November 30, 2019

Testimoni Zinc Shaklee : Rambut Tidak Gugur Lagi

Testimoni Zinc Shaklee : Rambut Tidak Gugur Lagi


Salam semua, Ini testimonial sendiri. Lepas bersalin 4 July 2012, rambut gugur smpai nak botak di tengah di tepi kiri kanan.. huihh takut sungguh!!! sentiasa kutip rambut di lantai!
Selepas di perkenalkan Zinc Shaklee oleh Suhaida Suhaimi, gugur masih ada, tetapi yang mana botak sudah mempunyai anak rambut hehe..alhamdulillah.. baru sebulan makan Zinc Shaklee.
Saya akan meneruskan lagi sampai bila-bila..tetapi lain pula suami saya, dia langsung tidak gugur rambut selepas makan Zinc Shaklee bermula 20hb Oct 2012. Thanks Sue and thanks Shakleee

 Nak tahu details lagi tentang Zink Plus Shaklee?
Tekan saja ikon Whatsapp di sebelah kiri bawah blog ini :)

Atau hubungi kami di 012-2295680. See you! :)
Continue Reading

Nutrient Info: Zinc



An essential trace element, zinc is found in every cell of the body and performs numerous useful functions. It is a component of some 200 enzymes and is involved in more enzymatic reactions than other mineral.

It is a constituent of insulin, growth hormones and sex hormones, and is richly contained in human sperm.

It takes part in carbohydrate metabolism, the breakdown of alcohol and the synthesis of nucleic acids.

Together with vitamins A, B6, and B12, zinc is necessary for proper growth.

It also aids the excretion of toxic cadmium found in cigarette smoke (which causes hypertension), and neutralizes the bad effects of excess copper (a cause of arthritis).

Zinc is crucial to the maturation of the sex glands and for their function, particularly the prostate. It prevents enlargement of the prostate, which can block urine flow and is a source of distress for many men over 45.

Together with vitamin B6, zinc inhibits histamine production and is therefore helpful in treating allergies. It soothes nerves and depression and is used in the treatment of Alzheimer's disease and some types of schizophrenia.

Zinc can also speed up the healing of wounds and is used to cure ulcers resulting from cortisone treatment.

Due to its presence in insulin, zinc increases the insulin effect and is therefore helpful in the treatment of diabetes.

It has also been found to boost natural immunity against disease, and is well-known for its ability to promote skin health and alleviate psoriasis. For this reason, it is sometimes used as an ingredient in skin creams.

The symptoms of zinc deficiency are many and varied. They include:
- swollen prostate
- sterility and impotence
- delayed sexual maturation in children
- stunted growth
- menstrual irregularities
- susceptibility to infections and poor wound healing
- joint pains
- artherosclerosis and poor circulation
- slow learning and mental retardation
- loss of sense of taste and smell
- allergies
- acne
- stretch marks in pregnant woman
- white spots on the nails
- offensive perspiration
- susceptibility ti diabetes.

Zinc is depleted by alhocol and smoking, and profuse sweating can cause a loss of up to 3 mg a day.

Among the best natural sources of zinc are
- raw oysters
- clams
- meat
- fish
- raw wheat germ
- brewer's yeast
- mushrooms
- pumpkin seeds
- egg yolks
- legumes.

The Recommended Daily Allowences is 15 mg for adults and 10 mg for children. Requirements increase during pregnancy or lactation.

SHAKLEE PRODUCT: Zinc Complex

Info Link:
http://www.shaklee.com.my/eng/prodview_body.asp?prodcode=10417
Testimonials Link:
http://sihatcomelceria.blogspot.com/search/label/Zinc



Nak tahu details lagi tentang Zink Plus Shaklee?
Tekan saja ikon Whatsapp di sebelah kiri bawah blog ini :)

Atau hubungi kami di 012-2295680. See you! :)
Continue Reading

Lucky Draw Shaklee 2019



Assalamualaikum Semua!

Message ini khas untuk semua agen Shaklee seluruh Malaysia!

Anda berpeluang memenangi hadiah bernilai RM90,000 dari pelbagai jenis produk Shaklee dan yang menariknya, anda juga berpeluang memenangi hadiah berupa Luggage Bag Limited Edition.

Apa yang anda perlu buat ialah, buat pembelian melalui id sendiri bermula 28 November ini dengan minimum 50UV (~RM170 sahaja untuk 1 tiket Lucky Draw.)

Dengan setiap pembelian 50 UV, anda dapat 1 tiket Lucky Draw. Lebih banyak lagi anda membeli, lagi banyak peluang untuk anda dapat tiket Lucky Draw.


