August 27, 2020

Nads Braces Journey Ends Today

 Nads Braces Journey Ends Today

Subhanallah Alhamdulillah Allahuakbar! 
Finally #NadsBracesJourney ends today!! 

πŸ₯ΊπŸ₯Ί Actually its just 10 days from the last appointment πŸ˜‚ Tapi Nad pergi jugak harini sebab tengok gigi semua dah ok. Taring kanan atas yang sangat tinggi sebelum ni dengan gigi bawah pun dah makin rapat which sebelum ni susah nak rapat! 

Tawakkal je tadi. Sekali doktor kata, ok boleh bukak! 🀩🀩🀩 

Nads Braces Journey Ends Today

Actually ada susah nak buka braket kat gigi last tadi. Rasa macam nak tercabut gigi πŸ˜‚ Agak lama dan berkali-kali doktor cuba. Dia kata kalau tak dapat jugak kena inject supaya tak rasa sakit masa cabut. Alamak. Teruslah zikir dalam hati Ya Baari’ Ya Baari’ Ya Baari’ (Allah Yang Maha Mengurus). Dan akhirnya!! Tercabut jugak braket tu 🀧 

Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah syukur. 
Tak terkata dah! 
Jan 2018 - Aug 2020. Sengaja Nad pergi jugak bulan ni sebab its my birthday month ❤️ 

Any tips untuk orang baru buka braces? 😁

Boleh lihat video Nad disini selepas braces dibuka 


Continue Reading

August 10, 2020

Happy Birthday Nadiah Suhaidi

 

Happy Birthday Nadiah Suhaidi
Happy Birthday Nadiah Suhaidi

Adhoc punya planning. Pakat dengan Fadhilahtul Izzaty, Hatima Suhaidi dan Zarin Suhaidi untuk buat surprise. #TripleZ pun memberi kerjasama yang baik dengan menyimpan rahsia ni. 

Secara jujurnya, ni 1st time Amir nak sambut birthday wife dengan ada bunga-bunga dan chocolate ni. Walaupun usia sudah masuk 30 an, why not buat something yang comel gitu buat insan tersayang kan? Apa-apa pun, majlis malam tadi berjalan lancar dan dapat memberi 50% kejutan buat Nadiah Suhaidi. Hehe 

Kami semua ucapkan Selamat Hari Lahir buat Nadiah Suhaidi aka Ummi aka Nadxoxo. Semoga diberikan umur dan kesihatan yang baik serta berkat. Insyaallah.

Continue Reading

August 06, 2020

Zoom bersama Roger Barnett, CEO Shaklee

Zoom bersama Roger Barnett, CEO Shaklee
Zoom bersama Roger Barnett, CEO Shaklee. Ada 125 orang yang hadir semasa sesi ini.
 

"Abi, orang ni cakap english. Dia duduk mana?" bertanya si Ziyad bila lihat kami berZoom dengan Mr Roger Barnett.

"Inilah owner Shaklee. Dia duduk di Amerika" 

"Ehhh..Amerika kan banyak orang mati." Laju dia cakap, nasib baik mic tak on. Hehe 

"Haha, ni tak mati la. Sihat lagi sebab tak kena Covid" 

Zoom bersama Roger Barnett, CEO Shaklee
Ziyad pun kusyuk juga dengar Abam Roger bercakap
 

"Owhhh.. Ziyad nak dengar la dia cakap" "Ziyad faham ke dia cakap apa?" bertanya la juga sebab dia nak menyelit kat tengah. 

"Faham" Teruja sangat tengok orang putih cakap direct depan dia termasuk la dengan Abi Ummi ni. Hehe

Continue Reading

Disclaimer

Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit

Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.