August 15, 2019

Bahaya Beli Supplement Tiruan Secara Online

Bahaya Beli Supplement Tiruan Secara Online


Tahukah anda sekarang ini banyak supplement tiruan dijual secara online? Bahaya ke tak beli Supplement Tiruan Secara Online ini?


Menurut Malaysian Dietary Supplement Association (MADSA), pihak mereka telah memberi amaran tentang bahaya membeli supplement tiruan secara online tanpa melalui pengedar yang sah. MADSA juga telah maklumkan perkara ini kepada Kementerian Kesihatan Malaysia kerana ia memberi kesan buruk kepada pengguna supplement tiruan ini.


Perkara ini juga berlaku di luar negara. Seperti Amazon.com, mereka telah remove semua unathorize seller supplement dan mewajibkan kepada semua customer mereka supaya membeli produk supplement terus kepada syarikat atau agen yang berdaftar sahaja.


Proses ini mengambil masa yang lama untuk pihak berkuasa menangani penjualan supplement tiruan di pasaran. Apa yang boleh kita lakukan adalah berkongsi maklumat dan educate prospek/customer kita tentang kelebihan membeli supplement dengan agen yang sah.


Untuk pengetahuan anda, setakat ini ada 28 syarikat berdaftar dengan MADSA yang diiktiraf bahawa supplement mereka ini selamat digunakan. Boleh klik link ini untuk lihat senarai ahli MADSA. https://madsa.org.my/members-listing/

Jadilah pengguna yang bijak, jangan perjudikan kesihatan anda dengan barangan tiruan.

Location: 38B, Jalan 3/70, Seksyen 3 Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia

1 comment:

Terima kasih atas komen anda :)