December 25, 2018

Koleksi Testimoni Carotomax : Rabun dan Silau

Koleksi Testimoni Carotomax : Rabun dan Silau
Koleksi Testimoni Carotomax : Rabun dan Silau

Koleksi Testimoni Carotomax : Rabun dan Silau
Testimoni 1
Power mata anak berumur 9 dan 7 tahun sudah semakin turun selepas ambil Carotomax & Omega secara konsisten selama 2 bulan.

Koleksi Testimoni Carotomax : Rabun dan Silau
Testimoni 2 
Power mata turun selepas amalkan carotomax. Dari kanan 200, kiri 250. Alhamdulillah, sekarang power dah jadi 75 untuk kedua-dua mata. 
Koleksi Testimoni Carotomax : Rabun dan Silau
Testimoni 3
 Tak sedar yang power mata dan makin berkurang sampai kena tukar cermin mata baru. Kulit pun makin ok sebab tak tahu yang carotomax pun membantu untuk kesihatan kulit.

Koleksi Testimoni Carotomax : Rabun dan Silau
Testimoni 4
 Sebelum ini, nak membaca pun susah sebab blur. Hari-hari cuci mata dengan optrex, selepas seminggu consume carotomax, alhamdulillah, tak guna optrex lagi.

Kelebihan Carotomax
1 Hidangan Carotomax (1 Kapsul Sehari)

Ingin dapatkan info lanjut mengenai produk Carotomax, hubungi Nad











Continue Reading

Testimoni Vivix : Suami Berhenti Merokok


Testimoni Vivix : Suami Berhenti Merokok
Testimoni Vivix : Suami Berhenti Merokok

Kini suami saya bukan lagi seorang perokok.
Sabar berdoa.Berusaha. 
Berikan sokongan dan tidak putus asa beri semangat.
Alhamdulillah kini suami saya kini bebas dari rokok tanpa menhadapi withdrawal symptom. Fizikal dia lebih sihat. Wajahnya makin kacak.. he3. 
Memang tak nafikan.VIVIX bantu dia utk lepas dari
rantai rokok.Tiada keinginan pada rokok.. 
Syukur.
Teramat bahagia dalam hati seorang isteri

Ini adalah kisah benar dari seorang isteri yang mahukan suaminya berhenti merokok


Untuk Info & Order : Boleh hubungi Nad :)

Continue Reading

December 24, 2018

Shaklee Year End Sale


Alhamdulillah, Shaklee sekali lagi berikan kejutan dengan mengadakan Year End Sale pada 26 & 27 Disember ini. Diskaun yang ditawarkan ialah 10% untuk 8 produk Shaklee.


🍀 2 botol Herblax
Harga Promosi : RM103.50
Harga Retail : RM115

🍀 2 botol DTX Complex
Harga Promosi : RM281.25
Harga Retail : RM312.50

🍀 2 botol Lecithin
Harga Promosi : RM99
Harga Retail : RM110


🌿 2 botol Alfalfa Small
Harga Promosi : RM103.50
Harga Retail : RM115

🌿 2 botol Alfalfa Large
Harga Promosi : RM184.50
Harga Retail : RM205

🐟 2 kotak Collagen Powder
Harga Promosi : Rm536.40
Harga Retail : RM596


🌗 YOUTH Serum + YOUTH Night Cream
Harga Promosi : RM596.20
Harga Retail : RM662.50

🌞 YOUTH Serum + YOUTH Moisturizer Spf-50
Harga Promosi : Rm556.88
Harga Retail : RM618.75


Promo Khas (26-31 Disember)


👶 Shaklee Baby Gentle Wash
Diskaun 50% khas untuk produk ini sahaja
Harga Promosi : Rm123.75
Harga Retail : RM247.50

Jangan lepaskan peluang ini yer sebab promosi ini hanya untuk 2 hari sahaja!

Sebarang pertanyaan, boleh hubungi kami di 012-2295680



Continue Reading

Tips lindungi kulit dari Sinar UV


Sekarang ini sudah pasti ramai yang tengah bercuti bersama keluarga.
Kami pun balik kampung di Besut selama seminggu.

Bestnya di Besut ni sebab ada pantai.