Poster Lucky Draw

Syarat-syarat lain seperti dibawah:-


  1. This lucky draw contest is open to all Shaklee independent Distributors in Malaysia only.
  2. Earn one (1) lucky draw entry for every 50 UV purchase of Shaklee products in a single receipt. No combined invoice is accepted. UV transfer is not permitted in the lucky draw.
  3. Participants can have unlimited entries throughout the contest period. The more you buy, the more chances to win.
  4. Shaklee Malaysia reserves the rights to include only qualified SID who are in good standing with the company, and who do not breach the Shaklee P&R in the lucky draw.
  5. Winners are required to contact Shaklee Malaysia within 48 hours after announcement is made on Facebook. If winner fails to contact the company, prizes will roll over to the next draw.
  6. All winners must redeem their prizes in person with proof of identity. Representative are not allowed to collect on behalf.
  7. The lucky draw results are final. No correspondence will be entertained.
  8. Prizes are non-exchangeable, non-transferable and not redeemable for cash or other prizes.
  9. Shaklee Malaysia may substitute the prizes with another similar value item without prior notice.
  10. By participating, participants agree for Shaklee Malaysia to utilise their photos or videos for marketing purposes not limited to print, social media, digital and audio video.
  11. Shaklee Malaysia reserves the rights to revise the terms and conditions without prior notice.
  12. In any dispute, Shaklee Malaysia’s decision on all matters relating to this contest shall be conclusive and final.
Hadiah-hadiah yang boleh dimenangi.


Bagaimana nak tahu siapa pemenangnya? 

Mudah sahaja, lihat sahaja FB Live di page Shaklee Malaysia untuk siapakah pemenang yang bertuah!

  • Weekly Draw 1, Friday 13 Dec (entries from 1 – 10 Dec)
  • Weekly Draw 2, Friday 20 Dec (entries from 11 – 17 Dec)
  • Weekly Draw 3, Friday 27 Dec (entries from 18 – 24 Dec)
  • Weekly Draw 4, Friday 3 Jan (entries from 25 – 31 Dec)
  • Grand Draw, Friday 3 Jan (entries which did not win in the Weekly Draws will have a chance to win at the Grand Draw.)
Nak tahu details lagi tentang promo bulan ni atau ada soalan lain? Tekan saja ikon Whatsapp di sebelah kiri bawah blog ini :)

Atau hubungi kami di 012-2295680. See you! :)

Continue Reading

November 24, 2019

Tips Sediakan Playroom Anak

 

School holiday is about to start. Kena ada tempat khas untuk anak-anak fokus buat aktiviti di tempatnya, simpan toys, activity books, dan crafts.

Nad share sikit tips yang Nad dah apply selama buat playroom.

Rak dan Box putih tu Nad beli kat HomePro IOI City Mall. Lama dah, tak pasti sekarang ada lagi dijual atau tidak.


Tips Sediakan Playroom Anak

1. Pilih bilik yang mudah access. Tak perlu besar. Biasanya bilik di tingkat bawah kalau rumah lebih dari 1 tingkat. Senang kawan-kawan datang tak naik ke bilik tidur. Dulu pernah pilih satu ruang kat tingkat atas. Bukan bilik. Berterabur juga satu rumah akhirnya πŸ˜‚

2. Pilih rak yang sesuai. Make it colourful. Kids mudah tertarik dengan warna-warna terang. Kita pun sedap mata memandang.

3. Tak perlu letak semua benda dalam playroom ni. Pilih toys / barang yang berkenaan sahaja. Contoh yang tak perlu seperti flashcards which perlu ada pemantauan kita. Soft toys pun Nad tak letak kat sini. Sebab ada setengah budak suka punggah barang walaupun tak main πŸ˜‚

4. Cari bekas untuk letak barang-barang. Beli kat kedai ECO je. Labelkan untuk mudahkan carian.

5. Dalam ni letak buku aktiviti / craft. Buku bacaan Nad letak kat rak buku di tingkat atas. Ada ruang bacaan. Sebab biasanya membaca ni sebelum tidur 😁 Sebelum buat buku aktiviti atau craft, make sure kemas dulu toys supaya ada cukup ruang.

6. Pilih karpet yang sesuai, tak kasar. Nad pilih yang nipis dari IKEA. Playmat lagi bagus. Supaya selesa mereka nak duduk-duduk.

7. Hiaskan dengan hasil seni anak-anak kita ❤️

Semoga bermanfaat.

Nadiah Suhaidi
Let’s enjoy precious moments with our kids 😊
Whiteboard dan Chalkboard dari IKEA

Di sudut sebelah kanan tum diorang main Hot Wheels yang boleh change color bila masuk air sejuk/panas.

Labelkan box. Nad pilih toys yang berkenaan sahaja. Yang lain simpan elok-elok dalam stor. Keluarkan apabila perlu sahaja.

Beli bekas yang sesuai untuk simpan dan kategorikan mainan. Boleh cari murah-murah di kedai ECO (2 Ringgit)






Continue Reading

November 23, 2019

Baby Z yang ke 4 kami



Alhamdulillah, cantik percaturan Allah.

