March 25, 2019

Short Review Filem Upin Ipin Keris Siamang Tunggal

Poster Filem Upin Ipin Keris Siamang Tunggal
Filem Upin Ipin Keris Siamang Tunggal mengingatkan Nad kepada filem Shrek, di mana ada banyak watak Disney dalam tu.

Bergambar sebelum tengok wayang

Cuma yang uniknya, filem terbaru Upin Ipin ni ada bermacam watak dari kisah dongeng zaman dahulu yang banyak pengajaran. A good way to introduce watak-watak dan cerita-cerita tu pada kanak-kanak zaman milenia ni.

Raja Bersiong, Si Tanggang dan ibunya Deruma, Mat Jenin, Bawang Putih dan Merah, antara watak yang ada dalam filem tu.

Kisah Todak, wayang kulit, dan pisang salai juga ada. Erm, Ummi Abi pun tak pasti dah pernah rasa ke pisang salai tu 🙊

Selebihnya kena tengok sendiri. Hehe.

An Nur Ziyani

Triple Z

Idea asal dari Founder Les Copaque sendiri iaitu Hajah Ainon Arif. Jalan cerita menarik. Dari awal hingga akhir seolah tak terasa, penuh aksi dan tak bosan. Tambah best lagi bila ada plot twist.

#EncikGajah yang memang particular bab gambar dan video ni, cakap animasi ni memang hebat setanding antarabangsa. Memang cantik!

Dari segi lagu pun best dengar. Nad memang minat bab-bab lagu ni. Siap ada gambus lagi. Best best best 😍

Adegan yang buat menitis air mata pun ada. Kisah-kisah kemaafan yang menjadi magis ❤️

Ok dah. Tu saja review dari seorang Mak anak 3 😂 Hangpa boleh pi beli tiket laju-laju. Hehe.

Makan selepas tengok wayang


Sayang sokmo,
Nadiah Suhaidi a.k.a Puan Nadxoxo :)

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :)