January 28, 2020

Kenapa Anak Kecil Perlu Pakai CarSeat?

Kenapa Anak Kecil Perlu Pakai CarSeat?
Kenapa Anak Kecil Perlu Pakai CarSeat?

Sekarang ini, setiap hari ada post di group community mengenai tentang #CarSeat. Ada yang memandang sinis dengan usaha ini. Ada yang perlekehkannya. Dan tak kurang juga yang membantah sekeras-kerasnya.

Setiap orang ada pendapat masing-masing. Terpulanglah samada nak follow atau tidak. Kadang-kadang benda yang baik ini memang sukar nak diterima. Betul tak?

Amir kongsikan 6 soalan dan jawapan dari group tentang “Kenapa Anak Kecil Perlu Pakai Carseat?”

Baca dengan hati yang tenang dan terbuka yer kawan-kawan ☺️

1. Anak 6 tahun pun kena pakai carseat? Baik suruh umur 70 tahun je pakai carseat.

♥️ Kalau anak tu umur 4 tahun, tapi tinggi dah melebihi 135cm, tak perlu pakai carseat lagi tak pe. Utamakan pada yang paling kecil atau berisiko tinggi.

Tahu tak kenapa anak kecil tidak sesuai pakai seatbelt orang dewasa?

Apabila berlaku kemalangan, leher anak kecil tadi boleh patah sebab seatbelt itu sendiri apabila diparas lehernya.Kalau sekadar pakai lap belt je (yang atas pinggang sahaja, tiada silang di dada), anak yang kecil & ringan tu boleh tercampak keluar.

2. Sedap je cakap tak pakai carseat ni, tak sayang anak. Carseat mahal. Kami tak mampu nak beli. Menyusahkan rakyat. Kereta kecik, kasi la carseat free, kasi la subsidi beli kereta besar ke?

♥️ Carseat yang patuh piawaian ada dalam RM300. Boleh kumpul duit sebulan rm50. 6 bulan dah dapat beli, insyaAllah. Tak mampu nak kumpul 50 sebulan? Maaf la nak tanya, handphone di tangan tu rasanya lagi mahal dari carseat kan? 😜

3. Anak ramai, mana nak sumbat carseat sampai 4 biji dalam kereta Viva?

♥️ Utamakan carseat untuk anak yang paling kecil dulu. Abang atau kakak yang lain tu nanti dulu pun tak pe. yang penting, nampak usaha kita nak menyelamatkan anak-anak kita tu.

4. Hukum dulu pemandu mabuk, tampal dulu jalan berlubang. Tu lagi bahaya.

♥️ Kita tak mampu nak mengubah orang lain. Mulakan usaha dengan diri kita dulu. Toksah kita nk pung-pang dan tuding jari sana sini. Buat dulu usaha yang satu ni, pakaikan dulu anak carseat, then kita fight pula untuk si pemabuk dan jalan berlubang. Ok? 👍

5. Dah beli carseat, anak menangis tak nak duduk dalam tu. Membazir je beli. Memag kerajaan nak untung hasil jualan carseat dan saman orang kan?

♥️ Semua kanak-kanak pasti akan menangis bila disuruh duduk dalam carseat. Caranya ialah pujuk dan paksa sahaja. Biar dia menangis sekarang, jangan kita menangis kemudian apabila anak tercampak keluar. Banyak dah kes macam ni berlaku.

Saman? Malaysia ni kalau suruh buat pakai nasihat dan air liur je memang tak jalan. Tengok la sendiri, bila tak kasi merokok eh merokok juga di tempat awam. Bila kena saman baru la ada kurang sikit. Bab bawa kereta laju tu, memang ada saman. Nampak AES, slow la sikit.

Masyarakat kita ini memang kena minta diugut dengan saman baru nak dengar cakap. Takut duit terbang...💵

6. Kau kaya, boleh la cakap macam tu. Tak fikir ke orang miskin yang tak mampu.

♥️ Kalau kaya, takde la hujung bulan kawal makan kan. Cuma berusaha mengutamakan keperluan dahulu. Ramai je ibubapa yang cukup makan dalam group Child Passenger Safety Malaysia (CPSM) tu, usaha juga mereka kumpul duit beli carseat.

Bila tanya kenapa? Sebab katanya makan kita boleh catu. Nyawa anak kita ini cuma ada satu sahaja.

Akhir kata macam ni la, cakap banyak pun tak guna. Berbalik pada niat ibu bapa tu sendiri. Kalau betul ikhlas nak jaga keselamatan anak-anak, usahakanlah. Jika memang taknak, kau kasi la 1001 hujah, pasti akan dibalas dengan 9009 alasan yang lain.

Tepuk dada, tanya hati sendiri.

Wallahualam.

*Keselamatan si kecil adalah tanggungjawab ibubapa. Setiap tanggungjawab akan dipersoalkan kelak di akhirat.
Continue Reading

Multivitamin Berusia Lebih 100 tahun

Multivitamin Berusia Lebih 100 tahun
Multivitamin Berusia Lebih 100 tahun

Akhir bulan lepas, sepupu Amir tanya pasal multivitamin untuk 4 orang anaknya. "Ada ke multivitamin brand Shaklee?"

Amir dengan pantas menjawab "Adaaaa"
Terus share benefit #multivitamin yang Shaklee buat khas untuk kanak-kanak ni. Kalau ikutkan, sebenarnya memang ada banyak jenis multivitamin di pasaran. Boleh beli ikut kesesuaian dan budget masing-masing.

Tahukah kawan-kawan?

Nama asal #vitamin dikatakan diambil dari perkataan "vitamine" pada tahun 1912. Ini hasil kajian dari saintis bagi membantu meningkatkan sistem imun badan manusia kerana diwaktu itu banyaknya peperangan & revolusi perkilangan yang menyebabkan ramai penduduk jatuh sakit.


Multivitamin yang pertama di cipta dan diberi nama #VitalizedMinerals pada tahun 1915. Ia adalah gabungan beberapa mineral dalam 1 botol kaca. Vitalized Minerals ini dicipta oleh Dr Forrest C. Shaklee pada usia beliau lebih kurang 25 tahun. Beliau menciptanya atas initiatif sendiri bagi membantu lebih ramai orang sihat sebelum jatuh sakit.

Fungsi multivitamin ini lebih kepada mencukupkan vitamin dan mineral dalam tubuh badan kita. Ia tidak digelar "ubat" kerana fungsinya bukannya merawat penyakit.


Botol yang Amir pegang ini (Gambar sebelah kiri) adalah replika vitalized minerals. Sekarang ia sudah tidak dijual di dalam botol kaca. Ia sudah "diupgrade" ke dalam botol plastik mesra alam dan kedap udara.

Nama baru Vitalized Mineral sekarang ini ialah Vita Lea Iron Formula. Harganya ialah RM 93.75 sebotol. 1 botol Vita Lea ini mampu bertahan 2 bulan dengan pengambilan 2 tablet sehari. Kira kos sehari hanya RM1.50 sahaja. Murah bukan?


Manakala, Vita Lea for Kids ini pula harganya ialah RM 111 sebotol. 1 botol boleh tahan 1 bulan dengan pengambilan 2 tablet sehari.

Nak untung lagi, boleh jadi ahli shaklee. Dapat penjimatan sehingga 15%.



Hubungi kami di 012-2295680 / 011-20200300 untuk pertanyaan.
Whatsapp: https://nadiahsuhaidi.wasap.my
Continue Reading

January 27, 2020

5 Kelebihan Jadi Ahli Shaklee

5 Kelebihan Jadi Ahli Shaklee
5 Kelebihan Jadi Ahli Shaklee

Ada beberapa customer sebelum ni cakap, tak pe ke kalau dia nak register ahli tanpa buat bisnes. Nak makan sendiri katanya.

Amir reply, "Mana ada salah, yang pasti betul sebab bila register ahli ni. Automatik terus dapat harga ahli. Dah jimat 10-15% di situ."

"Kalau la ada family member nak membeli, guna la id kita tu. Nanti cukup point, boleh dapat cash rebate yang Shaklee bayar direct ke akaun bank. Mudah bukan?"

So, tak yah risau nak bayar lagi bila tiba-tiba nak buat bisnes Shaklee. Bayar sekali jer, lepas tu enjoy benifit dia sampai bila-bila. Yang penting, keep on continue membeli dengan akaun kita tu supaya tak expired. Nak renew pun murah jer, bayar RM30. Lepas tu dapat e-voucher RM30. Pi la beli barang shaklee dengan voucher tu.