Isnin - Abi balik dari Phuket
Selasa - Tok Ummi dan Tok Bah balik kampung
Rabu - selesai pindah ofis, kemas stok dan barang-barang dari ofis. Juga pasang water heater dan servis aircond skali
Khamis - baby keluar ❤️

Sempat tidur 1 jam je malam tadi. Lepas tu dah mula contraction dan ada bloody show, tak boleh tidur dah, sebab excited kut πŸ˜‚

2 pagi - bloody show + contraction
3 pagi - minum ESP + Performance Drink
5:30 pagi - pergi hospital & terus masuk labor room
9:30 pagi - bersalin

Alhamdulillah overall mudah, walaupun rasa nak putus nyawa rasanya bersalin kali ni. Cukup dah 4 orang πŸ˜‚


Terima kasih semua yang mendoakan, dan beri ucapan tahniah dan doa yang baik-baik ❤️❤️❤️

Breastfeeding journey continues InshaAllah🀱🏻
Continue Reading

Cara Urus Uri Anak Yang Paling Mudah

Cara Urus Uri Anak Yang Paling Mudah

Alhamdulillah, selesai juga tanam uri baby Z walaupun lambat sedikit. Pada yang tidak tahu, hukum menanam uri adalah harus (JAKIM). Nak cuci dan tanam uri ni sebenarnya mudah sahaja. Tak susah mana pun.

Amir kongsikan step-step nak uruskan uri seperti dibawah :-

Cara menguruskan uri
=================

1. Amir mulakan dengan baca Bismillahirahmannirrahim dan buka plastik yang hospital berikan malam tadi.

Cara Urus Uri Anak Yang Paling Mudah
Uri dari Hospital
2. Amir cuci dalam sinki dapur. Alirkan air paip untuk kasi darah tu mengalir keluar. Tidak digalakan menggunakan sabun atau shampoo.

3. Sambil bilas tu, boleh la selawat dan doa yang baik-baik. (Untuk pastikan uri tersebut bersih dan suci)

Cara Urus Uri Anak Yang Paling Mudah
Uri Yang Hendak Dibasuh
4. Kemudian cuci uri dengan garam. Lumurkan garam kasar dan cuci sampai bersih.

5. Kemudian cuci uri dengan asam jawa. Bertujuan untuk menghilangkan bau hanyir darah. Bau hanyir darah ini boleh menarik deria binatang untuk menggali dan memakannya. Ini yang cuba kita elakkan.

6. Ini kira optional untuk perahkan limau hingga naik bau limau untuk harumkan uri. Boleh juga ditanam bersama garam dan asam jawa bagi tujuan untuk mengelakkan binatang liar menggali dan memakan uri tersebut.

7. Bila dah siap semua. Amir ikat dengan kain lama yang tak guna macam sup bunjut supaya mudah nak bawa ke tempat yang nak ditanam. Jangan lupa masukkan dalam plastik supaya air darah tidak menitik.

Cara Urus Uri Anak Yang Paling Mudah
Uri yang sudah dibalut dengan kain lama yang bersih

8. Sebelum uruskan uri, Amir dah siap-siap gali tanah dalam 2 kaki lebih. Lagi dalam lagi bagus supaya ia tidak berbau atau dikesan oleh binatang lain.

Cara Urus Uri Anak Yang Paling Mudah
Gali lubang siap-siap sedalam 2 kaki lebih
9. Baca Bismillahirahmannirrahim dan selawat sedikit semasa letakkan uri dalam dalam dan kemudian kambus tanah tadi.

10. Amir tanam uri ni di laman rumah sahaja. Dekat dengan pokok-pokok. Boleh juga tanam di tempat yang bersih dan selamat seperti perkarangan surau/masjid. Tapi minta izin dulu yer.

11. Dilarang untuk meletak lilin, paku dan barangan yang boleh mendatangkan syirik dan khurafat.

Semoga perkongsian ini memberi manfaat pada para suami nanti.
Continue Reading

Kami Sudah Pindah Office

Kami Sudah Pindah Office
Kami Sudah Pindah Office


Assalamualaikum Semua,

Kami ingin memaklumkan bahawa pejabat kami akan berpindah dari Seksyen 3, Bandar Baru Bangi ke Alam Sari, Kajang (Belakang UKM) bermula pada 21 November (Khamis).

Sebarang urusan seperti pickup order masih boleh deal dengan kami seperti biasa. Kami juga boleh membuat delivery di sekitar Bangi seperti sebelum ini.

Terima kasih kerana sentiasa bersama kami.

Untuk sebarang pertanyaan lain, anda boleh message nombor ini / Master Nadiah (012-2295680) / Master Amir (012-2372641).

Kami Sudah Pindah Office



Continue Reading

November 13, 2019

Testimoni Alfalfa Shaklee - Payudara Kendur Tiada Lagi

Teruja baca feedback Puan E ni. Beliau baru saja cuba Alfalfa seminggu, dah nampak kesan pada payudaranya, dah tak kendur lagi katanya :)

"Salam. Nak tau? Saya baru seminggu mkn Alfafa. Pagi tadi saya perasan, sesuatu yang saya selama ni duk cari-cari sejak putus susu anak kedua.

