July 31, 2020

Cikgu Hazrin, Pemergiannya Tiada Pengganti

Cikgu Hazrin, Pemergiannya Tiada Pengganti
Cikgu Hazrin, Pemergiannya Tiada Pengganti
 

Sayu. 

Cikgu kelas Zahin menghembuskan nafas terakhir di pagi Jumaat dan Iduladha. Kami kenali beliau sebagai seorang guru yang berdedikasi. 

Awal tahun pergi kelas hias kelas, baiki apa yang patut dengan anak beliau. Sangat disenangi dan disayangi oleh para pelajar. Tegas bertempat. 

Dalam kelas online siap suruh students breakfast kalau belum breakfast lagi. Husnul khatimah buat Cikgu Hazrin bin Ahmad. 

 Tambah sayu bila dapat tahu beliau anak kawan Mak Mentua Nad yang sangat baik orangnya. Moga arwah diampunkan dosa-dosa dan ditempatkan bersama orang beriman. Aameen.

Continue Reading

July 23, 2020

Beriadah di Canal Park, Alam Sari

Beriadah di Canal Park, Alam Sari

Pagi semalam pergi Canal Park kat rumah kami ni. 

Biasanya banyak urusan di luar rumah, #EncikGajah yang uruskan. Sesekali Nad dapat keluar ambik angin atau jalan-jalan naik kereta, dah rasa best dah dari mengadap fon, laptop, dan tak keluar rumah. 

Beriadah di Canal Park, Alam Sari

Beriadah di Canal Park, Alam Sari
 

Kalau dapat bawa shopping pun best 😝 Tengoklah tu beria Ziyad Ziyani exercise. 

Ziyani bukan main lagi bangun dan mandi awal siap pakai baju Family Day school dia siap bubuh pin besau kat rambut 😆

Continue Reading

July 14, 2020

Follow Apa Yang Orang Berjaya Dah Buat

Follow Apa Yang Orang Berjaya Dah Buat
Follow Apa Yang Orang Berjaya Dah Buat
“Follow Apa Yang Orang Berjaya Dah Buat”

Upline kita, leader kita. Dalam Shaklee merekalah benchmark kita.

Sebab apa?

Kerana mereka telah melalui jalan yang sebelumnya tidak dilalui oleh orang lain dalam membina organisasinya.

Leader, dia tidak akan tunjuk susah payahnya, duka dan sengsara yang ditempuh dalam membuka jalan-jalan kejayaan yang lebih mudah buat ahli-ahli teamnya.

Dalam team kita, jalan menuju kejayaan untuk bisnes Shaklee ni, saya dan suami telah bina laluannya, kemudian diperkemas oleh setiap leader-leader generasi seterusnya bagi memastikan laluannya semakin mudah, selamat untuk dilalui.

Follow rapat-rapat leader kita, supaya kita tidak tertinggal apa pun tips, cara, ilmu, guide, doa, amalan yang akan dikongsi oleh mereka yang telah terbukti berjaya.

Selamat Pagi Semua!
Continue Reading

July 13, 2020

Berjumpa CEO Shaklee

Alhamdulillah, kami terpilih untuk bersemuka dengan CEO #Shaklee, Mr Roger Barnett dalam sesi Zoom bersama hampir 100 orang yang #terpilih.

Tak sangka juga kami terpilih sebab ada lebih 100 ribu orang agen Shaklee di seluruh Malaysia, dan kami salah seorang daripadanya. Tak sabar nak berkongsi dengan team kami apa yang dapat nanti.

Berjumpa CEO Shaklee
Meet Roger Barnett on Zoom. Hanya 100 orang sahaja yang layak.

Berjumpa CEO Shaklee
Tak sangka, nama kami pun tercalon juga. Alhamdulillah


Continue Reading

July 12, 2020

Info Produk : GLA Complex

Info Produk : GLA Complex
Info Produk : GLA Complex

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. GLA Complex ini diperolehi daripada minyak borage, yang mengandungi GLA berkepekatan tinggi, tulen dan semula jadi dalam bentuk yang mudah diserap.

Ia diformulasi khas dengan gabungan GLA (asid lemak Omega-6), minyak biji bunga matahari (satu lagi sumber asid lemak Omega-6), dan vitamin E untuk mengekalkan kesejahteraan. Malah ia juga membantu wanita mengekalkan kesejahteraan menyeluruh pada setiap peringkat usia.

Info Produk : GLA Complex

Jika anda mahukan keselesaan dan kesejahteraan menyeluruh setiap bulan, GLA (Asid Linolenik Gamma) adalah jawapan yang anda cari. GLA adalah asid lemak penting Omega-6 yang mengawal-atur pelbagai proses tubuh. Malah, ia amat bermanfaat untuk setiap wanita di semua peringkat umur.*

Saranan penggunaan:
Untuk dewasa sahaja. Ambil 1 softgel dua kali sehari selepas makan.

Info Produk : GLA Complex

*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen.
Continue Reading

Doa Pembuka Rezeki


Jum sama-sama kita amalkan doa ini kawan-kawan. Sebelum memulakan doa, pastikan ada sedikit tambahan ayat “Ya Allah ampuni aku, maafkan aku, terima taubatku.”

Kita selalu diingatkan, jika mahukan berdoa, masukkan sekali agar segala dosa kita diampuni. Kita ini banyak dosa sana sini, sedar tak sedar, ada sahaja sebab kita ini manusia.

Mohon banyak-banyak supaya Allah ampunkan.

Kemudian sambung doa pembuka rezeki ini. Amalkan hari-hari ya. Jom bismillah.
Continue Reading

Disclaimer

Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit

Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.