Kiranya renew tu free jer. Shaklee buat pun sebab follow rules Akta Jualan Langsung yang memerlukan ahli renew keahlian mereka setiap tahun bagi memastikan id mereka aktif. Tu jer.

5 Kelebihan Jadi Ahli Shaklee


1. CASH (TUNAI)
• Penjimatan dengan belian harga ahli.
• Bonus bulanan.

2. SISTEM DROPSHIP TANPA MODAL
• Shaklee poskan kepada pelanggan anda.

3. TRAINING
• Shaklee sediakan training secara online & offline.

4. KERETA
• Shaklee berikan wang tunai untuk car bonus.

5. INTERNATIONAL TRIP
• Shaklee taja international trip bertaraf 5 bintang.

Jika anda berminat ingin mendapatkan produk Shaklee, boleh terus hubungi kami melalui link Whatsapp di sebelah.
Continue Reading

January 24, 2020

5 Perkara Yang Perlu Anda Tahu Mengenai Virus Corona


5 Perkara Yang Perlu Anda Tahu Mengenai Virus Corona
5 Perkara Yang Perlu Anda Tahu Mengenai Virus Corona

1. Apa itu Virus Corona?


Virus Corona yang dilaporkan terkini datang dari Kota Wuhan, China. Virus ini telah meragut 17 nyawa dan ratusan warga di China telah dijangkiti. Kementerian Kesihatan China melaporkan virus pertama muncul pada 31 Dec 2019. Dikatakan virus ini hampir serupa dengan seperti virus SARS dan MERS yang akibatnya banyak kematian. Pihak China telah mengesahkan bahawa virus ini tersebar melalui manusia ke manusia.

2. Cara Penyebaran Virus Corona

Sumber dari CNET, Corona Virus ini berasal dari keluarga Virus Coronaviridae. Rupanya seakan-akan cincin berduri apabila dilihat melalui bawah microskop. Biasanya virus ini ada pada haiwan ternakan hingga haiwan perliharaan. Apabila virus ini merebak ke manusia, pesakit akan mula mengalami demam, sesak pernfafsan dan radang paru-paru. Orang yang mempunyai sistem imun yang lemah seperti orang tua, boleh menyebabkan penyakit mereka lebih kronik dan boleh membawa maut.

Virus Corona ini biasanya merebak dari orang yang dijangkiti kepada orang lain melalui

a) Udara samada batuk dan bersin.
b) Kenalan atau ahli keluarga; seperti menyentuh atau berjabat tangan
c) Menyentuh objek atau permukaan dengan virus di atasnya, kemudian menyentuh mulut, hidung, atau mata anda sebelum mencuci tangan anda
d) Melalui najis (kotoran)

3. Gejala

Gejala Virus Corona ini menyebabkan pesakit mengalami gejala pneumonia (sesak nafas). Kebiasaanya, pesakit pada mulanya akan mengalami demam panas yang tinggi, batuk-batuk dan ada masalah kesukaran bernafas.

4. Ubat/Vaksin?

Pada waktu ini, belum ada ubat khusus mahupun vaksin yang dapat melawan dari virus ini.

Setakat ini, pesakit disarankan supaya :-

a) Mengambil ubat tahan sakit dan batuk. Bagaimanapun, Aspirin kepada kanak-kanak tidak dibenarkan. Dan jangan berikan ubat batuk kepada kanak-kanak di bawah umur empat tahun.
b) Menggunakan humidifier bilik atau mandi air panas untuk membantu mengurangkan sakit tekak dan batuk.
c) Mendapatkan banyak rehat.
d) Banyakkan minum air masak.

5. Langkah-langkah pencegahan.

Dengan melakukkan langkah-langkah ini, ia dapat mengurangkan risiko kita mendapatkan atau menyebarkan jangkitan;

a) Basuh tangan dengan sabun dan air selama sekurang-kurangnya 20 saat.
b) Mengelakkan menyentuh muka, hidung, atau mulut dengan tangan yang tidak dicuci.
c) Jauhkan diri dengan orang yang sakit.
d) Membersihkan dan menyucikan permukaan yang sering disentuh
e) Menutup batuk dan bersin dengan tisu. Kemudian buang tisu dan basuh tangan.
f) Duduk di rumah.