Yes!! I perasan that Cik B dah bertambah cantik. Takde 'jatuh' lagi macam sebelum ni. Ni bukan sebab susu penuh ye. Cik B kosong (now tgh menyusu anak no 3 yang baru 4 bulan)"

- Puan E


Baca: Apa itu Alfalfa Shaklee dan Testimoni

Untuk konsultasi sebelum pembelian, boleh klik ikon Whatsapp di sebelah kiri bawah blog ini. Atau hubungi Nad di 012-2295680.
Continue Reading

Kepentingan Kalsium Dalam Diet Seharian Seorang Ibu Mengandung dan Menyusukan & Osteoporosis

Assalamualaikum semua :)

Harini Nad nak tanya anda. Adakah anda seorang ibu mengandung atau yang menyusukan anak? Jika ya, adakah anda minum susu setiap hari? Jika ya. Anda boleh senyum sekarang. Jika tidak, anda kena baca cerita yang Nad nak share ni.

Haritu Nad balik kampung. Adik Nad cerita yang makcik Nad tiba-tiba demam pastu tangan dia kejang macam bengkok ke dalam gitu. Ngeri jugak dengar. Makcik Nad tu muda lagi. Baru 30+ umur dia. Anak 4 orang. Yang sulung darjah 1 dan paling kecil masa tu nak masuk 2 tahun. Semua fully breastfed.

Pastu Nad pergi tanya makcik Nad tu sendiri. Tapi masa tu dia dah sihat dah lah. Nad tanya dia, betul ke apa yang adik Nad cerita tu? Dia kata betul, demam dan tangan bengkok keras. Biasa kita kejang kat kaki kan masa pregnant. Tapi makcik Nad kena kat tangan. Nak call orang mintak pertolongan pun susah dengan keadaan macam tu sebab husband dia takde kat rumah masa tu. Nasib baik rumah dia dekat je dengan rumah Nenek Nad. Dapatlah pakcik Nad hantarkan ke klinik.

Pastu Nad tanya dia, minum susu tak masa pregnant dan breastfeeding? Dia kata dia minum gitu-gitu je. Dalam hati Nad, cakap Ya Allah, biar betul dia nih. Nak kata tak berpelajaran tak jugak. Ada degree. Hehe. Takkan tak tahu kalsium tu sangatlah penting dalam diet seorang ibu mengandung/menyusukan. Kena minum hari-hari kot susu ni. Tu lah, dah jadi ibu pun kena banyak membaca jugak tau. Tapi takpelah kan, maybe dia tak tahu. So Nad pun cerita lah kat dia apa yang patut dia tahu.

Anda pun tak tahu? Jom baca dua artikel ni.

Ni article yang Nad petik dari www.niams.nih.gov

"Both pregnancy and breastfeeding cause changes in, and place extra demands on, women’s bodies. Some of these may affect their bones. The good news is that most women do not experience bone problems during pregnancy and breastfeeding. And if their bones are affected during these times, the problem often is corrected easily. Nevertheless, taking care of one’s bone health is especially important during pregnancy and breastfeeding, for the good health of both the mother and her baby."

Pregnancy and Bone Health

During pregnancy, the baby growing in its mother’s womb needs plenty of calcium to develop its skeleton. This need is especially great during the last 3 months of pregnancy. If the mother doesn’t get enough calcium, her baby will draw what it needs from the mother’s bones. So, it is disconcerting that most women of childbearing years are not in the habit of getting enough calcium. Fortunately, pregnancy appears to help protect most women’s calcium reserves in several ways. Read here.

In some cases, women develop osteoporosis during pregnancy or breastfeeding, although this is rare. Osteoporosis is bone loss that is serious enough to result in fragile bones and increased risk of fracture.

In many cases, women who develop osteoporosis during pregnancy or breastfeeding will recover lost bone after childbirth or after they stop breastfeeding. It is less clear whether teenage mothers can recover lost bone and go on to optimize their bone mass.

Teen pregnancy and bone health. 

Teenage mothers may be at especially high risk for bone loss during pregnancy and for osteoporosis later in life. Unlike older women, teenage mothers are still building much of their own total bone mass. The unborn baby’s need to develop its skeleton may compete with the young mother’s need for calcium to build her own bones, compromising her ability to achieve optimal bone mass that will help protect her from osteoporosis later in life. To minimize any bone loss, pregnant teens should be especially careful to get enough calcium during pregnancy and breastfeeding.

Breastfeeding and Bone Health

Breastfeeding also affects a mother’s bones. Studies have shown that women often lose 3 to 5 percent of their bone mass during breastfeeding, although they recover it rapidly after weaning. This bone loss may be caused by the growing baby’s increased need for calcium, which is drawn from the mother’s bones. The amount of calcium the mother needs depends on the amount of breast milk produced and how long breastfeeding continues. Women also may lose bone mass during breastfeeding because they’re producing less estrogen, which is the hormone that protects bones. The good news is that, like bone lost during pregnancy, bone lost during breastfeeding is usually recovered within 6 months after breastfeeding ends.

Tips to Keep Bones Healthy During Pregnancy, Breastfeeding, and Beyond

Taking care of your bones is important throughout life, including before, during, and after pregnancy and breastfeeding. A balanced diet with adequate calcium, regular exercise, and a healthy lifestyle are good for mothers and their babies.

