July 21, 2012

Testimoni Berpuasa Bersama Performance Drink dan Jadual Pengambilan Vitamin Ketika Ramadhan

Testimonial dari Mommy Lyna:
"Setakat ni, alhamdulillah. Semalam kami semua tak terbangun sahur, sedar2 dah dekat Subuh, saya cuma sempat ambil 2 gelas Performance Drink ni, dan alhamdulillah sampai ke petang susu masih banyak bila dipicit anak2.Saya pernah berpuasa (puasa ganti) tanpa mengambil minuman ni, menjelang petang, susu dah mula ‘kering’ dan anak2 start mengamuk.Sekarang macam addicted pulak sebab rasanya sedap, especially bila diminum sejuk2. Ia boleh diminum bila2 masa saja, preferably semasa berbuka dan bersahur. Semasa bersahur untuk bekalan tenaga untuk berpuasa dan menyusu seharian, semasa berbuka untuk menggantikan kembali imbangan elektrolit dan bendalir badan yg hilang."

Testimonial dari Genki Momma:
"Pada saya, sepanjang 2 tahun berpuasa sambil menyusu dan memerah susu di pejabat ini, sebenarnya pada waktu puasa ini, hasil pengeluaran susu tidak banyak berubah. Jika kebiasaannya anda akan dapat 12oz sehari, contohnya, Insya Allah, jika anda berpuasa, anda akan dapat 12oz EBM juga."

Testimonial dari Puan Shareeza:
"Saya suke ambil performance drink time saya berpuasa…bukan je time breastfeed dulu..tapi sampai la sekrg...dan dulu di miri time saya ke offshore.pagi tu mesti minum performance drink..sepanjang hari berpanas..tapi Alhamdulillah sangat2..rasa bertenaga..tak rasa haus pun."




JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN KETIKA RAMADHAN

Waktu Sahur:
# Nasi/apa jua juadah (digalakkan makan sup dan makanan yg tinggi protin)
# Kurma min 3 biji
# Segelas Perfromance Drink + ESP
# Alfalfa 3 biji

Waktu Berbuka:
Nasi/apa jua juadah (digalakkan makan sup dan makanan yg tinggi protin)
# Kurma min 3 biji
# Segelas Perfromance Drink + ESP
# Alfalfa 3 biji

Selepas Tarawikh:
# Vitalea 1 biji
# B Complex 1 biji
# Vita C 1 biji

Sebelum Tidur:
# Segelas ESP
# Ostematrix 2-4 biji
# Vita E
Credits.

Selamat berpuasa dan beribadah semua :)

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...