Virus ini bukan hanya ada di China, ia sudah merebak ke beberapa negara lain seperti Thailand, Jepun, Korea Selatan, Amerika Syarikat, Singapura. Akibat penyebaran virus ini, China menutup Kota Wuhan, dan membatalkan semua pengangkutan dari luar dan dalam negeri itu.

Semoga wabak ini tidak merebak di Malaysia dan kita semua dilindungi dari rahmat Allah.
Continue Reading

January 18, 2020

Doa Minta Dijauhkan Segala Penyakit Wabak Influenza

Doa Minta Dijauhkan Segala Penyakit Wabak Influenza


Sekarang ni, ramai yang mencari vaksin influenza di sekitar Bangi & Kajang. Sampai habis semua stok vaksin di klinik swasta.

Beberapa hari lepas, KKM ada maklumkan sebanyak 40 ribu dos vaksin Influenza telah diagihkan ke hospital dan klinik swasta pada 7 Januari 2020. Vaksin di fasiliti KKM ini hanya ditawarkan kepada golongan yang berisiko tinggi mendapat komplikasi akibat jangkitan virus influenza berdasarkan penilaian klinikal pakar yang merawat.

Vaksin ini juga turut diberikan kepada anggota barisan hadapan KKM yang terdedah kepada risiko jangkitan ketika mengendalikan pesakit.

Doa Minta Dijauhkan Segala Penyakit Wabak Influenza

Orang awam yang ingin mendapatkan suntikan vaksin influenza, boleh mendapatkan suntikan tersebut di fasiliti kesihatan swasta. Part ini yang ramai orang "membawang" di media sosial.

"Tak patut la KKM sarankan orang pi ambil Vaksin di klinik swasta. Bukan semua orang mampu nak bayar" balas salah seorang netizen dalam ruangan komen.

Apa tindakan yang boleh kita ambil selagi belum terkena Virus Influenza ni?


Mula-mula, kita perlu faham yang Virus influenza ini disebarkan melalui udara apabila seseorang yang dijangkiti influenza bersin atau batuk. Ia juga boleh disebarkan melalui sentuhan pada permukaan-permukaan yang tercemar.

Amalkan langkah-langkah pencegahan seperti dibawah:

1. Elakkan berjumpa dengan rakan/saudara atau pergi ke tempat awam jika tidak perlu.
2. Kalau terpaksa keluar juga, gunakan penutup hidup.
3. Kalau bersin atau batuk, gunakan tisu untuk tutup bahagian hidung dan mulut. Tisu yang telah digunakan perlu dibuang.
4. Kerap membasuh tangan dengan menggunakan air dan sabun, atau hand sanitizer.
5. Elak berkongsi peralatan peribadi seperti tuala, sapu tangan dan lain-lain.
6. Pastikan pengudaraan dan pencahayaan yang baik.
7. Amalkan cara hidup sihat.

Kepada yang mempunyai gejala jangkitan influenza dinasihatkan untuk berehat di rumah dan tidak mengunjungi tempat-tempat tumpuan awam atau tidak bertemu dengan orang lain.

Orang ramai juga dinasihatkan agar mendapat rawatan segera di fasiliti kesihatan sekiranya gejala berterusan atau bertambah teruk.

Sebagaimana yang dikongsikan oleh Ustaz Farid Rashidi ini, ada doa yang boleh mak ayah baca malah hafaz untuk memohon padaNya agar dihindari dari bencana sebegini.

Doa Minta Dijauhkan Segala Penyakit Wabak Influenza


Kata Ustaz Farid Rashidi,
Sekarang ni kan musim wabak Influenza. Bagi yang ada anak-anak, sudah tentu ibu bapa pakat risau. Bukan saja wabak penyakit, juga memohon dihindarkan bala bencana lainnya juga. Apa kata, mari kita sama-sama amalkan doa ini. Yang dah hafaz Alhamdulillah. Yang nak hafaz, silakan.”
Doa Minta Dijauhkan Segala Penyakit Wabak Influenza


Begini bunyi doanya:
Allahumma inni a’uuzubika min jahdil bala’. Wa darkish shaqa’. Wa suu il qadha’. Wa shamaatatil a’da’.

Maksudnya:
“Ya Allah, aku berlindung kepadaMu dari bala atau bencana, kesukaran hidup, buruknya takdir serta hinaan atau cemuhan orang-orang yang memusuhi.”
[Sahih Bukhari]

Semoga doa minta elak dan dijauhkan segala penyakit wabak influenza ini bermanfaat untuk semua.