Calcium. Although this important mineral is important throughout your lifetime, your body’s demand for calcium is greater during pregnancy and breastfeeding because both you and your baby need it. The National Academy of Sciences recommends that women who are pregnant or breastfeeding consume 1,000 mg (milligrams) of calcium each day. For pregnant teens, the recommended intake is even higher: 1,300 mg of calcium a day.

Good sources of calcium include:
- low-fat dairy products, such as milk, yogurt, cheese, and ice cream
- dark green, leafy vegetables, such as broccoli, collard greens, and bok choy
- canned sardines and salmon with bones
- tofu, almonds, and corn tortillas
- foods fortified with calcium, such as orange juice, cereals, and breads. Read more here.


"Osteo" means Bone. Osteoporosis literally means "Porous Bones".
Osteoporosis is thinning of the bones that occur with age.
Bones become weak and fragile, until even a slight impact may cause them to break.

What happens to bones during Osteoporosis?

By about 20, the average woman acquired 98% of her skeletal mass. This process of bone acquisition slows as you get older. Between age 35-40, you began to loose bone mass, remains reasonably stable until age 50 & then declines progressively, This loss if severe can lead to Osteoporosis.

What are the signs and symptoms of Osteoporosis?

- Bone pain in the Hip or Wrist.
- Low back pain.
- Loss of height and a stopped posture.
- Neck Pain.
- Fractures of the Hip, Spine, back or wrist, sometime without falling.

What are the risk factors?

The following risk factors may trigger Osteoporosis:

- Family history.
- Low calcium diet
- Lack of physical activity.
- Being underweight
- Consumption of alcohol
- Smoking
- Medicines such as Corticosteroids, Diuretics, Hypertension etc.
- Early Menopause
- Women whose ovaries are surgically removed.

How to prevent Osteoporosis?

Adequate calcium and vitamin D intake are necessary to develop and preserve healthy bones throughout our life. 
- Good sources of calcium-dairy products such as milk, cheese, yogurt, green leafy vegetables, nuts especially almonds and sea food like fish.
- Vitamin D may be obtained from eggs, liver, or by spending 15 minutes in the sun 2-3 times a week.
- 15-20 minutes walking daily helps stop further weakening of bones.
- Weight bearing exercise such as low-impact aerobics, stair climbing running and swimming helps keep your bones strong.
- Muscle-building exercise are not recommended for people with Osteoporosis
- Cut back on cigarette smoking or excessive alcohol intake.

What is Calcium?


Calcium is one of the many minerals that you need to be healthy.
Calcium is very important to ensure strong, healthy bones and teeth, it also helps muscles and nerves to work properly, in addition calcium may also help to control your weight and blood pressure and may play a role in preventing colon cancer.

Foods containing calcium :

Diary foods are very high in calcium, especially milk, yogurt and cheese.other good sources include calcium enriched fruit orange, rice beverages and soya beverages.

Source


Berbalik kepada kisah makcik Nad tadi, maybe dia jenis malas nak minum susu kot. So Nad pun suggest lah dia try Ostematrix iaitu Kalsium Shaklee.

Lepas seminggu macam tu Nad follow up dengan dia. Ini feedback dia:



Alhamdulillah sudah ada improvement. Rata-rata yang cuba Ostematrix memang akan cakap mereka senang nak bangun tidur sebab rasa segar.

Shaklee OsteMatrix
Mengandungi Kalsium, Magnesium, dan Vitamin D untuk penyerapan yang lebih baik
Nad pun memang amalkan OsteMatrix ni. Kalau dulu masa Nad darjah 6 duk menyapu pastu sakit pinggang, mesti Nenek Nad bebel cakap, "Aih, baru darjah 6 pun dah sakit pinggang?" Ya, itulah hakikatnya bila tak minum susu. Hehe. Now sakit pinggang dah takde langsung! Walaupun hari-hari bangun pagi awal dan tidur lambat dan most of the days Nad tak baring pun siang tu. Kiranya lepas bangun pagi, malam nak tidur tu baru Nad baring lagi. Percaya tak? Huhu. Busy punya pasal ;)

Taknak jadi macam ni ye..

Jadi, tanya diri anda. Anda dalam kategori yang cukup kalsium atau tidak?
Continue Reading

Testimoni Set Tambah Berat Shaklee - Selera dan Berat Badan Bertambah

Testimoni Set Tambah Berat Shaklee - Selera dan Berat Badan Bertambah
Testimoni Set Tambah Berat Shaklee - Selera dan Berat Badan Bertambah


Testimoni Vita-Lea : Selera Anak Bertambah
Testimoni Vita-Lea : Selera Anak Bertambah

Pagi ini, Amir nak kongsikan 1 kisah testimoni Vita-Lea dari customer kami.

Si ibu ini mempunyai seorang anak berusia 17 tahun. Ada masalah berat badan. 
Apabila anak ini mencuba Vita-lea selama beberapa hari, 
beliau sudah ada selera makan dan berat badan dah naik sedikit.

Alhamdulillah.

Dibawah ini juga Amir kongsikan testimoni bagaimana Vita-Lea bersama supplement lain membantu menambahkan berat badan.



