October 23, 2021

Testimoni Hero Kiddo Shaklee

Sejak Hero Kiddo dilancarkan pada bulan lepas, ramai ibu bapa yang telah memberi anak mereka Hero Kiddo ini sebagai salah satu ikhtiar untuk tingkatkan imun badan mereka. Kita pun sedia maklum yang kanak-kanak ini tidak layak untuk divaksinkan kerana faktor usia dan imun badan mereka.

Jalan terbaik ialah kita bantu dari segi pemakanan mereka, tingkatkan imun badan mereka secara semulajadi.

Hari ni, kami kongsikan 3 testimoni Hero Kiddo Shaklee dari team kami

 
Saya sebagai ibu sukakan Hero Kiddo ni sebab dia boleh jadi “gula-gula” sihat untuk diri sendiri. Sambil buat kerja, sambil kemam. Nikmat rasa masam manis dia. Anak saya pula suka sebab bila makan tu dia buat main. Memula gigit tangan dulu, lepas tu kepala bear, lepas tu kaki bear. Hehe
Puan Syaza
Saya sukakan Hero Kiddo ini sebab ia mudah untuk anak hisap. Rasanya sedap dan harganya berpatutan dengan khasiatnya Anak saya suka sangat Hero Kiddo! Yang saya perasan, selera makannya bertambah dan nampak dia lebih cergas dari sebelum ini 
Puan Siera
 Rasa dia tak manis seperti gula-gula, ada rasa masam-masam manis dan tak jemu dikunyah. Hero Kiddo ni dapat membantu anak saya mendapatkan khasiat sebab dia tak makan sayur dan buah. Alhamdulillah, dia nampak cergas dan tak lesu bila bangun awal ke sekolah. Lebih bersemangat!

Nak tahu kelebihan Hero Kiddo ni? Anda boleh baca di post sebelum ini dengan lebih detail.

klik disini


Continue Reading

October 20, 2021

Produk Terbaru Youth BB Cream Shaklee

Promosi bulan October 2021 - Youth BB Cream Duo Set
Promosi bulan October 2021 - Youth BB Cream Duo Set

Assalamualaikum semua, kami nak kongsikan berita baik pada bulan October ni!

Shaklee telah lancarkan 1 produk baru yang dibawa masuk ke Malaysia dari segmen Youth Skincare. Produk yang sudah pun menjadi bualan hangat di kalangan Master Shaklee yang sudah pun mendapatkannya sewaktu mereka pergi trip ke US pada tahun 2019. 

Ramai yang ternanti-nantikan produk Youth Activating BB Cream Spf 30 yang menjadi pengganti foundation dan banyak lagi fungsinya!

5 in 1 Beauty Balm - Youth BB Cream
5 in 1 Beauty Balm - Youth BB Cream

BB Cream ni sebenarnya bukan benda baru. Banyak jenama kosmetik keluarkan BB Cream dari brand terkenal telah mengeluarkan produk BB Cream mereka dengan pelbagai ciri-ciri menarik. 

Sebelum kami kenalkan dulu apa sebenarnya BB Cream ni, 1st time dengar BB Cream ni. tahu lah sikit-sikit mengenainya tapi tak pernah guna langsung. Fungsi yang kami tahu ialah BB Cream dapat membuatkan kulit seseorang itu jadi lawa dan glowing gitu.

BB Cream sebenarnya 'blemish balm atau blemish base' yang dikenali sebagai 'beauty balm'.  Jika dibandingkan dengan 'tinted cream' yang hanya sekadar krim yang sangat ringan. BB Cream lebih sempurna sebagai asas dan pelembap, disamping itu juga ia mengandungi pelindung matahari atau 'sun block'. 

6 Kelebihan Youth BB Cream
6 Kelebihan Youth BB Cream

Mari kita lihat 6 kelebihan Youth BB Cream ni :-

1. Tekstur Ringan - Ia mudah mix dan blend dengan warna kulit kita, menaikkan seri kulit secara semulajadi.

2. Tona Semulajadi - Untuk pasaran Malaysia, Shaklee bawakan 2 tona iaitu no 2 dan 3 kerana ia sesuai dengan warna kulit orang Asia. Bila anda gunakannya, ia tidak mengubah warna kulit kita dengan ketara. Malah ia berikan efek 'glow' bila dipakai.

3. Tahan Lama - Bestnya Youth BB Cream ni sebab ia mampu bertahan sehingga 8 jam dengan sekali pakai. Ia juga mesra wuduq 
 
4.  Formula Semulajadi - 100% vegan dari bahan semula jadi, kaya dengan antioksidan dan bebas dari 1,500 bahan kimia berbahaya. Membantu mencantikkan kulit tanpa merosakkannya.
 
