May 15, 2012

Omega Guard: Supplement Yang Paling Nad Suka

Assalamualaikum semua :)

Last 2 month Nad balik kampung di Besut. Tiap-tiap bulan mesti balik kampung. Tak kira di Besut atau Bandar Baru Bangi (rumah PIL). Kadang2 lebih dari sekali dalam sebulan hehe.

Balik haritu kebetulan Encik Gajah dapat bonus dan Nad pun sama. Alhamdulillah. So kami belanja family pergi makan ikan bakar :)

Budak hepi dapat main kat playground kat kedai ikan bakar sampai taknak makan. Hehe.

Nad pun bawak balik hadiah 'hadiah' untuk Ummi, Abah, Nenek, dan adik-adik iaitu..

Shaklee Omega Guard (DHA dan EPA)

Hehe. Sebenarnya lama dah Nad fikir nak kasi apa kat family Nad untuk kesihatan diorang. So after some reading, Nad decided hadiahkan Omega Guard sebab:

Abah ada
- Darah tinggi
- Kolestrol tinggi
- Asthma
- Berat badan berlebihan

Ummi ada
- baru-baru ni tangan terseliuh
- selalu sakit-sakit urat

Kak Ngah (adik no. 2)
- pregnant 7 bulan

Adik no. 3 & 4
- student universiti & politeknik
- kononnya nak turunkan badan jugak
- yang no. 3 ni masa kecik teruk sangat Asthma

Adik no. 5 & bongsu
- sorang student sekolah menengah
- sorang lagi nak UPSR tahun ni
- dua-dua resdung dan Asthma. Kerap demam/selesema. Kadang-kadang tak boleh ke sekolah kalau teruk sangat

Nenek
- Kadang-kadang sakit sendi (biasalah org tua kan)
- Darah tinggi
- Kolestrol tinggi

Ya, Omega ni memang byk fungsi. Sendi, pregnant/breastfeeding woman (untuk perkembangan mata dan otak bayi), student, untuk turunkan berat, Asthma, darah tinggi, kolestrol, dan banyak lagi! Hehe.

Jom kita kenal dengan lebih dekat lagi apa itu Omega Guard Shaklee.

Why do we need Omega-3?
Most Doctors and Scientists today agree that Omega-3 fatty acids..
* reduce the risk of heart disease & heart attacks
* improve cardiovascular health
* support healthy vision, brain and joint function (and ease joint & arthritis pain)
* help maintain triglyceride and cholesterol levels

Where do we get Omega 3's?
There are Omega 3’s in fish, but to get enough Omega 3, you would have to eat a TON of fish (which most of us don’t do)! …and unfortunately, alot of fish today is being found to have lots of bad stuff in it (harmful contaminants including heavy metals like lead, mercury, arsenic, cadmium, dioxins and PCBs)...SO… Most doctors are now saying that the BEST source for Omega-3’s is a concentrated, pure Omega 3 supplement.

Why we have to choose Shaklee Omega 3 fish oil (now its called Omega guard)?
Shaklee EPA is obtained from sardines that are obtained in the deep waters of the Atlantic Ocean; far from land and potential exposure to environmental contaminants. Furthermore, the fish oil used in Shaklee EPA is tested for a number of toxins, including heavy metals such as mercury and arsenic. It does not require or undergo molecular distillation to ensure purity...Each batch of fish-sourced raw materials that goes into EPA is laboratory tested to ensure that it is free from harmful contamination or toxins, including pcb’s and heavy metals. We adhere to strict specifications, and our testing process for each EPA raw material is part of our routine screening and preliminary qualification...We retained two reputable independent laboratories to test Shaklee EPA. One laboratory performed an organo-chlorinated screen and PCB test and found none detected for all substances. The second laboratory conducted dioxin testing and found that all substances either were not detected or were below the limits of calibration. The tests were conducted using Environmental Protection Agency methodology.

Apa lagi yang anda mahukan dari supplement yang berkualiti? Semuanya ada pada supplements Shaklee.

Berminat? Boleh hubungi Nad:
- SMS/Whatsapp 012 229 5680
- FB: Nadiah Suhaidi
- Email: n_nadiah@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...