Berminat nak tahu lebih lanjut mengenai produk Vita-Lea, 
klik sahaja gambar dibawah untuk hubungi Nad yer.




Continue Reading

Testimoni ESP, Omega Guard, Vita C: Taraf Kesihatan Emak Semakin Baik. Doktor Puji


Testimoni ESP, Omega Guard, Vita C: Taraf Kesihatan Emak Semakin Baik. Doktor Puji

Assalamualaikum semua. Malam ni Nad nak kongsikan kisah Puan Yati yang telah memberikan supplements Shaklee kepada ibunya.



Salah satu habit saya ialah saya suke bawak mak saya pegi jalan2 dan jugak bagi hadiah pada mak ...

Macam sekarang ni sejak-sejak buat biz Shaklee...saya hadiahkan mak suplement

Suplemen yang saya mula-mula sekali bagi mak saya ialah ESP. Tapi mak saya tak sebut ESP, dia sebut SOYA.



Kalo dia cakap "Along...soya mak dah nak abis". Then, saya faham lah yang ESP dia dah nak habis.

Mak saya ni pengidap darah tinggi, kencing manis, kolesterol tinggi dan gout. Tapi Alhamdulillah, semuanya dalam keadaan yang terkawal tapi bacaan tu taklah cantik mana. Mak memang rajin makan ubat hospital. Dia patuh arahan doktor. Makan memang jaga.

Selain ESP, saya jugak bagi mak Omega Guard dan Vitamin C. Dah 3 bulan jugaklah mak makan 3 Vitamin ni.




Mak memang ada regular check-up kat hospital kerajaan 3 bulan sekali. Baru-baru ni mak ada check-up buat blood test & jumpa doktor sekali.

Keputusan check-up mak sangat menggembirakan :-)

1. Berat mak dah turun 3kg, sekarang berat mak 70kg...mak kata selama ni berat mak asik kat 73kg tu jer tanak turun-turun. Doktor dok suruh mak kurangkan makan. Mak kata mak dah tua, makan pun dah tak selera...makan sikit jer selalu. Nak kurangkan makan macam mana lagi.

Ini ialah hasil makan OmegaGuard yang membantu penurunan berat badan.

2. Tekanan darah mak 120/70. Woww...doktor puji "Bagus makcik...darah makcik cantik".
Kalau tak dulu memang yg belah atas tu dok maintain kat 130 ajer even dah 10 tahun mak makan ubat darah tinggi.

Ini ialah hasil makan OmegaGuard yang membantu mengekalkan tahap tekanan darah normal.

3. Bacaan gula 5.1 (Bacaan gula 7.8 ke bawah adalah bagus) dan bacaan kolesterol pun kata doktor "Baik". Biasanya bacaan gula mak 7...tu pun dah kira border jugak. Tapi kali ni bacaan gula mak "5.1". Doktor memang happy and asik cakap bagus...bagus...kata mak :-)

Ini ialah hasil makan ESP yang mengawal paras gula dalam darah dan kolesterol.
Dan juga OmegaGuard yang mengandungi Omega-3 yang mampu mengurangkan risiko sakit jantung termasuk mengekalkan kolesterol baik.

4. Selain di atas, dulu kulit mak kering mcm berkuping-kuping. Sekarang tak lagi, kulit tangan mak dah lembab. Mak kata baru-baru ni mak pegi Pejabat Tanah. Kerani kat pejabat tanah tu tanya mak umur berapa.

Kerani : Umur makcik berapa?
Mak : Acik dah 60 dah..

Hasil makan ESP yang membina sel-sel kulit baru dan Vitamin C yang membentuk kolagen buat mak nampak muda dari umur sebenar.

Terkejut kerani tu.
Kerani : Eh...acik nampak muda, sihat jer ni ha. Datang sini naik apa?
Mak : Acik jalan kaki dari pekan.

Untuk pengetahuan semua. Jarak pekan ke pejabat tanah tu dekat nak 1 km jugak yer.

Kerani : Larat yer acik...saya ni badan sana sakit sini sakit...

Mak saya kata kerani pejabat tanah tu muda lagi...rasanya dalam 30an nak masuk 40 tahun.
Mak pun kata..: Yelah kita ni badan setakat nasi & air ajer tak cukup. Acik ada makan suplemen sikit-sikit.

5. Dulu mak ada sakit kaki. Bila bangun tido, mak mesti jalan tertenjot-tenjot sebab kaki mak sakit. Sekarang tak lagi.

Hasil makan OmegaGuard yang meredakan keradangan sendi.


Saya gembira dengan taraf kesihatan mak saya sekarang. Sebelum ni mak saya ada makan suplemen brand GXXXX.

Mak saya kata ...mak makan GXXXX tu dah bertahun-tahun dah, camtu jugak takde apa yang elok, cuma badan jela tak penat tapi makan Shaklee ni 'osah elok boto'. Itu bahasa orang negeri. Maksudnya "memang elok betul".

Mak kata pasni mak tanak dah makan suplemen GXXXX tu, mak nak teruskan makan Shaklee ni ajer.

