May 26, 2021

NASA guna produk Shaklee

NASA guna produk Shaklee
NASA guna produk Shaklee

Rata-ratanya mesti kenal NASA kan?

NASA ini adalah sebuah agensi yang menguruskan hal berkait angkasa lepas di negara Amerika pada zaman 40an lagi. Agensi ini ada berkolaborasi dengan syarikat Shaklee pad atahun 1993 dalam menghasilkan supplement khusus untuk Angkasawan di angkasa lepas.

Kita pun tak boleh bayang macam mana kehidupan disana. Jadi pakar-pakar saintis di Shaklee mempunyai pengiktirafan dunia mula membuat kajian dan formula khas untuk bawa suplemen ke Angkasa Lepas. Bahagian Reaserach & Development (R&D) ini memakan masa bertahun-tahun untuk mencipta formula yang sesuai untuk suasana di atas angkasa lepas.

Maka, Shaklee menghasilkan “AstroAde” (Lemon Lime Flavour). Minuman ni “advanced version” daripada Performance Drink yang ada jual di Malaysia ni.


Kenapa NASA request Shaklee hasilkan AstroAde ni?

Semasa angkasawan turun ke Bumi, kapal mereka akan menjunam ke bawah dengan kelajuan yang tinggi. Impak kepada tubuh badan mereka akibat perubahan tekanan dari angkasa lepas masuk ke Bumi menyebabkan badan mereka akan kekurangan air dan boleh pengsan. Jika pengsan, agak sukar untuk NASA mengawal kapal terbang tersebut dan kemungkinan besar akan berlaku bencana besar.

Jadi dengan adanya “AstroAde”, badan mereka mampu kekal stabil selepas mendarat. Istilah kita “Tak Mabuk” angkasa. Hehe

Bergambar dengan Angkasawan NASA Mark Kelly & Scott Kelly
Bergambar dengan Angkasawan NASA, Mark Kelly & Scott Kelly

Amir sendiri pernah berjumpa dengan Angkasawan NASA ini dan dengar sendiri penerangan mereka semasa Shaklee Conference di Orlando pada tahun 2016.

Jadi, Amir ucapkan tahniah pada pengguna Shaklee kerana anda ambil produk yang diiktiraf oleh NASA.

Continue Reading

May 01, 2021

Promosi Shaklee Mei 2021

 Apa khabar semua, hari ni kami nak kongsikan Promosi Shaklee Mei 2021 yang ramai tertunggu-tunggu. Bestnya promosi bulan ini sebab ada promosi Youth Skin Care bersama gift yang sangat menarik!

Mari kita lihat apakah promosi bulan ini;


Pembelian Youth Starter Set Light mengandungi 4 produk iaitu Luminous Gel Oil Cleanser, Skin Toner, Moisturizer SPF-50, Night Cream Light dan ditambah dengan 1 lagi produk Youth yang lain bakal melayakkan anda mendapat special gift D'Daun Beg yang cantik.


Bestnya beg ini sebab;
  • Saiznya yang besar dengan ukuran L42cm x H32cm x W20cm 
  • Beg serba boleh dan sesuai digunakan bila-bila masa. 
  • Reka bentuk yang menarik (daun tropika) 
  • Diperbuat daripada linen kapas yang tahan lama dan lasak.








Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Promosi Shaklee Mac 2021 ini atau sebarang produk Shaklee, anda boleh klik link whatsapp ini 012-2295680. 




Continue Reading

Disclaimer

Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit

Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.