December 12, 2020

Mata Segar Sepanjang Malam!

 

Mata Segar Sepanjang Malam!

Ada yang tanya Amir, kenapa suka jalan malam? 
Sebab biasanya depa tak leh tahan ngantuk kalau jalan malam. 

Kami suka jalan malam sebab nak bagi anak-anak tidur dalam car seat masing-masing, walaupun si kecil ni suka menempek jer kat ummi. Kesian ummi tak cukup tidur. Yang dah besar, so far mudah jer. Bangun-bangun jer, dah sampai Besut. Perjalanan 6 jam tak terasa buat diorang. Haha 

Bestnya bila jalan malam, kereta tak banyak. Tak perlu risau bab bertembung dengan orang waktu rehat di R&R. Lagipun, Amir singgah biasanya 2 kali jer samada buang air atau isi minyak. Jadi, masa rehat tu tak sampai 15 minit. Jimat masa perjalanan disitu. 

Bab mengantuk tu, biasanya Amir dah prepare siap-siap. Tidur sekejap sebelum travel dan minum segelas Cinch Tea untuk kasi segar. Kudapan pun ada juga sebab bosan juga drive sorang-sorang ni. Radio memang tak buka sebab tak nak ganggu orang tidur. Cuma buka juga ayat Al-Quran bila dah rasa seram sikit. Hehe 

So, itu jer tips Amir untuk drive malam-malam ni. Selesa buat kami sekeluarga. 
Kawan-kawan pula macam mana? Prefer jalan siang atau malam?

Manfaat Cinch Tea
8 Manfaat Cinch Tea


Location: 104, Jln Puisi 1/4, 43000 Bangi, Selangor, Malaysia
Next
This is the most recent post.
Older Post

0 comments:

Post a comment

Terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit

Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.