October 18, 2020

NASA guna produk Shaklee

NASA guna produk Shaklee
NASA guna produk Shaklee

Rata-ratanya mesti kenal NASA kan?

NASA ini adalah sebuah agensi yang menguruskan hal berkait angkasa lepas di negara Amerika pada zaman 40an lagi. Agensi ini ada berkolaborasi dengan syarikat Shaklee pad atahun 1993 dalam menghasilkan supplement khusus untuk Angkasawan di angkasa lepas.

Kita pun tak boleh bayang macam mana kehidupan disana. Jadi pakar-pakar saintis di Shaklee mempunyai pengiktirafan dunia mula membuat kajian dan formula khas untuk bawa suplemen ke Angkasa Lepas. Bahagian Reaserach & Development (R&D) ini memakan masa bertahun-tahun untuk mencipta formula yang sesuai untuk suasana di atas angkasa lepas.

Maka, Shaklee menghasilkan “AstroAde” (Lemon Lime Flavour). Minuman ni “advanced version” daripada Performance Drink yang ada jual di Malaysia ni.

Kenapa NASA request Shaklee hasilkan AstroAde ni?

Semasa angkasawan turun ke Bumi, kapal mereka akan menjunam ke bawah dengan kelajuan yang tinggi. Impak kepada tubuh badan mereka akibat perubahan tekanan dari angkasa lepas masuk ke Bumi menyebabkan badan mereka akan kekurangan air dan boleh pengsan. Jika pengsan, agak sukar untuk NASA mengawal kapal terbang tersebut dan kemungkinan besar akan berlaku bencana besar.

Jadi dengan adanya “AstroAde”, badan mereka mampu kekal stabil selepas mendarat. Istilah kita “Tak Mabuk” angkasa. Hehe

Bergambar dengan Angkasawan NASA Mark Kelly & Scott Kelly
Bergambar dengan Angkasawan NASA, Mark Kelly & Scott Kelly

Amir sendiri pernah berjumpa dengan Angkasawan NASA ini dan dengar sendiri penerangan mereka semasa Shaklee Conference di Orlando pada tahun 2016.

Jadi, Amir ucapkan tahniah pada pengguna Shaklee kerana anda ambil produk yang diiktiraf oleh NASA.

Location: 104, Jln Puisi 1/4, 43000 Bangi, Selangor, Malaysia

2 comments:

  1. wow. Bukan biasa² Shaklee ni.
    Ada kolaborasi dengan Nasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes! Produk kita ambil ni angkasawan pun dah lama ambil.

      Delete

Terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit

Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.