Jika anda ingin dapatkan produk Shaklee, boleh terus hubungi kami melalui Whatsapp
Continue Reading

Laman Web Shaklee Terbaru

Laman Web Shaklee Terbaru
Laman Web Shaklee Terbaru
Bermula pada 11 Januari yang lepas, laman web Shaklee terbaru telah dikemaskini dengan beberapa pembaharuan bagi memudahkan ahli Shaklee membuat pembelian secara online.

Pengalaman kami sendiri setelah beberapa menggunakannya mendapati ia sangat mudah, kemas dan imej yang lebih segar. Ahli Shaklee juga boleh berkongsi tentang kebaikan Shaklee kini lebih mudah dengan beberapa langkah sahaja!

Baca : Untung Jadi Ahli Shaklee

Ada 8 ciri utama yang pasti disukai oleh pengedar/ahli Shaklee di dalam laman web terbaru ni ialah

Laman Web Shaklee Terbaru
Mobile Responsive dan Mudah Nak Shopping

1. Mobile Responsive
Mengikut kajian, lebih 70% pengguna internet menggunakan telefon pintar dalam menjalankan perniagaan dan membuat pembelian secara online. Laman web Shaklee terbaru ini dapat mengubah interface mengkikut jenis telefon pintar yang digunakan bagi memudakan pengguna membaca artikel atau membuat belian.

2. Mudah Nak Shopping
Pengalaman kami sendiri, ia mengambil masa kurang 5 minit untuk menyiapkan 1 belian. Sangat mudah kerana ia menyediakan button "search" bagi setiap produk yang ada.

Laman Web Shaklee Terbaru
One Stop Centre

3. One Stop Centre
Semua artikel, poster dan video kini boleh didapati dengan begitu mudah, serta format yang sesuai untuk Facebook, Instagram, WhatsApp, dan sebagainya!

4. Phone/Address Book
Sistem terbaru ini mampu menyimpan lebih daripada 100 alamat dan kita hanya perlu letakkan Label untuk memudahkan kita mencarinya.

5. Senarai hasrat / wishlist
Fungsi Senarai Hasrat /wishlist ini membantu kita mencipta senarai produk Shaklee yang kerap dibeli oleh kita. Tanpa perlu mencari di ruangan produk, kita hanya perlu pilih dari senarai wishlist tadi sahaja. Hanya dengan satu klik, kita boleh tambahkan sebarang produk ke troli beli-belah (shopping cart).

Laman Web Shaklee Terbaru
Carian Genealogi/Downline

6. Carian Genealogi / Downline
Buat yang mempunyai ramai downline (lebih dari 50 orang), fungsi ini sangat membantu. Kita hanya perlu search nama downline atau ID mereka sahaja. Terus kita dapat info mereka yang membantu kita berhubung dan membantu downline kita kerana mereka adalah keluarga Shaklee kita.

Laman Web Shaklee Terbaru
Dashboard

7. Dashboard
Dengan adanya dashboard ini, kita mudah nak pantau prestasi diri kita dari segi

  • Pencapaian pangkat efektif
  • Bonus (Cash Rebate)
  • UV point
  • Conferences Point (International Trip)
  • Status Penajaan (Bilangan orang yang ditaja).

Kesimpulannya, Dashboard ini ialah ringkasan bagi prestasi perniagaan kita.

Laman Web Shaklee Terbaru
Enrollment Link for New Member

8. Pautan pendaftaran ahli terbaru

Setiap ahli Shaklee kini mempunyai URL masing-masing. Ia lebih mudah untuk berkongsi URL dengan bakal ahli baru Shaklee dan untuk pendaftaran ahli baru.

Baca : 22 Kelebihan menjadi Ahli Shaklee

Dengan adanya laman web Shaklee terbaru ini, ahli Shaklee boleh buat pembelian untuk diri sendiri mahu pun order pelanggan walau di mana sahaja dan bila-bila masa. Bak kata pepatah, "Sekarang ini, semua dihujung jari. Klik-klik sahaja, barang dah sampai depan pintu rumah"


Jika anda berminat ingin mendapatkan produk Shaklee, boleh terus hubungi kami melalui link Whatsapp di sebelah.
Continue Reading

January 09, 2020

Info Produk: NutriFeron, Fungsi dan Siapa Perlukannya

Nutriferon Shaklee

Fungsi Nutriferon Shaklee

Untuk melindungi sistem pertahanan badan secara semulajadi.

