November 15, 2020

Tawakkal dalam Usaha

Alhamdulillah sedang elok habis kelas dengan team OPE Aeinna Musa , tengok orang dah mula potong rumput. 

Dari kecik lagi Nad memang suka tengok orang potong rumput. Ralit! 

Abah ambik kontrak bersih bangunan macam sekolah etc. So ada pekerja yang potong rumput juga. Bila nak potong rumput kat laman rumah, Abah akan panggil pekerja dia or Abah potong sendiri. Dulu-dulu zaman bilah dia besi lagi. 

Nad membesar di kampung. Rumah ada tanah. Ummi tanam pokok bunga kertas banyak. Ada pokok pauh, kelapa, cermai. So salah satu impian dan dalam minda Nad bayangkan nak beli rumah yang ada laman jugak. 

Tak sangka, Allah izinkan beli rumah teres (bukan banglo) end lot yang ada laman. Haza min fadhli rabbi. Nad tak hebat. Yang hebat tu Allah. Dia izinkan. Tak tahulah lepasni Allah nak tarik balik ke apa. Semuanya milik Dia.

Tapi, jangan takut berimpian. Allah Maha Kuasa, Allah Maha Kaya. Dia boleh beri segala yang kita nak kalau Dia berkehendak. 

Kita just berserah (tawakkal - dengan hati bukan mulut saja), dan usaha. Usaha ikut cakap mentor. But don’t depend on yourself. 

That’s why ada tawakkal dalam usaha. 

All the best untuk semua yang sedang mendaki tangga kejayaan. Kalau tak berjaya sekalipun, moga journey itu jadi sesuatu yang membina diri anda to a better you ❤️

Continue Reading

November 14, 2020

Roti Bakar Sapu Unsalted Butter [Resepi Masak]

 
Kalau takde makanan yang sesuai untuk Zafiya, Nad akan buat ni. “Roti bakar sapu unsalted butter potong macam jejari” 

Roti Bakar Sapu Unsalted Butter [Resepi Masak]

  Haa panjang kan nama dia? 😂 

  1. Ambil roti keping 
  2. Bakar atas pan kedua-dua belah 
  3. Letak unsalted butter 1 belah 
  4. Angkat 
  5. Potong macam finger food yang senang si kecik tu pegang 

Verdict? Eceh. Hasilnya? 

Abang kakak Ummi Abi dia pun makan jugak 😂 jadi kenalah buat banyak. 

Satu confirm tak cukup 😆 Selamat mencuba resepi simple sesangat 😁

Continue Reading

November 09, 2020

Koleksi Testimoni B-Complex

 

Testimoni B Com & Ostematrix : Sakit kepala semakin kurang



Testimoni B Com : Migrain semakin kurang

Testimoni B Com & Ostematrix : Migrain dah hilang.
Testimoni B Com : Migrain dah hilang, Badan bertenaga dan kurang stress

Terdapat banyak kelebihan dan manfaat B Complex Shaklee yang membuatkan ianya sangat berbaloi untuk dimiliki. 

Kandungan B Complex Shaklee

Ketahui manfaat dari vitamin B1, B6 dan B12.

Vitamin B1 
Sumber : Beras Perang, Kuning telur, ikan, kacang dan gandum.
Manfaatnya : 
  • Melancarkan metabolisme 
  • Melancarkan peredaran darah 
  • Mengoptimalkan aktiviti kognitif dan fungsi otak 
  • Mencegah terjadinya kerosakan urat saraf 
  • Memulihkan gangguan saraf 
Vitamin B6 
Sumber : daging, hati, ginjal, ikan, kacang dan beras tumbuk 
Manfaatnya : 
  • Melancarkan metabolisme 
  • Meningkatkan sistem imun badan
  • Menjaga keseimbangan garam-garam mineral 
  • Membantu sintetis RNA dan DNA 
Vitamin B12 
Sumber : hati, ikan, susu dan olahannya, daging, telur dan rumput laut 
Manfaatnya : 
  • Mencegah kerosakan urat saraf 
  • Membantu pembentukan sel darah merah 
  • Melancarkan metabolisme sistem tubuh 
  • Menukarkan karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga 
10 Manfaat B Complex

Apakah yang akan berlaku jika kita kekurangan vitamin B? 
  • Lemah sistem saraf 
  • Mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung. 
  • Pembentukan sel abnormal 
  • Mengakibatkan anemia 
  • Masalah depresi (tekanan perasaan) 
  • Kehilangan daya memori 
  • Cepat letih 
  • Sesak nafas 
  • Insomnia 
  • Kurang fokus dan konsentrasi 
  • Mudah tersinggung
6 Sebab Pilih B Complex Shaklee

