October 31, 2019

Tips Pemilihan Car Seat Yang Betul

Tips Pemilihan Car Seat Yang Betul
Tips Pemilihan Car Seat Yang Betul

Hari ini, banyak newsfeed di fb kisah pasal Carseat. Dan majoriti komen pasal setting bilangan anak bersama driver. Mana nak letak "mak" nya kalau semua kerusi dah penuh dengan car seat? Hehe

Amir tak reti komen bab tu sebab itu terpulang pada masing-masing. Kami pun baru ada kesedaran pasal carseat ni sejak awal tahun ni. Terfikir nak tahu lebih lanjut pasal car seat yang sesuai untuk anak-anak sebab Triple Z ni dah makin membesar.

Tips Pemilihan Car Seat Yang Betul

Apa yang penting dalam proses pemilihan car seat ni ialah :-

1. Ilmu. Kita perlu tahu jenis carseat yang sesuai dan ikut spec yang ditetapkan. Bukan takat tengok design jer tau.

2. Budget. Nak beli car seat ni harga dia lebih dari 200 ringgit ke atas. Ikut brand dan jenis.

3. Kenderaan. Kami baru tahu rupanya tidak semua kereta sedan sesuai untuk pasang 3 carseat di bahagian belakang kereta. Kena tahu juga spec melalui buku manual kereta.

4. Keselesaan anak. Nak beli car seat ni juga perlu check keselesaan anak-anak sebab mereka yang nak duduk dalam tu. Lebih elok kalau pergi kedai yang boleh testing. Kami prefer LittleWhiz.com
sebab kedai tu bukan kasi testing duduk, malah siap pasang dalam kereta sekali.

Baca : Shopping Car Seat di LittleWhiz Shah Alam

Nak tahu lebih lanjut pasal piawian keselamatan yang digunakan di Malaysia.
Boleh rujuk pamphlet di link ini atau klik gambar dibawah.

Tips Pemilihan Car Seat Yang Betul




Location: 38B, Jalan 3/70, Seksyen 3 Bandar Baru Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit

Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.