July 15, 2021

Carotomax Shaklee : Vitamin untuk Mata Rabun

Masalah mata kadang-kadang dipandang remeh. Cuba kalau 1 minit kita tak dapat melihat dunia. Mesti rasa panik kan? Hari ini kami nak kongsikan tentang Vitamin untuk Mata Rabun. 

Carotomax Shaklee : Vitamin untuk Mata Rabun
Apa itu Karotenoid? Ada kaitan ke dengan Vitamin untuk Mata Rabun ni?

Karotenoid adalah pigmen yang membentuk warna sayur-sayuran. Ia memberi warna oren kepada carrot, tomato dan sebagainya. 

Carotomax Shaklee : Vitamin untuk Mata Rabun
10 Manfaat Carotomax
 Fungsi dan Kebaikan Karotenoid.

  1. Melindungi sel daripada kesan pemusnahan oleh radikal bebas 
  2. Merupakan sumber Vitamin A terbaik.
  3. Meningkatkan sistem imunisasi badan kita.
  4. Meningkatkan fungsi organ tubuh terutama kulit dan mata kita.

Fungsi Lain Karotenoid

  • Membantu pertumbuhan tisu seperti kulit, membran di dalam saluran penghadaman, serta pernafasan. Tisu ini bertindak sebagai penghalang utama kepada jangkitan penyakit.
  • Diperlukan semasa kita dijangkitan selsema, batuk dan gangguan-gangguan penyakit yang ringan.
  • Terlibat dalam penghasilan sperma dan ovum. 
  • Penting untuk pertumbuhan tulang yang sihat. 
  • Meningkatkan sistem kekebalan dengan memperbaiki fungsi sel darah putih. 
  • Membina semula sel-sel yang rosak.
  • Melindungi dari rabun malam
  • Menjaga kesihatan mata. 
  • Merangsang pertumbuhan tulang yang kuat, gigi, gusi serta kulit dan rambut yang sihat serta kesihatan umum.
Carotomax Shaklee : Vitamin untuk Mata Rabun
1 Hidangan Carotomax bersamaan dengan ...

Tahukah anda bahawa kandungan 1 kapsul Carotomax bersamaan dengan (khasiat dalam carotomax dengan makanan harian)?

  • 102 biji buah pisang
  • 1 hidangan ikan salmon
  • 85 biji buah rasberi
  • 285 buah limau gedang
  • 714 biji buah aprikot

Carotomax Shaklee dengan formula yang diperbaharui ini mengandungi 6 jenis karotena yang diekstrak daripada rangkaian sayuran dan buah-buahan yang kaya dengan antioksidan seperti rumpai laut, tomato bukan GMO, biji anggur (grape seeds) brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit dan lain-lain.

Jenis Katotenoid bermanfaat seperti dibawah;

1. Zeaxantin - Menyaring pancaran cahaya biru dari peranti elektronik dan sinaran UV untuk mengekalkan penglihatan yang sihat 

2. Likopena - Membentuk lapisan pelindung untuk mengekalkan kesihatan mata. 

3. Astaxantin - Meningkatkan aliran darah ke retina untuk memberi fokus yang lebih baik kepada objek berhampiran. 

4. Lutein - Mengekalkan kejelasan kanta semula jadi mata dengan meneutralkan pengoksidaan terutamanya dari sinar UV dan cahaya biru. 

5. Alfa Karotena - Menjadi vitamin A dalam badan. Menyokong penglihatan yang sihat dan mengurangkan ketegangan mata. 

6. Beta Karotena - Sumber utama vitamin A. Menyokong penglihatan apabila cahaya kurang dan penglihatan waktu malam.

Ada beza ke Vitamin A dengan Carotomax Shaklee ini?

Vitamin A terdiri dari dua jenis iaitu: Vitamin A yang boleh kita dapat dari makanan seharian. Provitamin A dikenali juga sebagai karotenoids (the safest way to take Vitamin A) yang akan ditukarkan kepada Vitamin A apabila badan memerlukan dan akan disingkirkan dari tubuh jika berlebihan. 

Perlu diingatkan, Vitamin A tidak boleh diambil secara berlebihan. Ini adalah kerana ia merupakan salah satu vitamin larut lemak dan jika diambil melebihi dos yang ditetapkan, ia akan tersimpan di dalam organ-organ dalaman kita terutamanya hati. Dalam kata lain, ianya boleh menjadi toksik sekiranya diambil berlebihan.

Carotomax Shaklee berbeza dari yang lain kerana ia dalam bentuk provitamin A, yang mana HANYA akan diaktifkan apabila ia diperlukan sahaja. Itu sebab Shaklee mementingkan bahawa produk mereka selamat digunakan untuk jangka masa panjang.

Testimoni Carotomax Shaklee : Vitamin untuk Mata Rabun

Testimoni Carotomax membantu masalah rabun dan silau

Saya dah ambil 55 botol carotomax. Dulu saya rabun. Dah 5 tahun tak rabun dah. Power saya masa tu, kanan 750 kiri 550. Silau tinggi jugak sebelum amik carotomax. Drive mata wajiblah mata berair pastu sakit kepala. Sekarang, power mata kanan 150, kiri 75. Tak pakai spek pon dah. Pakai contact lens untuk memandu je.

Kat umah tanpa pape medium pun. Lebih lega mcm tu. Selain vitamin, kena jaga makan juga. Amalan-amalan rohani mcm doa-doa pun membantu. Saya rabun sejak darjah 6. Form 2 baru abah saya buatkan spek. Dulu nak kabo mata rabun nak minta buat spek, takut-takut je . Sebab mahal kan. - Puan Aminah Syuhadah

 

Testimoni Carotomax dan Omega
Testimoni ke dua ialah customer yang memberi Carotomax dan Omega Guard untuk 2 orang anak beliau berusia 9 dan 7 tahun. Selepas 2 bulan amalkan secara konsisten, power mata anak beliau ada penurunan. Alhamdulillah

Location: 104, Jln Puisi 1/4, 43000 Bangi, Selangor, Malaysia

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit

Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.