Apa Itu Resveratrol

Produk Vivix ni Nad cuba lebih 3 tahun lepas, itu pun lepas tau kelebihan dan khasiat yang ada dalam sesudu Vivix ni.

Sempena promosi Vivix kali ni, Nad nak kongsikan apakah sebenarnya Resveratrol yang merupakan kandungan utama dalam Vivix. Vivix Shaklee kaya dengan resveratrol yang mempunyai pelbagai khasiat termasuk untuk awet muda juga.


APA ITU RESVERATROL

Resveratrol merupakan sejenis Anti-Oksida yang terdapat dalam buah anggur dan beri. Anti-Oksida ini sangat penting untuk mengelakkan sel badan daripada cepat rosak akibat radikal bebas.

Mengikut kajian klinikal, Resveratrol ini sangat penting untuk memelihara dan membina semula DNA sel yang telah rosak. Radikal bebas merupakan atom yang tidak stabil yang terhasil disebabkan pencemaran, cahaya matahari (sinar uv), asap rokok dan juga radiasi. Ianya boleh menyebabkan pelbagai penyakit termasuk kanser dan sakit jantung.

Resveratrol banyak terdapat di dalam buah anggur, paling banyak pada kulit buah anggur. Ia asalnya berfungsi untuk mengelakkan buah anggur daripada diserang kulat atau fungus. Dalam banyak-banyak spesies buah anggur, buah anggur jenis muscadine adalah anggur yang mempunyai tahap resveratrol paling tinggi.


KANDUNGAN RESVERATROL & ANGGUR MUSCADINE

Anggur Muscadine merupakan salah satu ramuan utama dalam Vivix dan mempunyai kandungan Resveratrol yang tinggi
Apa Itu Resveratrol
Anggur Muscadine merupakan salah satu ramuan khas Vivix
Kalau nak tahu, anggur yang hidup di kawasan lembap lebih tinggi kandungan resveratoral berbanding anggur yang hidup di kawasan yang kering. Ini kerana bila berada di kawasan lembap, anggur sepatutnya lebih cepat rosak (berkulat). Tapi oleh kerana anggur muscadine ni nak survive, ia terpaksa menghasilkan lebih banyak resveratrol berbanding kawan anggur spesies yang lain.

Anggur yang dijual di pasaran Malaysia bukannya jenis muscadine. Sebab itu boleh nampak kadang-kadang ada anggur yang sudah berkulat di pasaraya. Ia menunjukkan kandungan resveratoral anggur itu tak berapa tinggi.

Size sebenar anggur muscadine
Sebiji buah anggur muscadine bersaiz sebesar buah golf, dan harga sebiji sahaja buah anggur anggur muscadine boleh mencecah hingga RM 100.


CARA MUDAH UNTUK DAPATKAN KHASIAT RESVERATROL

Shaklee telah memudahkan kita untuk mendapat khasiat dan kelebihan resveratrol ini dalam bentuk suplemen yang dinamakan Vivix. Vivix berbentuk cecair dan boleh diminum.


Vivix merupakan makanan tambahan yang mengandungi 10 kali ganda resveratrol dari produk kesihatan resveratrol yang lain. Ini kerana selain anggur muscadine, ia turut mengandungi tumbuhan yang juga tinggi kandungan resveratrol yang dikenali dengan nama polyganum cuspidatum.

Banyak kajian klinikal telah dijalankan untuk mengetahui kelebihan resveratrol. Alhamdulillah, kajian telah membuktikan ianya berkesan untuk mengurangkan simptom penyakit darah tinggi, kencing manis, kanser, alzheimer.

Resveratrol juga sangat digalakkan untuk mereka yang ingin awet muda. Malah ujian makmal yang dilakukan menunjukkan Vivix Shaklee boleh membantu anda rasa muda 25 tahun!

BERMINAT NAK CUBA VIVIX?

Harga sebotol Vivix hanya RM475 dan ianya boleh bertahan selama 1 bulan.

Boleh hubungi Nad:
012 229 5680 (Nadiah) / 011-20200300 (Hotline)

MSE Legacy Sdn Bhd
Page FB : Kedai Vitamin Bandar Baru Bangi

Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Post a Comment

0 Comments