NutriFeron® bertindak dengan pantas mengaktifkan perisai semulajadi tubuh, memberikan pertahanan yang lebih kuat dan kesihatan yang lebih baik.

Bahan di Dalam Nutriferon Shaklee

NutriFeron® Granules mengandungi campuran proprietari empat ekstrak tumbuhan yang diperoleh daripada biji labu, bunga safflower, biji plantago dan bunga japanese honeysuckle, yang secara tradisinya digunakan untuk mengekalkan kesihatan umum dan menguatkan badan.

Bahan & jumlah dalam 1 sachet Nutriferon Shaklee:

  1. Semen Cucurbita moschata (Biji Labu) 60.48 mg
  2. Semen Plantago asiatica (Biji Plantago) 40.32 mg
  3. Flos Carthamus tinctorius (Bunga Safflower) 26.88 mg
  4. Flos Lonicera japonica (Bunga Japanese Honeysuckle ) 6.72 mg


Keistimewaan Nutriferon Shaklee

  • Nutriferon® Granules adalah formulasi istimewa yang hanya boleh didapati di Shaklee
  • Dicipta oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima

Lebih daripada 40 Tahun Penyelidikan

NutriFeron® Granules adalah hasil daripada penyelidikan & penghasilan yang mengambil masa bertahun-tahun. Pada tahun 1970, Dr. Yasuhiko Kojima, ahli imunologi terkenal di dunia, bersama rakan-rakan penyelidiknya, menyaring, menguji dan menilai lebih daripada 200 ramuan yang berbeza. Akhirnya, gabungan empat bahan botani berasal dari biji labu, bunga safflower, biji plantago dan bunga japanese honeysuckle dipilih untuk campuran NutriFeron® Granules kerana keberkesanannya dalam mengekalkan kesihatan yang baik.

Nombor Pendaftaran KKM

MAL18106092TCR

Tanda Badan Kita Rendah Imun

Penghadaman yang kurang baik

Mudah jatuh sakit apabila melancong

Kerap jatuh sakit dan lambat baik

Luka lambat sembuh

Apa Itu Interferon?


Interferon

Cara Interferon bertindak dalam tubuh

Siapa Perlukan Nutriferon?


Individu yang kerap melancong perlukan Nutriferon

Individu yang kerap melancong perlukan Nutriferon Shaklee

Kerap melancong dapat melemahkan imun kerana tubuh kita terdedah kepada suasana baru, orang baru, dan juga kuman baru. Jetlag dan keletihan juga boleh 'mematikan suis' genetik yang terlibat dengan sistem imun.

Individu yang mengalami ulser mulut
Orang yang mempunyai sistem imun yang lemah lebih kerap mengalami ulser mulut. Ia mungkin terbentuk apabila terdapat pecahan kulit pada bahagian pipi, bibir atau lidah terutamanya apabila sistem imun badan lemah.

Individu yang bekerja shif malam
Bekerja pada waktu malam akan menjejas keupayaan jam biologi badan anda untuk mengawal tindakbalas imun, menurut penyelidik di Institut Kesihatan Mental Douglas University dan McGill University.
Individu yang kerap berjaga malam 
Kekurangan tidur boleh menjejaskan sistem imun. Tanpa tidur yang mencukupi, badan anda kurang menghasilkan sitokin - sejenis protein yang melawan jangkitan kuman dan inflamasi, yang dihasilkan dan dibebaskan semasa tidur.
Individu yang gemarkan makanan/minuman manis


Pengambilan gula yang berlebihan mengehadkan sel-sel imun daripada melawan bakteria. Kesan ini berterusan selama beberapa jam selepas menikmati beberapa jenis minuman dan makanan yang manis.
Individu yang berusia lebih 50 tahun
Apabila umur semakin meningkat, sel-sel imun anda akan menjadi kurang aktif dan bertindak lebih lambat terhadap patogen, mendedahkan anda kepada jangkitan dan penyakit, serta mungkin mengambil masa yang lebih lama untuk penyembuhan.

Perbandingan Nutriferon Dengan Produk Imun Lain di Pasaran

Perbandingan Nutriferon dengan produk imun lain di pasaran
Mengikut carta diatas, Nutriferon Shaklee mendahului persaingan mengikut 6 kategori.