Kalau anda sedang / akan bercuti ke tempat yang panas / negara iklim tropika, Amir kongsikan tips ini sesuai untuk anda 👇🏼

Tips lindungi kulit dari Sinar UV ☀️

1. Gunakan sunblock yang bersesuaian dengan kulit, setiap hari yer. Sebab kulit kita memang terdedah dengan sinar uv setiap hari.


2. Gunakan topi untuk melindungi muka dan kepala.


 3. Gunakan cermin mata yang mempunyai pelindungan uv untuk lindungi mata.


4. Pakai pakaian yang boleh menutup sebahagian besar kulit anda


 5. Pilih sunblock yang terbaik
  • Mempunyai fungsi perlindungan dari Sinar UVA & UVB. 
  • Mempunyai spektrum yang luas SPF-50 
  • Berasaskan dari sumber tumbuhan 
  • Tidak mengandungi bahan kimia berbahaya pada kulit


Mencari sunblock yang terbaik?
Boleh wasap kami untuk maklumat lanjut



Continue Reading

December 23, 2018

Testimoni Vivix : Bantu Sembuh Luka

Testimoni Vivix : Bantu Sembuh Luka
Testimoni Vivix : Bantu Sembuh Luka

Nad nak kongsikan sebuah cerita mengenai seorang ayah (Engku) yang disahkan kencing manis tapi dia tak nak mengaku dan tak nak berubat. 

Sampailah kakinya bernanah dan semua anak ini merayu dia pergi hospital. 
Doktor sampai ugut nak potong kaki kalau tak nak berubat. Dua minggu juga berkampung di hospital. 
Lepas rawatan doktor, Engku berkeras tak nak buat follow up dan makan ubat. Kesihatan agak merosot. Dia jadi kurus. Muka pucat. Hilang selera makan. 
Selepas si anak ini tahu pasal vivix bagi Engku cuba, alhamdulillah. Kesihatan bertambah baik walau agak lambat. Tapi tak pe. Semua orang tegur Engku makin sihat. Makin berisi. Makin muda. Sebab kulit dia jadi kemerah merahan. 
Bila dia luka pun cepat pulih. Seronok sangat! Ye, vivix mahal. Tapi apalah sangat RM4++ untuk ayah tercinta.

Begitulah cerita tentang pengorbanan dan kasih sayang seorang anak buat ayah. :)



Continue Reading

December 22, 2018

Vivix Starter Pack

Vivix Starter Pack
Vivix Starter Pack

Vivix Starter Pack dipinang lagi 😍

Kali ini untuk suami tersayang.

Katanya tak boleh lepaskan promo kali ni sebab tempting sangat 😂
Berdasarkan kajian, Polyphenols membantu:

✔️ Kurangkan inflamasi dalam salur darah
✔️ Menyihatkan lapisan salur darah
✔️ Membantu tekanan darah yang sihat
✔️ Mengekalkan tahap platlet yang sihat

Vivix = Polyphenols + Resveratrol 👍🏼


Continue Reading

December 21, 2018

Testimoni Vivix : Sopak

Testimoni Vivix : Sopak
Testimoni Vivix : Sopak

Kalian ada rakan-rakan yang ada masalah sopak / Vitiligo?

Boleh beritahu mereka tentang Vivix ya. Mana tahu dapat membantu mereka.

Vitiligo atau sopak adalah penyakit kulit yang dihidapi oleh 0.5% - 2% penduduk dunia. Ia merupakan masalah pigmentasi kulit yang menyebabkan tompok-tompok putih di bahagian badan dengan sebaran secara simetri pada kulit manusia.

Fakta Mengenai Sopak :

1 dari 2 pesakit menghidapi penyakit ini sebelum berumur 20 tahun.

1 dari 3 pesakit mempunyai sejarah keluarga yang positif. Vitiligo dikaitkan dengan penyakit autoimun seperti diabetes mellitus, tiroid, pernicious anemia dan penyakit Addison.

Nad nak share testimoni dari customer downline Nad yang mencuba vivix untuk penyakit sopak beliau.

