cakap muka tak pucat langsung macam bukan tengah pantang. Luka dalam 2 minggu dah baik dan tak sakit dah. Syida bersalin normal kedua-dua anak.

Masa bersalinkan anak kedua ni, luka kena jahit banyak sikit banding anak pertama sebab doktor terpaksa gunting, sebab baby dah lemas time tu.

Berminat dengan Vivix? Hubungi Nad di 012-2295680 atau klik je icon Whatsapp di sebelah kiri blog ni ok? :)


Love,
Nadiah Suhaidi
Pengedar Sah Shaklee
012-2295680
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia dan luar negara
MSE Legacy Sdn Bhd

Location: 38B, Jalan 3/70, Seksyen 3 Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit

Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.