June 13, 2017

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee


Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

Assalamualaikum dan Ramadhan Kareem!

Hari ini kami nak share bagaimana cara semak kelulusan KKM produk-produk Shaklee.

Ada beberapa langkah untuk semak kelulusan KKM produk-produk Shaklee.

LANGKAH 1:

Klik link http://npra.moh.gov.my/. Anda akan tiba ke laman web ini:

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

LANGKAH 2:

Klik pada button QUEST PRODUCTS SEARCH


Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

Anda akan tiba ke laman web ini:

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

LANGKAH 3:

Scroll ke bawah sedikit sehingga berjumpa:

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee

LANGKAH 4:

Pilih search by Product Registration Number dan masukkan nombor pendaftaran KKM produk yang anda ingini.

Sebagai contoh, kami masukkan nombor pendaftaran KKM Sustain Released Vita C iaitu MAL13085068NC:

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shakle

Maka akan keluar keputusan berikut:

Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shakle


Itu saja langkah-langkahnya. Mudah sahaja kan?


Untuk melihat senarai nombor pendaftaran KKM produk-produk Shaklee, 
boleh klik di sini.
Moga bermanfaat!


012 229 5680 
Nadiah Suhaidi 
Your Certified Shaklee Product Trainer :) 
COD Shaklee di Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

June 12, 2017

Sijil HALAL Shaklee 2017

Assalamualaikum.

Ada juga customer yang bertanya, Shaklee ni HALAL ke tak?

Nak tahu HALAL ke tak, boleh tengok sini:

Sijil HALAL Shaklee 2017


Islamic Services of America (ISA) tersenarai sebagai salah satu Badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM. Boleh klik direct link di sini: Senarai Badan Islam yang Diiktiraf JAKIM dan di sini: Halal Accreditation (ISA).

Alhamdulillah, Shaklee ialah dari produk yang HALAL. Kalau tak HALAL, Nad pun taknak makan :)

So, usahlah was-was lagi. Consume with confidence!

Nadiah Suhaidi
012-229 5680
COD Bandar Baru Bangi
Continue Reading

June 11, 2017

Senarai Nombor Pendaftaran KKM Produk Shaklee

Senarai Nombor Pendaftaran KKM Produk Shaklee


SENARAI SUPPLEMENT SHAKLEE & NOMBOR PENDAFTARAN KKM


1. Alfalfa Complex: MAL10053686XC
2. B Complex: MAL12035068NCZ
3. Carotomax: MAL11125035NC
4. DTX Complex: MAL07090948TC
5. Garlic Complex: MAL11080026TC
6. GLA Complex: MAL12035070NC
7. Herb-Lax: MAL10080110TC
8. Lecithin: MAL12015012NC
9. Omega Guard: MAL12015013NC
10. Ostematrix: MAL07081510XC
11. Peppermint Ginger: MAL11040031TC
12. Phytocol-ST: MAL13045016NC
13. Sustained Release Vita-C Plus: MAL13085068NC
14.Vita E Complex: MAL12075024NC
15. Vitalea Iron Formula: MAL07081506XC
16. Vitalea for Children: MAL13115143NC


Produk supplement berbentuk serbuk dan cecair seperti berikut tidak memerlukan pendaftaran KKM kerana ia di bawah kategori makanan:

1. Collagen Powder
2. ESP
3. Meal Shakes
4. Nutriferon
5. Performance Orange
6. Vivix
7. Cinch Tea Mix
8. Cinch Shake Mix


Bagaimana nak sahkan di KKM? Klik entry ini untuk Cara Semak Kelulusan KKM Produk Shaklee.


Bagaimana pula nak tahu yang produk shaklee ini benar-benar selamat diamalkan untuk jangkamasa panjang? InshaAllah akan kami kupas dalam Landmark Study.



012 229 5680 
Nadiah Suhaidi 
Your Certified Shaklee Product Trainer :) 
COD Shaklee di Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

June 06, 2017

Testimoni Set Kecantikan Shaklee Untuk Kulit Jerawat

Assalamualaikum :)

Harini kami nak share Testimoni Set Kecantikan Shaklee.

Cikpuan ini mengamalkan Vita C dan Alfalfa selama seminggu.

Dan inilah perubahan beliau:


Vita C Shaklee ni lain dari yang lain sebab ianya Sustained Release. Maksudnya 500mg dalam 1 tablet tu tidak dilepaskan terus semuanya apabila kita makan. Tetapi dilepaskan 100mg setiap jam! Sebab badan kita cuma boleh serap 100mg Vitamin C sahaja dalam 1 masa. Next hour boleh serap another 100mg dan begitulah seterusnya.

Jadi kalau anda beli Vitamin C 1000mg sekalipun tetapi tiada Sustained Release ini, 100mg sahajalah yang diserap oleh badan anda. Lagi 900mg akan dibuang oleh tubuh dan masuk dalam air kencing. Tidakkah membazir tu? Nauzubillah.

Sebab itulah Vita C Shaklee memang sentiasa dicari-cari oleh mereka yang mementingkan kesihatan :) Beli yang 500mg, serap 500mg juga inshaAllah!


Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
• Sumber semulajadi alfalfa.
• Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air
sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.



012 229 5680 
Nadiah Suhaidi 
Your Certified Shaklee Product Trainer :) 
COD Shaklee di Bandar Baru Bangi 
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Disclaimer

Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit

Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.