Credits: mama-iloveu.blogspot.com


Jangan lepaskan peluang untuk dapat Omega Guard pada harga Promosi bulan May 2015 ini :)

Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
Continue Reading

November 11, 2019

Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong?

Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong?
Bagaimana Nak Kekalkan Kecantikan Ketika Melancong?


Insyaallah, lagi 4 hari lagi kami akan melancong ke Phuket, Thailand bersama Az Ziyad, Mak Amir, dan Abah Master Nadiah yang ditaja sepenuhnya oleh Shaklee.

Jadi, Amir nak kongsikan tips bagaimana nak kekalkan kecantikan kulit apabila keluar melancong tidak kira tempat tu sejuk atau pun panas.

Tip 1 : Pastikan Kulir Terhidrat

Tips 1 : Pastikan Kulit Terhidrat (Cukup Air)


Udara sejuk dan kering dalam kabin pesawat atau di negara-negara sejuk akan menyerap kelembapan dari kulit kita, menjadikannya kering dan kusam.

Gunakan pelembap yang betul dengan 100% bahan berasaskan tumbuhan.

Ia sangat membantu bagi :-

  • Mengekalkan tahap kelembapan kulit kita, memberi tenaga dan menyokong proses pembaharuan sel semula agar kulit kita kelihatan segar, bila-bila masa, di mana sahaja.
  • Memastikan kulit kita lembu dan anjal. Supaya kulit kita tidak mudah kering di bawah suhu yang extreme.


Tip 2 : Jangan Lupa Pakai Serum

Tip 2 : Jangan Lupa Pakai Serum


Semasa perjalanan jauh, kulit kita tidak biasa dengan persekitaran yang suhu dan keadaannya berbeza-beza.

Gunakan serum untuk:


  • Melindungi kulit kita dan melawan tanda-tanda penuaan yang ketara apabila berjalan jauh.
  • Menambah vitamin dan nutrien penting untuk menyokong pengeluaran kolagen dan diperbaharui di peringkat selular, bila-bila masa, di mana sahaja.

Tip 3 : Bersihkan Muka dengan Cleanser

Tip 3 : Bersih, Bersih, Bersih


Serlahkan keserian semulajadi wajah setiap hari!

Ia merupakan bahagian penting dalam regimen penjagaan kulit, bersihkan muka setiap hari membantu:

• Mengeluarkan kotoran dan sisa solekan ketika melakukan perjalanan.
• Perlahan-lahan menggilap, membersihkan dan menyediakan kulit anda untuk produkpenjagaan kulit seterusnya.


Tip 4 : Muka Segar Dengan Toner


Mengembara dengan kapal terbang atau kereta dalam jangka masa yang terlalu lama boleh membuat kita kelihatan letih semasa tiba di destinasi.

Gunakan toner untuk:
• Buat semburan muka sendiri dengan air suling untuk menyegarkan diri!
• Bebaskan kulit dari sel-sel kusam dan pencemaran alam sekitar untuk mempertingkatkan.

Tip 5 : Lindungi Diri Dengan SPF


Walaupun kita berada di dalam pesawat, bermakna kita berada 10,000 kaki lebih dekat dengan matahari!

Ini meletakkan risiko yang lebih tinggi untuk mendapat sinaran matahari daripada duduk di muka bumi. Gunakan SPF kerana ia membantu:

• Melindungi kulit anda daripada sinar UVA /UVB yang berbahaya semasa berada di dalam pesawat dan di atas muka bumi.
• Membaikpulih penampilan tona kulit secara keseluruhan dengan menambah vitamin dan ramuan botani berkhasiat kepada kulit.


Berita baik buat semua sebab bulan ini Shaklee ada tawarkan Youth Travel atau Trial Set ini. Ada 4 item di dalam set ini.

  1. Luminous Gel Iol Cleanser (20ml)
  2. Perfecting Skin Toner (30ml)
  3. Activating Serum (7ml)
  4. Advanced Renewal Night Cream - Rich (10 gram)

Size Youth Travel Kit di dalam Beg khas

Youth Travel Kit dalam case. Tak perlu takut tumpah.
Apa yang best Youth Travel / Trial Set ini?
  • Ringan, tak perlu bawa the whole set
  • Cantik dan unik
  • Mudah dibawa ke mana-mana
  • Skincare tidak tumpah dan tak penyek sebab Travel Case ni keras :)
  • Boleh dibawa dalam penerbangan kerana 100ml sahaja setiap botol
  • Didatangkan bersama beg lutsinar juga
Baca: 10 Testimoni YOUTH Skincare Shaklee Untuk Mereka Yang Berusia 40an 50an 60an 70an

Berminat dan ingn tahu lebih lanjut mengenai Youth?
Klik gambar di bawah untuk terus ber-Whatsapp dengan Nad :)

Continue Reading

Testimoni Alfalfa dan ESP: Kegatalan Pada Alat Sulit Kini Tiada Lagi

Assalamualaikum semua.

Jom baca testimonial Puan F yang mengalami kegatalan pada alat sulitnya sebelum ini. Sekarang tiada lagi :)

"Sebelum ni saya ada masalah gatal-gatal kat 'tut'. Kalau time period, lagi la, gatal sangat-sangat. Kadang-kadang sampai tak boleh tido.

