June 21, 2019

Shopping Car Seat di LittleWhiz Shah Alam

Shopping Car Seat di LittleWhiz Shah Alam
Shopping Car Seat di LittleWhiz Shah Alam
Gigih mai dari Bangi. Sejam nak sampai. Untuk anak-anak Ummi Abi.

Tapi puas hati bila dah sampai sini, ada banyak range of car seats yang safe approved yang boleh kita pilih. Harga, pilihlah ikut budget kita.

Yang paaaling penting, boleh fitting car seat tengok sesuai dengan ketinggian, berat, dan saiz anak kita. Lepastu fitting pulak kat kereta. Salesgirl beri consultation yang sangat bagus! Penat kut angkut car seat, pasang kat kereta semua 😂

Nampaknya kereta kami kurang sesuai bubuh 3 car seat kat seat belakang sebab jenis seat kereta yang lengkuk ke dalam. Ni kalau dewasa duduk memang selesa la. Tapi bila bubuh car seat 3 across, tak sesuai. Wuuu~

Nampaknya Ummi Abi dan #TripleZ kena doa banyak-banyak lagi dipermudahkan upgrade kereta yang lebih sesuai untuk bigger family ❤️

Tingkat 1 Little Whiz. Ada banyak pilihan Car Seat
Boleh pilih jenis, harga dan kesesuaian anak
Ummi survey harga Car Seat. Ada promosi waktu ni
Zahin tolong buka kotak Car Seat dia
Zahin dapat Car Seat idaman. Muka tu happy sebenarnya.
Waktu ni, Ziyad tengah demam. Bawa juga la untuk fitting Car Seat

Kereta parking belakang kedai untuk fitting Car Seat
Kepada yang berminat tahu lebih lanjut mengenai kedai LittleWhiz.com ni? Boleh layari laman web mereka atau terus ke kedai mereka. google sahaja LittleWhiz. Insyaallah sampai la ke kedai mereka.










Continue Reading

June 11, 2019

Positive Feedback Pengguna Youth Mask

Setelah 10 hari Youth Mask dilancarkan, ramai yang sukakan produk terbaru Youth ini kerana ia memberi kesan positive dalam masa yang singkat.



Ini adalah Video Testimoni Youth Mask dari beberapa orang yang telah merasai kesannya.

Baca : Cara Penggunaan Youth Mask


Even Amir sendiri juga telah merasainya selepas pakai pertama kali. Cuma Amir guna Purifying Clay Mask untuk kulit yang berminyak.

Lepas dah bersihkan muka tu, Amir pakai Youth Toner untuk tutup balik ruang-ruang pori yang terbuka selepas bermasker. Rasa lembut jer kulit muka dan bersih.

Amir pakai Youth Clay Mask Shaklee


Untuk maklumat lanjut mengenai Youth Mask, boleh hubungi Nad di no 012-2295680 atau klik sahaja gambar dibawah.


Continue Reading

June 10, 2019

Manfaat Omega-3 yang Tidak Disangka


Selain daripada kesihatan jantung, asid lemak Omega-3 juga diketahui menyokong kesihatan kita dalam pelbagai cara. Teruskan membaca untuk mengetahui bagaimana anda boleh memanfaatkan nutrien penting ini.


Tulang Lebih Kuat dan Sendi Lebih Sihat

Semakin berusia, penghasilan tulang rawan iaitu sejenis tisu penghubung untuk kelembutan sendi anda berkurangan, menyebabkan sendi menjadi sakit dan radang.

Omega-3 menyokong dengan:
• Bertindak sebagai fungsi anti-radang untuk mengurangkan keradangan dan kesakitan.
Meningkatkan penyerapan kalsium bagi mengoptimumkan kekuatan tulang untuk menyokong pergerakan.

Mengekalkan Kesihatan Mata

Retina anda mengandungi asid dokosaheksaenoik (DHA) yang diperlukan untuk pengecaman visual. Omega-3 menyokong dengan:
Mengekalkan tahap optimum DHA yang diperlukan untuk penglihatan mata yang sihat.
Membantu penyaliran cecair intraokular yang betul dari mata, mengurangkan risiko tekanan mata yang tinggi dan glaukoma.

Meningkatkan Sistem Imun

Keradangan yang berpanjangan akibat tekanan, diet atau faktor gaya hidup boleh merosakkan tisu anda yang membawa kepada kemerosotan dan bengkak.

Omega-3 menyokong dengan:
Mengurangkan keradangan dengan mengurangkan reaksi keradangan.
EPA dan DHA meningkatkan fungsi sel darah putih untuk menghasilkan antibodi, menghalang jangkitan dan virus untuk meningkatkan sistem imun anda!

Fungsi Otak Lebih Sihat dan Mood Lebih Baik

Adakah anda tahu bahawa membran dan sel otak anda diperbuat daripada lemak penting? Ia merupakan bahan penting untuk membina otak anda, Omega-3 menyokong dengan:

Mengurangkan keradangan di otak dan meningkatkan penghantaran mesej dari satu sel otak ke sel yang lain.
Mengawal paras kortisol iaitu hormon stres. Ia membantu meningkatkan mood anda supaya anda berasa lebih baik.

Berat Badan Yang Sihat

Satu kajian menunjukkan bahawa minyak ikan meningkatkan keberkesanan senaman dalam usaha untuk menurunkan berat badan. Omega-3 menyokong dengan:

Merangsang enzim yang mengangkut lemak di mana ia boleh digunakan untuk tenaga.
Meningkatkan kelajuan metabolisme supaya anda membakar lebih banyak lemak dan kehilangan lebih banyak berat badan.

Baca: Koleksi Testimoni Omega Guard Shaklee
Continue Reading

June 02, 2019

Promosi Shaklee Jun 2019 & Produk Baru!


Bulan ini, Shaklee tawarkan beberapa Promosi Hebat diantaranya ialah 
2 produk Supplement (Zinc Plus dan Omega Guard) bersama dengan produk terbaru Youth.

1. Promosi Jun 2019 (Zinc Plus & Omega Guard)


Dengan setiap pembelian 3 botol Zinc Plus, anda dapat 1 botol secara PERCUMA (Jimat RM45)
atau
anda boleh beli 3 botol Omega Guard, dengan diskaun 5% (Jimat RM16)

Kelebihan Zinc Plus
Zinc Plus ini mempunyai beberapa keistimewaannya yang tersendiri diantaranya ialah

  • 15mg Zink/ hidangan.
  • Membekalkan 100% nilai harian
  • Berasaskan tumbuhan.
  • Tiada bahan berasaskan haiwan.
  • Diekstrak dari fermentasi glukosa dari jagung.
  • Menjadikannya kurang rasa logam, pahit dan rasa kelat.
  • Kadar penyerapan yang tinggi berbanding zink sintetik!
  • Sesuai untuk semua orang dewasa.
  • Diformulasikan tanpa Alfalfa.

Kelebihan Omega Guard
Kelebihan Omega Guard diantaranya ialah,

Minyak Ikan Berpekatan Tinggi.
OmegaGuard™ membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

Penyulingan Molekul Berganda.
Minyak ikan di dalam OmegaGuard™ menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.

Diiktiraf oleh Friend of the Sea® untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.

2. Promosi Jun 2019 (Youth Mask)

Promosi Youth Mask
Ini adalah produk Youth terbaru dari Shaklee, baru sahaja launch bulan ini.  Setiap pembelian Youth Mask (2 item, Purifying Clay Mask dan Hydrating Gel Mask), anda akan dapat 
  • FREE Youth Facial Brush
  • FREE Youth Organza Bag
  • FREE Youth Mask Usage Guide.
Detail penggunaan Youth Mask ada Amir sharekan dalam post sebelum ini, atau boleh klik link dibawah ini.

Baca : Youth Mask (Produk Baru)

3. YOUTH Intensive Treatment and Repair Set

Promo ini untuk siapa?
  • Yang sudah menjadi ahli
  • Yang sudah expired keahlian Shaklee
  • Yang belum pernah menjadi ahli Shaklee.

Dengan pembelian Full Set YOUTH ini, anda akan dapat Free YOUTH Travel Set & Travel Case yang sangat comel. Sepanjang 1 tahun YOUTH berada di pasaran, gift ini yang paling unik setakat ini!



Keistimewaan YOUTH Travel Set & Travel Case:

  • Ringan, tak perlu bawa the whole set
  • Cantik dan unik
  • Mudah dibawa ke mana-mana
  • Skincare tidak tumpah dan tak penyek sebab Travel Case ni keras :)
  • Boleh dibawa dalam penerbangan kerana 100ml sahaja setiap botol
  • Didatangkan bersama beg lutsinar juga
  • Tidak dijual di mana-mana! Nilai set ini ialah RM 285 tau

So, kena cepat-cepat grab peluang ini sebab Shaklee kata 'selagi stok masih ada' ;)

Good news untuk yang belum lagi jadi ahli Shaklee atau yang keahliannya sudah expired, apabila anda membeli set ini, automatik anda akan dapat FREE Membership Shaklee, bermakna anda cuma perlu bayar set ini pada harga ahli iaitu RM 1,340. Sebagai ahli, ada kelebihan lain lagi iaitu dapat cashback RM 100!

Baca: 10 Testimoni YOUTH Skincare Shaklee Untuk Mereka Yang Berusia 40an 50an 60an 70an 80an

Youth Travel Set & Case

Seterusnya, Shaklee menawarkan Promosi Welcome Set untuk anda yang belum menjadi ahli Shaklee mahupun yang sudah expired keahlian.

Untuk Welcome Set ini, Shaklee menawarkan 3 set iaitu:

  • Youth Welcome Set
  • Vivix Welcome Set
  • Daily Essential Welcome Set

4. Promosi Youth Welcome Set

Youth Starter Welcome Set

Kalau anda yang nak baru nak cuba YOUTH Skincare, ini adalah masa yang sesuai!

Biasanya harga set ini ialah RM 680 untuk ahli / RM 850 untuk bukan ahli Shaklee, tetapi istimewa untuk anda, ianya cuma RM 612 all in!

Ada 4 items di dalam set ini:

  • YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
  • YOUTH Perfecting Skin Toner
  • Age Defense Moisturizer SPF 50
  • Advanced Renewal Night Cream (Light)

Kelebihan yang anda dapat dengan YOUTH Welcome Set ini ialah:

  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
  • Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 340! 😱😍

Baca: Koleksi Testimoni YOUTH Skincare dari Pemenang Pertandingan YOUTH Stars

5. Promosi Vivix Welcome Set

Promosi Vivix Welcome Set
Ada yang sedih sebab terlepas Promosi Vivix pada bulan Feb hari tu. Jangan kecewa sebab Shaklee tawarkan Promosi Vivix Welcome Set untuk bulan ini. Yeay! Bulan ni ada Promo VIVIX yang best!

Dalam promosi ini ada 2 botol Vivix. Biasanya set ini berharga RM 760 untuk ahli / RM 950 untuk bukan ahli Shaklee. Tetapi istimewa untuk anda, ianya cuma RM 684 all in!

Kelebihan yang anda dapat dengan Vivix Welcome Set ini ialah:

  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
  • Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 370! 😱😍
Jimat sangat kan!

Dengan pengambilan Vivix secara konsisten, inshaAllah ia dapat membantu badan kekal cergas dan bertenaga, malah wajah juga akan nampak lebih muda.

Vivix ini sesuai sangat untuk diri sendiri, pasangan, ibu bapa, atuk nenek kerana ia sangat bagus untuk kesihatan menyeluruh! ❤️

Baca: Testimoni Vivix

6. Promosi Daily Essential Welcome Set

Promosi Daily Essential Welcome Set
Siapa yang baru nak mencuba supplement Shaklee, atau nak mula buat business Shaklee dengan kami, Amir syorkan anda grab promosi ini. Dalam set ni, anda dapat 6 Produk Best Seller dengan harga yang berbaloi!

Anda boleh mencubanya sendiri terlebih dahulu dan bila sudah rasa keberkesanannya.

Boleh la start share dengan ahli keluarga dan kawan-kawan pula.

6 produk dalam Promosi Daily Essential Welcome Set ini :-

✅ ESP
✅ Vitamin C
✅ Omega
✅ VitaLea Multivitamin
✅ B Complex Folic Acid
✅ VIVIX

Kelebihan yang anda dapat dengan Daily Essential Welcome Set ini ialah:

  • Diskaun 15-20% dari harga runcit (jimat RM 170)
  • Diskaun 10% dari harga ahli biasa (jimat RM 68)
  • Cashback RM 29
  • FREE Membership (jimat RM 65)
  • FREE Postage (jimat RM 10)
  • FREE Discover Beauty Within Paper Bag yang ekslusif
  • Jumlah penjimatan semuanya lebih RM 390! 😱😍
Berminat nak tahu lebih lanjut tentang promosi bulan ini
klik sahaja gambar dibawah untuk hubungi Nad ya :)



Continue Reading

June 01, 2019

Produk Baru Shaklee Jun 2019: YOUTH Clay dan Gold Mask


YOUTH™ Mask (Produk Baru)
YOUTH™ Mask (Produk Baru) 
Cepat, efisyen, menenangkan: 3 manfaat apabila anda menggunakan YOUTH Clay / Gold Mask  (Produk Baru)

Direka untuk anda, YOUTH Clay / Gold Mask membantu menangani masalah kulit sambil menawarkan banyak nutrien yang bermanfaat kepada kulit supaya anda kelihatan lebih muda, jelita.

Purifying Clay Mask
DETOKS DAN MEMBERSIHKAN
• Menyahtoksin dan membersihkan kulit dengan campuran tiga jenis tanah liat yang kaya dengan mineral, serbuk arang yang halus dan abu gunung berapi dari Pulau Jeju yang bersih di Lautan Pasifik.
• Menyerap dan menyingkirkan bahan pencemar, kotoran, dan sebum berlebihan untuk membantu meminimumkan penampilan liang pori, kulit yang lebih licin.
• Untuk kulit berminyak/kulit jenis berjerawat.

Hydrating Gel Mask
MENGEMBALIKAN SERI WAJAH
• Melega dan menyegarkan untuk kulit segar dan berseri.
• Melembapkan kulit dengan asid hialuronik, jus daun aloe, dan gabungan pelbagai herba seperti Cantella Asiatica dan ekstrak Chamomile.
• Untuk kulit kering.

Bila Hendak Digunakan? Spa Wajah Pantas, Bila-Bila, Di Mana Sahaja!


Detoks Kulit Anda
Selepas seharian terdedah kepada pencemaran, gunakan Purifying Clay Mask untuk membuang kekotoran.

Dapatkan yang Terbaik daripada Keduanya!
Gunakan Purifying Clay Mask pada zon-T dan Hydrating Gel Mask pada bahagian pipi.

Kekalkan Kelembapan Sepanjang Hari
Penghawa dingin boleh menjadikan kulit anda kering. Legakan kulit anda dengan Hydrating Gel Mask!

Jerawat? Tiada masalah!
Gunakan Purifying Clay Mask sebagai rawatan setempat pada kawasan berminyak dan berjerawat serta gunakan Hydrating Gel Mask pada bahagian yang lain.

Petua untuk Kulit Berusia

Guna Keduanya secara Berturutan
Gunakan Purifying Clay Mask dan Hydrating Gel Mask secara berturutan pada hari yang sama untuk spa wajah segera di rumah!

Guna Secara Berselang-seli
Gunakan Purifying Clay Mask dan Hydrating Gel Mask secara berselang seli untuk menambah nutrien dan kelembapan.





Untuk maklumat lanjut mengenai Youth Mask, boleh hubungi Nad di no 012-2295680 atau klik sahaja gambar dibawah.



Continue Reading

Disclaimer

Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit

Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.