Boleh hubungi kami di 012-2295680 / 011-20200300 untuk pertanyaan mengenai produk Nutriferon.
Whatsapp: https://nadiahsuhaidi.wasap.my


Continue Reading

January 01, 2020

Promosi Shaklee Januari 2020

Selamat Tahun Baru 2020!

Terdapat beberapa promosi yang ditawarkan oleh Shaklee pada bulan Januari 2020 ini.

Promosi Shaklee Januari 2020
Promosi Shaklee Januari 2020

1. Promosi Omega Guard Shaklee

Promosi Shaklee Januari 2020
Promosi Shaklee Januari 2020 - Omega Guard

Buy 1 RM 136 / Buy 2 RM 250 (save RM 22)
Buy 8 FREE 1 = RM 828 (save RM 396)
Get FREE Membership + FREE Postage + Cashback RM 41
Total saving: RM 512

Baca:
Info Produk Omega Guard Shaklee
Kenapa Kita Perlukan Omega-3?
6 Sebab Kenapa Perlu Pilih Omega Guard Shaklee
Asid Lemak Omega-3 Fatty Acids Membantu Mengelakkan Penyakit Kronik
4 Tips Memilih Supplement Minyak Ikan Yang Berkualiti
Testimoni Omega Guard Shaklee

2. Promosi Zinc Shaklee

Promosi Shaklee Januari 2020
Promosi Shaklee Januari 2020 - Zinc

Buy 1 FREE 1 RM 56 (save RM 56)

Baca:
Siapa Perlukan Zink?
Info Produk Zinc Shaklee
Testimoni Zinc Shaklee

3. Promosi Youth Skincare Shaklee

Promosi Shaklee Januari 2020
Promosi Shaklee Januari 2020 - Youth

Buy 200 UV (around RM 750) of any Youth products in a single receipt, get FREE 1 Radiance C + E worth RM 330
Get FREE Postage + Cashback RM 30++

Baca:
Penerangan Setiap Produk Youth
Bahan Utama di dalam Youth Skincare
7 Sebab Memilih Youth Skincare
Koleksi Testimoni YOUTH Skincare

4. Vivix Set

Promosi Shaklee Januari 2020
Promosi Shaklee Januari 2020 - Vivix

2 Vivix RM 684 (save RM 266)
Get FREE Membership + FREE Postage + Cashback RM 34
Total saving RM 375

Baca:
Info Produk Vivix Shaklee
4 Kandungan Bahan Utama Vivix Shaklee
Soalan Lazim Tentang Vivix
Testimoni Vivix Shaklee

5. Youth Starter Set

Promosi Shaklee Januari 2020
Promosi Shaklee Januari 2020 - Youth Starter Set

Cleanser + Toner + Moisturizer SPF 50 + Night Cream = RM 612 (save 238)
Get FREE Membership + FREE Postage + Cashback RM 29
Total saving RM 342

6. Prenatal Set

Promosi Shaklee Januari 2020
Promosi Shaklee Januari 2020 - Prenatal Set

Vitalea + Vita C + B Complex + ESP + Ostematrix + Omega Guard = RM 438.30 (save RM 246)
Get FREE Membership + FREE Postage
Total saving RM 321

Baca:
Testimoni Set Hamil Shaklee

7. Postnatal Set

Promosi Shaklee Januari 2020
Promosi Shaklee Januari 2020 - Postnatal Set

Vitalea + Vita C + B Complex + ESP + Ostematrix + Omega Guard + Alfalfa = RM 479.70 (save RM 270)
Get FREE Membership + FREE Postage
Total saving RM 345

Baca:
Testimoni Set Menyusu Shaklee
Testimoni Set Berpantang Shaklee

8. Daily Essential Set

Promosi Shaklee Januari 2020
Promosi Shaklee Januari 2020 - Daily Essential Set

Vivix + Vitalea + Vita C + B Complex + ESP + Omega Guard = RM 736.20 (save RM 414)
Get FREE Membership + FREE Postage + Cashback RM 36
Total saving RM 525

Hubungi kami di 012-2295680 / 011-20200300 untuk pertanyaan.
Whatsapp: https://nadiahsuhaidi.wasap.my
Continue Reading

Disclaimer

Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit

Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.