Keistimewaan, Manfaat dan Kebaikan OsteNutrix Shaklee

Kalsium antara nutrisi penting yang perlu kita ambil setiap hari. Ianya penting dalam membantu membentuk dan mengekalkan gigi dan tulang dalam badan serta penting untuk proses fisiologi tubuh.

Gambar OsteMatrix vs OsteNutrix

Apakah perbezaan OsteMatrik (lama) dan OsteNutrix (baru)?

Pada yang belum tahu, Shaklee ada keluarkan formulasi terbaru untuk produk Oste ini.
Ada 2 perbezaan yang telah dilakukan bagi menambahbaik kualiti produk Oste ini.
 1. Kandungan vitamin D3 dalam OsteNutrix telah bertambah. Jika sebelum ini OsteMatrix , kandungan vitamin D3 ialah sebanyak 100IU , tetapi di dalam OsteNutrix, ia telah menjadi 120IU
 2. Kandungan Zinc ( iaitu Zinc Gluconate ) telah dikurangkan ke 0.375mg ( di dalam OsteNutrix ) dari 0.4mg di dalam OsteMatrix. Perubahan ini bagi membolehkan penyerapan kalsium yang lebih baik ke dalam tulang

6 Sebab Anda perlu Pilih OsteNutrix

6 Sebab Pilih OsteNutrix Shaklee

 1. 1 kaplet OsteNutrix bersamaan 1 gelas susu berkalsium tinggi atau 80 biji badam
 2. Kos harian pengambilan OsteNutrix ( 3 kaplet sehari ) ini hanya RM 2.30 sahaja. Lebih murah dari harga segelas susu
 3. Setiap hidangan OsteNutrix dapat mencukupkan keperluan kalsium harian ( 1000mg ) dalam sehari
 4. Diformulasi khas dengan campuran 7 nutrien penting termasuk kalsium, vitamin D, magnesium, zink, kuprum, mangan dan boron untuk membantu membina ketumpatan tulang.
 5. Direka dengan kaplet ( bentuk ) bersaiz kecil dan mudah ditelan
 6. Kadar penyerapan kalsium yang efektif dalam masa 12 jam mengikut kajian klinikal. Selamat diambil untuk semua golongan.
Keistimewaan OsteNutrix Shaklee

Kandungan dalam 1 tablet OsteNutrix Shaklee

OsteNutrix diformulasi khas dengan campuran 7 nutrien penting termasuk kalsium, vitamin D, magnesium, zink, kuprum, mangan, dan boron untuk membantu membina ketumpatan tulang.
 • Vitamin D3 (sebagai kolekalsiferol) : 120 IU
 • Kalsium (sebagai kalsium karbonat, kalsium sitrat tetrahidrat, dan kalsium sitrat malat) : 250 mg
 • Magnesium (sebagai magnesium oksida, magnesium glukonat, dan magnesium sitrat tribasik) : 100 mg
 • Zink (sebagai glukonat zink) : 0.375 mg
 • Tembaga (sebagai glukonat tembaga) : 0.05 mg
 • Mangan (sebagai glukonat mangan) : 0.05 mg
 • Boron : 0.75 mg
Pengambilan hanya dua kaplet OsteNutrix menunjukkan peningkatan dalam paras kalsium darah yang signifikan, diukur dalam tempoh 12-jam. Kalsium perlu diserap terlebih dahulu supaya badan boleh
menggunakannya untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat.


10 Manfaat OsteNutrix

10 Kebaikan Ostenutrix Shaklee yang perlu anda ketahui

 1. Mengekalkan Kesihatan Tulang: Ostenutrix mengandungi kalsium, magnesium, dan vitamin D, yang penting untuk mengekalkan kesihatan tulang anda.
 2. Membantu Mencegah Osteoporosis: Pengambilan kalsium dalam Ostenutrix boleh membantu mengurangkan risiko osteoporosis, terutamanya pada wanita yang sudah putus haid.
 3. Meningkatkan Penyerapan Kalsium: Gabungan kalsium, magnesium, dan vitamin D dalam Ostenutrix membantu tubuh menyerap kalsium dengan lebih baik.
 4. Sokongan untuk Kesihatan Sendi: Ostenutrix juga mengandungi glukosamin dan kondroitin, yang boleh membantu mengekalkan kesihatan dan mobiliti sendi.
 5. Mengurangkan Risiko Kehilangan Tulang: Kalsium dan magnesium dalam Ostenutrix boleh membantu mengurangkan risiko kehilangan tulang.
 6. Menyokong Pertumbuhan Tulang pada Kanak-kanak dan Remaja: Ostenutrix boleh menjadi makanan tambahan yang baik untuk kanak-kanak dan remaja dalam tempoh pertumbuhan tulang mereka.
 7. Menyokong Kesihatan Pergigian: Kalsium juga penting untuk kesihatan pergigian, jadi Ostenutrix boleh menyokong kesihatan pergigian anda.
 8. Membekalkan Nutrien Penting: Ostenutrix mengandungi pelbagai nutrien penting seperti vitamin K, magnesium, dan boron, yang menyokong kesihatan umum.
 9. Mengekalkan Kesihatan Jantung: Magnesium dalam Ostenutrix juga mempunyai manfaat untuk kesihatan jantung.
 10. Mengurangkan Risiko Osteoartritis: Glukosamin dan kondroitin dalam Ostenutrix boleh membantu mengurangkan risiko osteoarthritis atau mengurangkan simptom pada mereka yang sudah mengalami keadaan ini.


Hubungi kami jika anda berminat dengan produk OsteNutrix :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Post a Comment

0 Comments