April 27, 2013

Testimoni Omega Guard: Saluran Pernafasan Anak Sudah Bebas dari Kahak



"Mid month lepas beri anak yang sulung makan Omega Guard sebab dia selalu batuk-batuk. Seminggu pertama, batuk-batuk berkurangan tapi selepas beberapa hari, batuk semakin teruk sehingga tak dapat tidur malam. Nafas pun laju dan muntah.

Risau sangat takut Bronchitis menyerang semula. So, esoknya bawa jumpa doktor. Doktor check kata tak ada apa-apa, just kahak.

Nak dijadikan cerita, ubat cair kahak yang doktor beri tu tak sempat makan. Tertinggal sebab tergesa-gesa nak balik Shah Alam. Omega Guard memang tak miss beri makan.

After few days, batuk terus hilang. Rupanya, masa Kakak batuk teruk tu cuma healing crisis nak bagi kahak keluar dan clear kan lungs. Syukur Alhamdulillah, dengan izin Allah, Kakak dah tak batuk, tak selesema, dan sihat walafiat." - Puan Munirah (FB: Iman Sahril)


OmegaGuard™

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Shaklee OmegaGuard™ merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan OmegaGuardTM menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA. 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Kod Produk 10236 (90 kapsul)

Why do we need Omega-3?
Most Doctors and Scientists today agree that Omega-3 fatty acids..
* reduce the risk of heart disease & heart attacks
* improve cardiovascular health
* support healthy vision, brain and joint function (and ease joint & arthritis pain)
* help maintain triglyceride and cholesterol levels

Where do we get Omega 3's?
There are Omega 3’s in fish, but to get enough Omega 3, you would have to eat a TON of fish (which most of us don’t do)! …and unfortunately, alot of fish today is being found to have lots of bad stuff in it (harmful contaminants including heavy metals like lead, mercury, arsenic, cadmium, dioxins and PCBs)...SO… Most doctors are now saying that the BEST source for Omega-3’s is a concentrated, pure Omega 3 supplement.

Why we have to choose Shaklee Omega 3 fish oil (now its called Omega guard)?
Shaklee EPA is obtained from sardines that are obtained in the deep waters of the Atlantic Ocean; far from land and potential exposure to environmental contaminants. Furthermore, the fish oil used in Shaklee EPA is tested for a number of toxins, including heavy metals such as mercury and arsenic. It does not require or undergo molecular distillation to ensure purity...Each batch of fish-sourced raw materials that goes into EPA is laboratory tested to ensure that it is free from harmful contamination or toxins, including pcb’s and heavy metals. We adhere to strict specifications, and our testing process for each EPA raw material is part of our routine screening and preliminary qualification...We retained two reputable independent laboratories to test Shaklee EPA. One laboratory performed an organo-chlorinated screen and PCB test and found none detected for all substances. The second laboratory conducted dioxin testing and found that all substances either were not detected or were below the limits of calibration. The tests were conducted using Environmental Protection Agency methodology.

Apa lagi yang anda mahukan dari supplement yang berkualiti? Semuanya ada pada supplements Shaklee.




Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680

No comments:

Post a Comment

Terima kasih atas komen anda :)

Disclaimer

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...