6 SebabPilih B Complex Shaklee
  1. Sebotol B Complex tahan sehingga 4 bulan. Kos harian hanya 50 sen sahaja.
  2. Direka khas dengan sistem penyerapan bioaktif berpaten supaya ia mudah diserap oleh badan. Teknolog i ini adalah milik ekslusif Shaklee.
  3. Vitamin B Complex shaklee mengandungi 8 jenis vitamin B, termasuklah 
  4. Bermakna ianya tidak disimpan dalam badan. Jika berlebihan ianya akan dikeluarkan melalui air kencing. Tetapi jika kurang, kita akan mengalami kesan akibat dari kekurangan B-Complex terutama masalah saraf dan metabolisme badan. 
  5. Tablet ini bewarna kuning kerana mengandungi Riboflavin (salah satu Vitamin B yang bersifat larut air).
  6. Disebabkan ia tidak disimpan di dalam badan maka kita memerlukan B-Complex setiap hari tidak kira lelaki mahupun wanita.
Continue Reading

November 08, 2020

Koleksi Testimoni Alfalfa Complex Shaklee

 Koleksi Testimoni Alfalfa Complex Shaklee
Koleksi Testimoni Alfalfa Complex Shaklee
Simptom Resdung, Gatal Mata dan Hidung Berair Hilang

"Dulu saya kerap sakit terutama demam dan selsema. Kalau dah demam, sampai tak boleh bangun teruknya. Saya juga ada resdung, menyebabkan mata saya selalu gatal, hidung kerap berair. 

Lepas jumpa dengan Shaklee dan konsisten ambil Vitamin C, Alfalfa, ESP dan B-Complex, selain kulit makin cantik kesihatan saya makin baik. 

Mata tak lagi gatal bengkak dan hidung dah stop berair. Fuhhh aman hidup tak payah asyik nak spare tisu aje dekat tangan"

- Ummi Nurhidayah -

Koleksi Testimoni Alfalfa Complex Shaklee
Resdung hilang, muka pun dah tak kusam

Disebabkan resdung yang sangat teruk. Saya mula consume Alfalfa dan Vit C. Tak lama nampak perubahan ketara, tiada lagi gatal hidung, tiada lagi pantang dah boleh makan ayam dan seafood.
Kulit muka pun dah tak kusam, paling best dah susah nak naik jerawat
- Pn. Siti Amaliahtun Shaleha -
Susu semakin bertambah selepas 3 hari consume Alfalfa

Thank you Yong, cara makan tu. Info untuk orang baru. Ada perubahan, susu makin banyak. Dulu anak nangis bila menyusu, rasa sikit time menyusu. 3 hari ni, takde masalah.

Anak tak meragam lagi. Excited sangat sebab ingat nak kena makan ubat. Bagus Alfalfa ni sebab susu nampak putih pekat, lambat betul kenal Shalee ni. Patut ambil set lepas bersalin ni awal-awal lagi. Alhamdulillah


Tiada gastrik, Badan bertenaga dan Angin dalam badan berkurang

Susu badan banyak, Rasa craving makin kurang dan Perut mudah lawas


Susu badan makin banyak sebagai persiapan nak ambil anak angkat

Alhamdulillah..Bergenang air mata Lynd bila salah seorang customer send gambar ni. Rasa sangat tacing dengan semangat akak ni. Beliau dalam usaha dan persiapan untuk menyambut anak angkat dan berazam untuk menyusukan sendiri bayi tersebut.

2 bulan sebelum ini dia contact Lynd untuk beli Set Menyusu Shaklee dan Lynd cadangkan Alfalfa dan ESP dan beliau terus join ahli untuk dapatkan harga ahli.

Ya Allah. mulia hati beliau yang sanggup berusaha dan ikhtiar untuk menyusukan bakal baby baru nanti. Lynd tahu bukan mudah, tapi Lynd yakin Allah ambil usaha akak sebagai saham di akhirat nanti. Bertuah bakal baby nanti dapat ibu yang cekal dan kental.

Good luck dan tahniah kak.

Mudah lawas, Sakit tumit dan Kebas jari dah hilang


Miss B makin tegang dan Susu bertambah banyak

 

Period kembali teratur selepas ambil Alfalfa Complex





Continue Reading

November 05, 2020

Promosi Shaklee November 2020

Alhamdulillah, Shaklee lanjutkan promosi ke bulan November 2020 ini. 

Promosi apakah itu? Jeng jeng jeng...


1. Promosi Viva Vivix Set Shaklee

Promosi Shaklee November 2020

Pembelian Viva Vivix Set ini (2 botol Vivix) akan dapat FREE 1 botol Vitamin C Sustained Release (Bernilai RM98). Harga promosi ini ialah RM 760, anda akan dapat FREE Membership, FREE Postage dan dapat Cash Rebate RM36!

Jika anda baru nak cuba Vivix, boleh beli 1 botol Vivix juga. Anda akan dapat FREE Membership dan FREE Postage juga! Anda cuma perlu bayar RM 380 sahaja untuk 1 botol.

Promosi Shaklee November 2020


2. Promosi Best Seller Set

Promosi Best Seller Set

Beli Best Seller Set dengan harga RM 412
  • B Complex 
  • Omega Guard 
  • ESP 
  • Ostematrix 
  • Vita C 

Promosi Best Seller Set ini, anda dapat FREE Zinc Plus (Bernilai RM56) bersama FREE Membership dan FREE Postage. Total penjimatan ialah RM 204. Menarik bukan?

Kami kongsikan manfaat bagi setiap produk yang ada dalam Best Seller Set ini.














Continue Reading

Disclaimer

Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit

Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.