5. Lembut dan Hidrasi - Memastikan kulit anda terhidrat dan sempurna untuk sebarang keadaan.

6. Pelindung Matahari - Memberi pelindungan uv kepada kulit kita. 

5 Bahan Utama Youth BB Cream

Sekarang, mari kita lihat 5 Bahan Utama yang digunakan dalam Youth BB Cream.

1. Argania Spinosa (Argan Oil) 

  • Ia mempunyai kandungan anti penuaan yang memberi manfaat dan meningkatkan keanjalan pada kulit.
  • Antioksidan membantu melindungi kulit dari sinaran UV.
  • Melembabkan dan menghidratkan kulit.

2. Anggur Muskadin (Muscadine Grape)

  • Ramai yang tahu bahawa Anggur Muskadin mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi.
  • Mempunyai bahan anti penuaan dan anti keradangan.

3. Minyak Kelapa 

  • Manfaat minyak kelapa ini telah lama digunakan oleh masyarakat India seperti mengurangkan  kekeringan dan membantu mengekalkan kelembapan kulit.
  • Mempunyai sifat pelindung.
  • Membantu mengurangkan garis-garis halus dan kedutan pada kulit.
  • Dapat melegakan kulit yang gatal akibat kekeringan 

4. Alga Hijau 

  • Bersifat lembap dan mampu menghidratkan kulit.
  • Mempunyai sifat Antioksidan 
  • Membantu mengekalkan keremajaan kulit 
  • Melindungi kulit dari sinaran UV 

5. Minyak Biji Moringa (Orbignya Oleifera - Moringe Tree) 

  • Menyediakan pelindung kepada bakteria (anti-bakteria) 
  • Membantu membaiki kulit.
  • Mengandungi Antioksidan Anti penuaan 
  • Membantu memberi keremajaaan kulit
  • Membantu melembapkan kulit yang kering

Koleksi Testimoni Youth BB Cream (Pengguna US).



Insyaallah, kami akan kongsikan testimoni pengguna Youth BB Cream dari Malaysia selepas ini. 

Promo Youth BB Cream
Youth BB Cream kami baru sampai tadi. Nanti kami bagi feedback dari kami pula yer

 Jika anda nak tahu info mengenai BB Cream ni, klik sahaja pada link wasap ini atau icon whatsapp di sebelah blog kami.

Continue Reading

October 01, 2021

Promosi Shaklee Oct 2021

Assalamualaikum semua,

Bulan Oktober ini, Shaklee fokuskan promosi khas untuk kecantikan dan juga tingkatkan sistem imun badan kanak-kanak. Sekarang ni, kita sudah boleh merentas negeri dan melakukan aktiviti luar dalam norma baru.

Keistimewaan Promosi Shaklee pada bulan ini, adalah membantu ibu bapa melindungi anak-anak yang bakal ke sekolah pada bulan November ini dari Covid19 dengan memberikan supplemen terbaik dengan Hero Kiddo.

Promosi Shaklee Oct 2021 - Hero Kiddo
Family Pack - 3 Botol Hero Kiddo

Setiap pembelaian 3 botol Hero Kiddo (Family Pack), anda akan mendapat: 

  • Keahlian Percuma (bernilai RM35)
  • Pengeposan Percuma (bernilai RM10)
  • Non Woven Shaklee kids beg Percuma 

Harga untuk belian Family Pack ini adalah hanya RM 387, anda boleh jimat sehingga RM96.

 

Promosi kedua ialah Youth Skincare bermula dengan 3 produk asas iaitu Youth Cleanser, Youth Night Cream Light dan Moisturizer SPF 50 (dapat secara percuma yang bernilai hampir RM250).

Best kan promosi ni? Kepada yang belum jadi ahli Shaklee lagi, dengan pembelian set ini. Anda akan dapat Free Membership dan Free Postage yer. Jimat dekat RM45 lagi tu.

Kesimpulannya, penjimatan yang bakal anda dapat dekat RM300! Wow

Promosi Shaklee Oct 2021 - Youth Skincare

 

Promosi ketiga masih dengan Youth Skincare, cuma ia bermula dengan 4 produk asas iaitu Youth Cleanser, Youth Toner, Vitamin C Shaklee dan anda bakal dapat Moisturizer SPF 50 secara percuma bernilai hampir RM250.

Set ini juga anda akan dapat Free Membership dan Free Postage dengan penjimatan hampir RM45.

Memang bestkan promosi bulan October ni. So, jangan lepaskan peluang ini yer.

Untuk tahu lebih lanjut mengenai promosi diatas atau sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee. Boleh klik sahaja icon whatsapp di tepi atau klik link ini.




Continue Reading

Disclaimer

Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit

Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.