Testimoni Vivix : Sopak
Testimoni Vivix : Sopak

"Beberapa bulan lepas kak wawa pernah share tentang sopak di blog & kak Maz salah seorang customer dari blog. 
Selepas sebulan consume Vivix Shaklee , kak Maz teruja gila bila tunjuk kat kak wawa kulit baru dah tumbuh. 
Gambar kiri sebelum kak maz cuba Vivix dan kanan selepas sebulan minum Vivix Shaklee & gambar terbaru yang Kak Maz share lebih mengujakan kak wawa. 😍
Kesan sopak dibahagian dada kak maz juga semakin berkurang. Maksudnya, warna kulit asal semakin memenuhi bahagian dada kak maz. Alhamdulillah. 
Kini kak maz sudah masuk ke botol kedua. InsyaAllah, masalah penyakit sopak @ vitiligo kak maz akan hilang. Amin 
Doakan customer kak wawa ye kawan2😘


Berita baik buat pembaca blog Nad sebab Shaklee ada buat tawaran hebat untuk produk Vivix ni. Untuk info lanjut, boleh wasap Nad yer

Vivix Starter Pack
Vivix Starter Pack

Cara hubungi Nad, mudah sahaja. Anda klik jer gambar dibawah dan terus boleh wasap Nad. :)

Continue Reading

December 20, 2018

Kisah Ular Dan Gergaji

Kisah Ular Dan Gergaji
Kisah Ular Dan Gergaji

Ada sebuah kisah teladan dimana seekor ular masuk ke sebuah kedai kayu, dan ia menjalar sehingga ke sudut kedai sehingga ia ternampak gergaji. Ular ini cuba untuk mendekati gergaji tersebut sehingga ia terluka. Apabila ular ini terluka, ia sangkakan bahawa gergaji itu cuba menyerang.

Jadi, ular tersebut cuba "membunuh" gergaji tersebut sambil melilit dan mengigit mata gergaji itu. Kemudian, ia terasa bahawa makin lama ia berlawan dengan gergaji tersebut, gergaji tersebut seakan tidak berputus asa. Lalu dia mengetatkan belitan badan dengan segala kekuatannya.

Malangnya, ular itu mati terbunuh dengan sendirinya.

Apa yang cuba disampaikan dari kisah ini ialah Kadang-kadang kita bertindak balas dengan kemarahan, memikirkan untuk mencederakan orang yang mengkhianati/menyakiti kita, tetapi  sebenarnya kita menyakiti diri kita sendiri. Dalam kehidupan, kadang-kadang lebih baik untuk mengabaikan situasi, orang dan kesalahan. Kerana akibatnya berbalik pada kita diri kita sendiri.

Jum sama-sama kita cuba positifkan diri kita dalam apa jua keadaan. Sesungguhnya, setiap benda yang berlaku ada hikmahnya.
Continue Reading

December 19, 2018

New Shaklee KL Branch at Sunway Visio

New Shaklee KL Branch at Sunway Visio
Nad depan entrance New Shaklee KL Branch

What a day! Mencabar sungguh harini. Tapi Alhamdulillah happy ending. Apa yang nak dibeli dapat semuanya. Terima kasih Shaklee 😍

Downline Nad, Mira yang ikut skali
Ini Leader Nad, Kak Sofia. Kebetulan baju kami semua sama tema plak.

Terima kasih jugak kat Encik Gajah yang bertungkus lumus harini ini ❤️

Lepas shopping Shaklee, Triple Z pun ambil kesempatan main air kat air pancut.

Triple Z pun siap mandi air pancut. Dah puas main air basah jjeruk, siap ada budak-budak lain ikut mandi sekali, security guard datang cakap tak boleh mandi situ rupanya 🤣

Baju spare tak bawak starang. Abi gi beli towel, seluar, dan baju baru untuk depa. Untunglahhhh 😁

Continue Reading

December 17, 2018

Jadi Ahli Shaklee Dengan Harga Murah

Assalamualaikum dan hai!


Kalau anda dah lama aim nak jadi ahli Shaklee, now is the BEST time!

Sebab now Shaklee offer Starter Packs yang ada harga less dari harga ahli biasa tau!! Serius jimat banyak.

