Soalan Lazim Mengenai Vivix

Soalan Lazim Mengenai Vivix
Soalan Lazim Mengenai Vivix

Assalamualaikum semua, hari ini kami kongsikan FAQ atau soalan lazim yang biasa orang bertanya mengenai produk Vivix Shaklee.
Soalan Lazim Mengenai Vivix
Soalan Lazim Mengenai Vivix

1. Soalan : Apa itu Vivix?


Jawapan : Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani Anggur Muscadine, Ekstrak Eldeberi Eropah, Ekstrak Knotweed Jepun dan Ekstrak Lobak Ungu.

2. Soalan : Apa yang membuatkan minuman Vivix ini berbeza dengan produk lain?

Jawapan : Kemajuan sains kami dan campuran proprietari berasaskan anggur muscadine - salah satu daripada buah yang paling jarang didapati dan tahan lasak. Anggur muscadine mengandungi polifenol lengkap yang tidak terdapat dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mempunyai kepekatan asid elagik dan elagitanin yang lebih baik, apabila digabungkan dengan polifenol lain akan menghasilkan antioksidan yang berkuasa.

Di Shaklee, kami memanfaatkan kelebihan anggur muscadine dalam setiap botol Vivix® menggunakan proses pengekstrakan yang dipatenkan yang menumpukan dan mengekalkan kandungan bioaktif polifenol.

3. Soalan : Siapakah yang boleh minum vivix ini?

Jawapan : Vivix® direka untuk orang dewasa yang mementingkan kesihatan penuaan secara sihat dan kesejahteraan. Vivix® tidak disarankan bagi wanita hamil atau menyusui atau sesiapa yang berumur 18 tahun ke bawah.

4. Soalan : Berapa banyak Vivix perlu diambil dalam 1 hari?

Jawapan : Satu sudu teh sehari.

Soalan Lazim Mengenai Vivix
Soalan Lazim Mengenai Vivix
5. Soalan : Apa yang membuatkan Anggur Muscadine berbeza dengan anggur yang lain?

Jawapan : Anggur Muscadine adalah salah satu anggur yang paling jarang ditemui, anggur yang tahan lasak, dengan profil polifenol unik yang menawarkan beberapa manfaat kesihatan. Tidak seperti anggur lain anggur muscadine mempunyai kepekatan asid ellagik dan elagitanin yang tinggi, apabila digabungkan dengan polifenol anggur muscadine yang lain, menghasilkan antioksidan yang berkuasa.

Anggur Muscadine juga boleh membiak dalam persekitaran yang bahaya; profil fenolik mereka memberikan perlindungan tambahan terhadap bakteria, kulat, yis, kemarau, kelembapan yang berlebihan dan suhu yang melampau sementara anggur lain mudah rosak dalam persekitaran seperti ini.

6. Soalan : Apa itu Polifenol?

Jawapan : Istilah polifenol digunakan untuk menggambarkan sekumpulan sebatian semula jadi yang ditemui sebahagian besarnya dalam buah-buahan, buah beri dan sayur-sayuran yang mempunyai manfaat antioksida dan potensi kesan perlindungan terhadap penuaan sel. Malah, penyelidikan baru menunjukkan bahawa polifenol boleh memberikan pelbagai kesan biologi terhadap kesihatan manusia.*

7. Soalan : Bilakah saya harus mengambil Vivix?

Jawapan : Ambil Vivix® setiap hari, sebaik-baiknya dengan hidangan seperti sarapan pagi atau makan tengahari. Goncangkan sebelum mengambil hidangan yang disyorkan satu sudu teh setiap hari.

Soalan Lazim Mengenai Vivix
Soalan Lazim Mengenai Vivix
8. Soalan : Bolehkah saya ambil lebih 1 sudu Vivix sehari?

Jawapan : Menurut penyelidikan terkini, tidak terdapat manfaat tambahan daripada mengambil lebih daripada hidangan yang disyorkan satu sudu teh setiap hari.

9. Soalan : Bolehkah saya ambil Vivix bersama supplement Shaklee yang lain?

Jawapan : Vivix® boleh diambil bersama semua makanan tambahan Shaklee. Secara idealnya, Vivix® akan diambil dengan Shaklee Vita-Lea® Iron Plus, ESP Soy Protein Soy Powder, Sustained Release Vita-C Plus, B-Complex dan Omega Guard untuk melengkapkan keperluan pemakanan harian anda.

Penggunaan semua nutrien penting ini, bersama-sama dengan polifenol dalam Vivix®, memberikan spektrum nutrisi yang meluas ke seluruh tubuh anda dan menyediakan asas untuk kehidupan yang lebih lama dan sihat.*

10. Soalan : Adakah terdapat langkah berjaga-jaga?

Jawapan : Tidak ada interaksi yang diketahui antara Vivix® atau mana-mana ramuannya dan makanan tambahan yang lain.

Sebagai langkah berjaga-jaga, kami mengesyorkan agar seseorang yang berada di bawah jagaan doktor dalam keadaan perubatan atau penyakit atau yang mengambil preskripsi ubat, terutama ubat cair darah hendaklah membincangkan penggunaan Vivix® dengan penjaga kesihatan profesional mereka.

Soalan Lazim Mengenai Vivix
Soalan Lazim Mengenai Vivix

11. Soalan : Adakah Vivix mengandungi Alkohol?


Jawapan : Vivix® tidak mengandungi alkohol.

12. Soalan : Adakah Vivix disahkan halal?

Jawapan : Ya. Vivix® diiktiraf Halal oleh Islamic Services of America (ISA), badan pensijilan halal asing yang diiktiraf oleh Jabatan Pembangunan Islam Malaysia (JAKIM).

13. Soalan : Adakah Vivix® didaftarkan di bawah NPRA (Badan Pengawalseliaan Farmaseutikal Kebangsaan)?

Jawapan : Tidak. Produk ini diklasifikasikan sebagai makanan dan berada di bawah seliaan Jabatan Keselamatan dan Kualiti Makanan Malaysia (FSQD).

14. Soalan : Kenapa saya perlu simpan Vivix di dalam peti sejuk selepas dibuka?

Jawapan : Penyejukan selepas dibuka akan membantu mengekalkan kesegaran, warna dan bahan aktif yang optimum dalam produk.

Bagi sebarang pertanyaan mengenai produk Vivix, boleh hubungi kami dengan klik sahaja gambar dibawah atau link di nombor handphone kami.

Nadiah Suhaidi

Amir Marzhuki
Post a Comment

0 Comments