June 14, 2012

Testimoni ESP - Bertenga dan Minimum Hasil Pump 18oz Sehari!

Assalamualaikum :)

Now dah masuk bulan Rejab ramai lah yang sedang ganti puasa kan? Ada juga yang risau takut susu kurang time puasa.

Jom tengok feedback dari breastfeeding mom ni:


"Alhamdulillah, walaupun sedang berpuasa ganti dah 2 minggu, tapi production susu tetap maintain untuk my baby. Kerja pun tetap boleh buat dengan penuh tenaga walaupun kadang-kadang tak sempat beria semasa bersahur. (Hehe tak sedar dan sempat minum ESP je).


Sesi pump kat ofis, tiap kali pump just dapat buat 10-15 minit je. Rezeki anak, dapat bawak balik 18oz susu paling kurang. Thanks Shaklee sebab membantu juga. Wajib minum ESP masa bersahur, berbuka puasa, dan sebelum tidur. Di samping makan Eu Four Pack"

Apakah yang diamalkan oleh kawan kita ni? Dia memang tak tinggal ESP. Time puasa minum 3 kali sehari untuk pastikan production maintain. Minum semasa bersahur, berbuka puasa, dan sebelum tidur.

Shaklee ESP

Continue Reading

June 09, 2012

Testimoni Vita E: Aishah Sudah Bebas Dari Masalah Kulit Berminyak, Jeragat, dan Parut Jerawat!

Assalamualaikum semua!



KELEBIHAN VITAMIN E

- Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
- Memperbaiki peredaran darah
- Memperbaiki tisu
- Melindungi paru2 dari pencemaran udara
- Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan
- Mengurangkan parut
- Mengurangkan tekanan darah
- Membantu dalam pencegahan penyakit katarak
- Meningkatkan prestasi atlit dengan mengendurkan otot kaki dari kekejangan
- Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan menguatkan dinding kapilari
- Menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat
- Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk)
- Merendahkan kadar kolesterol
- Membantu mencegah pertumbuhan abnormal sel terutama kanser
- Meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki
- Juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri
- Membantu kawasan gelap areola mengecil dan warna puting menjadi cerah semula
- Membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual
- Mengatasi masalah kedinginan dalam perhubungan suami isteri di kalangan ibu menyusu

PERBEZAAN VITA E SHAKLEE BERBANDING VITAMIN E DI PASARAN

1. Vitamin E Shaklee adalah bersumberkan asli - natural/organic - ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan
2. Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate - membuktikan ianya from natural source. Untuk info, satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia - bahaya untuk tubuh anda. (check yours now!)
3. Mengandungi 400IU, lengkap dengan Selenium (as selenium yeast) untuk memastikan penyerapan pada tubuh dengan lebih sempurna


Jika anda ragu-ragu dengan keberkesanan Vita E Shaklee, jom tengok testimonial dari adik Aishah ni:




SEBELUM (kiri):

"This one gambar before makan Vita E. Muka berminyak, berjeragat, bekas jerawat jangan cakaplah..


So lucky to have SHAKLEE. Serious sangat berkesan :) I am happy with my new look."


SELEPAS 6 MINGGU MENGAMALKAN VITA E SHAKLEE (kanan):

"After 1 month and 2 weeks menggunakan Vita E, ini lah hasilnya. Kulit rasa lebih flawless. Sekarang ni dh stat guna Vita E & Vita C. Alhamdulillah. Hasil yg lebih positive. Bekas jerawat dah makin hilang. Thank you my dearie sis Nur Najmah Salleh for introducing me such an awesome product. Dia yg perasan muka saya kusam dan tak berseri dan suggest ambil vit e. Tq tq :-) Love Shaklee and my sis ♥"


Makin cun cik adik kita ni :) Tahniah kerana memilih vitamin yang berkesan dan selamat!


Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
Continue Reading

June 06, 2012

Testimoni Set Bersalin Shaklee: Luka Bersalin Sembuh Sepenuhnya!

Assalamualaikum semua.

Last weekend kami sekeluarga dapat berehat dan jalan-jalan waktu balik ke Bangi. 3 hari cuti, tentu ramai yang balik kampung kan? Waktu balik ke Kerteh haritu (Ahad malam), mula kat tol Gombak, Nad tgk beratur kereta nak masuk KL. Syukur sangat sebab kami menuju ke arah bertentangan. Memang panjang sangat jem! Arah laluan kami smooth je sehingga lah sampai Kerteh. Kami selamat tiba di Kerteh jam 1 pagi. Alhamdulillah.

Actually Nad bukan nak cerita pasal tu. Tapi today Nad nak share testimonial one of my customers, Wawa nama dia. Wawa contact Nad awal bulan lepas, masa tu dia lagi 2 weeks nak habis pantang.

Apa yang menyebabkan Wawa tergerak hati ingin mencuba produk Shaklee ialah kerana:

1. Luka bersalin masih belum sembuh
2. Mahu mencari pengganti kepada set berpantang berasaskan jamu yang dibelikan ibunya untuknya kerana baby meragam apabila consume jamu tersebut
3. Sistem penghadaman tidak lawas
4. Mudah penat kerana berjaga malam dan kuat menyusu

Apabila sudah melahirkan anak, badan kita di dalam proses penyembuhan. Makanan yang sihat dan seimbang sangatlah penting untuk mengembalikan diri kita kepada keadaan yang asal. Especially kalau kita breastfeed baby sepenuhnya. Macam kes Wawa ni, susu Alhamdulillah banyak tapi cepat penat. Itu disebabkan oleh badan yang tak cukup nutrients yang diperlukan.

Pengambilan jamu menyebabkan anaknya meragam kerana jamu ni dari herba-herba dan 'panas' untuk baby yang baru lahir. 'Panas' memang bagus untuk ibunya tapi bukan untuk baby.

Untuk masalah 1, 2, dan 4, Nad mencadangkan Wawa untuk mencuba Vitalea, Vitamin C, dan B Complex kerana vitamin2 ini  membekalkan tenaga untuk Wawa kerana sudah kita maklum, di dalam waktu berpantang ni bukan semua jenis makanan kita boleh makan, kan? So badan kita tak dapat semua nutrients yang diperlukan badan. Sebab itulah Wawa mudah terasa penat. Zinc pula ialah untuk penyembuhan luka-luka dalaman.

Untuk masalah 3, Nad cadangkan pengambilan Lecithin. Lecithin bukan sahaja untuk kurus, untuk fungsi otak, tetapi boleh melawaskan sistem penghadaman.

So pagi hari ni, Wawa contact Nad membawa khabar gembira:



Alhamdulillah, tak sampai sebulan, luka dah pun sembuh dan tiada rasa sakit atau ngilu lagi. Bonus is, masalah dandruff nya juga sudah tiada lagi :)

Dan tadi Wawa order supplements for breastfeeding dan Meal Shakes untuk anaknya pula. Alhamdulillah.

Bagaimana dengan anda, masih tercari-cari set berpantang yang berkualiti? Pilihan ada di depan mata anda ;)
Continue Reading

Disclaimer

Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit

Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.