August 05, 2012

Bertenaga di bulan Ramadhan, Berseri di Aidilfitri

Assalamualaikum wbt.

Bagaimana ibadah di bulan Ramadhan so far? Puasa ok? Tarawikh ok? Tadarus ok? Ibadah-ibadah lain? Kalau semua ok, ucaplah Alhamdulillah :) Sebab bulan puasa ni bulan kita dapat BONUS BERGANDA-GANDA dari Allah. Kuncinya pemakanan yang seimbang. Cukup semua zat dan nutrisi yang diperlukan badan.

TAPI kalau SEBALIKNYA? Puasa by tengahari dah mula rasa LEMBIK, susah tu. Sepatutnya dalam bulan Ramadhan ini, kita jadi lebih produktif. Sebabnya ada kajian yang mengatakan, bila kita dalam keadaan lapar (bukan kebuluran, lapar je) deria kita akan lebih peka. Maksudnya kita lebih teliti dan bagus dalam buat keje dan aktiviti-aktiviti lain. Buktinya pada zaman Rasulullah, umat Islam siap pergi berperang lagi pada bulan Ramadhan (Perang Badar). Dan MENANG :)

Jika tidak dapat bersahur dengan makanan yang seimbang, boleh pilih supplements.

JOM KEKAL BERTENAGA BERSAMA SHAKLEE WALAUPUN BERPUASA!

Berkesan ke? Mari tengok TESTIMONIALS ni:

MIGHTY 3 GEM: ESP + MEAL SHAKES + PERFORMANCE DRINK





ESP



Hasil pump 18oz walaupun berpuasa dan tak sempat sahur dengan
Shaklee ESP

FAMILY WELLNESS PROGRAMME + ALFALFA


15oz di bulan puasa berbanding 10oz sebelum ini
Family Wellness (ESP + Vitalea + Vita C + B Complex) + Alfalfa

PERFORMANCE DRINK


Testimonial dari Mommy Lyna:
"Setakat ni, alhamdulillah. Semalam kami semua tak terbangun sahur, sedar2 dah dekat Subuh, saya cuma sempat ambil 2 gelas Performance Drink ni, dan alhamdulillah sampai ke petang susu masih banyak bila dipicit anak2.Saya pernah berpuasa (puasa ganti) tanpa mengambil minuman ni, menjelang petang, susu dah mula ‘kering’ dan anak2 start mengamuk.Sekarang macam addicted pulak sebab rasanya sedap, especially bila diminum sejuk2. Ia boleh diminum bila2 masa saja, preferably semasa berbuka dan bersahur. Semasa bersahur untuk bekalan tenaga untuk berpuasa dan menyusu seharian, semasa berbuka untuk menggantikan kembali imbangan elektrolit dan bendalir badan yg hilang."

Testimonial dari Genki Momma:
"Pada saya, sepanjang 2 tahun berpuasa sambil menyusu dan memerah susu di pejabat ini, sebenarnya pada waktu puasa ini, hasil pengeluaran susu tidak banyak berubah. Jika kebiasaannya anda akan dapat 12oz sehari, contohnya, Insya Allah, jika anda berpuasa, anda akan dapat 12oz EBM juga."

Testimonial dari Puan Shareeza:
"Saya suke ambil performance drink time saya berpuasa…bukan je time breastfeed dulu..tapi sampai la sekrg...dan dulu di miri time saya ke offshore.pagi tu mesti minum performance drink..sepanjang hari berpanas..tapi Alhamdulillah sangat2..rasa bertenaga..tak rasa haus pun."



CINCH SHAKE MIX + LECITHIN



Kekal bertenaga dan penurunan berat badan dengan
Shaklee Cinch Shake Mix + Lecithin

ADVANCED JOINT HEALTH TABLET (AJHT)





*Klik gambar produk untuk tahu details lebih lanjut tentang produk


JOM BERSERI-SERI DENGAN SHAKLEE DI AIDILFITRI!


Klik gambar untuk penerangan lebih lanjut tentang produk


# Kolagen dari sisik Ikan Merah - sumber kolagen yang SANGAT LASAK!
# Jisim molek SANGAT RENDAH - sangat MUDAH DISERAP oleh tubuh
# Dilengkapi dengan 7 ramuan aktif untuk meningkatkan keberkesanan
# Ujian Klinikal Kolagen Shaklee:

60% lebih LEMBAP
75% lebih LICIN
80% kurang KEDUTAN
90% lebih KESERIAN

71% pengguna berasa tekstur kulit mereka LEBIH GEBU selepas menggunakan selama 8 MINGGU berturut-turut.

# Ramuan Serbuk Kolagen Shaklee adalah 100% TULEN, SEMULAJADI, dan SELAMAT.
TIADA PERANGSANG, TIADA GULA, TIADA PENGAWET DAN PEWARNA. Dijamin HALAL.

VITA C, VITA E, B COMPLEX, OMEGA GUARD


Kulit Wajihah lebih flawless dengan Vita C, Vita E, B Complex, dan Omega Guard
Klik gambar untuk lihat apa kata Wajihah.


VITA E dan VITA C






VITA E


Vitamin E semulajadi yang dilengkapi dengan Selenium untuk penyerapan yang lebih baik



Kulit Aishah kini bebas minyak, jeragat, dan parut jerawat!
Klik gambar untuk lihat apa kata Aishah.


Untuk Info & Order:

Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...