Khas untuk ahli baru 😍😍😍


Starter Pack 1: YOUTH Set


✅ Harga less 10% dari harga ahli biasa
✅ Shaklee waivekan membership walaupun asalnya tak layak FREE Membership (worth RM 65)
✅ FREE Postage (worth RM 10)
✅ FREE Cermin muka transparent
✅ Dapat cashback lagi 😍


Starter Pack 2: Vivix Twinpack


✅ Harga less 10% dari harga ahli biasa
✅ FREE Membership (worth RM 65)
✅ FREE Postage (worth RM 10)
✅ FREE Cooler Bag - biasa kena beli okay! Penting untuk bawak travel sebab Vivix ni kena letak dalam peti ais
✅ Dapat cashback lagi 😍


Starter Pack 3: Wellness Set


✅ Sangat sesuai mulakan bisnes / makan sendiri
✅ Harga less 10% dari harga ahli biasa
✅ FREE Membership (worth RM 65)
✅ FREE Postage (worth RM 10)
✅ FREE Pillbox yang best!
✅ Dapat cashback lagi 😍


Consultation & order:

www.wasap.my/60122295680/StarterPackNewMember
Continue Reading

December 16, 2018

December 12, 2018

Youth Toner Shaklee Untuk Double Cleansing

Youth Cleanser
Morning! Mandi dan cuci muka dengan YOUTH Cleanser yang tak berbuih dan keringkan kulit tu.

Youth Toner
Youth Toner
Keluar toilet lap-lap, pakai YOUTH Toner pulak guna kapas tu. Kat kapas tu akan keluar lagi kulit mati. Double cleansing 😊

Kalau pakai YOUTH dan dapat effect glass skin macam orang Korea tu, jangan pelik tau 🤗

Tak perlu cari macam-macam jenama nak cukupkan 10 steps macam orang Korea. Pakai YOUTH Set ni pun dah cukup InshaAllah.

Full Set Youth
Full Set Youth

Bulan ni promo pulak tu. Jimat dalam RM 400 sebab bayar untuk 5 items sahaja tapi dapat 6 items (full set) 😍😍😍

Continue Reading

December 03, 2018

6 Cara Protein Bantu Kurus

6 Cara Protein Bantu Kurus
6 Cara Protein Bantu Kurus

1. Kurangkan hormon lapar
Protein mengurangkan tahap hormon kelaparan (ghrelin), sementara ia meningkatkan hormon mengurangkan selera makan (GLP-1, peptida YY, cholecystokinin).

2. Bakar lebih banyak kalori
Sekitar 20-30% kalori protein dibakar ketika tubuh memproses protein.
Pengambilan protein yang tinggi boleh membakar lebih 80-100 kalori setiap hari, dengan satu kajian menunjukkan peningkatan sebanyak 260 kalori jika makan berlebihan.

3. Mengenyangkan
Amalan pemakanan tinggi protein sangat mengenyangkan. Ia mengurangkan rasa lapar dan menurunkan selera makan, berbanding pemakanan rendah protein.

4. Mengurangkan craving
Makan lebih banyak protein boleh mengurangkan keinginan untuk makan dan keinginan untuk mengunyah pada lewat malam.

5. Bantu turunkan berat
Amalan pengambilan protein tinggi membantu penurunan berat badan, walaupun tanpa pengiraan kalori, portion control, atau menyekat pengambilan karbohidrat. Peningkatan sederhana dalam pengambilan protein juga dapat membantu mencegah kenaikan berat badan.

6. Cegah hilang otot dan kekalkan metabolisma
Pengambilan protein yang tinggi boleh membantu mencegah kehilangan otot ketika menurunkan berat badan. Ia juga membantu mengekalkan tahap metabolisma.

Pengambilan protein adalah cara paling mudah tetapi juga lazat!


ESP merupakan protein berkualiti tinggi, diperbuat daripada soya yang tidak dicucuk hormon. Terbukti selamat diambil walaupun untuk jangkamasa panjang.

Juga sangat disarankan pengambilan untuk ibu berpantang dan menyusukan.



Boleh dibancuh dengan air kosong, shake bersama minuman kegemaran, ataupun blend bersama buah-buahan. Yummy!

Testimoni Pengguna ESP


Kepada para pembaca yang ingin dapatkan lebih maklumat mengenai produk Shaklee, boleh hubungi kami.


Continue Reading

Disclaimer

Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit

Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.