Mase pregnant pun kena, sampai kena masuk ubat kt 'tut'. Sapu cream gynae beri dan makan ubat tahan gatal. Then, masa dalam pantang try mkn Alfalfa dan ESP sebab darah keluar lame kan. So memang tak sanggup nak tahan gatal kat situ.

Alhamdulillah, sejak consume Alfalfa n ESP, mmg hilang terus gatal-gatal tu. Sekarang ni, kalau period pun, dah tak risau nak tahan gatal yang tahap dewa kat 'tut' tu. Suke...suke...

Thank you Shaklee!"





Untuk Info & Order: 
Nadiah Suhaidi
Shaklee Independent Distributor 
Shaklee ID - 869533
Email: n_nadiah@yahoo.com 
SMS/Whatsapp: 012 229 5680
Continue Reading

Set Menyusu Shaklee

Set Menyusu Shaklee
Set Menyusu Shaklee

SET MENYUSU SHAKLEE PILIHAN IBU-IBU MENYUSU YANG INGINKAN KESIHATAN TUBUH SECARA KESELURUHAN


Apa yang terkandung di dalam Set Menyusu Shaklee?

Kami menawarkan 3 pilihan:

Set Menyusu Shaklee
Set Menyusu Shaklee BASIC
Harga Runcit: RM 307. Klik di sini untuk dapatkan harga ahli (JIMAT 15%)

1. Vitalea

Multivitamin yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Mengandungi Zat Besi (Iron) untuk mengelakkan low HB, Anemia, dan pitam selepas menyusu / pumping session. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang kurang pengambilan sayuran dalam diet seharian.

Mengandungi 120 biji. Untuk kegunaan 2 bulan.

2. Vita C Plus

Meningkat imunisasi tubuh ibu menyusu dan akan disalurkan juga kepada bayi. Jika ibu selalu tidak sihat, penghasilan susu ibu akan terganggu. Membantu mencantikkan kulit ibu dan bayi.

Mengandungi 180 biji. Untuk kegunaan 3-6 bulan.

3. Alfalfa Complex 

Terkenal sebagai Raja Tumbuhan kerana kandungannya yang sangat padat dengan nutrisi. Terkenal juga sebagai Galactogue (penggalak susu).
 
Mengandungi 330 biji. Untuk kegunaan 1-2 bulan.

4. B Complex

Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan stress. Jika ibu stress, susu sukar dihasilkan. Juga mengandungi Asid Folik yang penting untuk penyusuan.

Mengandungi 120 biji. Untuk kegunaan 4 bulan.



Set Menyusu Shaklee POPULAR
Harga Runcit: RM 368. Klik di sini untuk dapatkan harga ahli (JIMAT 15%)


5. Ostematrix

Mengandungi Kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi. Apabila menyusu, kalsium dalam badan ibu akan dibekalkan kepada bayi menerusi susu ibu. Jadi ibu perlu mendapatkan kalsium yang cukup dari pemakanan seharian.

Bantu mengelakkan sakit pinggang, sakit badan. Terasa segar bangun pagi walaupun berjaga malam menyusu bayi.


Mengandungi 120 biji. Untuk kegunaan 1 bulan.


Set Menyusu Shaklee OPTIMUM
Harga Runcit: RM 530. Klik di sini untuk dapatkan harga ahli (JIMAT 15%)


6. ESP

Protein dari soya yang tidak diubah genetiknya (non-GMO). Mengandungi Glisemik Indeks yang rendah (low GI) untuk mengekalkan tenaga berpanjangan.

Susu ibu terdiri dari protein. Begitu juga seluruh badan kita dari hujung rambut ke hujung kaki. Jadi sangat penting untuk pembinaan sel tubuh kita. Bantu mencantikkan kulit ibu dan bayi.

Best-seller product.

Berat 850 gram. Untuk kegunaan 1-2 bulan.


MENGAPA ANDA PERLU PILIH SET MENYUSU SHAKLEE?

Mengapa Anda Perlu Pilih Set Menyusu Shaklee?

1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee memastikan mereka:

Melakukan sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!
Melakukan sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
Melakukakan sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
Tidak memasukkan bahan-bahan bahaya. Senarainya di sini.

2. Shaklee memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?

Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.

Penjelajah Bertaraf Dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Baca selanjutnya di sini.

Shaklee Difference

3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Bukankah itu sangat wow? Boleh baca selanjutnya di sini.

Boleh juga baca di sini.

4. Sudah ramai yang merasai perbezaan Set Menyusu Shaklee. Boleh baca Testimoni Set Menyusu Shaklee di sini.


KESIMPULANNYA?

Jika anda mencari supplement untuk anda dan keluarga, Shaklee ialah satu jenama yang sangat boleh dipercayai!

Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga!
Klik di sini untuk cara menjadi ahli Shaklee.

Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)

MSE Legacy Sdn Bhd
012 229 5680 (Nadiah)
Your Certified Shaklee Product Consultant
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Continue Reading

Disclaimer

Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit

Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.